Avrupa Ümitler Basketbol Şampiyonası

Önder Ç.

0
Yönetici
İlk maçımızda Litvanyayı 95-80 yendik.

Oyuncularımızdan Cemal Nalga 11 sayı 5 rib. ile oynamış.
Mehmet Yağmur 24 sayı 5 rib 8 asist ile maçın yıldızı olmuş.
 
Gruptaki 2.maçımızda Yunanistan'a 1 sayı farkla 53-52 mağlup olduk malesef. En skorer oyuncumuz 14 sayıyla Bora Hun Paçun oldu. Gruptaki son maçımızda bugün saat 15.00'da (Türkiye saati ile) Rusya ile karşılaşacağız. Mutlaka galip gelmemiz gereken bir maç. Ümitlerimize başarılar.
 
Ümit milli takımımız gruptaki son maçında Rusya'ya 88-74 yenildi malesef. Başa baş giden ilk 3 periyodun ardından Rusya son periyotta dizginleri ele aldı ve maçı 14 sayı farkla galip bitirdiler. Millilerimizin en skorer ismi 2.maçta olduğu gibi bu maçta da Bora Paçun oldu. Bora maçı 14 sayıyla tamamladı. Oğuz Savaş, Mehmet Yağmur ve Caner Öner'de maçı 12 sayıyla tamamladılar. Maçın en skorer ismi ise (Cemal Nalga :p) Rusya'dan Alexey Shved oldu. Shved maçı 22 sayıyla tamamladı.
 
yunanistan uc periyodu onde goturdugu macta son periyodda Litvanya'ya 9 sayi farkla yenilerek bir ust tura cikamadi.

Simdi altili yeni bir gruptayiz. Durum su halde :
Rusya 2-0
Slovenya 2-0
sirbistan 1-1
Turkiye 1-1
Litvanya 0-2
Fransa 0-2

Biz gelecek dort gunde sirasiyla sirbistan,Slovenya ve Fransa ile oynayacagiz.
Altili grubu ilk iki sirada bitirenler yari finale yukselecek.

Bizim avantajimiz grubu yunanistan'in sonuncu tamamlamasi. Cunku sonunculara karsi alinan galibiyetler&maglubiyetler bu tura gelinirken siliniyor. Bizim de bir yenilgimiz silinmis oldu boylece.
Ilk iki sansimiz devam ediyor,Sali gunu kritik bir maca cikacagiz.

Takimimiza basarilar...
 
Kuralar cok adaletsiz oldu gercekten belki de en iyi 8 takimin 6si A ve B gruplarinda kalmis. Yanliz bizim Litvanya'nin Fransa'nin ve Sirbistan'in 88 jenerasyonu Dunya sampiyonasinda oldugu icin herhalde Rusya ve Slovenya bu durumda avantajlarini kaybetmeden ilerlerler. Ters taraftan da Antelo'suz Ispanya var, herhalde gecen seneki olaylardna sonra almadilar yoksa Lul ve Rey ile o takimin en onemli ismiydi.

Bu arada iyi bir haber var Dunya Gencler Sampiyonasini Eurosport 2 verecek, programa baktim herhalde ilk gunku macimizi vereceklerdir
 
Ümit Milliler Sırbistan'a yenildi
10. Avrupa Ümit Erkekler Basketbol Şampiyonası 2. tur ilk maçında Türkiye, Sırbistan'a 88-83 yenildi.

İtalya ve Slovenya'nın ortaklaşa düzenlediği şampiyonanın eleme müsabakalarında çeyrek finale yükselerek F Grubu'nda yer alan Türkiye 2. tur ilk maçında Sırbistan ile karşılaştı. Maçın ilk devresini 23-18 önde geçen milliler, devreyi ise 41-40 geride tamamladı. Üçüncü periyotta çekişmeli geçen mücadelenin ardından Türkiye bu çeyreği de 59-58 yenik kapattı. Maçın son periyotunda ise istediği oyunu sahaya yansıtamayan Türkiye, mücadeleden 88-83 yenik ayrıldı.

Türkiye, grubundaki ikinci maçını yarın TSİ 19.00'da Slovenya ıle karsılacak.

Isler cok kotu gıdıyor Mıllı takım ıcın gercı ben kadroyu hıc begenmemıstım :?
 
Re:

Cem GÜVENER' Alıntı:
Kuralar cok adaletsiz oldu gercekten belki de en iyi 8 takimin 6si A ve B gruplarinda kalmis. Yanliz bizim Litvanya'nin Fransa'nin ve Sirbistan'in 88 jenerasyonu Dunya sampiyonasinda oldugu icin herhalde Rusya ve Slovenya bu durumda avantajlarini kaybetmeden ilerlerler. Ters taraftan da Antelo'suz Ispanya var, herhalde gecen seneki olaylardna sonra almadilar yoksa Lul ve Rey ile o takimin en onemli ismiydi.

Bu arada iyi bir haber var Dunya Gencler Sampiyonasini Eurosport 2 verecek, programa baktim herhalde ilk gunku macimizi vereceklerdir
Cem abi programı nereden takip edebiliriz?
 
Biz Dunya Gencler sampıyonasındakı sansımız nedır acaba ?
Sahin Muzaffer Ekmen i burda ki olımpyatlarda ızleme sansım oldu .
Ama o da cok etkıleyıcı bı oyuncu goruntusu vermedı bana .
Bızden Altay ve Ismet var sanırım kadroda .
Sansımız nasıl acba ?
 
Acikcasi turnuva genelinde sansimizi sanirim teknik kadro disinda 1 kisi daha bilmiyordur:) 11 takim kita disindan ve onlarla ilgili bilgi almak cok zor. Zaten ilk gruptaki 3 takim da kita disi. 11 kita disi takimdan bir tek ABD'den bir kac isim biliyorum sagda solda potansiyelli denilen. Beasley gibi, ayrica Can Civi ile ayni okulda oynadigi icin Curry'i daha yakindan takip edebilmistim, okulda ilk senesi olmasina ragmen takimin en iyisiydi ve son 64e kaldilar.

Bizim takimda da onemli rol oynayan 2 oyuncudan Mehmet Sahan hic gelmedi kampa, belki de hala ABD'dedir, Baris Hersek ise 1 ay once kadar kamptan kovulmustu. Gecen seneki turnuvada bu takimi hucumda her mac farkli biri tasimisti bu turnuvada da oyle olma ihtimali kuvvetli. Genel olarak 1 isim soylemek gerekirse Dogusu soylerim herhalde (1 ay sonra Longhorn olacak olmasinin da etkileri olabilir uzerimde:)) Ayrica Dogus ile beraber Ismet ve Berkay gibi onemli 2 guard daha var, maclarin belirli bolumlerini cift guard oynayabiliriz. Icerde biraz sorun yasayabiliriz diye korkmuyor degilim bir de.

Gecen sene bu yas grubunun oynadigi turnuva ile ilgili bir link:
http://www.fibaeurope.com/cid_f43ulKJBG ... _2006.html
 
Son dakikalari oynayamayan,son dakikalarda dagilan ve ust uste maclar kaybeden bir takimimiz var.
Bugun yine son 4-5dakikaya kadar basa bas gitti mac,hatta 3-4 sayi one bile gectik o dakikalarda ancak mac sonucuna bakiyorsunuz 82-74. Kaldi ki son saniyede bir de ucluk bulmusuz. Yani fark aslinda bir ara 11 sayiya kadar cikmis.

Yarinki Fransa maci 5-8cilik maclarina katilabilmek icin onemli. Eger grubu ilk 4 icinde bitiremezsek 9-12cilik maclari oynayacagiz.
Umarim yarin kazanir,en azindan ilk 8'de olmayi garantileriz.
 
Fransa'yi 80-79 yendik ve ilk 8 arasinda olmayi garantiledik.
5-8cilik maclarinin ilkinde F grubunun ucuncusuyle oynayacagiz.
Bu takimda Israil/Gurcistan/Bulgaristan uclusunden biri olacak
 
Zor, Slovenya var diger eslesmede. Yari finale sok sekilde cikamadilar,en azindan 5.bitirmek isteyeceklerdir turnuvayi.

Yarin Israil ile oynuyoruz.
 
valla gecen senekı kadrodan ersan,cenk,semıh,hakan yok tamam bunlar gercekten buyuk eksıklıklerdı, ama bora,caner,bırkan,mutlu ve mehmet geldı(mehmet sakattı gercı ızmırdekı turnuvada oynayamamıstı)benım kendı acımdan sadece hayal kırılıgı yarattı.Turnuva ozellıkle canerden gercekten buyuk bı patlama beklıyordum(son ısraıl macında bu arada 17dk. 0/3 ısabetle oynamıs).Ama sonucta mıllı takım oyuncuları ne olursa olsun sahıp!!! cıkılmalı kendılerıne.Sn.Tanjevıce 2010 ıcın slmlarımı ıletırım... :?
 
Caner gerçekten büyük bir hayalkırıklığı oldu. Lİgdeki performansının yanına bile yaklaşamadı ki bana göre ligin en iyi çıkış yapan genç oyuncusuydu.
 

Üst