BBL 8. Hafta | Galatasaray MP 64 - 60 Beşiktaş

Beko Basketbol Ligi'nde oynadığı 7 maçı da kazanarak, ligin yenilgisiz tek takımı olan Galatasaray'ımız Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynanacak maçta, 2 Aralık Pazar günü saat 15:30'da Beşiktaş'ı ağırlayacak. Ligde ve Avrupa'da yoluna çok iyi şekilde devam eden takımımıza hakettiği desteği vermek için taraftarlarımızı salona bekliyoruz.

Maç biletleri için: http://www.biletix.com/etkinlik/NBG34/TURKIYE/tr

Ligde oynadığımız 7 maçta 85 sayı ortalaması yakalayan takımımız, ligin en skorer takımı konumunda ve aynı zamanda ligde en az sayı yiyen takımız. Aynı şekilde ribaund ve asist istatistiklerinde de zirveyi bırakmayan takımımızda bu maçta Göksenin Köksal ve Kuban maçında çok ciddi sakatlık yaşayan Henry Domercant oynayamayacak.

Euroleague'de Top 16 gruplarına çıkmayı başaran Beşiktaş, ligde ise aynı oyunu gösteremedi şu ana kadar. Oynadığı 7 maçta 4 galibiyet, 3 yenilgi alıp ligde 6.sırada bulunan Beşiktaş deplasmanda oynadığı 3 maçtan da sahadan yenilgiyle ayrıldı. Karşıyaka, Fenerbahçe Ülker ve Banvit deplasmanlarında oynadığı maçlarda ortalama 82,6 sayı yediler ve buna 74 sayı ortalamasıyla karşılık verebildiler.

Beşiktaş'ın sayı yükünü hem Avrupa'da hem de ligde Jerrels, Christopher ve Markota 3'lüsü çekiyor. Bu 3 oyuncu toplamda takımın sayı ortalamasının yarısından fazlasına sahipler. Toplam 6 yabancısı bulunan Beşiktaş'ta 2 maçtır kesik yiyen isim ise Vladimir Dasic oluyor, bu maçta da büyük ihtimalle onu oynatmayacaklardır. Beşiktaş'ta sakatlıkları bulunan oyunculardan Cevher Özer bizim maça yetişirken, Tutku Açık ise çok büyük ihtimalle oynayamayacak.

Beşiktaş'ın kadrosu şu şekilde:

Tutku Açık
Can Akın
Serhat Çetin
Patrick Christopher
Vladimir Dasic
Randal Falker
Muratcan Güler
Barış Hersek
Curtis Jerrells
Damir Markota
Cevher Özer
Kartal Özmızrak
Serkan Özver
Gasper Vidmar
Mehmet Ali Yatağan
 
Kuban maçı sonrası bu maçada gideceğim.Üst üste 2 güzel maç denk geldi.En az o gün kadar salon dolu olmalı.Hatta bu derbide dahada dolu olmalı.Pazar günü ve çok güzel bir saatte maç.Futbol maçıda yok o gün.Salonun full çekmemesi için hiç bir neden yok.İnşallah 12 bin kişilik cehennem olur o gün.

Geçen sene yarı final serisinde bile 6-7 bini bulmamıştı salon. Benim hiç umudum yok dolacağına. Bizim sadece fener maçlarımız dolar...
 
Kuban maçının havasından çıkamadı, ne taraftar ne de takım. Yakından bilmiyoruz ama takım üzerinde de bir rahatlık olduğunu düşünüyorum. Gaziantep maçının ardından rsmi site ağırlığı pazar günkü derbiye vermeli, keza resmi Twitter hesabı da.

Kadro gücü ve kenar yönetimini kıyasladığımızda ibre bizden yana ama kaybedeceğimizi düşünüyorum, sebebi malum!..
 
Kuban maçında oldukça efor sarfettik ve hakikatten olağanüstü oynadık. Yorgunluk olacaktır ama Beşiktaş da yıpranmış olarak gelecek.

Kuban maçındaki tribün atmosferini oluşturursak zorlanmadan kazanırız. Aslanlara başarılar.
 
Beşiktaş bu akşam 8'de Eurolig'de Barcelona gibi bir takımla mücadele edip 1,5 gün sonra karşımıza çıkacak. Onlara göre fazlaca hazır bir şekilde çıkacağız maça.

Tabii, hazır demişken Domercant canımızı sıktı. En azından bunun üzüntüsünü ufak da olsa atlatalım bu maçta.

Kazanmayı bilen bir takımız. Kazanmak sorun olmayacaktır.
 
Geçen günlerde Beşiktaş Yönetim Kurulu üyesi basketbol sorumlusu Sayın Sözer Bey,"Galatasaray Avrupa'da kurabiye kolay takımlara fark atarken,dişli bir rakip olan Kuban'dan fark yedi. Biz ise Euroleague'de son 16'ya kaldık."gibi ifadeler kullandığını okumuştum bir yerde. Tam olarak bu ifadeler değil ama buna benzer ifadelerdi,eminim. Fark atmalıyız. Kulübe yakın abiler,bu sözlere iletsinler gereken yerlere onlara zahmet. Fark atmalıyız. "EZMELİYİZ". Bakalım kim Eurolegue ayarında bir takım gösterelim Sayın Sözer Bey'e !!!
 
8/8 Beşiktaş maçından sonra nasip olacak inşallah. Ne diyelim bu da mı tesadüf.
 
Geçen günlerde Beşiktaş Yönetim Kurulu üyesi basketbol sorumlusu Sayın Sözer Bey,"Galatasaray Avrupa'da kurabiye kolay takımlara fark atarken,dişli bir rakip olan Kuban'dan fark yedi. Biz ise Euroleague'de son 16'ya kaldık."gibi ifadeler kullandığını okumuştum bir yerde. Tam olarak bu ifadeler değil ama buna benzer ifadelerdi,eminim. Fark atmalıyız. Kulübe yakın abiler,bu sözlere iletsinler gereken yerlere onlara zahmet. Fark atmalıyız. "EZMELİYİZ". Bakalım kim Eurolegue ayarında bir takım gösterelim Sayın Sözer Bey'e !!!

Bunu bilmiyordum ben.

Vay anasını, cürete bakın hele! Umarım paramparça ederiz tüpkafanın çocuklarını.
 
Barcelona boşa almazsa Beşiktaş da bırakır maçı, bizim maça dinlenmiş olurlar. Bu kadar çabuk pes edeceklerini düşünmüyordum.
 
Barcelona'ya karşı hiç bir varlık gösteremediler. Kesinlikle bizim ayarımızda bir takım da değiller. Normal oyunumuzu oynarsak galibiyet kaçınılmaz olur...
 
domercant'siz devam edip yine bir mesaj maçı vereceğiz..ben yarın yine savunma ile kazanacağımızı düşünüyorum..oyun kurucularımızın vereceği katkı çok önemli,dikkatimi çeken gordonun calathes'e karşı mesafe bırakarak yaptığı savunmaydı,umarım yarın jerrelse karşı fizik olarakda üstünlüğünü ortaya koyar..pota altında onlardan çok daha etkili olduğumuz kanaatindeyim,ama en önemlisi iplerin kaptanın elinde olması...umarım dolu trübünler önünde bir galibiyet alır,domercant'e galibiyeti hediye ederiz...
 
Sut yüzdemiz iyi olursa çok rahat kazanırız .Beşiktaşa karsı iyi top çeviren rakipler çok rahat boş sut buluyor .Ben çok zorlanacağımızı düşünmüyorum ama umarım yanılmam.
 
Şu Beşiktaş'ta bize zorlayacak bir winner oyuncu gösterin ? Yok. Belki Jerrells çıkıp 20-25 sayı atar onun dışında katkı veren olmaz. Onlardan her açıdan üstün bir takımız. Farmar'lı Gordon'lu Efes'i bile rahat rahat ezdik. Beşiktaş'ı kesinlikle rakip olarak görmüyorum. Beşiktaş'ın oyuncuları yeteneksiz, hepsi görev adamı o kadar.
 
Domercant ve Musleranın sakatlığı,dünkü Antep maçı her şey üst üste geldi.Bu maçta salonda olup fbjk'yi ezip en azından 2 saatliğine bunları düşünmek istemiyorum.Bu zevki bana yaşatacağı için şimdiden teşekkür ederim Fbjk'ye.
 
bilet satışları gayet güzel.. yarında salondan alacakları düşünürsek 10bin seyircimizle birlikte farklı bir galibiyet bekliyorum.. 2 kişi 203 no.lu blokta bekleriz..
 

Üst