BSL 17. Hafta | Pınar Karşıyaka 78-75 Galatasaray DS

02.03.2019 Cumartesi
Saat 13:00
Karşıyaka Arena

Önemli bir deplasmana çıkıyoruz. Karşıyaka deplasmanları her zaman zorlu geçmiştir. Türkiye Kupası maçını saymazsak bayağı dinlendirici bir ay geçirdik. Eksiklerimizi kısmende olsa kapatma şansımız oldu. Sadece playoff için değil sıralama açısından da kaybımızı minimuma indirmemiz lazım. Takımımıza başarılar diliyoruz.
 
Son düzenleme:
İlk yarı 41-46 öndeyiz. Harrison'un 15 sayısı var. Webster da bugün iyi görünüyor. Auguste attırdı kendini 1 dakika içinde. Benim söyleyecek çok fazla bir şeyim yok artık bu arkadaşa.
 
Durduk yere kendini attıran Auguste, ne işe yaradığı belli olmayan Klobucar. Evlat diye yıllardır top sürmeyi bile beceremeyen Göksenin, Ege. Yani vallahi çok yoruldum artık. Sizi gördükçe basketboldan soğuyorum. Ne olur artık gidin ya.
 
Kafa kafaya giden maçların çoğunu kaybetmek düşündürücü. Karar verme noktasında çok sıkıntılı oyuncular var.
 
Takım kapasitesi ölçüsünde elinden geleni yaptı. Zach Auguste saçma sapan atılmasa kazanabilirdik de ancak, bundan bahsetmeyeceğim. Sezon başında Nigel Hayes ve Aaron Harrison gibi Amerika'dan potansiyelli bir 2 numara alsaydık durumlar çok farklı olacaktı. Bir Kloubucar ( bu kadar kötü olacağını düşünmüyordum.) tercihi bütün sezonu çöpe attı. Tai Webster'a destek olabilecek, belli ortalamada da skor üreten bir tane combo alabilseydik ( Örn: Jamont Gordon tarzı ) sezonun seyri çok farklı olabilirdi. Hem bu maça, hem de bu sezona yazık oldu.
 
Oyuncular çok mu iyi tabikide değil.Fakat ben tüm sorunun oyuncularda olduğunu düşünmüyorum.Bugun son çeyrek süreyi eritip dengesiz üçlükler deneyip duruyorduk.Seri yiyip geriye düsünce molaya gittik,moladan sonraki 2 hücumdada yine aynısını yaptık.Demekki maçın son bölümlerinde koçunda etkisi olmuyor takıma.

Baktığımızda aynı oyuncu topluluğu deplasmanda Beşiktaş'ı yendi.Gitti Fenerbahçe'yi yendi.Bunların tesadüf oldugunu zannetmiyorum.

Bizim takım sezon başından beri maçların sonunu getiremiyor.
Ve işin en acı tarafı bunun sezon boyunca olacağı apaçık ortadaydı.Sezon başındaki Efes ve Ulm mağlubiyetleri her şeyi gösteriyordu bize.
Keşke en kötü Klobucar yerine birini alsaydık şu takıma.Adamın takıma etkisi 0 bile değil.
 
Benim anlayamadigim 12 saniye kala 4. faulu yapmak icin 2. saniyeye kadar nasil beklemeyi basardik onu cozemedim. Bu yenilgi Zach Auguste kardesimize yazar! Sorumsuz sekilde atilmasaydi bu mac cok buyuk ihtimal bizimdi.
 
Bence takım son derece iyi niyetli ama karar vericilik bağlamında sorunlu bir takım. Klobucar 30una gelmiş, bu saatten sonra oyununda değiştirebileceği bir şey olduğunu sanmıyorum. Akan oyunda iyi seyler yapıyoruz özellikle kenar oyunlarında ama dediğim gibi yarı sahada ve karar vericilikte çok sorun yaşıyoruz.

Bazen çok dış atışa kalıyoruz bu genelde sahada pick&roll oynayabilen alan açabilen uzun olmamasiyla alakalı oluyor.
 
Herkese selamlar bir İzmir’ ki olarak ilk defa Mustafa Kemal Atatürk Spor Kompleksi’nde maç seyrettim ve bu kadar iğrenç bir basketbol kültürüyle karşılaştım . Haftasonunu ; yaşadığı semtin takımına ayırıp tribüne gelen yüzlerce aileden özür dilenmesi gerekiyor . Tribün tamamen doluydu ve bunun yarısı çocuklu ailelelerdi. Edilen küfürleri ve çirkin marşları duyduğum için gerçekten çok büyük utanç duydum ki Yanımda oturan 8 yaşındaki sporcumun kulaklarını kapatmak zorunda kaldım . Auguste’ a edilen İngilizce küfürleri , Göksenin’ in gözlerinin içine bakıp ana avrat düz giden saha kenarındaki gözlüklü arkadaşa hiçbir şey söylemiyorum . Auguste ‘ u atan Hakem değil , tribündü . Ayrıca Ayberk ‘ in ellerinin titrediğini ve gözlerindeki kaygıyı gördüm . Marei atılmadıysa tribün sayesindedir bunu da belirteyim . Marei’ nin faulü Berk’ e yazıldı , maçın tekrarını izleyen beni haklı çıkartır . İğrenç bir atmosfer ve olası bir olayı önlemek için yandaş kararlar veren hakemler dışında takımı beğendim . Kloubucar’ dan cacık olmaz , Harrison ve Hayes doğru takım kurgusunda EuroLeague ‘ de fark yaratacak oyunculardır görüşüne bugün sahip oldum . Uzun uzun anlattım , hepinize iyi forumlar 😊
 
Klobucar'dan sezon başı çok ekstra şeyler beklemiyordum ama bu derece bir "kara deliğe" dönüşeceği de hiç aklıma gelmezdi. Tekrarlayan senaryolarla kaybetmek çok can sıkıcı. Coachun da en büyük eksisi.
 
Bir klobucar bütün sezonu yaktı resmen. Diğer pozisyonlarda yapılan transfer doğrularını tek başına sıfırladı. Bu adam yerine sağlam bir iki numaramız olsaydı fenerle efesin arkasında gelen hatta ligde onları zorlayan bir takım bile olurduk. Şu andaysa hiç bir hedefimiz olmadan savruk bir şekilde sezona devam ediyoruz.
 

Üst