BBL 23. Hafta | Beşiktaş 72 Galatasaray 76

Tarih:25.03.2013 Pazartesi
Saat:20:30
Salon:Abdi İpekçi Spor Salonu

Galatasaray erkek basketbol takımı normal sezonun 23. haftasında Beşiktaş'a konuk oluyor.Geride kalan 22 hafta itibariyle 19 galibiyet -3 mağlubiyet elde eden takımımız karşılaşmaya 9 maçlık galibiyet serisinin verdiği ivmeyle çıkacak. Aynı zamanda Beşiktaş deplasmanıyla birlikte 3 maçlık deplasman serisinin sonuna geliyoruz. Beşiktaş'ın sezon başında Abdi İpekçi'ye taşınması sebebiyle dört sezondur iç saha maçlarımızı oynadığımız salonda deplasman takımı olarak mücadele edeceğiz. Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz sezon Anadolu Efes'e karşı Abdi İpekçi'ye deplasman takımı olarak çıkmış ve mücadeleden 74 - 65'lik skorla galip ayrılarak normal sezonun sonuna kadar hiç bırakmayacağımız liderlik koltuğunu ele geçirmiştik.

Ligin 6. sırasında olan Beşiktaş aldığı 9 mağlubiyetin 8'ini sıralamada üstünde olan takımlara karşı aldı.Rakibimizin ligin ilk 5 sırasını oluşturan takımlara karşı henüz galibiyeti bulunmuyor. Euroleague'de yer aldığı ilk sezonda Top 16'ya yükselen rakibimiz Top 16 F Grubu'nda oynadığı 11 maçı da kaybederek grubun son sırasına demir atmış durumda.Sezon başında takımın kilit rollerinde olması beklenen Karadağ Milli Takımı'nın önemli ismi Vladimir Dasic ve ABD'li guard Curtis Jerrells gün itibariyle kadrolarında yer almıyor. Jerrells'la yollarını ayırdıktan sonra Ricky Minard takviyesini yapıp guard pozisyonunu Tutku Açık - Can Akın ikilisine teslim ettiklerini de ekleyelim.

Galatasaray erkek basketbol tarihinin güzel sayfalarından olan 2002-2003 sezonunda takımımızı çalıştıran Erman Kunter ve o kadronun önemli isimlerinden Muratcan Güler Beşiktaş'ta yeniden bir araya gelmiş durumda. Bu sezonki kadrosuyla bize muhtelif sezonlarımızdan pasajlar sunan Beşiktaş'ta eski oyuncularımızdan Cemal Nalga,Can Akın ve Serhat Çetin de yer alıyor. 2010-2011 ve 2011-2012 sezonlarındaki müthiş yükselişimizin mihenk taşlarından Tutku Açık'a ayrı bir parantez açmamak olmaz. Türk Telekom günlerinde bize fazlasıyla çektiren Tutku Açık iki sezon boyunca gönlümüzü alarak ismini Galatasaray basketbolunun unutulmazları arasına yazdırmayı başardı. Keza geçtiğimiz sezon yaptığı büyük katkıyı CSKA maçında dipten attığı imkansız şutlarla taçlandıran Cevher Özer de yıllar sonra gülümseyerek hatırlayacağımız isimler arasında. Rakibimizin aktif yerli rotasyonunun neredeyse tamamının eski Galatasaraylılardan oluştuğunu söyleyebiliriz.

Koçumuz Ergin Ataman yönetiminde geçtiğimiz sezonu şampiyon tamamlayan Beşiktaş'la rekabetimizin son döneminde tarafların uzun soluklu galibiyet serileri dikkat çekiyor. 2008-2009 sezonunda Akatlar'da 116-102 kazanıp rakibimizin sezonunu noktaladığımız play-off çeyrek final serisi 4. maçından itibaren oynanan 8 resmi maçta yalnızca 1 mağlubiyet almıştık.

Geçtiğimiz sezon Ergin Ataman yönetiminde bu ağır seriyi kıran rakibimiz oynanan 7 maçın 5'ini kazandı ve 3-1 kaybettiğimiz yarı final serisiyle birlikte sezona nokta koyduk. Bu sezonun başında Antalya'da oynanan ve elektrik anlamında alelade bir hazırlık maçı diyemeyeceğimiz mücadele takımımızın 86-77'lik üstünlüğüyle sona ermişti. Sezonun ilk yarısında Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynanan normal sezon mücadelesini 64-60'lık skorla kazanarak iki takım arasındaki son resmi mücadelenin galibi olmuştuk.

Salonumuzda deplasman takımı konumunda mücadele edecek olan takımımıza başarılar diliyoruz.Normal sezon liderliği yolundaki bu kilit deplasmandan galibiyetle çıkacaklarını umuyor ve kendilerine inanıyoruz.
 
Maç temposu düştükçe, takım daha çok antrenman yapabiliyor.. Sakatlıklardan kurtulduk çok şükür.. Şuanda lig liderliği için en avantajlı takım olduğumuzu düşünüyorum, ilk maçta kendi hatalarımızla Beşiktaş yaklaştı.. Bu hafta fırsat bırakmayacaktır takım Beşiktaş'a.. Takıma başarılar... 10'da 10 için !
 
Liderlik için kritik bir 6 maç var önümüzde. Bence bunların ilk 3'ünü-Beşiktaş-KSK-Tofaş(D)- kazanırsak sonra devamında gelecek maçları da kazanırız. 5/6 bile bizi liderliği taşıyabilir, tabi FBÜ ve Banvit'e yenilmediğimiz sürece. Çok uzak değil lig lideri olmak.

Bu maçla ilgili olarak ise şunu söyleyebilirim. Normal şartlar altında basketbol doğrularına göre kıyas yapsak ağır basıyoruz onlara. Beşiktaş sezon içinde zaman ilerledikçe hep kötüye gitti. Ancak sezon başında sahip oldukları iyi alışkanlıklar vardı. Zaman zaman savunma seviyeleri üst düzeye çıkıyordu, mental olarak maçtan kopmuyorlardı vs. Haftasonu bize ve Ataman'a karşı ekstra motive bir taraftar grubuyla birlikte bu alışkanlıkları ''belki'' hatırlarlar. Gerçi o bile yeterli olmayabilir, zira Vidmar eşleşmesi hariç hemen her yerde ağır basıyoruz. Ama o ihtimal olursa olur gibime geliyor. Kazanılmayacak ya da çıkılmayacak bir deplasman değil tabi, başarılar takımımıza.
 
Vidmar'ın faul problemini doğru kullanır ve skoru açtığımızda ciddiyeti bozmazsak çok çok rahat kazanır geçeriz.
 
Bu sezon kendisinden yukarıdaki takımlara karşı maç kazanamayan Beşiktaş bu maçı kazanarak az da olsa 4. yada 5. olmak için çabalayabilir. Bu maçı da kaybetmesi durumunda ise hiç şansı kalmıyor. Bu nedenle bu maça asılacaklar bence. Zor bir maç. Geri dönüşlere izin vermeden en baştan çok ciddiye almalıyız. Vidmar ciddi sıkıntı yaratabilir. Size olarak bizim 5 numaralardan daha iyi. Ne yapıp edip onu faul problemine sokmalı yada pota altında faullerle durdurup çizgiye göndermeliyiz. Son dakikalara kafa kafaya girersek bence şans saha ve seyici avantajı ile onlardan yana. Kısacası zor bir maç. Kendilerini ispatlamak isteyeceklerdir. Umarım bir kaza olmaz.
 
Beko Basketbol Ligi'nde yabancilardan en az katkıyı alan takım Beşiktaş. Yerlileri ile ayakta duruyorlar resmen. Tutku,Serhat,Cevher ve Vidmar dikkat etmemiz gereken oyuncular. Çok ciddi bir sorun olacağını düşünmüyorum açıkcasi. Sanki TED ve Mersin maçlarından daha kolay bir maç olacak gibi. Tek avantajları seyircileri olacaktır. Ergin Hoca eminim takımı en iyi sekilde hazırlayacaktır. Kaza olmaz inşaAllah...
 
çok zor maç olacak.... moralli bir bjk, çirkef bir taraftar önünde oynuycaz.
eğer pota altını ve serhatı iyi savunursak maç bize döner
 
Beşiktaş'ın kazanması güzel oldu bence, Ergin hoca ve oyuncular çok daha ciddi hazırlanacaklardır bu maça. Tek çekindiğim şey, BJK taraftarının aynı KSKli apaçiler gibi çirkeflik yapıp oyunu durdurması ve ritmimizi kaybetmemiz. Onun dışında her rotasyonda onlardan daha iyiyiz, daha kaliteli bir takımız.
 
Zorda olsa kazanırız bence, bende lider bitirip Şampiyon olacağımızdan eminim, Ergin Hocaya güvenim sonsuz :)inşallah Şampiyon oluruz :)
 
Zor bir maç olacağı kesin,bizim maçtan önce euroleague'de ilk galibiyetlerini alıp özgüven tazelemeleri kötü oldu ama biz onlardan daha iyi bir takımız akıllı oynayıp Vidmar'ı faul problemine sokmalıyız.Eğer Vidmar'ı devre dışı bırakabilirsek sadece dış şuta kalacaklardır Falker'la pota altını kullanmaları pek mümkün gözükmüyo,seyirciyi havaya sokmamak gerek kazanabilecekleri hissini vermemeliyiz rakibe.
 
Pota altında Vidmar'a hem faul yapmalı hem faul yaptırmalıyız. Zaten dışardan olağan üstü biz yüzdeyle atmazlarsa kazanmak çok da zor olmaz.
 
Dudley'nin de ayak küçük parmağında kırık varmış,durumu bugün netleşecekmiş.Yerlilerin baya insiyatif alması gerekecek.
 
gordon 15 gün yok, ersin dağlının durumu maç saati belli olacak :( ulan ne sezon be
bu kadar sakatlık yaşayan takım görmedim valla
 

Üst