Ceyhun Gülselam

  • Konbuyu başlatan Nezarettin Selçuk
  • Başlangıç tarihi
N

Nezarettin Selçuk

Misafir
Ceyhun Gülselam İle Görüşmeler Başladı

Galatasaray Sportif AŞ. KAP'a biraz önce gönderdiği açıklamada Ceyhun Gülselam ile transfer görüşmelerinin başladığını bildirdi. Açıklama şu şekilde;

"Profesyonel Futbolcu Ceyhun Gülselam'ın Profesyonel Futbol Takımımıza transferi için görüşmelere başlanmış olup gelişmelerden kamuoyu haberdar edilecektir."

http://www.galatasaray.org/futbol/futbol_as/haber/10264.php
 
Bilgi: Ceyhun Gülselam

Ceyhun Gülselam, 25 Aralık 1987'de Almanya'nın Münih şehrinde doğdu.

Bayern Münih altyapısında 8 yıl oynayan Ceyhun, profesyonel futbolculuk kariyerine 2006-2007 sezonunda, Almanya 2. Bundesliga'da yarışan SpVgg Unterhaching kulübünün rezerv takımında başladı.

Almanya futbol piramitinin beşinci sırasında yer alan Bayernliga’da 21 maça çıkan Ceyhun, orta sahanın göbeğinde görev aldığı bu karşılaşmalarda 6 kez gol atma başarısını gösterdi. Hem attığı goller hem de sergilediği başarılı futbolla mücadele ettiği seviyenin üstünde olduğunun işaretini vererek takım arkadaşlarından sıyrılan genç oyuncu, ligde ikinci yarının ortalarına yaklaşırken A Takım’a sıçradı ve genellikle sonradan oyuna dahil olsa da 23 ila 34. hafta arasında 10 maça çıktı. Sahada kaldığı 237 dakika boyunca tecrübesizliğinin de etkisiyle beş sarı kart gören Ceyhun, her biri galibiyet getiren birer gol ve asistin de altına imza attı.

Sezonun sonunda takımıyla birlikte küme düşen gurbetçi oyuncu, kariyerindeki tırmanışa ara vererek geriye doğru bir adım atmak zorunda kaldı. Ancak beklenmeyen bir şey olacaktı. Almanya Ligi’nin dördüncü seviyesinde mücadele eden Ceyhun, dönemin Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim tarafından Beyaz Rusya ile oynanacak hazırlık maçı için A Milli Takım’a davet edildi ve karşılaşmada 90 dakika forma giydi. Bu 90 dakika, muhtemelen Ceyhun için ligde ter döktüğü 2483 dakikadan daha önemli bir tecrübeydi.

O sezon tamamı ilk 11’de olmak üzere 29 maçta forma giyen yetenekli oyuncunun Almanya’da kayıtlara geçen son istatistikleri 5 gol, 8 sarı kart oldu. Daha önce 7 Şubat 2007 tarihinde U21 Milli Takımı'yla Gürcistan'a karşı ilk kez ay yıldızlı formayı sırtına geçiren Ceyhun, aslında o dönemde de Manisaspor'da görev yapan Ersun Yanal'ın kendisini transfer etme konusundaki ısrarlı çabalarıyla karşılaşmış, ancak okulunu bitirmek istemesinden dolayı bu transfer gerçekleşmemişti. Aynı Ersun Yanal, şimdi Trabzonspor’un başındaydı ve ikilinin buluşması bu defa gerçekleşecekti.

Genç orta saha oyuncusu, kendisine yapılan teklifi kabul ederek 2008-09 sezonu başında Trabzonspor ile üç yıllık sözleşme imzaladı.

Bordo mavili ekipteki ilk sezonunda ligde 16, kupada 5 olmak üzere toplam 21 maça çıkan Ceyhun, bu maçların yalnızca 6 tanesinde ilk onbirde yer aldı. 636 dakika forma giyen oyuncu, yüklendiği defansif görevlere karşın ligde ve kupada attığı ikişer golle skorer bir kimliğe sahip olduğunu da gösterdi. Ceyhun, her ne kadar Trabzonspor’da fazla forma şansı bulamadıysa da Fatih Terim yönetimindeki A Milli Takım’da 2010 Dünya Kupası Elemeleri’nde, en kritik Bosna Hersek maçındaki 90 dakikalık performansının da dahil olduğu üç maçta görev alarak kariyeri adına önemli bir adım attı.

2009-2010 sezonu, Ceyhun için çok iyi başladı. Karadeniz ekibinin Sivasspor ile oynadığı maçın 61. dakikasında oyuna giren genç oyuncu, 78’de galibiyet golünü atarak takımına katkıda bulundu. Teknik Direktör Hugo Broos tarafından ilk 11’de oynatılmaya başlasa da, 15. hafta itibariyle işbaşı yapan Şenol Güneş’in ilk tercihleri arasında düşünülmeyecekti. Bu tarihten sezon sonuna dek yalnızca dört kez onbirde şans buldu ancak buna karşın hiç oynamadığı maç sayısı da üçü geçmedi. 28 maçta 1537 dakika (%50) forma giydiği 2009-10 sezonunda üç gol atan Ceyhun, dört kez de hakemler tarafından sarı kartla cezalandırıldı.

UEFA Avrupa Ligi Ön Elemesi’nde takımının 3-1’lik mağlubiyetin rövanşına çıktığı Toulouse deplasmanında alınan ancak tura yetmeyen tek gollü galibiyette de Ceyhun’un imzası vardı.
Ceyhun Gülselam, geride bıraktığımız 2010-11 sezonundaysa ligde 25, Avrupa Ligi Ön
Elemeleri’nde iki, Türkiye Kupası’nda üç ve bir de Süper Kupa’da olmak üzere toplam 31 maçta forma giydi. Bu maçların 12’sinde ilk düdük çaldığında sahada olan 24 yaşındaki oyuncu, ikisi ligde biri ise Süper Kupa’da olmak üzere 3 asist yaptı, attığı tek golü ise ligde Beşiktaş filelerine gönderdi.

Futbola hücum oyuncusu olarak başlayan Ceyhun, zamanla hocaları tarafından geriye doğru çekilerek ön libero ve stoper pozisyonlarında oynadı. Milli takımlarda sürekli stoper bölgesinde oynatılırken, Trabzonspor'da ise daha çok ön libero mevkiinde görev yapmaktaydı. 11’i A Milli olmak üzere 26 kez milli takımlara çağrılan yetenekli oyuncu, henüz düzenli forma giyme şansı bulamıyorken ona güvenerek milli formayı teslim eden Fatih Terim’i de çalıştığı teknik adamlar arasında özel bir yere koyduğunu dile getirmişti.

1.92 boyundaki Ceyhun Gülselam, uzaktan sert ve isabetli şutları, iki ayağını da kullanabilmesi, duran toplarda skor da yaratabilen hava halimiyeti ve özellikle de hareketli toplara vurmaktaki üstün kabiliyetiyle biliniyor. Ayrıca önemli maçlardaki soğukkanlı ve motive oyunu da Ceyhun’u kritik zamanlarda güvenilir bir oyuncu kılıyor.


http://www.galatasaray.org/futbol/futbol_as/haber/10264.php
 
Kesin açıklama gelmedi ama görüşmelere başlandığı resmi site tarafından söyleniyorsa kesindir diye düşünüp bu konuyu açtım.

Eğer yönetici arkadaşlar uygun görmezlerse konuyu kilitleyip kesin açıklama geldiğinde tekrar açabilirler..
 
Selçuk ve Ceyhundan birini alabilsek mükemmel olur diyordum şimdi ikiside bizde..
Fatih hocanın elinde ilk 11de bile yüksek verim verebilir kendi adıma mutlu oldum transferinden..
Hayırlı olsun.
 
aynen bende geçen sezon ortasında Selçuk ve Ceyhun ikilisinden birini kapmamız şart diyordum şimdi ikiside bizde daha ne olabilir ki müthiş 2 transfer orta sahaya 1'i ilk 11'e diğeri rotasyona.. hayırlı olsun..
 
Ceyhun Gülselam Galatasaray'da!

B_10282_b.jpg

spacer.gif

Ceyhun Gülselam Galatasaray’da



Galatasaray, geçtiğimiz sezon Trabzonspor’da forma giyen milli oyuncu Ceyhun Gülselam ile 3 yıllığına kesin anlaşmaya varmıştır.

Yeni sporcumuza Galatasaray kariyeri boyunca üstün başarılar dileriz.



Galatasaray Sportif AŞ
 
Ceyhun Gülselam Sağlık Kontrolünden Geçti

Galatasaray Profesyonel Futbol A Takımı’nın yeni transferi Ceyhun Gülselam, bugün Bahçelievler Medical Park Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçti.

Ceyhun Gülselam’ın çeşitli sağlık kontrolleri ve testleri Medical Park Hastanesi’nin uzman doktorları tarafından yapıldı.





 
hayırlı olsun.. mustafa sarpların, barışların oynadığı yere 2. transfer selçuktan sonra..
zayıf karnımız, orta sahanın ortası..
umarım faydalı olur tedavi..
en azından doğru teşhis koyduğumuz kesin..
 
Bende sevinenlerdenim bu transfer için, belki direk 11 oynamaz ilk başlarda ama kendisini geliştirip değişmez isim olabilir. Hiç bir şey olmazsa bile iyi bir yedektir bence. : )
 
Galatasaray Kulübü, geçtğimiz sezon Trabzonspor'da forma giyen ve sözleşmesi sona eren Ceyhun Gülselam'ı renklerine bağlamasının ardından genç futbolcunun alacağı ücreti de açıklandı. Gülselam'ın üç yıllık sözleşme karşılığında sezon başına 1 milyon avro alacağı duyruldu.

Sarı-kırmızılı kulübün, borsaya yaptığı açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Profesyonel Futbol Oyuncusu Ceyhun Gülselam ile 2011-2012 futbol sezonundan başlamak üzere 3 futbol sezonu için sözleşme imzalanmıştır. Bu sözleşmeye göre oyuncuya herbir sezon için 1.000.000 Euro sabit transfer ücreti ve maç başına 2011-2012 futbol sezonunda 5.000 Euro, 2012-2013 sezonunda 6.000 Euro ve 2013-2014 sezonunda 7.500 Euro ücret ödenecektir."

Ne diyelim hayırlı olsun...
 
İyi bir rotasyon oyuncusu almanın yanı sıra, kendini geliştirdiği taktirde ilk 11'e girebilecek bir oyuncu aldık.
Ben açıkçası oldukça sevindim bu transfere.

Selçuk Şahin'in milli oolduğu bir dönemde Ceyhun gibi bir orta saha oyuncusunu bedavaya almak sevinilecek iştir.
 

Üst