Bu Sene de Gitti, Gelecek Sezonu Düşünelim

15/16, 16/17, 17/18 ve son olarak içinde bulunduğumuz 18/19 sezonu da çöpe atılmak üzere. Son 10 yılın en düşük bütçeli takımını kurduk ve başına da tecrübesiz altyapı hocasını geçirdik. Ne kadar köfte o kadar ekmek misali, bu bütçeye de böyle oyuncular bulduk. Moriah, Viktoria, Işıl ve Alperi dışında kayda değer bir tane oyuncu yok. Ve bilanço 2 resmi maçta 2 farklı mağlubiyet şeklinde ilerliyor.

Böylesine düşük bir bütçe verip, rezil sonuçlar alacağınızı hiç düşünmüyor musunuz? Bu rezil sonuçlar sizi hiç üzmüyor mü? Hiç mi vicdan azabı çekmiyorsunuz? Başta Ömer Yalçınkaya denen Bay Hayalsatan hiç mi aynaya bakıp ben ne yapıyorum, bu takımların hali ne demiyorsun? Utanmayacak olmayacak ki bir de taraftara "İki takımımızdan da finaller, kupalar bekliyoruz" masalları anlatıyorsun. Bak geçen sezon da aynısını dedin iki takımımız da play-off'a kalamayarak tersten tarihe geçti. Her skandal transferinde senin adın geçiyor. Astou Traore, Tuğba Taşçı bunlar kimin transferi? Maljkovic'i biz kovmadık dedin Maljkovic kendisi açıkladı beni istemediler, bütçeyi daha da düşürmeyi planlıyorlar diye. Hem beceriksizsin hem de yalancısın!

Bu sezon artık ligden düşmemeye oynayacağız. Eurocup'ta çeyrek final bile oynayacağımızı sanmıyorum çünkü kadroda Quigley gibi yıldız bir winner oyuncu da yok. Mankenlikten bozma oyuncularla hedef kümede kalmak!

Zor bela kümede kaldıktan sonra artık gelecek sezonu şimdiden düşünmek zorundayız. Bilindiği üzere kadın basketbolda transferler Temmuz ayı gelmeden bitiyor. Geriye çöpler kalıyor aynı Monika, Farhiya, Grinsven gibi.

Yapılması gerekenler;

İlk iş Ömer Yalçınkaya denen komisyoncu, yalancı, beceriksiz, liseden torpilli mahlukatı göndermek olacak. Bu yüzden taraftara da büyük iş düşüyor. Sezon bittiğinde tepkimizi daha da sert koymalıyız. Bizi bu hallere soktular ya onlar da insan içine çıkamayacak duruma gelsinler.

İkinci olarak, Efe Güven'i altyapı takımlarına yollayıp Maljkovic, Hejkova gibi proje bir hocaya devam etmeliyiz. Bütçemiz düşük olacaksa bile potansiyelli scout oyuncularıyla oynayalım (Papova, Anderson gibi) Maljkovic'in yönettiği spor okullarıyla işbirliği yapalım ve oradaki yetenekli oyuncuları buraya getirip altyapıda oynatalım.

Üçüncü olarak; Takımda ne kadar menajer, yardımcı hoca varsa gönderin. Yabancı hocamızın tek yardımcısı olmalıdır o da Derya Özyer.

Dördüncü olarak; Artık gelir getirecek projeler, sponsorlar bulunmalı. Ekat gibi 10 milyon dolar harcamaya gerek yok ancak 3-4 milyon dolarlık bir takım bizi her kulvarda iddialı hale getirir eğer düzgün bir proje yürütülürse.

Beşinci olarak, gerçekçi hedefler belirlemeliyiz. Ömer Yalçınkaya'nın "bu sezon final oynayacağız, şampiyon olacağız" gibi ütopik hedeflerimiz olmamalı. Yeniden yapılanma yaratıp, planlı projeler üretmeliyiz. Ekrem Memnun'un takımını hatırlayın. Her sezon üstüne koyan, kendini geliştiren bir takım vardı. Ona benzer bir proje tekrar devreye girmelidir.

Bunlar yapılırsa zaten düşük bütçelerde bile başarılı olabilir. En azından taraftar daha fazla destek verip maçlara gelir, potansiyelli oyuncularla son topa kadar mücadele ederiz. 13/14'te triple yaparken bizim bütçemiz Fb'den de Ekaterinburg'dan da oldukça düşüktü. Ama herkesi ezip geçerek şampiyon olmuştuk. Böyle bir senaryo tekrar neden mümkün olmasın?
 
Son düzenleme:

Üst