AEVL 9.Hafta Galatasaray 2-3 Arkas

Ligin tek yenilgisiz ekibi Arkas'ı kendi sahamızda konuk edeceğiz.
Geçen sene kupada elediğimiz,ligde 2 maçta da yendiğimiz Arkas'ı yine yenebiliriz.
Bojan Janic ve Teodor Salparov maçta oynayabilecek.Vlado yine elinde alçı ile oynayacakmış.

Umarım maçı kazanıp,Arkas'ın namağlup serisine son veririz.

Takımımıza başarılar.
 
Öncelikle iki takımada tebrikler.Maça gelenlere ve televizyon başındakilere müthiş bir tie-break seti izlettirdiler.

Maça çok iyi başladık.İlk set ve maç boyu Bojan Janic şaşırılacak bir şekilde hücumda baya yüzdeli oynadı,diğer maçların aksine :). İlk sete Bojan'ın sayıları ve Tomi'nin servis serisiyle başladık. İlk teknik molaya da 8-2 önde girdik. Bojan'a,Erhan da yardım etmeye başlayınca hücumda farkı koruduk.Servis performansımız düşünce,Arkas'a hızlı hücum imkanları verince fark 3'e kadar düştü 14-11.Dragan yerinde bir mola aldı ve moladan sonra gelen 2 Bojan Janic'in sayısıyla 16-11 önde girdik 2.teknik molaya.Setin geri kalanında da -bir ara yine oyundan düşsekte-Erhan'ın blok sayılarıyla seti 25-19 aldık.

İkinci sete daha iyi başlayan Arkas oldu.1-4 öne geçtiler. Sonrasında toparlandık ve Vlado'nun da blok sayısıyla ilk teknik molaya 8-6 önde girdik.
İkinci teknik molaya kadar daha az servis kaçıran Arkas teknik molaya da 15-16 önde girdi.2.teknik moladan sonra Arkas'ın servisleri bizim manşeti bozunca,bloklarda iyi yerleşemeyince fark açıldı ve seti Arkas 18-25 kazandı.

Üçüncü set bence tie breakten sonraki voleybol anlamında en iyi setti.İki takımda çok sert başladı sete. Setin ilk bölümü karşılıklı sayılarla geçti.Erhan'ın yaptığı blok bizi öne geçirdi.Hakem Ulaş'a bir sonraki pozisyonda çift pas çalmasına rağmen teknik molaya önde girdik.Setin ikinci bölümünde hücumda iyi organize olamayınca daha çok basit hatalar yapınca Arkas öne geçti.Agamez'i de durduramayınca seti 21-25 kaybettik.

Dördüncü sete de ilk setteki gibi çok iyi başladık.Maç boyu sakat elinin verdiği etkiyle fazla etkili olamayan Vlado'nun acesi,Erhan'ın ve Murathan'ın yaptığı bloklarla seti rahat bir şekilde 25-18 alarak tie break'e taşıdık maçı.

Tie break'e iyi başlayan Arkas oldu.Bojan ve Tomi'nin manşet hatalarıyla Arkas 3-0 öne geçti.Mola aldıktan sonra toparlandık iyi hücum etmeye başladık ama saha değişimine 6-8 geride girdik.Saha değişiminden sonra Tomi'nin etkili servisleriyle 8-9'a getirdik maçı.Tomi'nin iyi servisinden sonra Murathan'ın penaltıyı kaçırması takımın moralini bir an bozdu.Yinede o moral bozukluğunu çabuk atlatıp Vlado'nun ve Janic'in sayılarıyla Erhan'ın da blok sayısıyla 14-13 öne geçtik.Arkas'ın molasından sonra bence kaptan Ulaş'ın yaptığı pas tercihi hataları ve Erhan'ın tekli blokta yakalanmasıyla 14-16 tie breaki ve maçı kaybettik.

Vlado'nun ilk set,tekrar elini sakatlanmasına rağmen Arkas'a karşı gösterdiğimiz performans beni mutlu etti açıkcası.Bojan'ın bu hücum performansı umarım bu maçlık kalmaz ligde ve play-offta devam eder.Erhan'ın geçen seneki performansıyla,bu seneki performansı arasında dağlar kadar fark var.Bu sene cidden çok iyi.Bloklarda ve orta hücumlarıyla takımı rahatlıyor Erhan.

Bu arada maça gelen 50 kadar Bulgar taraftarıda maça müthiş etki etti.Teodor'a ve Nikolov'a destekleri bizim takımada olumlu yansıdı.Ellerindeki kornolarla Arkas'ın servislerinde ve hücumlarında çıkarttıkları gürültüler etkiliydi baya.

Birazda Galatasaray taraftarı olarak biz ilgi gösterseydik maça belkide galip gelen taraf olacaktı. Takımımız,her takımı yenebilecek güçte.Umarım bu sene hasretimize son verirler.
 
Güne Ahmet Cömert'te olmamanın verdiği yoğun suçluluk duygusuyla başlamışken Burhan Felek'ten en fazla bu kadar keyif alabilirdim herhalde.Çatır çatır maç oldu.Skorun zerre önemi yok,gördüklerimden gayet memnun kaldım.Bunları mevcut takım özelinde yazıyorum tabi.Bu yapı korunacaksa Ulaş'ın her maç 13-15 sayı alması lazım kritik dönemde. :)
 

Üst