Ali Sami Yen Spor Kompleksi

Fikret Orman bakanla bir kaç tur daha görüşsün bundan sonra GS'dan üst düzey bir yetkili Adnan Öztürk dışında bulamaz, o adamında tavrı değişmez.
 
Stad olayı işin basına yansıyan bir durumdur o yüzden üzerin de durmayacağım ama çok ciddi bir şekilde Adnan Öztürk Dışarıya karşı çok net kesin tavırlar dik duruş sergiliyor. Şüphelerim acabalarım yok değildi ama şuana kadar yaptığı yorum sergilediği davranışlar Tam bir aslan gibi
 
Doç. Dr. T. Kadıoğlu
Bakan ile görüşme sonucu sanıldığı gibi değil, F. Orman geri adim attı ama Bakan ısrarını sürdürüyor, GS'ye Cumartesiye dek süre verildi.Yarın GS lisesi mezuniyet töreni sonrası olacak gelişmeleri, yapılacak deklarasyonu dikkatle izleyiniz..
F.Orman tamam başka statta oynayalım demesine rağmen bakan ısrarcı. Bir sene Saraçoğlu, bir sene ASY olsun diyor. Yönetimimiz bunu reddetti.
Galatasaray başta Divan Kurulu, gerekirse olağanüstü toplanacak Genel Kurulu ile sonuna kadar stat paylaşımının karşısındadır. Yarın takip.Gerekenleri yazdım, yarın mezuniyet töreni sonrası deklarasyonu izleyin. GS Divan dahil tüm kurumları ile birlik ve kararlılık içerisinde.

Arkadaşlar kulübe mail yollayalım ve yanlarında olduklarını gösterelim.
 
Beşiktaş'a bu sezon Arena, seneye Saracoğlu

İnönü Stadı yeniden yapılana kadar Beşiktaş’ın maçlarını nerede oynayacağı konusunda çıkan krize çözüm bulundu.

Dün Spor Bakanı Suat Kılıç, TFF Başkanı Yıldırım Demirören, Beşiktaş Başkanı Fikret Orman ve ve Galatasaray 2. Başkanı Ali Dürüst’ün yaptığı zirveden formül çıktı.

Pazartesi günü açıklannması beklenen karara göre, Beşiktaş önümüzdeki 2 yıl maçlarını ezeli rakiplerinin evinde oynayacak.



Galatasaray Başkan Yardımcısı Adnan Öztürk’ün katı tutumu bilinirken, dünkü zirvede Demirören’in, “Ligi başlatıyoruz, kura çekmemiz lazım. Bir an önce bu sorunu çözmeliyiz. Hazır birlikteyken ve sayın bakan da buradayken noktayı koyalım” dediği ve bunun üzerine 1+1 formülü üzerinde anlaşıldığı kaydedildi.

BUYURSUNLAR GELSİNLER
Konuya Fenerbahçe camiasının bakış açısı ise Başkanvekili Abdullah Kiğılı'dan geldi: Buyursunlar, gelsinler. Bizim kapımız herkese açık. Biz zor günlerde tek başına kalmanın ne demek olduğunu çok iyi biliriz. Stadımızı seve seve Beşiktaş ile paylaşırız.


Kaynak : NTVMSNBC.COM
 
3 Temmuz da ne garip bir rastlantı...
FB'yi ileri sürerek bizim elimizi zayıflatma çabası.. FBJK'li Demirören de devrede..
3 Temmuz hakikaten enteresan rastlantı..
 
Stad konusunda inşallah bir yanlış yapmazlar.

Yönetim tavrını başlarda netleştirememişti. O kadar toplantı oldu vb. konuşmalar geçti hala Adnan Öztürk'ün demeçleri haricinde net bir açıklama yok.

Yönetim vereceği karar ile taraftarı ya arkasına alacak ya da karşısına. Çuvallamazlar umarım..
 
Yine yalan oldu, bu seferde Divan toplantısı sonrası bekleniyormuş. Fakat izin çıkarsa o zaman tek diyeceğim. Yönetim istifa olur...

Eee ne oldu okadar atar gider yaptınız boş yere :)

Ayrıca yukarıdada söyledim stad için izin yetkisi Divan Kurulu'nun değil Genel Kurul'undur.

Divan sadece tavsiye verir. Bununda yönetimin elini rahatlatacak şekilde olacağını düşünüyorum.

Ayrıca yapılan açıklamada da yönetim hükümete giydirmiş inceden, 'memleketin 100 tane derdi var ,işinize bakın' demeye getirmiş.
 
Doğan, atar yapmak derken? Açıklama yapılmadı demek atarlanmak mı? Yada her zaman söylediği gibi dediği zamanda yapamadı demek atarlanmak mı? Bu başkanı beğenmediğim doğru, tek sebebi sözlerinin ardında duramaması... Ve ben divan sonrası izin çıkar demedim. Lütfen farklı yerlere çekme... İzin çıkarsa tek diyeceğim Yönetim istifa olur. Ve bu görüşümde değişmez :)

Ben çok gördüm yöneticilerin taraftarın gazını almak için atarlanıp, sonra siyasi otorite ile ters düşmemek adına, mecbur kaldık diye kıvırmasını o nedenle ben divan kurulu sonrası açıklamayı ve daha sonrasını bekliyorum. Çünkü bu hükümetin tek derdi, BJK yı bizim stada ortak etmek ve İnönü'nün yerini farklı şekilde değerlendirmek. Bu tinerciler gelirse o stada değil 1 sezon 5 maç için bile emin ol İnter-Milan muhabbeti başlatılır, İnönü stadının altında tarihi birşeyler çıktı,şu bu ayağına böyle değerli bir yer stad ile öldürülmez moduna getirilip, BİZ yaptık nasılsa ortak kullanın muhabbetine döner... Ve vakti zamanında dirayet göstermemiş olursak onuda kabullenmek zorunda kalırız.

Yönetim, açık ve net olarak HAYIR, asla kabul etmiyoruz, demeli diyebilmeli... Dün olduğu gibi 2.kez bu konuda biraraya gelmemeli... İşi sulandırmamalı... Olay böyle giderse şike süreci gibi sürüncemede kalacak ve sonunda sessizce onaylanacak... Taraftar gazı alınıyor. Genel kurul demişsin o konuda da tek diyeceğim. İtirazlar olur. Fakat yöneticiler bir kulp bulur ve kabul edilmesi sağlanır. Ülkemizin çıkarları, avrupa şampiyonası için başvuran ülkemize, 1 stad daha kazandırılacak, ebedi dostumuza destek olmalıyız vs vs edebiyatları ile... Bilirsin sever bizimkiler her zaman büyüklük bizde kalsın demeyi...
Sıkıntı yok herşey ayarlandı diyen hakem için nasıl ağızları açılmadıysa yine açılmaz... Dert etme dostum...
 
Yönetim istifa olur falan sözlerine dedim ben onu ki agresiflik olsun diyede demedim takılmak içindi.

Neyse benim anlatmak istediğim Ünal Aysal dediğimiz adam uzun yıllar Türkiye'de bulunmamış, spor camiasının içine yeni giren bir adam. Bence bunun acemiliğini çekiyor hala 40 yıl boyunca iş dünyasında her dediğinizi, hemen hemen her zaman dediği tarihte yapan ve yaptıran bir insanın bu alışkanlığından 72 yaşından sonra vaz geçmesi kolay bir şey değil.

Ve ister inanın, ister inanmayın, ister adamı sevin ister sevmeyin ama yatırımlarının çoğu yurt dışında olan, buradaki yatırımlarıda devletin en muhtaç olduğu enerji sektöründe olan bir Ünal Aysal ve Arcelor'un Akdeniz ve Ortadoğu CEO'su Adnan Öztürk olmasaydı bu stad 1 değil 1000 kere bjk'ye verilmişti. Şu ana kadar direnmeleri,hala devlete işine bak diyebilmeleri bence büyük bir duruştur.
 
Işın Çelebi çok net konuşmuş bugün radyoda. AİHM kadar bile giderim şahsım adına demiş. Kolay değil, her karışında alın teri var adamın..

Ayrıca imzalar konusunda da kendinden çok emin. Üst kullanım hakkı bizde, devlet emir değil sadece ricada bulunabilir demiş.

Işın Çelebi bunu söylüyorken yönetim artık şu ağzından ' hayır ' kelimesini bir çıkarsa. Fena olmayacak..
 
Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, Beşiktaş'ın, maçlarını Türk Telekom Arena'da oynama talebiyle ilgili açıklamada bulundu. İşte o açıklama...

Aysal'ın, sarı kırmızılı kulübün resmi internet sitesinde yer alan açıklamasında, "Geride bıraktığımız 26 Haziran Salı günü Galatasaray ve Beşiktaş Spor Kulüpleri temsilcilerinin Spor Bakanımız Sayın Suat Kılıç'ı ziyaretleri sonrasında yapılan açıklamaların basınımızda yer aldığı şekliyle yanlış anlaşılmalara neden olduğunu üzülerek izlemekteyiz. Açıkça belirtmek isteriz ki, Galatasaray Spor Kulübü olarak tarihimizin hiç bir döneminde Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne ve hükümetlerine yönelik hiç bir saygısızlığımız olmamıştır ve olamaz. Dostumuz Beşiktaş Kulübü'ne Türk Telekom Arena Ali Sami Yen Spor Kompleksi'nin bir süre için dahi olsa paylaşımının zorluklarını ifade ederken üzerinde hassasiyetle durduğumuz noktaların en başında, Galatasaray'ın uzun vadeli taahhütleri ve teknik imkansızlıklar gelmektedir. Esasen Beşiktaş Kulübü'nün, maçlarını Türk Telekom Arena'da oynaması talebi, hükümetimizin taraf olmadığı bir konu olup, bu güzide spor kulübümüzün sorunun çözümü için arayışlardan ibarettir. Hükümetimizin son derece önemli ulusal konularla meşgul olduğu bir dönemde, basınımızda suni gündem ve gerilimler yaratmak suretiyle konunun içine çekilmesi çabalarını ve gerek hükümetimizle Galatasaray'ı, gerekse Galatasaray camiası ile dostumuz Beşiktaş'ı karşı karşıya getirme amaçlarına alet edilmesini sorumsuz bir davranış tarzı olarak nitelendiriyor ve kınıyoruz" ifadeleri yer aldı..
 
Beşiktaşın ne projesi var ne finansmanı var nede hazırlığı var. Stad yapacağız diyorlar ama kazım tarihleri bile belli değil bir tane maket koydular internete sadece hepsi bu. Fikret Orman ve yönetimi bedavadan şirketlerin reklamını yapıp hala sponsorsuz kalabilme başarısının yanın da bir de stadla ilgili bilgiler versin de aydınlansın kamoyu.

2020 de daha kesin bile olmayan bir organizasyon için olimpiyat stadı 8 sene önceden bakıma girmesi de manidar. en güzel stadlar bile 1.5 sene içinde bitirilirken nasıl bir onarım ki bu 8 sene önceden başlıyorsun. Gerçekten ilginç
 
G.Saray kararından vazgeçti! Toplantı iptal

Beşiktaş'ın Türk Telekom Arena'da oynama isteği nedeniyle olağanüstü toplanacak Galatasaray Kulübü, bu kararından vazgeçti.

Galatasaray Kulübü'nde, Beşiktaş'ın maçlarını Türk Telekom Arena'da oynama talebi nedeniyle 3 Temmuz Salı günü yapılması planlanan olağanüstü divan kurulu toplantısı iptal edildi.

Galatasaray Kulübü Divan Kurulu Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, sarı-kırmızılı kulübün stat konusu ile ilgili önemli ve hassas denge isteyen çalışmalarını devam ettirdiği belirtilerek, şöyle denildi:

''28 Haziran 2012 tarihli Galatasaray Spor Kulübü açıklaması durumu açıkça ifade etmektedir. Bu sebeple son saatlerdeki gelişmeler ışığında, yönetim çalışmalarını daha da zorlaştıracağını düşünerek, 3 Temmuz tarihli acil ve olağanüstü divan kurulu toplantısı, kulübün menfaatleri düşünülerek iptal edilmiştir. Olağan divan kurulu toplantımız, 11 Temmuz tarihinde üyelere bildirilen yer ve saatte, tespit edilmiş olan gündemle toplanacaktır.''
 
Arena’ya şok baskın
Türk Telekom Arena’yı Beşiktaş ile paylaşmaya karşı çıkan Galatasaray Kulübü önceki akşam Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’nün yaptığı baskınla şaşkına döndü.

02:30 | 06 Temmuz 2012


GSGM denetleme ekipleri mesai bitmesine rağmen akşam saatlerinde TT Arena’ya gelerek incelemelerde bulundular. Stadın çeşitli bölümlerini gezen, localara tek tek bakan yetkililerin tutanak düzenledikleri gözlendi. İki gün boyunca statı A’dan Z’ye gözden geçirecek olan GSGM ekipleri eksikleri belirleyerek bir rapor hazırlayacaklar.


G.Saray’ın sorumluluklarını yerine getirip getirmediğini kontrol eden yetkililer ciddi bir problem olduğunu rapor ederlerse sarı-kırmızılı kulübün başı ağrıyabilir. Beşiktaş ile yaşanan stat çıkmazı sırasında böyle bir uygulama G.Saray camiasında ciddi tepkiyle karşılanırken, bu kontrollerin bir “gözdağı” olduğu görüşü savunulmaya başlandı.



Badem bıyıklarınızıı çekiim
 
Bütün problemlere ek birde zemin ve drenaj eklendi. Belki klasik olacak ama İngiltere' de her hafta yağmur yağıyor. Bana kimse anlatamaz yok çok yağmur yağdı, bunu beklemiyorduk falan diye. Şu stadın zemini ne zaman düzgün olduki?

Çatı olayını geçtim tabi allah bilir ne zaman takılacak.

Biz en iyisi bu stada Ali Sami Yen demekten vazgeçelim, hem endüstriyel futbol kazansın hemde emektarın tuğlaları sızlamasın!
 

Üst