Beşiktaş - Galatasaray | STSL 2. HAFTA

Semih'in ne hatası varmış anlamadım. Semih olmasa dün daha ilginç bir skor çıkabilirdi ortaya. Çok kritik müdahelelerde bulundu. Savunmada benim içimi en fazla ferah tutan adam Semih.
 
Golde Melo topu kesen adamdı. Pası Umut verdi.
Melo çıkınca bütün ortasahayı Beşiktaş'a kaptırmamıza ne diyorsunuz? Evet Melo daha geçen seneki formunda değil. 3 ay tatil yapan adamın o formu yakalamasıda mümkün değil zaten. Ama şu haliyle bile çıkınca kıymeti gayet net bir şekilde ortaya çıktı. İlk yarı ve ikinci yarı siyah ile beyaz gibiydi.
 
Bjk gibi toplama ve basit bir takımdan 3 gol yemek asıl tartışmamız gereken nokta. En güvendiğimiz nokta olan takım savunması konusunda bu denli fazla gedikler verirsek işimiz yaş burada sadece Balta değil tüm defans bloğu sorumludur.Netice itibari ile 3. gol Hakan'ın hatasından kaynaklansa da o atağın savunmanın yine geride kaldığı bir pozisyonda sağ kanattan geliştiğini unutmayalım.

Bjk takımını yenememek olabilir şanssızlık, aşırı kapanmaları,vs bu anlaşılır bir durum ancak 3 gol attığımız maçı kazanamazsak bizim için özellikle avrupa erenası için ciddi sorun demektir bu.

Bu takıma golcü gerektiği konusunada katılmıyorum mevcut takımımız orta saha elemanları olan Amrabat-Melo-Hamit formunu yükselttikçe bugün olduğunun 2 katı pozisyona gireceklerdir rahatlıkla bu bize yeter artar.
 
Kaka şart onu anladım dün :D 2.yarı her yerimiz kitlendi, Selçuk'u kitlediler, Emre Çolak kitlendi. Üstüste 3 pas yapamadık oyun sıkıştı, bir ara bayılcaktım bunalımdan.. Dün basit goller yemeyip yakaladıklarımızı atıcaktık ki bakın bakalım penaltı falan fılan diyecek halleri kalıyor mu !
 
Golcü başka bir şeydir. Umut, Elmander, Necati, Sercan, Burak, Amrabat forvettir. Golcü başka bir şeydir. Nistelrooy ve Higuain'dir. Temiz tertemiz golcüler. Gol ortalamaları yüksektir.
 
Dün 3. dakikada hakem penaltıyı verse ilk yarı maç biterdi.O zaman bu eleştiriler nasıl olacaktı.Skor yazarlığı yapmayalım takım iyi yolda ligin 7.haftasından sonra bu ligi sezon sonuna kadar domine eder şampiyon oluruz.
 
Takım iyi ama eksikler var. Transfere gerek duyulacak eksikler değil takım içersinde çözülecek eksikler bunlar.
Hamit 1 senedir düzenli maç yapmamıştı elbette forma girecektir, Melo zaten tatilden geldi o da eksiğini tamamlar. Amrabat ve Burak gibi oyuncular sisteme adabte olunca potansiyel ortaya çıkar.
Enseyi karartacak durum yok, gol de kaçar, hatada yapılır olacak bunlar ama bence de 7. haftadan itibaren domine ederiz ligi.
 
Doğan sana bir soru sormak istiyorum. Amrabat mı Aydın mı???

Aynı kanatta oynayabilseler şu anda Aydın'ı oynatırım açıkçası. Ancak sol kanat için Aydın'ı aklıma dahi getirmem.

Öte yandan Amrabat'ın sistem ve takımın genel kondisyonunu yakalamak adına zorlandığını düşünüyorum Mithat Abinin dediği 6-7. haftalar civarı Amrabat'ta Hamit'te Melo'da formlarını zirveye yaklaştırırlar tabi şahsi düşüncem :)
 
Umut, Elmander, Necati, Sercan, Burak gibi bir forvet hattın varken bahsi geçen oyuncuları almak büyük bir israf ve yüktür takım adına.

Elmander hala ilk 11 oyuncusu kıvamındayken, Neco bir sene daha gerekli katkıyı verebilecekken, çok olgunlaştığını gördüğüm bir Umut Bulut ve geçen sezonun gol kralı ki fiziksel özellikleri itibari ile bu ligde durdurulması en zor adamlardan Burak Yılmaz varken bir tane yabancı almak takım içi dengeleride alt üst eder.

Hee önümüzdeki sene Neco artık olayı noktalamaya başlar, Elmander hafiften yedek forvet pozisyonuna ısınır ozaman Burak ve Umut'un yanına bir yabancı golcü alınabilirki kadro mühendisliği olarak en doğru şekil bu olsa gerek.
 

Üst