BSL 16.Hafta | Galatasaray 88-73 Bahçeşehir Koleji

Galatasaray Doğa Sigorta Erkek Basketbol Takımımız, Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi 17. hafta mücadelesinde Bahçeşehir Koleji ile karşılaştı. Takımımız sahadan 88-73'lük galibiyet ile ayrıldı.

Takımımız karşılaşmaya Jaka Klobucar, Aaron Harrison, Göksenin Köksal, Nigel Hayes, Marko Arapovic beşiyle başladı.

Karşılaşmadaki ilk sayılarını Nigel Hayes’in üç sayılık basketiyle bulan takımımız, karşılaşmanın ilk dakikalarında dış atışlarla etkili oldu. Göksenin Köksal ve Aaron Harrison’ın üç sayılık basketleriyle karşılaşmanın ilk üç dakikasını 9-4 önde geçen takımımız, ilerleyen dakikalarda rakibinin 0-10’luk seriye engel olamadı ve çeyreğin son 5 dakikasına girilirken konuk ekip 9-14 öne geçti. Takımımız bu seriye Göksenin Köksal’ın üç sayılık basketiyle cevap verse de rakibinin arkasına aldığı rüzgarı durduramadı ve hakem molasına 12-19 Bahçeşehir Koleji’nin üstünlüğüyle gidildi. Mola dönüşü konuk ekip farkı 11 sayıya kadar çıkarsa da Nigel Hayes, Tai Webster ve Ege Arar’ın basketleriyle 9-1’lik bir seri yakaladı ve ikinci çeyreğe konuk ekibin 21-24’lük üstünlüğüyle girildi.

İkinci çeyreğe daha iyi başlayan taraf konuk ekip oldu, rakibimiz çeyreğin ilk 3 dakikasında 2-6’lık bir seri yakalayarak skoru 23-30’a getirdi. Bu dönemdeki sayılarımız Ege Arar’ın pota altından bulduğu basket ile geldi. Konuk ekip farkı 7’ye çıkardıktan sonra daha iyi hücum etmeye başlayan takımımız Ege Arar ve Tai Webster’ın sayıları ile skoru 29-31’e getirdi ve konuk ekip molasına başvurdu. Mola dönüşü konuk ekip 0-7’lik bir seri yakaladı ve skor 29-38’e gelince bu sefer başantrenörümüz Ertuğrul Erdoğan mola aldı. Mola sonrası oyun karşılıklı basketler ile devam ederken takımımız Aaron Harrison, Tai Webster ve Nigel Hayes ile skor üretti. Ege Arar’ın devrenin son iki dakikasına girilirken bulduğu basket ile ekibimiz farkı 5 sayıya kadar indirse de rakibinin pota altından bulduğu sayıya engel olamadı ve taraflar soyunma odasına konuk ekibin 38-45’lik üstünlüğüyle girdi.

Üçüncü çeyreğin ilk anlarında iyi savunma yapan takımımız, Aaron Harrison’ın hızlı hücumdaki turnikesiyle ikinci yarıdaki ilk basketini buldu. İlerleyen anlarda takımımız Marko Arapovic’in basket faulüyle farkı 4 sayıya kadar indirse de konuk ekip buna içeriden bulduğu sayı ile farkı korudu. (43-49) Üçüncü çeyreğin ilk dakikalarında etkili bir oyun ortaya koyan Nigel Hayes, arka arkaya bulduğu üçlük isabetleri ve faul çizgisinden kaydettiği sayılarla çeyreğin bitmesine 5 dakika kala skoru 50-52’ye getirdi. Fark ikiye indikten sonra rakibinin kaydettiği iki sayılık baskete Aaron Harrison’ın hızlı hücumda bulduğu üç sayılık isabetle cevap veren takımımız, skoru 53-54’e getirdi ve çeyreğin bitmesine 03:43 kala gidilen hakem molasına bu skor ile girildi. Mola dönüşü Marko Arapovic’in faul çizgisinden bulduğu isabetlerle 55-54 öne geçen takımımız, ilk çeyrekten sonra ilk kez skorda üstünlüğü yakaladı. Öne geçtikten sonra Nigel Hayes ve Jaka Klobucar’ın sayılarıyla farkı 5 sayıya kadar çıkaran takımımız, Quino Colom’un üç sayılık basketine engel olamayınca son çeyreğe 59-57 üstünlükle girdi.
Son çeyreğin ilk anlarında hücum etmekte zorlanan takımımız, periyodun ilk iki buçuk dakikasında 59-61 geriye düştü. Geriye düştükten sonra çok iyi reaksiyon veren takımımız, Jaka Klobucar ve Tai Webster’ın üç sayılık basketlerinden sonra Tai Webster’ın faul çizigisinden bulduğu sayı ile tekrar öne geçerek skoru 66-61’e getirdi. Takımımızın bu serisine, rakibimiz bulduğu iki sayılık basket ile cevap verdi. Ancak bu takımımızın yakaladığı momentumu durdurmaya yeterli olmadı ve Jaka Klobucar ve Göksenin Köksal’ın basketleriyle skoru 71-63’e getirdi ve maçın bitimine 05:13 kala rakibimiz molasına başvurdu. Mola dönüşü konuk ekip hücum ribaundu sonrasında bulduğu basket ile farkı 6 sayıya kadar indirse de Nigel Hayes tepeden kaydettiği üç sayılık basket ile skoru 74-65’e getirdi. Takımımız mücadelenin son 3 dakikasına girilirken Nigel Hayes’in bulduğu basket ile farkı çift hanelere çıkardı. (76-65) Bu basketten sonra rakibimiz karşılaşmanın bitmesine 02:20 kala kaydettiği üç sayılık basket ile farkı 8’e indirdi ve başantrenörümüz Ertuğrul Erdoğan molasına başvurdu. Mola dönüşü takımımız Tai Webster, Nigel Hayes ve Marko Arapovic’in sayılarıyla rakibinin farkı daha fazla kapatmasına izin vermedi ve son 30 saniyeye takımımızın 81-71’lik üstünlüğüyle girildi. Son 30 saniyede Aaron Harrison ve Nigel Hayes’in sayılarıyla farkı daha da açan takımımız sahadan 88-73’lük galibiyetle ayrıldı.

İlk çeyrek sonucu: 21-24
İkinci çeyrek sonucu: 38-45 (17-21)
Üçüncü çeyrek sonucu: 59-57 (21-12)
Dördüncü çeyrek sonucu: 88-73 (29-16)

Galatasaray Doğa Sigorta Erkek Basketbol Takımımız, Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’ndeki bir sonraki maçını 2 Mart 2019 tarihinde Pınar Karşıyaka ile oynayacak.
 
Son düzenleme:
Ev sahibi olmanin avantajiyla bu defa parali bebeleri yeneriz. Zor mac olur su bu ama ye ne riz! Mac sonucu tahminimi de yazayimda ayip olmasin :) 89-81
 
Zach bugün yok.
Sağ alt kostal bölgede darbeye bağlı ağrısı bulunan ve son idmanımızda yer almayan Zach Auguste bugün maç kadrosunda bulunmuyor.
 
Klobucar Allah seni iyi etsin.
Bomboş turnikesi atsa 78 65 olacak.
Fark 13 olacakken atamadı 76 68 oldu ve fark 8 e indi.
 
Nigel Hayes bugün 5 farklı pozisyonda oynadı . Kritik dakikalarda aldığı sorumluluklar hakikaten dikkat çekici . 26 Sayı 12 Ribaund 5 asist muazzam istatistik .
 
İkinci yarı yaptığımız savunma ayağa kalkıp alkışlanacak cinsten. Takımın sınırı belli ve bu sınırlar ölçüsünde elinden geleni yapmaya çalışıyorlar. Bir taraftar olarak da zaten birinci önceliğim bu. Koçu ve takımı tebrik ediyorum.
 
İkinci yarı koç maçı aldı çok iyi savunma yaptık.
 

Üst