BSL 15. Hafta | Anadolu Efes 92-82 Galatasaray

Galatasaray Doğa Sigorta Erkek Basketbol Takımımız, Tahincoğlu Basketbol Süper Ligi’nde ikinci yarıyı açıyor. 16. hafta mücadelesinde 27 Ocak Pazar günü Anadolu Efesi ile karşılaşacak. Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynanacak olan karşılaşma saat 15:15’de başlayacak ve Tivibu Spor 2 ekranlarından naklen yayınlanacak. İki takım arasında oynanan ilk karşılaşmayı 70-73’lük skor ile Anadolu Efes kazanmıştı.

Karşılaşmayı Yener Yılmaz, Serdar Ünal, Ali Köseoğlu hakem üçlüsü yönetecek.

Galatasaray Doğa Sigorta Erkek Basketbol Takımımız, şu ana kadar Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nde oynadığı 14 karşılaşmada aldığı 8 galibiyet 6 mağlubiyet ile beşinci sırada bulunuyor. Takımımız oynadığı son mücadelede Gaziantep Basketbol ile karşı karşıya gelirken sahadan 71-67’lik mağlubiyet ile ayrılı. Mücadelede 16 sayı üreten Aaron Harrison takımımız adına en skorer isim olurken ona 12 sayı ile Nigel Hayes ve 10 sayı ile Zach Auguste eşlik etti.

Rakibimiz Anadolu Efes, Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nde çıktığı 14 karşılaşmada 11 galibiyet 3 mağlubiyet aldı ve puan durumunda ikinci sırada bulunuyor. Ligde oynadığı son maçta deplasmanda Afyon Belediye Spor ile karşılaşan rakibimiz sahadan 97-78’lik galibiyet ile ayrıldı. 18 sayı üreten Metecan Birsen, Anadolu Efes adına en skorer isim olurken ona 17 sayı ile oynayan Brock Motum ve 14’er sayılık katkı veren Shane Larkin, Sertaç Şanlı ikilisi eşlik etti.
 
Son düzenleme:
Ayrintiya hic gerek yok Doruk Bey, Yener geliriz. Neden derseniz ? Hemen soyle aciklayayim. Biz gittik Bjkyi deplasmanda yendik, Bjk gitti Efesi deplasmanda yendi simdi sira bizim :)

Mukemmel bir sekilde acikladigimi dusunuyorum :) Beyin bedava bedava yahu :)
 
Efes'in şu an Real ile maçı var ve bizden daha yorgun olacaklar. Bunu avantaja çevirmemiz lazım. Ayrıca bu sene ki ev sahibi olduğumuz maçta Efes'in deplasman tribününü bir alt kata indirmiştik. Aynı jesti Efes'ten görür müyüz, sanmıyorum. Diğer rakiplerimize kıyasla en az bizden çekmelerine rağmen en çok önlemi bize karşı almayı tercih ediyorlar.
 
Efes deplasmanı tribün açısından her zaman keyifli olur. Biletler henüz satışta görünmüyor ama Efes deplasmanında zulüm görmediğimiz yıl yok pek bir şey yapacaklarını zannetmiyorum.
 

Üst