Basketball Challenge Cup (BC Cup)

Ekli dosyayı görüntüle 974
Ekli dosyayı görüntüle 975


Geçenlerde forumdan bazı arkadaşlarla Basketball Challenge Cup (BC Cup) hakkında yüzyüze konuşurken neden forumda da bir başlık açıp çeşitli paylaşımlarda bulunmuyoruz demiştik. Kısmet bugüneymiş ve bu şekilde start ı vermiş olalım.

Öncelikle Basketball Challenge Cup yani kısaca BC CUP bölgesel lig tadında bir amatör lig. Çeşitli firmaların, kurumların ve arkadaş gruplarının bir araya gelip belli bir katılım bedeliyle takımlar oluşturdukları; bu takımlarla da Ekim-Haziran ayları arasında yaklaşık 8 ay sürecek bir ilk grup aşaması, play off grupları ve sonrasında da çeyrek final-yarı final-final eleme eşleşmeleri sonucunda şampiyonluğa ulaşmaya çabalanıyor.

Takımların sezon başında 20 kişilik ana oyuncu listesi verdikleri ve bu liste içinden maksimum 15 kişilik maç oyuncu esamesi çıkarılıp sahaya çıkılan organizasyon Şişli Endüstri Meslek Lisesi ile Zincirlikuyu ISOV Endüstri Meslek Lisesi salonlarında gerçekleşiyor. Karşılaşmalar belirlenip açıklanan fikstürler sonucunda haftaiçi mesai sonrası diyebileceğimiz 20.00 ile 21.45 saatlerinde oynanıyor ve çok çekişmeli maçlara sahne oluyor. Organizasyon içinde yer alan takımlarda birçok eski basketbolcu ile faal basketbolcular mücadale etmekte ve her geçen sezon çok daha kuvvetli takımlar ortaya çıkıyor.
Geçtiğimiz sezon İstanbul Barosu' nun şampiyonluğuyla sona erdi ve takımlar 2017-2018 sezonu için kadro çalışmalarına başladılar bile. Epeyce keyifli ve heyecanlı bir ortamda kora kor mücadaleler yaşamak isteyenler hem katılımcı hem de izleyici olarak salonlarla yerlerini almalılar.

Daha detaylı bilgi için;
Organizasyonun internet Sitesi: www.bccup.net
Organizasyonun Facebook Sayfası: https://www.facebook.com/basketballchallengecup/?fref=ts
 

Üst