BSL 2.Hafta | OGM Ormanspor 82-90 Galatasaray

İlk hafta zorlu Anadolu Efes maçında çok kötü hücum performansı ile ağır bir yenilgi alan takımımız bu hafta zorlu OGM Ormanspor deplasmanına gidiyor.

Rakibimiz ise Fb Beko deplasmanında 102-75 lik mağlubiyet aldı. Stanton Kidd, Kikanovic, Jamelle Hagins, To Holloway, Dwight Hardy gibi iyi yabancı isimler ile birlikte Cevher Özer, Kadir Bayram ve Ege Tirpanci gibi yerli isimleri bulunan rakibimiz Fenerbahçe deplasmanında ağır bir yenilgi alsa da kendi evinde rakiplere kök söktürebiliyor.

Bu zorlu maç öncesi Berke'nin durumu maç saatinde belli olacak. Onun dışında eksik yok.

Takımımıza bu zorlu maçta başarılar diliyoruz...

Tarih: 04.10.2020
Saat: 13.00
Kanal:Tivibuspor 2
Salon:Ankara Spor Salonu
 
Son düzenleme:
Bu maçın muhtemel sezon oncesiydi,tam takım çalışamadık,corona sagdan geldi-soldan vurdu mazeteri yok. Tüm takım ve özellikle staff bunun bilincindedir umarım. Onca Efes ile sezon oncesi ve 1.hafta maç yaptık bu hazırlık maçlarının getirisi olmalı.
 
Johnathan Williams yerine daha etkili bir pivot lazim.

Ya da alismasini bekliycez.

Post up oyunu pek yok gibi. Ama p&r de etkili. Hamilton ve Baris besliyorlar zaman zamn
 
Son düzenleme:
Ilk yariyi 49-43 onde kapattik. Bench katkisi iyiydi. Onlarda Kikanovic devreye giremedi. Stanton Kidd ve Hardy etkililer.
 
Son düzenleme:
Barış Ermiş, Ayberk Olmaz ve Göksenin Köksal'ın sadece ikisinin bile parkede olması savunmamızın sıfırın altına inmesine yetiyor. Brock Motum'da atletik özellikleri yeterli değil ama ciddiyeti ve oyun bilgisyle bu üçünden daha iyi savunma yapabiliyor.

Alex Hamilton-Daryl Macon-Yiğit Arslan-Brock Motum dörtlüsü takımın ilk 5'inde olmazsa olmaz durumunda. Beşinci oyuncu transfer gelene kadar Berke ve Williams'dan hangisi iyiyse o olur. Bugün Williams uyur gezer başladı. Yerine Berke gelince takım toparlandı. Williams tekrar geldiğinde basketbolu hatırladı.

Tabi Ormanspor'un küme düşme adayı olduğunu düşünürsek bu maç bazı açılardan ölçü olmayacak gibi. 2021'e girmek üzereyken pota altı rotasyonunu çağdışı şekilde Cevher-Kikanovic-Haggins'den oluşturmak çok ilgin. Bunların harasından hangi ikili oynarsa oynasın uyum çok zor.
 
Dwight Hardy ve Stanton Kidd'i durduramadik bu macta. Ona ragmen 6 sayiyla ondeyiz. Alex Hamilton uzak mesafeden cok etkisiz. Rj Hunyer da cok fazla katki yapamadi.yine Macon' un eline bakiyoruz. Baris ta cok etlili.
 
Daryl Macon ve Brock Motum farkıyla maçı kazandık. Göksenin ve Ayberk yine yokları oynadılar. Alex Hamilton'da beklediğim seviyede değildi. Haftaya Beşiktaş sonraki hafta da Lokman Hekim Fethiye maçı var. Yine 2 ya da 3 yabancı oyuncumuzun farkıyla kazanabiliriz ama sonrası için yerli oyuncu desteği şart. Yiğit Arslan dışında da o destek kimden gelir bilmiyorum.
 
Barış Ermiş'in sahada olduğu zamanlarda hücumda ne yaptığını bilen farklı bir oyun ortaya koyuyoruz ancak sezon boyunca ne kadar sağlıklı kalabilecek ya da savunma defosunu kapatmak için o sahadayken nasıl bir beşle oynayacağız gibi sorular mevcut. Bir de onu sahaya atıyorsak her hücumda oyun ondan başlamalı, yoksa sahada olmasının manası kalmıyor. R.J. Hunter yetenek olarak cidden önemli bir oyuncu ama bazı şut tercihlerinde ben koç olsam kendimi tutamaz dalardım kendisine. Saçma şut tercihleri başta kendi oyununa ihanet, umarım zaman geçtikçe bu konuda yol kat eder.
 
Macon ve Motum sayesinde maç kazandık ama kalitesiz oynuyoruz. Bir takım olma hüviyetinden çok uzaktayız. Hamilton hala sezon başladı mı başlamadı mı habersiz gibi. Kesinlikle bir uzun lazım ve bu uzun bence Hunter yerine ligde oynatılmalı.
 
Maçı yeni bitirebildim. Takım bana hala pek iyi sinyal vermiyor maalesef. Hücumda bir akıcılık yok savunmada sertlik koyamıyoruz. Johnathan topu çemberin uzağında aldıkça hücum duruyor ha keza Alex'in tepede çok erken topu elinde tutması gibi başlıca problemlerimiz var. RJ'i beğendim bugün ama RJ'den alacağımız oyun görüşünden daha çok savunmada bir duruşu olan forveti tercih ederim çünkü düşük skorlarda kaldığın noktalarda maç kazanmayı öğrenmek, 90-100 sayı atmaktan daha büyük meziyet bence. 2 transfere ihtimal vermiyorum ama BCL'ye 5 yabancı gidersek problem yaşamak sürpriz olmaz.
 

Üst