Aile Toplantısı 11.Hafta Konugu Arda ÖZTÜRK (sayfa 2)

  • Konbuyu başlatan Erdal Can İçelli
  • Başlangıç tarihi
E

Erdal Can İçelli

Misafir
Son zamanlarda tekerlekli basketbolun yükselen yıldızı,sitenin mihenk taşlarından Arda Öztürk bu haftaki konugumuz...

kendisiyle son zamanlarda hayatındaki değişiklikler,basketbolu,takımı,özel hayatı ile ilgili çok çarpıcı bir röpörtaj gerçekleştirecegiz.Sorular zor ve terleten cinsden olursa daha çok memmun oluruz.

soru sorma süresi 12.02.2010 kadar

Görüşmek dilegiyle...
 
Re: Aile Toplantısı 11.Hafta Konugu Arda ÖZTÜRK

İlk soru benden gelsin...

İnsanlar belli bir yaşa geldikten sonra kısa, orta ve uzun vadeli planlar yaparlar hayatlarına dair. Orta ve uzun vadeli planlarına ilişkin merak ettiklerimi daha sonra sorarım. Kısa vadeli (2010 yılı içerisinde) planları arasında, altyapımızda oynayan Ece Yurdakul ile röportaj yapmak var mı? : )
 
Re: Aile Toplantısı 11.Hafta Konugu Arda ÖZTÜRK

Adana ile İzmir arasındaki farklar neler ?

Şakacı kişiliginizle biliniyorsunuz acaba bir gün ters tepmesinden kormuyor musun ?

14 Şubat geliyor acaba kalbinizin durumu nasıl check-up yaptırmayı düşünüyor musun ?

Bornova Barış Gücü hakkında neler düşünüyorsun ? hedeflerin neler ? örnek aldığın kişiler var mı ?

Saran Anadolu'dan teklif gelse nasıl bakarsın ?

Maçlara Galatasaray eşorfmanıyla çıkman tepkilere yol açmıyor mu :) bide o eşorfman eskidi yenisini almayı düşünmüyor musun Abi :)

şimdilik bu kadar devamı gelecek
 
Re: Aile Toplantısı 11.Hafta Konugu Arda ÖZTÜRK

* Hayata dair hedefleri nelerdir?

* 40 yaşındayken (ben bilemem tabii) kendisini nerede görüyor?

* İzmir, hayatını nasıl etkiledi?

* Basketbol?
 
Re: Aile Toplantısı 11.Hafta Konugu Arda ÖZTÜRK

Sevgili bir abim bana iletti soruları sormam için burdada görülsün diye ekliyorum


* Uzun süredir altyapılarda, basketbol okullarında hoca olarak çalıştı. Geleceğe yönelik planlarında basketbol olan genç arkadaşlara ne tavsiye eder?

* Tekerlekli Sandalye branşında antrenör olmakla, erkek ya da bayan basketbolunda antrenör olmak arasında ne gibi farklar var?

* Tekerlekli Sandalye basketboluna olan ilgiyi artırmak için neler yapılmalıdır? Saran´ı gözardı edersek, ezeli rakibimizin bu branşa yönelmesini ister mi?

* 11 Ekim 2008´e giden süreçte organizasyonu başlatan kişi olarak "Ankara´ya Akıyoruz" dan aklında kalanlar...

* Zaman makinesi geriye doğru işlese ve geleceğe yönelik tercihlerini belirleme fırsatı tekrar verilse, meslek olarak yine basketbol antrenörlüğünü mü seçerdi? Mesleğinin beğendiği ve beğenmediği yönleri nelerdir?

* "Aşkın Denklemi" adlı eserinde, x ve y´ye verdiği değerler ve elde ettiği sonuçlar üzerine gündem yaratmıştı Akdeniz basınında. Kitabın hikayesini ve bu konudaki deneyimlerini kendini genç hissedenlerle paylaşmak ister mi?

 
Re: Aile Toplantısı 11.Hafta Konugu Arda ÖZTÜRK

Adana' da bir Galatasaraylı olarak yaşamak nasıldı, maçlarda yaşadığı ilginç hikayeler.
 
Re: Aile Toplantısı 11.Hafta Konugu Arda ÖZTÜRK

* Deniz bisikletini mi tercih eder , jet-skiyi mi ?

* Hiç unutamadığı maçlar hangileri ? (Basketbol-Futbol )

* Galatasaraylı olma hikayesini anlatabilir mi ?

* Takımının geleceğini nasıl görüyor ?

* Kendisinin ilerideki kariyerini nasıl görüyor ?

* GsBasket ile tanışma hikayesi nasıl ?


Şimdiden kolay gelsin Erdal.
 
Re: Aile Toplantısı 11.Hafta Konugu Arda ÖZTÜRK

Daha fazla soru bekliyoruz. Sorularınızdan bizi mahrum bırakmayın. Okurken eğleneceğiniz bir çalışma olacak umarım.
 
Re: Aile Toplantısı 11.Hafta Konugu Arda ÖZTÜRK

Maçları izlerken ki ruh hali nasıldır ?

Hobi ve fobileri nelerdir ?

Galatasaray spor kulübünü 10 sene sonra maddi ve manevi olarak nerede görüyor?

İlk olarak kaç yaşında kız arkadaşı oldu ? (Biraz magazin) :)

Bunca zengini olmasına ragmen Adanaspor'un bu durumunu neye baglıyor ?

Saygılar..
 
Re: Aile Toplantısı 11.Hafta Konugu Arda ÖZTÜRK

- Acaba kendisi silah cekildiginde usengeclikten yine egilmemeyi dusunur mu. ? :ehue

- Tekerlekli basketbol sevdası nasıl basladı. Cunku gunumuzde basketbolu bile seven cok bulamıyoruz. ?

- İstanbul dısında İzmir gibi bi sehirde kocluk yapmak zor mu. Ya da zor yanları oldu mu hic. ?

- Takımı ile ilgili bu sene ki hedefleri nedir. ?

-Son olarak kendisine bir kariyer planlaması yaptı mı. Yani ileri de nerde olmak ister. Hangi konumda. ?
 
Re: Aile Toplantısı 11.Hafta Konugu Arda ÖZTÜRK

Basketbolla ilgilenmese hangi mesleği tercih ederdi?

Gsbasketten kimleri tanıyor.Kimlerle daha samimi?

Ailesinden ve memleketinden uzak olması onu kötü hissettiriyormu?

Basketbola ilgisinin çok olmasına rağmen neden daha çok Bayan basketbol ve Tekerlekli basketbol?

Bornova Barış Gücünde 1.adammı? Galatasarayda 2.adammı?

Sedat Hocadan yardım ve destek alıyormu?Galatasarayın oyuncularını ayartmaya çalıştımı :)

Son olarak bazı avatarlar gözükmüyor ama avatardaki kişi onun için ne ifade ediyor.İsim vermiyorum:)
 
Re: Aile Toplantısı 11.Hafta Konugu Arda ÖZTÜRK

Röportaj tamam. Bu akşam ya da geceye doğru bizlerle. :) Bundan sonra geç kalmamaya çalışacağız.
 
Re: Aile Toplantısı 11.Hafta Konugu Arda ÖZTÜRK

Gsbasket Aile Toplantısı adı altında düzenlediğimiz röportajlarımıza bu hafta Arda Öztürk ile devam ediyoruz. Arda Öztürk ile iş hayatını, tekerlekli sandalye basketbolunu ve hakkında merak edilenleri konuştuk. Kendisi de sorulan sorulara verdiği içten yanıtlarla röportaja renk kattı. İşte Arda Öztürk röportajı...





722.jpg

Arda Öztürk nasıl biri? Okuyucularımız için kendinizi tanıtır mısınız?

Doğma büyüme Adanalı,Galatasaray ve basketbolun peşinden koşalım derken eğitim tarafını biraz aksatmış ama şimdi onun karşılığını alarak bir yerlere gelmeye başlayan koyu Galatasaraylı bir taraftarım.Şu anda Bornova Barışgücü'nde antrenörlük yapıyorum. Aynı zamanda Açık öğretimde Halkla İlişkiler okumaya devam ediyorum.

Arda Öztürk'ün gelecekten beklentileri ve hedefleri nelerdir? Kırk yaşında kendisini nerede görüyor?

Şu anda başında bulunduğum takım 2. ligde mücadele ediyor.Süper ligin 2 kademe altındayız. Ben bir sene daha 2.ligde geçirmek istiyorum. Devamında da dört yıl içinde Süper Lig'de bir takımın başına geçebileceğimi biliyorum. 4 ay geride kaldı bu branşa başlayalı ve geçen hafta milli takım kampına gittim. 4 ayda bu kadar iş yaptıysam 40 yaşında Sedat İncesu?yu bu camiadan silebilirim diye düşünüyorum . :)

753.jpg


Günümüzde basketbol, futbol kadar popüler bir spor değil. Siz futbola değil de, basketbola ve tekerlekli sandalye basketboluna yöneldiniz. Bu ilgi nasıl başladı?

Basketbola olan ilgim de kendi içinde ayrılıyor. Bayan basketbolu ve tekerlekli sandalye basketbolu diye. Yavaş oynanan basketbolu seviyorum. Nedeni açık ve basit. Kimse bana hak vermez ama görüşüm böyle.Yavaş oynanan oyunu izlemek daha zevkli bana göre. Alan savunmasına yapılan set hucumu görüp yakalamak 20 saniye top çevirdikten sonra gelip ceza şutunu atmak daha heycanlandırıcı geliyor bana. Tekerlekli sandalye basketbolun içinde de ben bunları görebiliyorum. Bizim oyunda biraz daha ekstralar var. Bloklar önemli. Amaç uzun oyuncuyu(Yüksek Puanlı) blok yardımıyla içeriye sokup rahat şut imkanı bulmak. Her taraftan dünyalarca varyasyon çıkıyor. Esasında Runing Basketbolda göz önünde olan pick and roll tekerlekli sandalye basketbolunun vazgeçilmezi ve temeli.Tekerlekli sandalye basketbolunu sevmemin nedeni yukarıda anlattığım gibi. İlgim ise Adana'da yapılan şampiyonalar sayesinde başladı. 2008?de Avrupa Gençler, 2009?da A Milli takım düzeyinde Avrupa Şampiyonası düzenlendi. Ben bu iki şampiyonaya gönüllü olarak katıldım. 2008' de sandalye taşıyarak başladığım olayda 2009 organizasyonunda turnuvanın önemli elemanlarından biri olduğumu ve bunu daha da ileriye taşıyabileceğime inanarak başladım. Bir çok Avrupa ülkesi takımlarının hocalarıyla sabahlara kadar sohbet ettik, hakemlerle karşılıklı fikir alışverişinde bulunduk tüm bu olanlar içinde olaya pek de uzak kalmadığımı anladım . :)

756.jpg


Şu an Bornova Barış Gücü tekerlekli sandalye basketbol takımı antrenörüsünüz. Antrenör olmaya ne zaman karar verdiniz? Takımınız hakkındaki görüşleriniz ve takımın kısa ve uzun vadedeki hedefleri nelerdir?

Antrenör olmaya lise döneminde karar verdim. Spor yapıyordum zaten. Adanada Fenerbahce?de forma giydim.Okul takımlarında iyi dereceler yaptık Ama iyi bir sporcu olabileceğimi düşünmedim.Yani epey zor geldi bana. Bana da sporun içinde kalmamın tek yolu antrenörlük kaldı.Takımı ile ilgili hedefler bir röportajda anlatılamaz bence.Biz kendi aramızda bile ters düştüğümüz zamanlar yaşıyoruz. Olayı şöyle anlatayım sizlere.Geçen sene bu takım 2.ligde play-off oynamış ve gerçekten favori olarak bulunmuş turnuvada. Bazı anlaşmazlıklar sonucunda dört oyuncu arkadaşımız ayrılmış ve hiçbir takviye yapılmamış bu takıma.Ayrılanlardan iki tanesi de önemli oyuncularmış takım için.Sene başında ben geldiğimde herkes 3-4 maç anca kazanır gözüyle bakıyordu bizim takıma. Ama biz şu anda tüm mücadeleleri kazandık. Herkes şaşırmış durumda. Amaç play-offlara gitmek. Play-off'ta Süper Lig düzeyinde iki kadro var ama o turnuva ortamında her şey çok farklı olur. Bizim amacımız; Play-off 'ta elimizden gelenin en iyisin yapmak olacak orada. Bu bizim bu seneki hedefimiz. Uzun vadeli hedef koymak dernek takımlarında yanlış oluyor bana göre. Belediye verilen sözleri yapmaz, sponsor bulamazsın yerinde sayarsın. Bu defa koyduğun hedefe gidemediğini görüp kulübü bir bunalıma sokabilirsin.

737.jpg


Maçlara Galatasaray eşorfmanıyla çıkmanız tepkilere yol açmıyor mu ? Ayrıca İzmir'in Galatasaray'a bakış açısını ögrenebilir miyiz ?

Eşofmanım büyük olaylara yer açıyor. Herkes giyme diyor ama bütünleştik bana şans getiriyor. İzmir?de Galatasaray potansiyeli inanılmaz. Bornova maçında Halkapınar'a gelen en kalabalık seyirci gurubu oldu Galatasaray taraftarı. Ama Atatürk Spor Salonu' nda oynanan Arkas maçında da toplam 3 kişi vardı o maçta baya üzülmüştüm.

766.jpg


Antrenörlük mesleğine başlayınca ''İşte bu benim mesleğim, doğru karar vermişim'' dediniz mi? Başta Sedat hoca olmak üzere, destek aldığınız isimler var mı?

Kesinlikle yardım aldığım isimler var. Sedat hocayla fikir alışverişinde bulunuyoruz. Bazen sıkıntılı konularda yardıma ihtiyacım oluyor sağolsun. Hemen yardım etmeye çalışıyor bana. Takımımda eski sporcular var. Zaman zaman onlara danışıyorum. Yardım alabileceğim birçok insan elinden geleni yapıyor benim için.

Tekerlekli sandalye basketboluna ilginin artması için neler yapılmalı? Fenerbahçe'nin bu spor dalına yönelmesini nasıl karşılarsınız?

Fenerbahce?nin olmamasının sıkıntıları yaşanıyor şu anda. Aziz Yıldırım, camiasını sokarsa bu işe; engelli sporcularımız kazandığı paraların 2 katını kazanabilir.Galatasaray onların geldiğini görüp şubeyi hatırlayabilir. Oyuncu sayısı mutlaka artar.Bunun dışında mutlaka basını olaya koymak gerekiyor.Yarım sayfa haber bile bulamıyorsunuz gazetelerde.İnsanlara haber ulaşmıyor. Salonlar boş kalıyor. Ve engelli sporu yerinde sayıyor.

Saran Anadolu takımından teklif gelse kabul eder misiniz?
En yakın arkadaşım oynuyor şu anda Saran Anadolu'da. Onunlada sürekli tartışıyoruz bu meseleyi, ama görev alacağımı sanmıyorum.

748.jpg


Uzun süredir alt yapılarda, basketbol okullarında hoca olarak çalıştınız. Geleceğe yönelik planlarında basketbol olan kişilere ne önerirsiniz?

Basketbol araştırma sporu bana göre. Çok izlenmeli çok tekrar edilmeli doğru kişiler örnek alınmalı ve çalıştığın insanları iyi seçmeliler. Daha fazla uzayda macera aramaya gerek yok. Çalışan bir çok insan bunu başarabilir.

774.jpg


Ailenizden ve memleketinizden uzakta görev yapıyorsunuz? Bu sizi kötü etkiliyor mu? İzmir'in hayatınızda yaptığı etkiler nelerdir?

Aileden uzak kalmaya artık alıştım .Tabii çamaşır,temizlik durumlarında hala bir özlem söz konusu oluyor :) Şaka bir yana bir şeyleri istiyorsan bazı zorluklar çekmelisin ben de o sıkıntının son virajındayım artık.


790.jpg


Biraz da gönül verdiğiniz Galatasaray hakkında konuşalım. Galatasaray'a duyduğunuz aşk nasıl başladı? Galatasaray'ı diğer camialardan ayıran nedir?

Klasik olarak Galatasaraylı doğdum demek isterdim ama öyle değil sanırım. Kendimi daha yeni bilmeye başladığım futbola ilgimin başladığı yıllarda Fatih Terim'le beraber o süper yola girmiştik. 4 sene üst üste şampiyonluklar Avrupa'da gelen kupalar Galatasaray'dan yana olmama büyük katkı sağladı.
Galatasaray'ı ayıran dünya kadar fark var.Ben beni en çok etkilyeni söyleyim. Kariyerin sonunda kavgacı ,paracı, yaşlı Hagi gelip Galatasaray?da 90 dakika mücadele edebiliyor bu forma altında. Harry Kewell futbol hayatı bitmiş şekilde geliyor tekrar eski günlerine dönüyor. Bu kalitedeki yabancılar bile sarı kırmızıya bu kadar değer verirken ülkede arta kalan 50 milyon insanın gidip başka takım tutmasını aklım almıyor...


691.jpg


Adana'da Galatasaray'a olan ilgi diğer camialarla karşılaştırıldığında nasıl?

Anti İstanbul olayı var Adana?da. Ama, 14-18 yaş gurubunda Galatasaraylı olmayan çok az adam vardır. Tribün olarak da bu anti İstanbul görüşü zamanında darbe vurdu Adana'da, Galatasaray'a..

Galatasaray'ın zihninizde yer eden maçları hangileri?

Aklımda dünya kadar maç var; ancak Hagi'nin füzesini de içinde bulundaran Monaco maçı özeldir bende..

794.jpg


Galatasaray'ı 10 sene sonra nerede görüyorsunuz?

Açıkcası göremiyorum şu anda bir şey. Çok maddiyat gerektiren transferler yaptık Stad durumu ne zaman nasıl olacak, taraftar kulübe yardım edecek mi? Hepsi önemli olaylar. Her şey yönetimin planladığı gibi yürümüyor maalesef. Biz bir 10 sene bekleyelim.

729.jpg


Gsbasket'i nasıl keşfettiniz? Bu platformdan kimlerle yakınlık kurdunuz?

Birçok kişi gibi ben de tv karşısında izlediğim bir maç sırasında gördüğüm pankartla siteye ilk girişimi yaptım :) .3-4 sene sonra da o pankartı asanlardan biri olmak da güzel bir duyguydu.

Arda Öztürk'ün bir günü nasıl geçiyor? İşinizden arda kalan zamanda yapmaktan hoşlandığınız şeyler nelerdir?

İdmanlar akşam 9?dan sonra oluyor. Gerçekten de çok yorucu oluyor. Benim eve geldiğim saat gece 12' yi buluyor. Direkt bayılıyorum zaten ertesi gün öğlen 3 de gözlerimi açıp, kulübün yolunu tutuyorum tekrardan. Fazla extra yapacak bir şey kalmıyor bana maalesef.


Bu kadar yoğunlugun arasında acaba aşk hayatına zaman arıyabiliyor musun?Bilindigi üzere 14 Şubat geçti acaba yanlız mı geçirdin :) ?

Erdal, uzatmalı yoldan sormuş soruyu ben kısa yoldan veriyorum cevabımı. :)
2 yıldır bir ilişkim olmadı. Olmayacak gibi de görünüyor. Diğer tarafa verdiğin değerin karşılığını alamazsan, mutlu olamazsın ben böyle düşündüğüm için bir ilişki içine girmeyi düşünmüyorum.


Yaşamınızı yeniden yapılandırma fırsatı verilseydi, hayatınızı nasıl şekillendirirdiniz? Şu an mesleğinizde beğendiğiniz ve beğenmediğiniz yönler nelerdir?

Yaşamımı yeniden yapılandırma isteğim olmazdı.Çünkü şu anda olmak istediğim yerde son derece mutluyum.

Geçtiğimiz yaz Kumburgaz'da yaşanan o talihsiz olayın hikayesini bir de sizden dinleyelim.

İlk önce baskından başlayalım. Kısa kısa anlatayım. Eyüp abi eleman çıkardı işten .Adam dükkanı bastı yolladık. Annesi geldi silah çekti :) Arkamda Eyüp abi ve Murat Cantaş'ın kuzeni vardı.Sonradan fark ettim ki ikisi de arkamdan yok olmuş. Kadının kocası son anda kurtardı bizi. :)Deniz bisikletine gelince; her şey güzel başlamıştı, ama havanın işi belli olmuyor işte. 8 km sürüklendik. Sahil güvenlik geldi kurtardı. Hepimizin rengi gitmişti. Ama o an bile Şamil ile beraber Fenerbahce aleyhine beste söylemeyi başarmıştık.

Adanaspor'un ligdeki durumunu nasıl değerlendiriyorsunuz? Adanalı iş adamlarının kulübe yeterli katkıyı yaptığını düşünüyor musunuz?

Adanaspor eldeki imkanlar dahilinde olabileceği yerlerin en iyisinde .İş adamları kriz ortamında fazla para vermiyor diyorlar; ama alan alıyor. Önümüzde bu yıl Karabükspor örneği var görüyosunuz. Ama Adanaspor tüm imkansızlıklara rağmen bu sene yukarıya çıkacak gibi görünüyor.


Bu hoş çalışma için teşekkür ederiz. Gsbasket üyelerine söylemek istedikleriniz nelerdir?

Gsbasket organizasyonu Avrupa'da ve Türkiye?de örneği olmayan bulunmaz bir forum. Kıymetini bilmiyoruz gibi görünüyor. İlerleyen zamanlarda daha seviyeli ve daha birlik içinde bir forum ortamı diliyorum herkese.


Mersin:Hepsi can..

Işıl Alben:Metin Oktay

Kebap:Oh be

KeweLL:Hiç gelmeseydi gidecekse..(Burada ölsün)

11 Ekim:Organizasyon budur :)

Tekerlekli Basketbol:Gerçek basketbol

GSBASKET:Yaşam ?
 
Re: Aile Toplantısı 11.Hafta Konugu Arda ÖZTÜRK

Röportaj biraz gecikti kusura bakmayın.3 gündür nette değildim ilgilenemedim.

Umarım beğenirsiniz.
 
Çok güzel bir röportaj olmuş ellerinize sağlık.

Arda abi sana da antrenörlük hayatında başarılar dilerim,umarım hedeflerine ulaşırsın.
 

Üst