BSL Play-Off Çeyrek Final | Galatasaray DS 89-77 Gaziantep Basketbol

28.05.2019 Salı
20:45
Sinan Erdem Spor Salonu

İlk maçı kazanıp ikinci maçı kaybeden takımımız, Amerikalıların "win or go home" dedikleri maça çıkıyor. İlk maçta bütün istediklerini sahaya yansıtan takımımız, ikinci maçta şut istikrarını sağlayamadı ve karşı takımın ekstra şut performansına mani olamadı. Takımımızın ilk maçtaki performansını tekrar göstermesini ümit ediyor ve yarı final yolunda başarılar diliyoruz.
 
Son 2 maç ve sezonun büyük kısmı bize gösterdi ki bizim takım yabancıların takımı.Herhalde yerli oyuncuların kalitesi ve takıma katkısına bakılırsa ligdeki 15 takım arasında 12. ya da iyi ihtimalle 11.yiz.Rahat kazandığımız ilk maçta Auguste-Webster-Arapovic-Hayes önemli katkılar verdiler ama farkı yaratan Caner'in sezonun en iyi performansını ortaya koyması ve Can'ın attığı kritik üçlüklerdi.İkinci maçın kaybedilmesindeki en önemli neden de hiçbir yerli oyuncumuzun pozitif katkı verememesi (Özellikle Göksenin-Ege ikilisi berbat oynadı ve ilk maçın yıldızı Caner bilmediğim bir şekilde hiç süre almadı) ve Gaziantep'te Can Uğur Öğüt'ün tek başına bizim yerli oyuncuların tamamından fazla katkı vermesiydi.Üstüne Doğan Şenli'nin sürpriz katkısı gelince Gaziantep maçı kazandı.

Bu maçta Ertuğrul Hoca'dan isteğim Göksenin'e ilk 5'te yer vermemesi ve Ege'yle ikisine toplam 20 dakikadan fazla süre vermemesi.Can ilk 5 başlasın ,Caner tekrardan oynasın biz bu maçı rahat kazanırız.Nasılsa farkı yaratacak yabancılarımız var.
 
Sezonu taçlandırıp yetersiz yöneticilere rağmen yarı finale kalacağımız maç. Yürüyün salona!!
 
Kazanacağımıza inanıyorum ama kaybersek daha mı iyi olur ondan emin olamıyorum. Kadın takımının feneri elinden kaçırması sonrası erkek takımı da yarı final oynarsa eğer ne kadar bütçe kesilse bile yinede başarı geliryor zaten deyen bir yönetim elinde seneye yeniden bütçe düşer, alt seviye iki üç adam peşinde haftalar geçer, sezonu en son açan takım oluruz diye korkuyorum.
 
İlk yarıyı 48-34 önde kapattık. Hücumda çok kararlı bir oyun var. Çeyrek sonunda biraz düştük ama genel görüntü iyi.
 
Transfer yasağı sayısı 10, 2 aydır maaş ödenmiyor ama şov bedava tabi :) 89-77 ile turu geçiyoruz. Tüm takıma tebrikler. Yöneticiler kendilerini tebrik etmiştir çoktan kusura bakmasınlar.
 

Ekli dosyalar

  • B5694F85-2C7B-41D1-B793-860719BAA359.jpeg
    B5694F85-2C7B-41D1-B793-860719BAA359.jpeg
    268.6 KB · Görüntüleme: 13
Sevinsem mi üzülsem mi bilemiyorum.

Daha dün Eurocup'ta final oynamak bizim için olağan bir başarıyken bu sezon Avrupa'nın 2 numaralı organizasyonundan erkenden eleniyoruz.Daha dün ligde hedef en kötü finalken,FB ile şampiyonluk mücadelesi verirken şimdi play off'a kaldık diye seviniyoruz.Türkiye kupası finalinde yokuz.Bütün bunlar ligimizde mücadele edebilecek parayı bile bulamadıkları için ligden çekilen takımların olduğu dönemde oluyor.

Yinede bu yönetime karşın,düşen beklentilere karşın ligde yarı finale kalmak çoğu kişiye mutluluk veriyor.

Ama yerimiz bu yer değil.Biz Galatasarayız.Daha yazılacak çok şey var,biraz zaman geçsin bakalım ..
 
Kazandığımız için mutluyum.Fakat takımdan tam anlamıyla memnun değilim.Bunu sezon geneli olarak demiyorum.

Son çeyrek 22 sayı önde olduğumuz maçta farkı 9 sayıya kadar düşürtüyoruz.Maç içerisinde çok rahat 1 dakika içinde 7-0 lık seriler yiyebiliyoruz.Özellikle çift hane fark yaptığımız anlarda konsantre sorunumuz başlıyor.Bu bir tek bu maçta olsa kabul edilebilir fakat malesef öyle değil.
 
Takımın yarı sahada bir beyni olmamasının sorununu yaşıyoruz farkın arttığı dakikalarda. Fiziksel olarak ciddi manada sorun yaşıyoruz 4 numaramız olmadığı için. Bugün fark 20'lere kadar çıktı ve 9'a indi. Bu normal olabilir ancak takımın bunlar olurken dilinde bir problem var. Yani bu ortama isyan edebilecek bir oyuncu profili yok takımda. Bireysel olarak iyi bir savunmacıya sahip olmamamıza rağmen, takım savunması yerinde. Bugün çok fazla boş şut kaçırdık. Farkın biraz da azalmasını buna bağlıyorum ancak genel olarak lig özelinde takımın görüntüsü eksiklerine rağmen memnun edici seviyede.
 

Üst