Aslantepe'ye Basketbol Salonu Projesi

Bildiğim kadarıyla Türkiye'deki hiç bir stat ve salon bir kuruma ait değildir. Sadece 49 yıllığına kullanım hakkı verilir. Kullanım suresi bittiğinde zannedersem 10 ar yıl uzatma hakkı var. Bu sebeple statlar ömür boyu o kurumun kullanımına bırakılır. Bizim kulüp gibi Trabzon kulübü gibi statlarının yerleri değişebilir. Yeni statlar ve salonlar yapılmak kaydıyla. İnş basketbol salonumuz yapılacak. Salonumuzun olması çok önemli. Bazı arkadaşların düşüncelerini katılmıyorum. Eğer en üst seviye bulunmak istiyorsak gelir seviyemizin de her sene için üst lig takımları seviyesine gelmesi gerekiyor. Beşiktaş kulübü bile salon projesi bulunmakta. İş ekonomiye döndü. İyi oyuncuların fiyatları 1,5-2 milyon usd seviyesinde. Gerçekler orta da. İnanıyorum ki takımız başarılı olduğu sürece salonumuz da dolar.
 
Kapalı spor salonu projesi

[FONT=&quot]Ali Sami Yen Spor Kompleksi'nde TT Arena'nın yanında 15 bin kişilik spor salonu için her şey hazır. Çok kısa sürede inşaatına başlayacağız. Abdi İpekçi'de oynuyoruz buna ne gerek var diye sorulabilir. Stadın açıldığından beri devam eden bir çatı davamız var. Sözleşme gereği bize verilmesi gereken üst kullanım hakkı verilmedi. İlk iş olarak GSGM'ye gittim.[/FONT]

[FONT=&quot]Çatı olayı çözülmeden burayı da yapamayacağımızı söylediler. GSGM'ye bu arsanın kendilerinin olduğu ve yapacağımız salonun tapusunun da onlarda olacağını söyledim. Çatıdan daha büyük yatırım olduğunu vurgulamadım. Bu tesis alacaklı oldukları paradan çok daha değerli bir varlık olarak geri dönecek. Amatör sporları geliştirmek devletin de yükümlülüğü. Çatıyla ilgili protokolle oradan gelecek parayı buraya katkı payı olarak verdik. Sayın Bakan ve müsteşar imzaladı. Şimdi protokol yazılıyor. Hem çatıyla ilgili dava sonuçlanacak ve üst kullanım hakkında kavuşacağız.
[/FONT]

[FONT=&quot]Salon sporlarının gelişmesi için özellikle bugünkü Spor Bakanımız büyük gayret sarf ediyorlar. Yeni çıkacak yasa ile pek çok teşvikle amatör sporların gelişmesi için iradeleri var. Buradaki boş alan için kapalı spor salonu için çalışmalarımız vardı. Zaten Ali Sami Yen Spor Kompleksi projesinde yeri farklı olsa da salon vardı. Kendi finansmanını kendi sağlayacak. Bu salonların isim hakları satılabilecek değerler. Yaklaşık 30 milyon dolar civarı bir bütçe çıkıyordu. Yıllık isim hakkını 3 milyon dolardan 10 yıllık satabilirsek salon kendi kendini yapacak.

[/FONT]
[FONT=&quot]
[/FONT]
Kaynak: Dursun Özbek'ten 500 milyon dolarlık plan! - Spor Haberleri
 
Aralık ayı divan kurulu toplantısında Başkan Dursun Özbek Divan üyelerine yaptığı konuşmada şunları söyledi: "...........[FONT=&quot]çatı ile beraber, kapalı salon projemiz de bitmek üzere. Sarıyer Belediyesi ile temaslarımız sürüyor. Yıl sonu gelmeden ruhsatı almak amacındayız. Son derece iyi niyetle bu taahhütleri veriyorum ama bunlarda küçük sapmalar olabilir, asıl istikametimizde değişiklik yok." [/FONT]

Dursun Özbek'ten stat müjdesi!
 
Aralık ayı divan kurulu toplantısında Başkan Dursun Özbek Divan üyelerine yaptığı konuşmada şunları söyledi: "...........çatı ile beraber, kapalı salon projemiz de bitmek üzere. Sarıyer Belediyesi ile temaslarımız sürüyor. Yıl sonu gelmeden ruhsatı almak amacındayız. Son derece iyi niyetle bu taahhütleri veriyorum ama bunlarda küçük sapmalar olabilir, asıl istikametimizde değişiklik yok."

Dursun Özbek'ten stat müjdesi!

Projeyi gören eden var mı peki? Gizlilikten mi yoksa henüz ortada proje mi yok anlamadım.
 
Galatasaray Futbol Takımında ne zaman kriz çıksa, salon projesi koz olarak sürekli öne atılır.

Kimse sormuyor, salon yapıyorsun ama salonda oynayacak takımın ileriye yönelik projesi nedir? Bugün Ergin Ataman gitse hangi koç gelecek? Adayları tahmni etmek çok zor değil, o adaylara da değil yeni salon, Ayhan Şahenk bile layık değil.

Otel yapılıyormuş güya, iyi güzel vs. derken bir anda öğreniyoruz ki Denizbank, Otele ipotek koydurmuş. Sözde 5 milyon dolarlık gelirin yarısı Denizbank'a gidiyormuş. Eee ne anladık bu işten? Galatasaray'ı senede 2.5 milyon dolar mı kurtaracak?

Aslantepe'nin yanına salon yapacaklarmış da, taraftarlar basketbol maçından çıkıp futbol maçına gidecekmiş. Allah allah. Bu işin Euroleague'i yok, Eurocup'u yok da, sürekli futbol maçlarıyla aynı güne koyduracaklar.

Bu salon işi bana tamamen, saptırma geliyor. Çok da umut bağlamıyorum.

Hala bu şekilde düşünüyorum..
 
Mart'ta inşaata başlanacakmış deniliyor. Resimlerdeki proje eski proje, Kapasitenin 12 binden 15 bine çıkartılması sonrası eski projeden mi devam edilecek merakla bekliyorum. Umarım kalitesi NBA standartlarında ama tribün olarak Pana, Kızılyıldız gibi boğucu bir salon olur.
 
Son düzenleme:
Salon için kapasite, uygun spor dalları (basketbol, hetbol hatta buz hokeyi), spor dışı için organizasyonlar ve en önemlisi mülkiyetinin Galatasaray'a ait olup olmadığı hakkında bir bilgi verildi mi?
Paylaştığınız görseller eğer projenin son hâlini gösteriyorsa Baskonia salonuna benzer katlar, İpekçi'ye benzer saha kenarı koltuklar kombinesi biraz enteresan geldi. Ali Sami Yen SK TT Arena dışının boyasız ve bizi anımsatan pek birşey olmaması hep sinirimi bozuyor bu yüzden yanındaki salonun da dış tasarımını merak etmiyorum... Barcelona'nın yeni palau blaugrana projesi vardı; üç taraf yekpare İpekçi gibi, bir tarafta da loca için katlı tirübün vardı. bize de iyi giderdi ama bu da fena değil severiz, benimseriz; bizim olsunda bi hele.
 
Son düzenleme:
302.jpg

Dursun Özbek: ''15 bin kişilik basketbol salonu için gerekli izinleri aldık. Salonu öyle projelendirdik ki sadece basketbol oynanacak bir salon olmayacak. Farklı etkinliklerin de yapılacağı bir salon olacak. Sadece maç günü yaşayan bir salon olmaktan çıkacak. Hazırladığımız yerler sayesinde burası 365 gün yaşayan bir mekan haline gelecek. Biz bu projeyi yaparken örnekleri inceledik. Galatasaray'a yakışan bir proje olması için dikkat gösterdik. Salon için artık önümüzde hiçbir engel yok, bütün izinler alındı. Projemiz bitmiştir. 1-2 hafta içinde ruhsatı alarak 15.000 kişilik salon inşaatına başlayacağız. Projenin sponsorluğunu NEF firması üstlendi. 7 bin kişilik açık alan, 3750 metre karelik bir inovasyon ve bilim merkezi bile olacak. Sergi ve sanatsal etkinlikler de yapılacak"
 
Salonun rakip takımı boğucu bir atmosfere göre dizayn edilmesi lazım. Ancak herşeyden önemlisi 15 Bin kapasiteli bir salon için hedefleri olan bir takım gerekli Galatasaray'ın seneye nasıl bir takım kuracağı bile belirsiz şu an. Eurocup ta mücadele eden orta karar bir takım ile değil 15 bin, 5 Bin kişiyi bile salona getiremezsin...
 
32f821f3f7324df8b1b9711b31d70996.jpeg

Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Dursun Özbek, Şubat Ayı Divan Kurulu’nda yeni yapılacak spor salonu Ali Sami Yen Spor Kompleksi The Venue hakkında açıklamalarda bulundu.
Başkan Özbek’in açıklamaları şu şekilde:
“AMACINA UYGUN KOMPLEKS İÇİN ÇABA İÇİNDEYİZ”
“Ali Sami Yen Spor Kompleksi planlandığında 365 günü yaşayan bir merkez olması düşünülüyordu. Ancak ne var ki Türkiye’deki pek çok stat gibi kapılarını 15 günde bir, sadece maç günleri açan bir yer olmaktan öteye gidemedi. Amacına uygun bir kompleks için bir çaba içindeyiz.”
“PROJEYE MÜZEYİ DE DAHİL ETTİK”
“Biz öyle bir şey yapalım ki tüm Galatasaraylılar buraya gelsin. Sadece 15 günde bir maç izlemeye gelmesin. Burası bizim yuvamız. Kurucumuz Ali Sami Yen Bey’in ismini verdiğimiz yeni mabedimiz. 15 bin kişilik bir salon projemiz bitti. Burası sadece bir spor salonu mu olmalıydı yoksa dünyanın geldiği durum itibarı ile değerli araziyi günün ihtiyaçlarına göre mi kullanmalıyız düşüncesiyle bir çalışma yaptık. Çalışmanın çıkış noktası NEF Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur’un tavsiyesi ile geldi. Daha önceki projeyi inceledik. Dünyadaki örneklerini anlatarak Galatasaray böyle bir şey yapıyorsa dünyadaki örnekleriyle yarışacak şekilde olması gerektiğini belirtti. Bu yatırımı yapacağımıza göre nasıl finanse edeceğimiz konusunda görüş alışverişinde bulunduk. Artık sadece spor salonu değil, etkinliklerin de yapıldığı bir alan şekline dönüşecekti. Bu çalışmaları yapıp, inşaatına daha önce başladığımız müzeyi de ilave ettik. Burası, çağdaş müzecilik anlayışıyla tasarlanan, teknolojinin tüm imkânlarında faydalanan, taraftarımızın görerek, dinleyerek, deneyimleyerek köklü ve zaferlerle dolu tarihimize tanıklık edeceği interaktif bir mekân olacak. Boş alanların değerlendirilmesi bütünün içine dahil edilmesi çok önemliydi.”
“365 GÜN YAŞAYAN BİR MEKAN OLACAK”
“15 günde bir kullanılan bir kompleks olmaktan ziyade çok önemli bir müze haline dönüşecek. Aslantepe ailecek gelinebilecek, yeme içme mekanları, çocuklar için oyun salonları, toplantı salonları olan bir kompleks halinde olacak. Salon sadece basketbol oynanacak salon olmayacak. Konser organizasyonlarının yapılabileceği 15 bin kişilik bir salon haline geliyor. Salonun tek amaçlı, maç günü yaşayan bir salon olmaktan çıkarıp alt kısmında ofisler ve ticari alanlarla 365 gün yaşanan bir mekan haline gelecek.”
“DÜNYADAKİ ÖRNEKLERİ İNCELEDİK”
“Bunun içinde neler var? 15 bin kişilik salonu ifade ettim. Çok amaçlı bir salon. Birçok etkinliğe ev sahipliği yapacak. 29 bin metrekarelik kiralanabilir bir alan var. 7 bin metre kareye akın açık havada etkinlik yapılabilecek bir mekan var. Sponsorluğu yapan firmanın teklifiydi; 3750 metrekarelik inovasyon ve bilim merkezi var. Aynı mekanda sanatsal etkinliklerin yapılması planlanan bir mekan olarak da projelendirdik. Çocukları da unutmadık. Dünyadaki pek çok örneği inceledik ve yurdumuzda kabul gören bir proje olması için azami gayreti gösterdik. NEF, bu projenin finansmanı için bize çok büyük katkı verdi.”
“İNŞAATIN ÖNÜNDE ENGEL YOK”
“Anlaşma bitmediği için ifade etmekten kaçınıyorum. Çok büyük bir firmayla çalışmalarımız sürüyor. Huzurunuzda Erden Timur’a da çok büyük teşekkürlerimi sunuyorum. Salonun inşaatı için engel yok. Sponsorluk görüşmelerinde sonuna gelindi. Sarıyer Belediyesi’ne geçtiğimiz hafta yeni projeyi teslim ettik. Temaslarımız sürecek. Bir iki hafta içinde ruhsatını alıp alanı inşaata uygun hale getirmek için startı vereceğiz.”

 
Saha içi tribününü beğenmedim, yukarı tribünle ayrı bir kat/boşluk yapmışlar. İpekçi'deki gibi bitişik ve yakın olsaydı tribün olarak daha iyi olurdu. Kutu gibi yapılması yerine oval yapılmasını beğendim ama çok dik. İyi bir mimariyle aşağı katlarda daha fazla kişinin olması sağlanabilirdi. Onun haricinde salonun kendimize ait olmasını, kulüpten fazla para çıkmayacak olmasını, spor dışı yapılacak organizasyonlar olarak da tasarlanmasını beğendim. Umarım şu saha içi sorununu inşaat başlamadan çözerler, hem kötü duruyor hem de tribün yapılmasına engel.
 
Şu salon bir an önce yapılsın da, içinin nasıl olduğu çok önemli değil bence... GS taraftarı her salonda boğucu atmosfer yaratabilir. Bu sezon EL anketinde "en gürültücü taraftar" kısmında FB ile ikinciliği paylaşmıştık. Mesele salondan çok, salonu dolduran taraftarlar ile ilgili...

Dursun Özbek yönetimi bu işi başarabilirse, başkanlığı dönemindeki tek olumlu hatırlanacak icraatı olur.
 
Salon bu resimlerdeki gibi olacaksa dış mimari olarak gayet güzel duruyor yalnız iç kısımda tribünler sahaya çok dik ve saha içi tribünü ile bir üst kat tribün arasında boşluk hiç iyi durmamış.Ayrıca şu çizimleri kimler yapıyor arkadaş ya yıl olmuş 2017 hala paint'den bozma resimler gibi basketbolcularımız sağa sola koyulmuş..Biraz özenli yapılsın artık bu işler!!
 

Üst