Chelsea'de Scolari dönemi bitti

Premier Lig'de üst üste aldığı kötü sonuçlarla zirve yarışında geride kalan Chelsea'de, teknik direktör Luis Felipe Scolari'nin görevine son verildi.
İngiltere Premier Lig takımlarından Chelsea'de Luis Felipe Scolari dönemi erken bitti.

Ligde son 6 haftada sadece 2 galibiyet alan ve bir maç eksiği olan lider Manchester United'ın 7 puan gerisine düşen Londra kulübü, 59 yaşındaki Brezilyalı teknik adamın görevine son verildiğini açıkladı.

Sezon başında Avram Grant'in yerine getirilen Luis Felipe Scolari, 'maviler' ile ligde çıktığı 25 maçta 14 galibiyet, 7 beraberlik ve 4 mağlubiyet aldı. Son 4 hafta içinde şampiyonluk yolundaki rakipleri Manchester United ve Liverpool'a yenilen, geçtiğimiz hafta sonu da sahasında Hull City ile berabere kalan Chelsea, 49 puanla 4. sıraya gerilemişti.

Chelsea Kulübü'nün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada ayrıca, takımın geçici bir süre için yardımcı çalıştırıcı Ray Wilkins'e emanet edildiği bildirildi.

İngiliz basınında yer alan haberlerde ise, Chelsea'nin yeni teknik direktörü adayları arasında West Ham'ın menajeri eski Chelsea'li futbolcu Gianfranco Zola ve Rusya Milli Takımı Teknik direktörü Guus Hiddink'in adı geçiyor.

Scolari'den önceki menajer Avram Grant'in tekrar 'maviler'in başına geçme ihtimali de yüksek olarak gösteriliyor.
 
Guus Hiddink, Sir Alex Ferguson ve Wenger'le birlikte dünyanın en iyi teknik adamıdır bence.Aman Chelsea'ye gelmesin.

2010'da Sir'den görevi devralmasını diliyorum.
 
netice normal kendi evinde hull cityle berabere kalan ve manchesterin 1maç eksiği olmasına rağmen 7 puan geride olması yönetimi husursuz etmiştir scolari kötü teknik adam deil ama sonuçta chelseanin başındasınız ama galatsaraya gelebilir :) :)
 
Chelsea dünya şampiyonu olmuş kos koca Scolari'yi gönderdi ama fb hala Aragones'ten medet umuyor ne komik değilmi :) şaka bir yana ben Chelsea'den nefret etsemde Scolari ile çok iyi işler başaracağını düşünüyordum ama olmadı. Dünyanın en iyi teknik direktörlerinden biri olarak gösterilen Scolari bile kovuluyorsa beni şaşırtmaz artık Ankaragücü'nün yada Denizlispor'un teknik direktör kovması. :)
 
Kerem SEÇER' Alıntı:
yunustaylan' Alıntı:
fenerbahcede scolari sesleri :ehue

Buluşamadı bir türlü sevgililer zaten ama Aragones'i zor bırakırlar, adam kefen parasını garantiledi buraya gelerek :)

Kovsalarda kontrattaki parayı verecekler kovmasalarda verecekler :p

Kovmayalım İspanya'da dalga içinde olsa ismimizi kullanıyorlar diye düşünüyorlar olsa gerek ;) Reklamın iyisi kötüsü olmaz. :p

Scolari'ye yazık olmuş ben ondan daha büyük işler yapmasını bekliyordum.Chelsea gözünün yaşına bakmadı.
 
Bana göre dünyanın en iyi forveti olan Drogba yı yedek bırakan bir adam Scolari.Tamam Anelka çok formda olabilir,gol kralı olabilir ama Drogba gibi oyuncuda yedek bırakılmaz ki!Çift forvet Drogba-Anelka yıda hiç denemiyordu.Chelsea Scolari yi kovmakta geç kaldı bence.Neredeyse bütün büyük maçları kaybetti Chelsea.
 
Scolari'yi geçmişten beri yeterince iyi bulmazdım, o kadar begenmezdim. Acıkcası ünü, saygınlıgı ve futbol bilgisi gereginden fazla abartılmış gelirdi. Overvalue yani... Chelsea'nin kararını dogru buluyorum.
 
Milli takımlarda başarı yakalayan hocalar kulüplerde de başarılı olacak diye birşey yok. Kulüp hocalığını iyi bilmeyen bir adam Scolari. İngiltere'de takım yönetmek zaten tamamen farklı. Hocalık yetmiyor orada... Ekonomi bilgisi, genel kültür, oyuncularla ilişkiler vs vs... Ki Felipe'nin hocalığı da tartışılır.

Abromovich'in yanlış kararlarından biriydi getirilmesi. Çok geçmeden kariyerine eksi olarakta yazıldı Chelsea macerası. Hiçbir büyük maçı kazanamayan ve elindeki kadroyu kullanamayan bir adama ışık yoksa tazminata bakmadan güle güle derler para babaları... İngiltere'de aynı hocayla yıllarca devam etme ve arkasında durma, işleri ona bırakma felsefesi olsa da Chelsea, City gibi takımlarda böyle birşey olması mümkün değil.

Tazminata değinmişken, aldığı tazminatın üstüne dünya turu yapıp sonra Rio de Jenerio'ya yerleşsin. Artık parasıda var, takım çalıştırmasına da gerek yok. Ayrıca hem dünyayı gezmiş olur hem de ülke özlemini giderir :)
 
Scolari iyi bir teknik direktör ama diğer yönler bakımından yetersiz.Birde İngiltere Ligi'ndeyseniz o diğer özelliklerinizin fazla olması gerek.Chelsea'yı bende hiç sevmem ne kadar çok çalkantı o kadar iyi :)
 

Üst