Ali Sami Yen Spor Kompleksi

Öncelikle iş ehli olan gerçek yapması gereken kişilere vermezseniz olacağı bu !

Yetkisiz yetkili TFB Yıldırım DEMİRÖREN'in şampiyonluk maçı sonrası eline yüzüne bulaştırdığı seramoni olayı ve kupayı verememe basiretsizliği üzerine sayın Başbakanımızdan yardım istemek zorunda kalmadık mı ?

Yine Stat yapımında da kendisi çok yardımcı olmuştur. Emekleri inkar edilemez, stat kullanım konusunda bu kadar yetkisiz kalmamız önceki yönetimin vermiş olduğu tavizlerden dolayıdır, daha dik bir duruş sergileyebilirlerdi.

Yine Başbakan'ın olaylara bakışını görecek olursak en son durumda çözümsüz kalındığında iradesini ortaya koyacaktır. Bugün gazetelerde Spor Bakanı Suat KILIÇ'ın açıklamaları var; Emir mi verelim diyor...

Konuyla ilgili olarak Hürriyet Gazetesi'ne açıklamalarda bulunan bakan Suat Kılıç şu sözleri söyledi:

Başkan Ünal Aysal diretmez

-G.Saray, stadın ortak kullanımına karşı. Nasıl ikna edeceksiniz?

G.Saray karşı değil, sadece Adnan Öztürk Bey karşı çıktı. Ünal Aysal uzlaşmacı makul bir isim.

-Ama G.Saray taraftarı da karşı çıkıyor.

Aslında medyaya verilen demeçler konuyu buraya getirdi. Yoksa iki kulüp de burada dostça bir paylaşımda bulunabilirlerdi.


-Peki Ünal Bey nasıl ikna edecek taraftarını.

Makul ve uzlaşmacı bir isim Ünal Bey. Keşke yöneticiler verdikleri demeçlerle konuyu buraya getirmeselerdi. Ama madem konu buraya kadar geldi. Taraftarlarını ikna etmek de artık onların işi. Bu konuda sorun çıkmaz. Kaldı ki iki kulübün birlikte aynı stadı paylaşması sporda kadeşlik adına da büyük bir adım olur.

Emredersek zaten iş biter

-Bana rağmen hayır deme şansı yok mu?

Biz emredersek oynarlar. Ama bunu yapmak istemiyoruz. Uzlaşarak bu sorun çözülsün istiyoruz.


-O stadın kullanım hakkı G.Saray'n. Sizin emretme hakkınız var mı?

Geçtiğimiz günlerde eski GSGM müdürü Yunus Akgül de söyledi. Bakanlığın o statta söz hakkı var. Sözleşme hükümlerinde bu var. Bu hakkı da kullanmak istemiyoruz. Ama emredersek başka çare var mı?

-Bakan Kılıç, ne zaman görüşecek iki başkanla?

Salı ya da büyük ihtimalle çarşamba günü. Ünal Bey daha önce yurt dışındaki işlerinden dolayı yerine Adnan Öztürk'ün gelmesini istedi. Ama bakan bey iki başkanla görüşmenin daha doğru olacağını söyledi.

Stat konusunda gelinen nokta böyle. Çarşamba günü konuya son nokta konulacak. Ve yüzde 99.9 Beşiktaş TT Arena'da oynacak.
 
Bizim taraftarımız Fenerbahçe taraftarı kadar kindar değil bunu çok iyi biliyor Akp. Ayrıca tepkilerimiz çok anlık kalıyor. Uzun vadeye yayamıyoruz...
 
Şu yukarıda Suat Kılıç ın röportajı doğruysa bu adam hakikaten sopayı hakediyor.Ne biçim konuşma o.Biz emredersek falan filan.O stad ta kralı istese Beşiktaş oynayamaz.Burası Türkiye vede bu takım Galatasaray.Ortada duran sözleşme var.
Ben arenada Beşiktaş ın oynayacağına asla inanmıyorum.Fiziken bu mümkün değil.Ama Suat Kılıç ın bu şekilde konuşması kabul edilebilir bi şey değil.Kendilerini ne sanıyo bunlar ya.Yani ben AkPartiye o kadar karşı olan biride değilim.ama bu mesele beni bu yaşta anarşist yapar bu kadar açık.O stad ta Beşiktaş oynayamaz bu kadar net.

zaten Akparti son zamanlarda abuk subuk hareket etmeye başladı.kendilerine biraz akıllı olmalarını tavsiye ediyorum.Size oyu bu millet verdi.alternatifiniz olmadığı için rahat davranıyorsunuz da unutmayın biri varsa öbürü de vardır.Hiçbişey tek değildir.Şaşırmayın.
 
Arena'dan nefret eder hale geldim. Her fırsatta bizim bir sığıntı olduğumuz imajını veriyor siyasi kanat. Diğer kulüp taraftarları da bu sözleri duydukça gaza geliyor keyifleniyor. Kendi sahamızda sanki hiçbir hakkımız yokmuş. Çok büyük bir lütuf olarak sanki Türkiye'nin küçük takımlarından birine bu stad verilmiş gibi bir imaj sergileniyor.

Şike süreci ve Uefa kararları konuşulurken Fnerbahçe'nin büyüklüğüne vurgu yapan siyasi iktidar onların arkasında tam bir dik duruş(!) sergilerken söz konusu biz olduğunda yok emrederiz yok imzalamak zorundalar gibi küçük düşürücü onur kırıcı söylemlerde bulunması acaba taraftar olarak toplu bir şekilde hareket edemememizden mi kaynaklanıyor bilmiyorum ancak şu açık bir şekile görüldü ki siyasi iktidar Galatasaray'ın taraftarının daha fazla olduğu bilmesine karşın Fnerbahçe taraftarının tepkilerinden daha çok korkuyor. Bizim taraftar profilimizi, taraftar genlerimizi iyi analiz ettiklerini düşünüyorum. Sandıkta göstereceğiz orada göstereceğiz diye binlerce Fenerbahçeli taraftar her gün mesaj atıp iktidarı etkilerken arkasına alırken Galatasaray taraftarının sadece Ultraslan grubunun açıklamalarına, haklı çırpınışlarına kaderimizi teslim etmesi bu süreçte en önemli, eksikliğimiz olduğu düşüncesini kuvvetlendiriyor.

Ayrıca bu taraftar kenetlenememesinin altında doğrudan olmasa da dolaylı olarak Galatasaray yönetimi ve Galatasaray taraftarı arasındaki mektepli alaylı ayrımı olduğunu düşünüyorum. Birlikte hareket edeceğimiz ve Galatasaray'da söz sahibi olduğumuzu hissettiğimiz ve yönetimimizin sadece Genel kuruldaki Ağırlıklı liseli kanada değil de tüm taraftara karşı sorumlu olduğunu göstermesi de bu kenetlenmeyi arttıracaktır.

Yukarıdaki koşullar sağlandığında birlikte hareket etmemiz sonrasında siyasi iktidar böyle izansız gayr-ı ahlaki ve fütursuz çıkşlarda bulunamayacaktır ve karşılarında Türkiye'nin en büyük markalarından biri ve Türkiye'nin en büyük taraftar kitlesine karşı konuşmayı saygı duymayı öğrenecektir, öğreteceğiz...
 
Biz Anadolu'da daha fazla olan ve daha kozmopolit bir taraftar topluluğuyuz..
FB ise İstanbul burjuvazisini temsil ediyor, tam Bağdat Caddesi çocukları.. Biraz daha etkili olabiliyorlar muhtemelen..
Aynı zamanda da çok iyi organize oluyorlar.. GS saha içinde (uA katkılarıyla) yaptığı organizasyonları saha dışında yapamıyor..
 
Öyle yada böyle beşiktaş oyanyacak maçlarını her maç koridorlar tuvaletler kırılacak koltuklar kırılacak ve zerre adımımı atmayacağım 2 yıl boyunca beşiktaş üzeriimizden öküz gibi para kazanacak .
 
Eee versinler, her yeri kırsınlar her hafta hiç sorun değil zira olası bir saçmalıkta, kira bedeli haricinde işletme masrafları ve doğan hasarları bjk karşılar. Ekonomik sorunları düşünüldüğünde muhtemelen bilet satışları ortak hesapta tutlup bütün masraflar oradan kesildikten sonra kalanı bjk'ye verilir, ki şöyle iki üç haftafaturayı şişirip bindirdikten sonra mecalleri kalmaz hiç bir şeye.

Neyse bunlar sevimsiz senaryolar. Bjk o stadta ev sahibi falan olamayacak inşallah, başkana ve özellikle Adnan Öztürk'e güveniyorum.

ve bugün Alper Mert abinin yayınladığı Arena protokolünü okuyunca için rahatladı zira bizim geçerliliğini tartıştığımız ve GSGM'nin tüm iddialarını dayandırdığı protokolün 7 ve 8. maddeleri okadar netki bizim izinimiz olmadan birisinin oraya zorla sokulması, belirlediğimiz sürenin dışında kalması, oraya ortakçı çıkması falan mümkün değil.
 
Evet beyler gereken oldu ve Adnan Öztürk gereken cevabı verdi.Artık Fikret Orman Saraçoğlu için ağlasın.


Toplantının ardından basına açıklamalarda bulunan Galatasaray Kulübü Asbaşkanı Adnan Öztürk, stat konusunda Beşiktaş'a cevaplarının "hayır" olduğunu söyledi.

Öztürk, şunları söyledi;

"Galatasaray'ın stat konusunda Beşiktaş'a cevabı 'hayır olmuştur. Bakan Kılıç'a da neden Beşiktaş'a TT Arena'yı veremeyeceğimizi izah ettik."

olması gereken şey oldu adamın dibisin ADNAN ÖZTÜRK
 
Beklediğimiz yanıt verildi. Şu sözleşmenin kuralları nedir, onu tam bilmeden yine de tam sevinmeyelim derim ben. Beşiktaş zor durumda ve Arena'da oynamak için her yolu deneyeceklerdir.
 
AKP gibi ezici bir çoğunluğa sahip bir iktidarın olduğu ve kuvvetler ayrılığı diye birşey olmadığı bir ortamda sözleşmede pek koruyucu olmayabilir ama milyonlarca mensubu olan bir camianın kararlı ve ortal tavır alması son derece işe yarayabilir.
 
Ben tahmin ediyorumki BJK yönetimi şimdi Ankara'da Çankaya'da mendil açıp kapı kapı dolaşıp kulis çalışmaları yapar.

Fakir ve yoksul edebiyatı ile birşeyler koparmaya çalışacakları kesin...

Yok hayır başka alternatifleri olmasa neyse Kasımpaşa var muhitinize yakın gidin orada oynayın ama yok ali cengiz oyunları ile kombine + stat gelirlerinden pay almaya çalışıyorlar...
 
Fikret Orman gibi yüzsüz adam görmedim.Vallaha pes.Ulan kabullen be adam artık !

ORMAN'IN AÇIKLAMALARI
Toplantı sonrası açıklama yapan Beşiktaş Başkanı Fikret Orman ise bir kez daha görüşeceklerini açıkladı.
Fikret Orman, "Sayın Bakan'ın katıldığı Galatasaray camiasının başkanı, yönetim kurulu üyelerinin de bulunduğu dostça bir toplantı oldu. Talebimizi ve nedenini ilettik. Galatasaray kulübü de kendi açısından kendi cevaplarını verdi. Gayet dostane bir ortamda geçen görüşme oldu. Sayın Bakan da görüşleri dinledi. Bir tur daha aramızda konuyu görüşeceğiz" ifadelerini kulandı.

Adnan Öztürk'ün açıklamalarını da değerlendiren Fikret Orman; "Onun düşünceleridir. Biz daha olumlu bakıyoruz" diye konuştu.

Orman sözlerini, "Beşiktaş Türkiye'nin en önemli markalarından bir tanesi. Ülkemizi her konuda temsil eden 110 senelik bir camiayız. Stadımızı yenilemek istiyoruz. Oynamak istediğimiz yer de belli. Bir kaç tur daha görüşeceğiz gibi görünüyor" ifadeleriyle bitirdi.
________________________________________________

Yüzsüz
 

Üst