BSL Play-Off Çeyrek Final | Gaziantep Basketbol 79-69 Galatasaray DS

25.05.2019 Cumartesi
15:15
Karataş Şahinbey Spor Salonu

Play-off çeyrek final ilk maçında Antep'i, baştan sonuna üstün götürdüğümüz maçta 79-61 mağlup etmeyi başardık. Açıkçası ligin son haftasındaki gibi bir çekişme bekliyordum ama takımımız maça gayet iyi hazırlanmış. Takımdaki herkesten katkı almamız elimizi çok rahatlattı. Eğer bu maçı kazanırsak yarı finale çıkıyoruz ve rakibimizi bekliyoruz. Kazanamazsak seri İstanbul'da neticelenecek. Ama ben takımımızın seriyi Antep'te bitireceğine inanıyorum.
 
79-61 bitmişti sanırım ufak bi rakam kayması olmuş klavyede. Bi an korktum o kadar zorlandık mı diye tekrar açıp baktım sonuca😄
Velhasıl ben burada da galip geleceğimizi düşünüyorum çok zorlanmadan.
 
İlk çeyrek 2.07 dk var ve 17-20 önde girdik Antep molasına . Harrison 10 sayıda , Auguste 6 sayıda %100 le oynuyor . Top paylaşımını güzel yapıyoruz ve Jekiri ' yi şu ana kadar fena savunmadık . Hakemler temaslarımıza kolay faul çaldılar şu ana kadar ..
 
Ne serbest atış atabilir ne içeri girip turnikeyle bitirebilir ne de savunma yapabilir.Göksenin maçın kalanında oynamazsa maçı kazanırız.Oynadığı her saniye bize eksi yazıyor.

Nigel Hayes'in oyuna girdiğinde ağırlığını koyması gerekiyor.
 
Harrison 5/4 üçlükle oynuyor , McKissic 4/4 gibi kendisine aykırı olan bir üç sayı yüzdesiyle oynuyor . %20 ile atan bir adamın 3 tanesi el üstü olmak üzere 4 tane 3 ' lük atması ???
 
McKissic'in inanılmaz 4 üçlüğü ve Jelovac'ın kaçmayan serbest atışlarıyla ilk yarıyı 3 sayı geride kapattık.Neden bilmiyorum ama ilk maçın yıldızı Caner hiç süre almadı ilk yarıda.Göksenin'in sezon boyunca olduğu gibi eksi yazdığı Erol Can'ın yapması gereken tek iş olan boş üçlüğü bile atamadığı bir maçta Caner'in süre alması gerekiyor.Ve tabi uyurgezer kıvamında oynayan Hayes'in uykudan uyanması gerekiyor.
 
Göksenin dışardan eksi yazmaya devam ediyor . Boş şutlarda Harrison ' u unutuyoruz , oyuna küsüyor . İnsiyatif alacak birisi varsa o da Harrison ' dur .
 
kırılma anlarında hiç beklenmedik sayılar bulunca artı 4 ondeler.

Harrison bomboş göksenin efendiye üçlük attırıyoruz lükse bak ! En az iki pozisyon oldu öyle
 
75-64 3.47 bitime . Dışarıdan sayı atamayan takım işin garibi serbest atıştan da sayı atamıyor . Boş turnikeler boş üç sayılar kaçıyor .
 
Tur İstanbul'a kaldı.Çok rahat burada bitebilecek bir maçtı rakibe momentumu verip seriye ortak ettik.Son maç daha sert geçecektir seyirci desteği şart.
 
Webster - Göksenin -Arapovic üçlüsü boş şutları ve serbest atışları atamayarak galibiyeti hediye ettiler . Enteresan ya , bu kadar boş atışı kaçırmak cidden enteresan normal değil
 
Antep çok ekstra soktu biz ise bu konuda günümüzde değildik. Şut yedikçe savunma konsantrasyonumuz da aşağı düştü. Artık İstanbul da turu geçmeye bakacağız.
 

Üst