BSL 2. Hafta | Galatasaray Nef 70 - Karşıyaka 72

Gecen sezonki yapilanmayi gerceklestiren basketbol aklini ne kadar ovduysem o basketbol aklini bu sezon bir o kadar elestiriyorum.Bilmiyorum belki de Ekrem Memnun sayesinde kurulmustur o takim orasini bilemeyecegim.Gecen sezonki takimin tavani dusunuldugunde bu sezonki su takimi kurmak cok buyuk basarisizlik.
Ennismis Angolaymis Morganmis hadi abi.Bu adamlar gecen sezonki takimda havlu sallayamazdi.Ozellikle Ennisle Angola sanki cok buyuk transferlermis gibi lanse edildiler,anlatildilar.Sezonun 2. maciymis falan anlamam ben.Hazirlik maclari da dahil Efes macinin 3. periyodu haric bir basketbol izlemedim ben kendi adima.
Acilen paraya kiyilip gecen sezonki seviyeye yakin takviyeler olmazsa 2017/18 veya 2020/21 sezonlarini yasariz.Rezalet kadro ve kadro planlamasi.
Yani yabanci tercihlerinde bu kadar acele etmeye gerek var miydi veya yerli konusunda bu kadar umarsizca hareket etmenin sebebi neydi merak ediyorum.Buradaki bircok uye yerli konusunda geride kaldigimiza gore herhalde yabanci da kaliteli isimlere gidecegiz,parayi oraya harcayacagiz diye dusundu normal olarak.Ama bu nedir arkadas ya ?
 
Anadolu takımları bile oyuncu seçerken artık bazı kriterler belirlerken bizim kör topal tiplemeli oyuncular bulup getirmemiz ve bunu bütçe artışıyla başarmamız çok enteresan. Buram buram kazmalık kokuyor takım. Hele bazı oyuncuların Göksenin kadar bile sorumluluk alamaması acı verici.
 
Çok net konuşuyorum, geçen seneki takımda Dee Bost dışında tutulması gereken diğer yabancı Blackshear'di. Hem savunmada her pozisyonu savunması, hem hücumda çok yönlü bir oyuncu olması onu çok önemli bir oyuncu yapıyordu. Raymar Morgan - Angelo Calaiaro - Jehvve Floyd uzun rotasyonuyla sezonu zor tamamlarız. Dylan Ennis de böyle oynayacaksa Akoon Purcell geri gelse dahi olur. Hiç bir şey yapmıyorsa şut sokar.

Takıma zaman verilmesi gerektiğini söyleyen arkadaşlara saygı duysam da, bu takımın tavanı taşlar yerine tam oturduktan sonra dahi maalesef geçen senenin altında görünüyor. Yine sezon içi eklemelerine kaldık...
 
Son düzenleme:
Ennis'in iç saha maçlarında daha fazla sorumluluk alması ve coşması lazım. Uzun rotasyonumuz konusundaki görüşlerimi daha önce de yazmıştım. Oradaki en güvenilir oyuncu Sadık, gerisini anlayın. En fazla üzüldüğüm konu takımda tutamadığımız ve yerine takımın tavanını yükseltebilecek bir alternatifini bulamadığımız Isaiah Canaan oldu. Yine de daha sezonun başı.

Büyük bir ihtimalle ilerleyen dönemde bir fırsat transferi gelecek ama bu transfer takımın tavanını yükseltmeye yönelik değil de uzunların açığını kapatmak için yapılacak. Bu sebeple de takımdan çok sürpriz beklemiyorum.

Maç çekişmeli geçti, Karşıyaka'ya da tebrikler.
 
Geçen seneki takım Melo-Canaan-Blackshear ile birlikte Pistiolis’in dış atışa dayalı oyununa çok uygundu ve çok da iyi maçlar çıkarmıştık. Ama bu sene Angola-Ennis-Colairo’nun dış atış yüzdesi yüksek olmadığı için Pistiolis’in oyun planında değişiklik yapıp oyunu daha çok boyalı alana yıkması gerekiyordu diye düşünüyorum. Ama Floyd’un sakatlığı ve Mahir-Morgan’ın kötü performansı malesef boyalı olan planını da sekteye uğrattı. Ben bu sene ilk 4 ihtimalini imkansıza yakın görüyorum. Takım hücumda çok iyi olduğu böyle bir maçı bile kazanamıyorsa malesef kötü bir kadro planlaması yapılmış demektir.
 
Bu Angola ile angelo transferleri en başından skandal bana göre morgan kumardı tutacağa şu anlık benzemiyor bu 3 lünün acil değişmesi gerekiyor Göksenin’in Angola’dan daha fazla güven veriyor şutu o derece kötü adam Ennis ve Floyd’un kalması ve sabredilmesi gerekiyor
 
Kağıt üzerinde mantıklıydı hamleler ama oyuncular tutmadı. Ennis güçlü atletik omuzlar geniş agresif tamam ama boş durumda atamıyor serbest atış kaçırıyor gereksiz zorluyor top kayıpları yapıyor bir maç değil iki maç değil. Ama iki yönlü oynayabilecek bir oyuncu evet Denizli nin aldığı Andrew Harrison bile olurmuş yerine, Angola kanat fiziğinde oyun yönlendirebilecek çok yönlü bir kısa ama o da basit hataya meyilli.

Uzunlarda Morgan fiziksel olarak umdugumuzdan iyi ama teknik olarak eski Morgan değil Floyd rol oyuncusu hücumu çok kısıtlı. Calaioro adını yazmasam da şimdilik nispeten memnun olduğum tek uzun daha doğrusu kombo forvet. 3/4 iç dış oynaması önemli.

Yunus harika başladı Bost dan sonra en güvenilir ön bölge oyuncusu. Mahir bugün iyiydi. Karşıyakada Kenan ve Berkan dışında yerlilerden katkı almadı sıkıntımız yerlilerde değil bu sezon, yabancı seçimleri BCL şampiyonluğu hedefi için yetersiz görünüyor.

Yerliler için Sinan ve Sedat yerine Enes gibi katkı alabileceğimiz sadece bir yerli alsak daha iyi olurdu.

İçeriden rahat skor bulsak dışta daha rahat boş şut buluruz ama Ennis böyle atarsa ne yapsak boş.
 
Son düzenleme:
Ennis’i David Hawkins’e benzetiyordum ama yanıldım galiba. Adam olacak çocuk ilk gününden belli olur derler, umutlanmadan yeni arayışlara yelken açmak lazım
 
Bu takimdan bir cacik olmaz. Maca 16-2 ile baslayip maci veriyorsan zaten senin sampiyon olman birincisi imkansiz,ikincisi final bile oynayamassin. Ilk 4 bile mucize. Eger varsa gucun playoffta 7. 8. olup gider yenersin Efesi,Feneri..Zaten hangi mantikla bu takim,oyuncular kuruldu ilginc cidden.
 
Cahil taraftarlar olarak biz bunları aylar öncesinden görüp yazıyorsak; yıllarını basketbola adamış üst düzey isimler bunları görmüyor mu ? Bu bana inandırıcı gelmiyor pek. Ne sebeple zibilyon tane adam varken Floyd ve Morgan alındı anlamıyorum. Verilen sözlerden sonra Kerry tutulmayıp Ndour gibi canavar da şutlandı. O kadar sinirliyim ki ağzımdan kötü söz çıksın istemiyorum. Sabote et desen bu kadar edilir. Ali Koç yapmazdı bunu Galatasaray'a.
 

Üst