BBL 18. Hafta | Galatasaray MP 77 - 70 Anadolu Efes

Tarih:17 Şubat 2013 Pazar
Saat:16:30
Salon:Abdi İpekçi Arena

Galatasaray erkek basketbol takımı ligin 18. haftasında Anadolu Efes'i ağırlıyor.Oynadığı 17 maçta 14 galibiyet ve 3 mağlubiyet elde eden takımımız kendisiyle aynı galibiyet/mağlubiyet oranına sahip rakibini Abdi İpekçi Arena'da ağırlayarak normal sezon liderliği yolundaki rakiplerini iç sahada ağırlayacağı serinin ilk halkasına adım atmış olacak.Hakem üçlüsünün dillere destan(!) bir yönetim gösterdiği Türkiye Kupası finalinde diskalifiye olan Jamont Gordon takımımızın fazlasıyla kabarık olan eksikler listesine eklenmiş durumda.

Hepimizin belleğinde Efes Pilsen adıyla yer etmiş olan rakibimiz 2011-2012 sezonunun başından itibaren Anadolu Efes olarak karşımızda.Rakibimiz BBL'deki son şampiyonluğunu koçumuz Ergin Ataman'ın yönetiminde 2008-2009 sezonunda kazanmıştı.Yaz başında takımımızdan ayrılan Oktay Mahmuti-Emir Alkaş-Recep Şen staffı tarafından çalıştırılan Anadolu Efes BBL'nin yanında Euroleague Top 16'da mücadelesini sürdürüyor.CSKA Moskova'ya kaybettikten sonra üst üste 5 maç kazanan rakibimiz 6 hafta itibariyle grubunda 2. sırada bulunuyor.

Geçtiğimiz yıllarda Ülkerspor'a dönem dönem büyük zorluklar yaşattığımız halde rakibimize pek diş geçiremesek de son 7 maçlık periyot için aynı şeyi söyleyemeyiz.2010-2011 sezonunda -rakibimizden transfer ettiğimiz- Preston Shumpert'ın üst üste 4 üçlük isabeti bulmasıyla başlayan ve akabinde 21-0'a evrilen seriyle belleklerimizde yer eden karşılaşmada rakibimizi 80-64'le geçerek ikili averajı elde etmiştik.Böylelikle normal sezonu 2. sırada bitirmiş ve iki önemli rakibimizi play-off yarı finalinde eşleştirerek BBL finaline giden yolu açmıştık.O karşılaşmadan itibaren oynadığımız son 7 maçın 5'ini kazanarak rakibimize ciddi bir üstünlük kurduğumuz söylenebilir.

Ligin 3. haftasında Ayhan Şahenk Spor Salonu'nda konuk olduğumuz rakibimizi nispeten rahat geçen bir karşılaşmanın sonunda 83-73 mağlup etmiştik.O maçta uzun süreler alan Göksenin Köksal-Henry Domercant ikilisi sakatlıkları sebebiyle,David Hawkins ise aldığı cezadan ötürü Pazar günü sahada olamayacak.Pazar günkü mücadeleden 10 gün önce gerçekleşen Türkiye Kupası çeyrek final mücadelesinde ise rakibimizi 72-64'le geçerek yarı finale yükselmiştik.

Takımımıza Pazar günkü mücadelede başarılar diliyor,hedeflerimiz içinde ilk sırayı alan lig şampiyonluğu yolunda henüz hiçbir şey kaybetmediğimizi hatırlatarak Galatasaraylıları salona davet ediyoruz.
 
Galibiyet sayılarımız eşit ...Yenersek hem ikili averaj sebebiyle Efes'in iki maç önüne geçmiş oluruz hemde bu son günlerdeki sorunları çabuk atlatırız..Bu sezon boyunca hiç yanımızda olmayan talih artık bizimle olsun...
 
Hiç ama hiç önemi olmayan bir maç. Kazanmamız gereken yani telafisi olmayan maçları alamadıktan sonra sezonun önemi yok. Bundan sonra playofflara kadar olan maçlarımızın alayı gazozuna. Normal sezon liderliği çok önemli şu bu diyerek kendimizi gazlamaya gerek yok. Senin elinden 10 dakikada kupa alanlar bu maçlarda ortaya çıkmaz. Playoff serisi 2.maçında kafa kafaya giderken 10 değil 2 dakika yapar yaptığını. 30 maçlık liderliğe anlam yüklemeye gerek yok istenirse çalınması 2 dakika. Görüntüleri yayınladık TVde nolacak 3 hafta ortada gözükmeyecekler 4.hafta senin maçındalar yine. Playofflarda yine en büyük rakibin onlar. Geçen yıl rakip o kadar kötüydü ki ilk turda Beşiktaş eledi gitti. Geçen seneye nazaran çok değil 1-2 tık yukardalar ancak play off serisinde 3-5 tık yukarda olacaklar. Yönetim buna çözüm bulamadığı sürece normal sezon liderliği rerererörörö diyerek kendimizi gazlarız. O kadar tiksindirdiler ki şu maça hiçbir anlam yükleyemiyorum.
 
Zor duruma düşsek de MHK talimatıyla tetikçi rolünü üstlenen hakemlerin maça bizim lehimize müdahil olacağını dusunuyorum. Kazanacaksak hakkımızla kazanalım...

Ortam çok gergin ve bunu koz olarak kullanıp Efes' i günah keçisi yapmamalı. Oyuncular ve teknik kadro lütfen hakemlerin üstüne oynamasın. Parkede hak eden kazansın, masa bası oyunlarını iyi bilen değil.
 
Şu maçı kazanacağımızdan acayip şekilde eminim. Maçı alır, her şeyi unutur önümüze bakarız. Sorunlar göz ardı edilir. Sezon sonuna dek sıkıntı yaratacak maç da yaşamayız. Sezon sonu takımı değerlendiririz artık.
 
Öyle bir durumdayız ki, maçın lig sıralamasını etkilemesi dışında daha büyük bir önemi var. Taraftarın takıma inancının devam etmesi için bu maçtan galibiyet çıkarmak şart. Tersi bir durumda taraftarlar basketboldan soğuyacak, E.Ataman a yapılan eleştiriler artacak.
 
Elde sadece lig kaldı. Artık rakibin kim olduğunun bir önemi olmadığını düşünüyorum. Haftada bir her maçı aynı ciddiyetle oynayıp, play-off'a kadar kayıp yaşamamak lazım. Sezon başındaki topu paylaşan, akıllı oynayan ve kazanmaktan başka birşey düşünmeyen takımın geri dönmesi gerek.
 
Lig sıralaması için muhakkak kazanılması gereken bir maç, olur da kaybedersek ilk 2 şansımız zora girer, bu sene saha avantajının çok önemli olduğunu düşünüyorum takım yapısını da düşünüp. Deplasmanlarda silik görüntü çizdik bugüne kadar.
 
Gordon kupa maçında Savanovic'i durdurmuştu son periyotta. İroni yapmıyorum adam resmen Savanovic'e yenilmedi birerbirde, çok iyi bir savunmacı.

Markoishvili'ye büyük iş düşüyor Gordon'un yokluğunda. Cenk'in de kendine gelmesi lazım artık, onun sayılarına ihtiyacımız var.

Ve elbette taraftar en azından salonun yarısını doldurmalı.
 
Gordon olmadıgı için çok daha disiplinli ve güzel bir oyun oynayacağımızı düşünüyorum. Seyirci desteğiyle kazanırız...
 
Efes bize pek zorluk çıkarmıyor açıkcası. Pota altı yine bizim, dış adamlarını 15 sayının altında tutarsak alabiliriz, tabi hücum performansımızda önemli.
 
Gordon' un olmaması çok can sıkıcı bir durum. Bütün eksiklere rağmen kupada yendik yine yeneriz!
 
Bu sene inanılmaz şansızlıklar yönetici hataları ile bir dolu olumsuz şey yaşadı bu takım buna rağmen ayakta duruyorsa saygıyı hak ediyordur.
 
Bence kupadaki Efes galibiyeti bizim Eurocup maceramızın sonu oldu.Dün Efesin Real karşısındaki diri halini görünce 6 günde dördüncü maçını oynayan ve moralsiz, bitkin takımımız aklıma geldi.Hırsızların çaldığı sadece kupa olmadı bence.
 

Üst