Akıllı Futbol Sahası

son yıllarda artan "top çizgiyi geçti mi geçmedi mi?, ceza sahasının içinde mi düşürüldü, dışında mı, frikik doğru yerden mi kullanılıyor, baraj 9.15 e ne kadar yakın" vb. sorunları ortadan kaldıracak bir "akıllı futbol sahası" geliştirildi. suni çim olarak düşünülen sahanın altına belirli bir düzende mikroçipler yerleştiriliyor, bu mikroçipler gelen bilgiyi anında merkeze ileterek hataları ortadan kaldırıyor. sitem henüz geliştirilmeye bile başlasa, şimdiden "top çizgiyi geçti mi geçmedi mi?, ceza sahasının içinde mi düşürüldü, dışında mı, frikik doğru yerden mi kullanılıyor, baraj 9.15 e ne kadar yakın" vb. hatalara cevap verebilecek düzeyde. Öyleki bu sistem sayesinde, oyuncunun kişisel istatistikleri, sağlık durumu (ikili mücadelede yerden kalkmayıp kıvranan oyuncunun gerçekten bir sakatlığı var mı yok mu) gibi vb. bilgileri artık öğrenmek mümkün olacak. belki de yavaş yavaş hakemsiz maçlar dönemi geliyor.

Henüz geliştirilme aşamasında olan ve bu haliyle 700.000 euro maliyete sahip staddan ismi açıklanmayan iki Hollanda kulubü sipariş bile vermiş...
 
Süper bir uygulama olur. Her şeyi anlarım da, yerdeki oyuncunun sakatlanıp sakatlanmadığını anlamak gerçekten akıl sınırılarını zorluyor. :)

Bir başka uygulama da , kale arkalarına iki yardımcı hakem koymaları. Böylece hakem sayısı 6' ya yükseliyor. Bu uygulamayı geçen hafta bir maç da denediler. Bakalım faydasını görecekler mi ?
 

Üst