Barclays Premier League...

Premier Lig bu hafta başladı...
Sunderland:1 Tottenham Hotspur:0
Gol son dakikalarda Chopra'dan geldi. Maçı bana göre Tottenham Daha iyi oynamasına rağmen maçı kaybettiler. Lige kötü bir başlangıç yaptılar...
Derby County:2 Portsmouth:2
West Ham United:0 Manchester City:2
Middlesbrough:1 Blackburn Rovers:2
Maçı izledim. Maçı açıkçası kaliteli olan takım kazandı. Boro'nun golünü Downing attı frikiten bu golde barajın hatası vardı. Rovers'ta golleri Santa Cruz ve Derbyshide attı. İkiside topla ilk buluştuklarında golü buldular. Santa Cruz gerçekten beni çok etkiledi. Tuncay ise orada kendini gösterecektir. Takım ise daha Tuncay'ı anlamamış. Southgate'te duran toplarda Tuncay'ın iyi kafaya çıktığını harelde bilmiyor. Çünkü dışarıda bekletiyor. İki takımada başarılar...
Bolton Wanderes:1 Newcastle United:3
Everton:2 Wigan:1
Aston Villa:1 Liverpool:2
Maçta ağırlıklı olan Liverpool'du tabiki... İlk golü kendi kalesine Aston Villa'lılar attı... İkici yarıda Liverpool Babel'in oyuna girmesi ile daha etkili oldular. Kuyt'ta maç boyunca çok iyi pres yaptı. Aston Villa golü penaltıdan buldu. Yok yere Carragher elle oynadı ve penaltı oldu. ardından Gerard gerçekten muhteşem bir frikik golü attı. Ben gol olduğuna inanamadım. Kalece uzanaılabilecek en üst noktaya gitti. Ancak Gerard gerçekten doksan budur diye bir vuruş yaptı...
 
Tuncaylı Boro Tutunamadı...
Santa Cruz planları bozan isim oldu!

Premier League'in ilk haftasında, Blackburn'de oyuna sonradan giren Roque Santa Cruz ve Matt Derbyshire takımı canlandıran ve golleri kaydeden isimler oldu.

31. dakikada kazanılan serbest vuruşu kullanan Stewart Downing, barajdaki açıktan faydalanarak Brad Friedel'ı avladı ve Boro'yu 1-0 öne geçirdi.

Blackburn'de can sıkan olan ikinci yarıda yaşandı ve geçen sezon takımın en çok gol kaydeden ismi Benni McCarthy ciddi bir sakatlık gibi gözken pozisyonda oyundan alındı.

Ancak yerine giren Santa Cruz 63. dakikada David Bentley'den gelen ortada güzel bir kafa vuruşuyla file bekçisi Mark Schwarzer'i avladı ve Derbyshire da 79. dakikada takıma galibiyeti getiren golün adı oldu.

Boro sahadan mağlubiyetle ayrıldı ancak takımın yeni yüzlerinden milli futbolcu Tuncay Şanlı sahada kaldığı 85 dakika boyunca sergilediği performans ve hırsıyla göz doldurarak Boro tartarından bol bol alkış aldı.

Riverside'taki maçta Tuncay özellikle ilk yarının ortalarında Aliadiere'a yaptığı asistle parladı ancak futbolcu yavaş kalnca Boro bu golü bulamadı.

Boro yeni sezona 1-0'dan 2-1'lik mağlubiyetle başlarken, geçen yıl da ilk maçta Reading kaşısında 2-0'lık üstünlüğü koruyamamıştı. Boro ayrıca Premier Leagu'de 12. kez yaptığı açılış haftası maçında bugüne kadar sadece bir maç kazanabildi.

Rovers kaptanı Tugay Kerimoğlu bu maça yedek soyunurken yerinde David Dunn görev yaptı.

TUNCAY=CUBUK=BYKK.jpg
 
Bir Gerard Klasiği...
Yaptığı Fernando Torres, Andriy Voronin ve Ryan Babel gibi flaş transferlerle tüm dikkatleri üzerine çeken Liverpool 2007/08 Sezonu'na Villa Park'ta başladı.

Martin Laursen'in 31. dakikada kendi ağlarına yolladığı topla Liverpool ilk yarıyı 1-0 önde kapadı. Jamie Carragher'ın eline çarpan topla penaltı kazanan Aston Villa 85'te kaptanı Gareth Barry'yle beraberliği yakaladı. 87'de sahneye çıkan Liverpool kaptanı Steven Gerrard artık kendisiyle özdeşleşen bir serbest vuruşla takımına galibiyeti getirdi.

Bir dönem Beşiktaş forması giyen, daha sonra Lyon'a giden ve geçen sezon da Çek Milan Baros'la takas edilen Norveçli John Carew 90 dakika sahada kaldığı mücadelede başarılı bir performans sergiledi ancak gol bulamadı.

Gerard_PrbDusanVranic200.jpg
 
Newcastle Bolton'ı devirdi...
Anelka'nın golü geç geldi!

Newcastle Menajeri Sam Allardyce takımının başındaki ilk lig maçında, deplasmanda, Bolton karşısında alınan galibiyetin tadını yaşadı.

Charles N'Zogbia ilk yarıda kayedilen 3 golden ilkini 11. dakikada kaydetti ve serbest atıştan takımını 1-0 ön geçirdi.

Obafemi Martins çok güzel bir golle 21'de aradaki farkı ikiye çıkatan isim olurken, 6 dakika sonra da farkı 3'e çıkarttı.

Bolton file bekçisi Jussi Jaaskelainen'in kötü gününde Newcastle devreyi 3-0 önde kapattı. İkinci yarının başlamasından 5 dakika sonra Nicolas Anelka, Magpies filelerini havalandırdı ancak maçta başka gol olmadı ve Newcastle hak ettiği bir 3 puanla sezona başladı.

Emre Belözoğlu'nun kadroda yer almadığı maçta, evinde 3-1 mağlup olan Bolton'da Anelka 90 dakika mücadele etti.

5290.jpg
 
Sunderland son nefeste...
İngiltere son anda golle başladı!

Michael Chopra, Ross Wallace'ın pasıyla uzatma dakikalarında kaydettiği golle Roy Keane'in Sunderland'ine Tottenham karşısında Premier League'e dönüşlerini kutladıkları günde zaferi kazandırdı!

Ada futbolu yeni sezonu açtı ve ligin yeni ekibi Sunderland, Tottenham Hotspur'u konuk etti. İlk ve ikinci yarıda zaman zaman artan temposuyla dikkat çeken maçta son dakikalarda ev sahibi Sunderland gole yaklaşan taraf odu ancak 85. dakikadan sonra gelen iki pozisyonda Tottenham file bekçisi Robinson gole izin vermedi.

Maçın uzatma dakikaları oynanırken sahneye maça sonradan giren Chopra çıktı ve sol kanattan geliştirilen atakta altı pasn üzeride boş kalan Chopra düzgün bir vuruşla Robinson'ı avlamaya başararak takımına 3 puanı kazandırdı. 93. dakikada gelen golün ardından Tottenham'ın pas yapma şansı dahi olmadı ve hakem Alan Wiley son düdüğü çalarak maçın sonucunu Sunderland lehine 1-0 olarak ilan etti.

Sunderland Menajeri Roy Keane de bu sonuçla ilk lig maçında taraftarı önünde takımının üç puan almasının sevincini yaşadı.

Sunderland'da 80. dakikadan sonra golcü isim Daryl Murphy takımının en net pozisyonunu yakalamış ancak Paul Robinson bu pozisyonda topu ayaklaryla uzaklaştırmayı başarmıştı.

Tottenham'da ise şanslar hep ayn isim, Dimitar Berbatov, tarafından değerlendirilemedi. Spurs'un bir diğer önemli ismi Robbie Keane de 90 dakika boyunca Sunderland defansının baskısından kurtulamadı.

Spurs Menajeri Martin Jol'ın oyunun ikinci yarısında, 59. dakikada, 16.5 milyon poundluk golcüsü Darren Bent'i maça alması takımı adına bir değişiklik yapmazken, Premier Leagu'in ilk maçında iki takımında çok pas hatası yapmasına rağmen istekli olması alkış topladı.
 
City paraların karşılığını almaya başladı...
Sven-Goran Eriksson yeni sezona keyifli başladı.

Sven-Goran Eriksson yönetimindeki yeni Manchester City, yeni isimleri Rolando Bianchi ve Geovanni'nin kaydettiği gollerle West Ham karşısında galibiyetle sezona başladı.

18. dakikada erken bir golle morallenen City'de gol Elano'nun göz dolduran çabasında, uzak direkte topa kayarak müdahele eden Bianchi'den geldi.

West Ham bu golün ardından özellikle Dean Ashton çabalarıyla City kalesini zorladı ancak aradığı golü bulamadı ve ilk yarı bu sonuçla tamamlandı.

Maçın skorunu belirleyen gol maçın tamamlanmasına 3 dakika kala geldi ve sakatlıktan yeni kurtulan Geovanni 80. dakikada oyuna girdikten sonra 87. dakikada fileleri havalandırdı.

svenGETTY100606_228x286.jpg
 
Ben ızledım bu adamdakı yetenek nedır ya Liverpol da çok begenmedım Tuncay ı çok begendım 2 maçı da ısledım gayet guzel maçlardı .Sıkılacak maç yok super bır lıg ıngoıltere super ligi koysaal daha iyi:d
 
Manchester United:0 Reading:0
Maç boyunca her türlü baskıyı yaptı ManU anacak bir türlü golü bulamadı. Rooney maçın bence en iyisiydi. Her tarafa koştu. Maçın son anlarında ManU topu sürekli Ronaldo'ya verdi her atakta...Ancak Ronaldo'da elinden geleni yaptı Tevez, anderson ve Owen girince bu takıma daha iyi olacaklardır. Bu bir kazaydı olarak düşünüyorum...
Chelsea:3 Birmingham City:2
Maç gerçekten çok heyecanlı geçti. Birmingham öne geçti Forsell ile ardından Chelsea Pizarro ve Malouda ile iki yeni transferi ile öne geçti. Birmingham ilk pozisyonda golü bulmuştu. zaten maçta chelsea üstünlüğü vardı. ardından kapo gerçekten güzel bir gol attı. Burda Glenn'inde hatası vardı. İkinci yarıda 50. dakikada essien tekrar öne geçirdi takımını. Maçın son anlarında Birmingham'ın gol çabaları ve pozisyonları vardı. Ancak başarılı olamadılar...
Arsenal:2 Fulham:1
Daha ilk dakikada Clichy'nin geri pasında healy araya girerek golü attı. Ardından arsenal zorlanıyorduu. Aradığı golü ancak 84. dakikada penaltıdan van Persie ile bulabildi. 6 dakika sonra ise Hleb2in golü ile maçı kazandı. Arsenal zorlanarakta olsa kazandı. Henry'nin yokluğu hissedildi...
 
Genç Arsenal Zor uyandı...
Arsenal geç uyandı!

Tecrübeli file bekçisi Jens Lehmann'in büyük hatasıyla geriye düşen, Arsenal zorlandığı maçta galibiyeti son 10 dakikaya sığdırdı ve Premier League'e üç puanla başlamanın sevincini yaşadı.

Maçın başlamasından sadece 50 saniye sonra Gael Clichy'nin geri pasını düzgün kullanamayan Lehmann, Healy'nin bu topu gole çevirmesiyle takımının 1-0 geriye düşmesini sağladı.

Arsenal bu dakikadan sonra beraberlik için elinden geleni yaptı ancak yediği golün etkisinden kurtulmakta zorlanan Lehmann ilk 45 dakika boyunca rakip takım kalecisi Tony Warner'ın güzel kurtarışlarını seyretti.

84. dakikada ilk golü bulmayı başaran Arsenal'de kazanılan penaltıyı Robin van Persie gole çevirdi ve son dakikada da Alexander Hleb Gunners'a evindeki ilk maçında zaferi kazandıran golü attı.

Güne Fulham'ın damga vurması beklenirken, Fulham'da birinci kaleci olan Antti Niemi'nin maç öncesi ısınırken son anda sakatlanması ile yerini Warner'a bırakması ve Warner'ın da güzel kurtarışlarla, Tomas Rosicky'den iki ve Hleb ile Cesc Fabregas'dan ilk yarıda birer gollük şut kurtarması herkesi şaşırtmayı başardı.

Maçın başlarında Fulham yine hata yapan Lehmann sayesinde farkı ikiye çıkartma şansı yakaladı ama Healy'nin çabasında son anda toparlanan Lehmann topu bu sefer tutmayı başardı.

Theo Walcott ve ardından da Nicklas Bendtner'in oyuna girmesiyle atakları arttıran Arsenal, Barcelona'ya transfer olan Thierry Henry'nin yokluğunu maç boyunca hissetti ve aradığı golü de ancak 84'te Carlos Bocanegra'nın Toure'ye yaptığı faulle, penaltı atışından, Van Persie ile buldu.

Bu golden 6 dakika sonra da Hleb yarattığı pozisyonu gole çevirerek Arsenal'e beklemediği bir galibiyet kazandırdı.

VAn%20persie.bmp
 
Chelsea Rekor ile Başladı...
Chelsea zorlu maçı aldı ve sezona rekorla başladı!

Premier League'in açılış haftasında, Birmingham City ile evi Stamford'ta karşılaşan Chelsea bu maçı 3-2 kazanmayı başardı ve Premier League'de evinde yaptığı 64. maçtan da yenilmeden ayrılarak yeni bir rekor kırdı.

Gary McSheffrey'nin ortasını gole çeviren Mikael Forssell konuk ekibi öne geçirmeyi başardı. Ancak Chelsea formasıyla ilk lig maçında ilk golünü bulan Claudio Pizarro ev sahibine dengeyi kazandırdı.

Birmingham'a 2-2'lik beraberlik kazandıran Olivier Kapo'nun güzel golünden önce Salomon Kalou'nun pasıyla golü bulan Florent Malouda Chelsea'yi 2-1 öne geçirdi.

Son sözü ise Michael Essien söyledi ve Essien 23 metreden kaydettiği golle Blues'un 3-2'lik zaferinin mimarlarından oldu.

Chelsea bu zaferle birlikte, Premier League'de evinde üst üste en uzun süre yenilmeme rekorunu kırarken, Blues Stamford Bridge'te çıktığı 64. maçında da mağubiyet yüzü görmedi.

Chelsea'den önceki rekor Liverpool'undu ve Reds, Şubat 1978 ile Aralık 1980 arasında Anfield'ta yenilmemişti.

2004'te Jose Mourinho Stamford Bridge'te göreve geldiğinden beri süper bir perfomans sergileyen Chelsea, Premier League'e yeni yükselen Birmingham karşısında da geriye düşmüş olması ve eksik bir kadroyla mücadele etmesine rağmen, başarılı bir performansla üç puana uzandı.

5 gol 50 dakikada geldi
Birmingham City 15. dakikada Forssell'in golüyle 1-0 öne geçti. Chelsea 18. dakikada Pizarro ile beraberliği buldu. 31. dakikada Malouda ile 2-1 öne geçen Chelsea'ye 36. dakikada Kapo cevap verdi ve maçta 2-2'lik beraberlik oldu. Essien 50. dakikada kaydettiği golle Chelsea'nin ilk haftaya üç puanla başlamasını sağladı.

arton247.jpg
 
ManU'ya Reading Duvarı...
Şampiyon kayıpla başladı.

İlk yarıda Wayne Rooney ve ikinci yarıda da Cristinao Ronaldo, Nani ikilisi ile Reading karşısında aradığı golü bulmaya çalışan Manchester United 0-0'da kalan maçın ardından sezona bir puanla başladı.

Maçın önemli bir kısmını 10 kişi oynayan Reading karşısında 90 dakika boyunca tek kale oynayan Manchester United 20'yi geçen gol grişiminde Reading file bekçisi Marcus Hahneman'ı bir türlü avlayamadı.

Reading'de 72. dakikada oyuna giren Dave Kitson'ın 73. dakikada kırmızı kart görmesiyle 10 kişi tamamladığı maçta, Old Trafford'ta bir puan alınması büyük sevinç yarattı.

İlk yarının sonlarına doğru sakatlanan Wayne Rooney'nin ikinci yarıda yerini Luis Nani'ye bırakmasıyla ikinci 45 dakikada takım halinde atak yapmaya devam eden ManU'da Evra'dan Ronaldo'ya ve Giggs'ten Scholes'a bir çok önemli ismin girişimleri sürekli olarak Reading kalecisi Marcus Hahneman'a takıldı.

Son şampiyon, lige kayıpla başlama sıkıntısının yanı sıra Michael Duberry ile girdiği mücadelede sakatlanarak oyundan çıkmak zorunda kalan Wayne Rooney'nin sıkıntısını da yaşadı.

İlk yarıda Ryan Giggs'in volesi direkten dönündüğünde gole en çok yaklaştığı pozisyonu bulan Manchester United'ta yeni transferler de görev aldı ancak aranan gol bir türlü bulunamadı.

Yaz döneminde 50 milyondan daha fazla transfer parası harcayan Sir Alex Ferguson'ın takımı 90 dakika boyunca iyi bir performnsla tek kale oynamış olsa da, çok iyi kapanan Reading defansını aşamamış olması yeni sezonun ilk maçında sorun yarattı.

Bu arada Reading'in göz kamaştıran defansına karşın hücum hattı bu maçta hiç çalışmadı ve ManU file bekçisi Edwin van der Saar maç boyunca tolamda 45 dakikadan fazla topu dahi görmedi.

rooney_wayne_mufc_profile_2006.jpg
 
Re:

Can Bulubay' Alıntı:
bu sene Fox'tayız...
ancak ya adam gibi spiker almaları lazım,ya da mevcut olanları geliştirmeleri...
Can abi bu konuda haklısın...Orda oynayan futbolcuları bilen ve onlar hakkında bilgi veren spikerler olması lazım. Böylece maçın zevki daha iyi çıkıyor. Bizim gördüğümüzü anlatan değil merak ettiklerimizi söyleyen bir spiker lazım. Mesela ben Reading kalecisini nerden bileyim. Bu konuda NTV spikerleri bence iyi. Özellikle Okay Karacan ve Murat kosova çok iyiler. Çünkü Avrupa futbolunu bilen isimler. geçen sene TV8'de yorumcu olarak Ömer Üründül vardı. Yine böyle bir isimle yorumcu ile maç anlatılırsa daha iyi olur. artık gördüklerimi duymaktan sıkıldım. Bunu özellikle Hıncal Uluç'ta söylemişti. Her ne kadar kendisinden haz etmesemde doğru birşey söyledi. Artık bu tek kişilik ve radyoda maç anlatır gibi spikerlikleri bırakmalıyız...
 
Aman Aman Star'da ki Cem Yılmaz geliyor aklıma :? Evra'nın 23 kardeşi var :D Hala unutamam o muhabetti :D Yalnız bilgi işine gıcığım ben :D
 
Oyuncuların sülalesi ile bilgi bende istemem ama Okay karacan'ın yaptığı gibi yerinde ve zamanında oyuncular hakkında gerekli olan bilgilerin verilmesi taraftarıyım...
 
Ömer Üründül yorumcu olsun da mümkünse Manchester United maçlarına yorumcu olarak katılmasın. Bıktım o adamın Mançester demesinden ya :D
 
Jol:''Tottenham toparlanacak...''
"Çok fazla üretemediğimiz son vuruşları cömertçe harcadık. Yine de çok kapasiteli ve yetenekli bir kadroya sahip olduğumuza inanıyorum, zaman içinde beklenen düzeye mutlaka geleceğiz."

Premier League 2007/08 Sezonu ilk maçında ligin yeni takımlarından Sundeland'e deplasmanda 1-0 kaybeden Tottenham White Hart lane'de de Everton'a 3-1 yenilerek taraftarını üzdü. Maç sonunda bir açıklama yapan Tottenham menajeri Martin Jol takımına güvendiğini ve zaman içinde toparlanacaklarını belirtti.

Jol; Michael Dawson, Ledley King ve Gareth Bale gibi sakatların takıma katılmasıyla beklenen performansı sergileyeceklerini dile getirdi.

_41457476_keane_action416.jpg
 

Üst