BSL 20. Hafta | Galatasaray DS 93-87 Beşiktaş

23.03.2019 Cumartesi
15:15
Sinan Erdem Spor Salonu

Rakibimiz bizim gibi inişli çıkışlı bir sezon yaşayan Beşiktaş. Ligin ilk yarısında oynanan maçı deplasmanda yenmiştik. Ama ne olursa olsun derbi maçına çıkıyoruz. Evsahibi avantajını kullanmamız lazım. Salon ne kadar dolu olursa kazanma ihtimalimiz o kadar artar. Göksenin'in oynayıp oynamayacağı belirsiz. Klobucar'ın sakatlığı sürüyor. Takımımıza başarılar diliyoruz.

http://www.biletix.com/etkinlik/YAQ11/TURKIYE/tr
 
Son düzenleme:
Zor mac olur ama kazaniriz, Harrison, Hayes ve Auguste 3 lusuyle momentum tavan yapar. Bu arada momentum tavan yapar dedigime bakmayin ne anlama geldigini tam olarak ben de bilmiyorum :) sanirim 3 u birden mukemmel uyum gosterip rakibi deviririz demek istemis olabilirim.
 
Galatasaray Doğa Sigorta Erkek Basketbol Takımımız, 23 Mart Cumartesi günü Beşiktaş Sompo Japan ile oynayacağı derbi mücadelesinin hazırlıklarını bugün yaptığı antrenman ile tamamladı. Antrenman sonrası Başantrenörümüz Ertuğrul Erdoğan derbi karşılaşması hakkında açıklamalarda bulundu.

Başantrenörümüz Ertuğrul Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

“Her şeyden önce bir derbi maçı, her iki taraf için de çok önemli bir maç. İki taraf da play-offta üst sıralara tutunmaya çalışıyor. Her maçın değer kazandığı haftalar bunlar. Beşiktaş maçı da bu anlamda bizim için çok önemli bir maç. Çok büyük anlam yüklemeye gerek yok, biz sene başından beri her maça bir finalmiş gibi çıkıyoruz. Evimizde oynadığımız, kazandığımız halde bizi yukarıdaki gruba yaklaştıracak bir karşılaşma. Hem bu maç hem de bir sonraki hafta oynayacağımız Darüşşafaka maçı. Sakat oyuncularımız var, bu maça dört yabancı ile çıkacağız. Jaka Klobucar son maçta sakatlanmıştı. Göksenin Köksal’ın bir, iki haftadır süren bir sakatlığı vardı o geri döndü. Emir’in bir önceki maçta burnu kırılmıştı o geri döndü. Dolayısıyla eksikleri tamamlamaya gayret ediyoruz. Onun dışında oyuncuların motivasyonunu yüksek tutmaya gayret ediyoruz. Bu da önemli bir şey bizim açımızdan. Ümit ediyorum taraftarımız da bizi yalnız bırakmaz. Zaten kemikleşmiş 2000-2500 kişilik bir taraftar grubumuz var. Onlara ayrıca teşekkür ediyorum ama bu maçın bir derbi mücadelesi olması sebebiyle daha büyük bir katılım bekliyoruz. Ben her zaman söylüyorum bu oyuncular her zaman sahada sonuna kadar mücadele eden bir grup. İyi bir arkadaşlığı ve iyi bir kimyası var takımın. Kolay bulunmayacak şeyler bunlar. Bu takımı desteklemek ve kaybetmemek lazım. Yalnız olmadığını hissettirmek lazım. Tahmin ediyorum ki bu maçta daha yoğun bir katılım olacaktır.”
 
Maç içinde çok kırılganız. Tam fark açılıp vurduk geçiyoruz dediğimiz anda konsantrasyon kaybı ve rakibi oyuna ortak ediyoruz. Önemli bir maçı kazandık tebrikler takıma.
 
Webster kafa patlatıyor ama kazanmamızdaki etkisi de büyük. Bir yandan de Emir'i izliyoruz daha çok oynasın diyoruz. Çık işin içinden çıkabilirsen.
 
Tebrikler hepsine, Allah askina uzatin su adamlarin sozlesmesini Harrison, Hayes ve Auguste!

Lutfen yonetime yakin arkadaslar varsa bu uclunun sozlesmelerini uzatmalarini iletebilir mi ?
 
Emir Gökalp'ın, Can Korkmaz'dan çok daha yararlı bir oyuncu olduğunun bir kanıtıydı bu maç. Ege süre aldığı dakikalarda Buva'yı iyi savundu. Göksenin ise hazır değildi. Bu galibiyet sayesinde bir basamak atlayarak beşinciliğe yükseldik. Tebrikler.
 

Üst