BSL 24. Hafta | Galatasaray DS 102-65 Adatıp Sakarya BŞB

13.04.2019 Cumartesi
13:00
Sinan Erdem Spor Salonu

Bir çok sorunla uğraşan ve en büyük küme düşme adayı olan Sakarya'yı konuk ediyoruz. Oyuncularımızı bol bol dinlendirebileceğimiz ve rahat bir galibiyet almamızı ümit ediyor ve takıma başarılar diliyoruz.
 
Son düzenleme:
İlk çeyrek itibari ile dalga geçiyoruz sahada. Bu kadar gevşek oynamaya ne gerek var?
 
Galatasaray Doğa Sigorta’nın, Adatıp Sakarya Büyükşehir Belediye Basketbol’u 102-65 mağlup ettiği karşılaşmadan sonra Başantrenörümüz Ertuğrul Erdoğan ve oyuncumuz Marko Arapovic basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Başantrenörümüz Ertuğrul Erdoğan şunları söyledi:

“Başta Ozan Bulkaz olmak üzere bütün Sakarya ekibini takdirle karşılıyorum. Gerçekten çok zor, anlaşılması çok güç ve anladığım kadarıyla çözümü de pek olmayan bir durumun içerisindeler. İçlerinde benim de geçmişte çalıştığım bazı oyuncular var. Bu çocukların ne kadar iyi sporcu ve ne kadar değerli insanlar olduğunu bildiğim için de ayrı bir üzüntü duyuyorum. Uğur Dokuyan, Tevfik Akdamar, bunlar pırıl pırıl basketbolcular. Şartlar ne olursa olsun çalışmaktan imtina etmeyen sporcular. Her şeyden önce sporcular ve basketbolu seven insanlar. Bugün maçın içinde benim kafamda dönen dolaşan düşünceler taktik teknik değil, bunlardı. Bu çocukların sahaya çıkması ayrı bir şey ama ortaya çıkan görüntü de ligimize yakışmayan bir görüntü. Dolayısıyla bu kadar önemli yatırımların olduğu bir şehrin, geçen sene basketbolda yaptıkları flaş çıkıştan sonra bu noktada olması üzücü. Neden böyle oldu? Muhakkak sebepleri vardır. Çok derinlemesine bilemiyorum. Bizim adımıza ritim bulmaya çalıştığımız bir maç oldu. Az oynayan oyunculara daha çok yer verme şansımız oldu. Önümüzdeki hafta bizim EuroLeague playoffundan dolayı boş bir haftamız var. Geçenlerde Tofaş maçından sonra da söylemiştim. Bu sene bize üçüncü denk geliyor. Tam ritim bulmaya başladığımız haftalarda böyle aralarla karşılaşıyoruz. Önümüzdeki haftayı da iyi geçirip, Fenerbahçe maçı ertelendiği için bir sonraki hafta oynayacağımız Türk Telekom maçına hazırlanmaya başlayacağız.”

Marko Arapovic ise şu ifadeleri kullandı:

“Herkes biliyor Sakarya’nın ne kadar büyük bir sıkıntı içerisinde olduğunu. Dolayısıyla bu da garip bir maç oldu ama Sakarya oyuncularına çok büyük saygı duyuyoruz. Bu durumda bile hala sahaya çıkıp en üst seviye efor sarf ederek mücadele ediyorlar. Biz beşe beş bir antrenman yapma fırsatı bulduk. Sahada yeni şeyler deneme fırsatı bulduk, bunları denedik. Daha az süre alan oyuncular daha fazla süre aldı. Yeniden kondisyonumuzu toparlamak için önemli bir fırsattı. Biz de kazanarak yapmamız gerekeni yaptık. Bu durumda oynamaya devam edebildikleri için Sakarya’yı tekrar tebrik ediyorum.”
 
Bugünkü sonuçlarla 4.'lüğü büyük oranda garantiledik.Ama 3.lük şansımız azaldı.Biz Fenerbahçe'ye yenilirsek (yenilmemiz büyük olasılık ligin sonunda onlar için liderlik maçı olacak) Tofaş'ı geçmemiz için onların kalan üç maçını kaybetmeleri ve bizim kalan 3 maçı kazanmamız gerekiyor.Anadolu Efes maçını kesin kaybederler ama Beşiktaş-Bahçeşehir Koleji maçları ortada.Bizim için de Büyükçekmece maçı kolay geçer.Türk Telekom -Gaziantep maçları ise içeride olduğundan bir şekilde kazanırız.Üçüncülük ikili averajla kaçarsa çok üzülürüm.Yarı Finalde Efes'i geçmemiz Fenerbahçe'yi geçmemizden daha büyük olasılık.

Marko Arapovic'in 3. çeyrek biterken Ayberk'e verdiği asist nefis.Maç için tek söyleyebileceğim bu.
 

Üst