Alex Renfroe

Galatasaray son olarak Barselona forması giyen Amerikalı guard Alex Renfroe ile sözleşme imzaladı. Benim transfer dönemi başından beri istediğim bir oyuncuydu. Tecrübesi ve kalitesiyle takıma ciddi katkılar yapacağını düşünüyorum.

Hayırlı olsun.
 
Bu butceyle alinabilecek en iyi guardlardan biri Renfroe. Atar, attirir, savunma yapar. Hadi bakalim goster kendini Renfroe.
 
Renfroe benim en çekindiğim transfer. Barca da iyi bir sezon geçirmedi.Hoş Barca'da hiç kimse iyi değildi,ama oyuna fazla etki eden bir oyuncu değil bence. En azından Hardy ve Hopson gibi iki tane topa hükmetmeyi seven oyuncu varken, Renfroe bir nebze olsun tamamlayıcı olabilir.
 
Bu kadar küçümsenmesine anlam veremiyorum.Bir önceki sezonda Euroleague'de 10.2 sayı , 4.2 rebound, 4.2 asist , Eurocup'da 14.5 sayı , 4.2 rebound , 5 asist ortalamayla geçirmiş bir oyun kurucu sadece 1 vasat sezon geçirdi diye bu kadar küçümsenmemeli.2014-2016 Arasındaki Euroleague ve Eurocup dönemini , geçen yıl 2 .2 Milyon Dolar harcanıp getirilen 3 oyun kurucuyu ve Avrupa'daki genel oyun kurucu kıtlığını düşününce benim içim oldukça rahat.Hala Renfroe hakkında endişeli olanlar bu videoları izleyip rahatlayabilirler.

https://www.youtube.com/watch?v=Selmf33F-5M

https://www.youtube.com/watch?v=U6GHQjmoH8c

https://www.youtube.com/watch?v=0n2i9AR7Sxo

https://www.youtube.com/watch?v=Yt9RDnzcKNQ


Bu arada ilk videoyu izleyince aklıma geldi.Bir zamanlar Aleks Maric - Zoran Erceg pota altıyla oynamışız Euroleague'de.Sadece bu nedenle bile Ergin Ataman o rezil sezon sonu kovulmalıydı.
 
Son düzenleme:
Maçtan sonra Koç direk olarak Renfroe'yu işaret ediyor sürekli sakat diyerek. Bu durum hoşuma gitmedi. Ne olursa olsun bir sıkıntısı varsa kapı orada biz bir adama kaldıysak fişimizi çekeriz.
 
Sanırım bu sezon en çok eleştiri alan oyuncumuzdu.
Ama son dönemde oynadığımız ve kazandığım Eskişehir, Büyükçekmece ve Trabzon maçlarında gerçekten çok iyi işler çıkardı, sorumluluk aldı ve maçların kazanılmasında çok büyük katkısı oldu.Umarım bu formunu korumayı sürdürür.

Ayrıca bugünkü Trabzon karşılaşmasında da maçın oyuncusu olmuş. Oktay Mahmuti effect :)



Son 3 maç performansı;

Eskişehir 21s-2r-6a
Büyükçekmece 15s-4r-4a
Trabzon 16s-4r-3a
 
Takımımızdan ayrılarak Avellino'ya gitti. Avrupa'da ki guard sıkıntısını da düşünürsek seneye güzel bir yapılanma ile elimizde tutulabilecek oyuncular arasında görüyordum kendisini ama onun tercihi farklı olmuş. Hayırlısı olsun.
 

Üst