Ali Sami Yen Stadyumu

Barış Şişman' Alıntı:
20-21 Ocak'ta yıkılması planlanıyormuş, daha önce bize aitmiş yıkım işi ama sonra değişmiş, TOKİ 10 gün mühlet vermiş. "Ne alacaksanız alın, hemen yıkılacak" demişler.

Sırf yıkım işlemi olarak söylemiyorum bunu ancak Samiyen'in yıkımı ve hafliyatı hiç yoksa 8-10 milyon dolar arası tutar.Bu ihalenin bir şekilde bilinçli yada bilinçsiz şekilde üstümüzde kalmaması çok iyi oldu.
 
Az önce geldik stadın ordan. Sabahlayamasak da tarihi değiştirdik 00.00 dan sonra evimize döndük. Değişik bir gece, değişik duygular..
 
Yarın özellikle statda olacak bizler için inanılmaz zor bir gece olacak.Şahsen spor yaparken çok ciddi sakatlıkta yaşadım,iki kez sporu bıraktım,sayısız kez sevgililerimden ayrıldım,kavga ettim darbede yedik hiç birinde banamısın demedi,en fazla dolmuştur gözüm,düşmemiştir o damla;en son UEFA kupasını kazanmıştık duygularıma engel olamadım gözümden yaşlar boşaldı sanıyorumki yıllar sonra birde yarın o yaşlar boşalacak gözümden...

Geri dönebilme ihtimalinin olmayacağını bilmek,Mecidiyeköyden geçerken artık Samiyen'i göremeyecek olmak işte bunların üzüntüsü yeni stadın sevincinden kat ve kat fazla benim için.
 
Son maça gidebilecek şanslı insanlardan biriyim ben de çok şükür. Yarın Servetmiş , bammış hiç umrumda değil. Onları önümü kesip para isteyen tinerci gibi görüyorum yarın. Kesin önümü boşaltıyım cebimi veriyim paramı ve beni rahat bırakın sonra. Sevgilimizle bizi rahat bırakın yeter ne futbol gerek ne skor. Banane o sizin işiniz benim değil...
 
Bugün bir garibim... Haftalardır hatta aylardır beklersiniz o günün gelmemesi için, askere gideceğiniz gün misali. Ama sonuçta gidip döndüğünüzde her şey bıraktığınız gibidir büyük ölçüde. Peki ya bugün?

Hiç çalışasım yok... Dergimizi karıştırıyorum. İlk fotoğraflara bakıyorum, dut ağaçlarının boy gösterdiği, geniş boş arazilere. Sonra anılara dalıyorum, çadırın oradaki coşku, Burger´ın orada aldığım ilk karaborsa bilet, sokaktaki ayak üstü muhabbetler, Orjin´de yenilen köfteler, Meşale´de galibiyet için tokuşturduğum kadehler geliyor aklıma.

Sonra turnikeden geçiyorum... İliklerime kadar soğuğu hissettiğim 8 Mart akşamında, havaya inat parçalı formasıyla duran çocuğu hatırlıyorum. Üşümüyorum ki diyor çenesi titreye titreye. Son dakika golleriyle tur atladığımız Fenerbahçe ve Bordeaux maçlarını canlanıyor gözümün önünde... Hüzünleri de yaşadım orada ama en güzel mutluluk resimlerimde atölyem hep Ali Sami Yen´di.

Zaman ayrılık zamanı...
 
Sene başında bu kadar zor olacağını tahmin etmiyordum, Samiyen'in miladı doldu artık diyordum, iyi oldu diyordum ama yok.

Aslantepe'de sorun çıksın, Samiyen'de bir 6 ay daha oynayalım, en olmadı 1 maç daha?

Stattan nasıl ayrılacağız bugün? İçimde öyle büyük bir sıkıntı var ki...
 
Malum gün geldi, gelmesini hiç istemediğimiz halde.. Mecidiyeköy bugün son kez kırmızı.. Ali Sami Yen bugün son kez ağırlayacak, evlatlarını.. Bizler son kez haykıracağız, seninle birlikte.. Bu gece veda gecesi.. Hüznün gecesi.. Elveda Ali Sami Yen.. Keşke gelebilsek yeniden!..
 
Harbi harbi bitiyor Ali Sami Yen devri, çok ama çok duygusal bir gece olacak.Milyonlar ağlayacak herhalde bugün.Düşündükçe bi tuhaf oluyorum bir daha Sami'yende oynayamayacak olmayı ve nice zaferleriyle tarihe altın harflerle geçmiş bir stadın tarih olmasını..

İlk ve tek ziyaretimi hatırlıyorumda mabede.Kışın ne zor şartlarda gitmiştim bir ben bilirim.İçeriye ilk girdiğimde direk gözüme çarpan çimler ve o ışıklar içimi ısıtmıştı bir anda.Maç içinde yaşadığım anlar ise hatıra olarak cabası.Hiç birşeye değişilmeyecek bir gündü benim için.Daha güzel bir havada olsa çevresini ve içini gezebilirdim ama kısmet değilmiş.Bir kere dahi olsa orada bulunabilme şerefine nail oldum ya o bana yeter.

Şimdi elveda diyeceğiz Mabede.Zor olacak, çok zor olacak ama hayat işte..Şimdi dileyebileceğimiz tek şey Aslantepe'nin de en az Ali Samiyen kadar şanlı bir tarihe ev sahipliği yapması.Ali Samiyen hiç bir zaman unutulmayacak.
 
Biletler babamdaydı ve babam bugün gelemiyor İzmit'ten. Sanırım yapcak birşey yok bitmiş durumda herşey. Eğer dalga geçmiyorsa elimizde 2 tane VİP bilet ama içeri giremeyeceğiz malum biletler İzmitte. Şaka gibi gerçekten ya :(
 
Deniz, İzmit´ten İstanbul´a giden bir otobüs firmasına rica etse baban. Sen de Esenler´de otobüsü karşılayıp alsan...

Sonra pişman olursun, benim gibi...
 
Dalga geçiyor abi ya kızsam mı gülsem mi bilemedim geliyormuş birazdan :)
 
Onur Yavuz' Alıntı:
Bugün bir garibim... Haftalardır hatta aylardır beklersiniz o günün gelmemesi için, askere gideceğiniz gün misali. Ama sonuçta gidip döndüğünüzde her şey bıraktığınız gibidir büyük ölçüde. Peki ya bugün?

Hiç çalışasım yok... Dergimizi karıştırıyorum. İlk fotoğraflara bakıyorum, dut ağaçlarının boy gösterdiği, geniş boş arazilere. Sonra anılara dalıyorum, çadırın oradaki coşku.

(...)

Zaman ayrılık zamanı...
Yemin ediyorum sabahtan beri aynı durumdayım. Ders çalışmak için girdim odama saatler önce ama hiç çalışamadım, açtım derginin eski sayılarını, karıştırdım da karıştırdım. Sami Yen'de ki maçları daha bir özlem ve hüzünle hatırladım. Bilgisayarı açayım dedim içim iyice daraldı, ana sayfa olan resmi sitede ki resimler, bilgiler vs..

Bugün gerçekten çok kötüyüm be GsBasket, çok kötüyüm..
 
verdiğiniz linkten ve trt nın sayfasından trt hd yı ızleyemiyorum.diğer bütün kanallar açılıyor trt hd açılmıyor neden acaba?yardımcı olabilecek bi arkadaş varmı?
 

Üst