Doğan Hakyemez: "Aslan Mucizesi"

DOĞAN HAKYEMEZ: "ASLAN MUCİZESİ"

Galatasaray zorlu İzmir deplasmanında Tuborg’u son saniyede Keep’in faul atışlarıyla yendi: 70-71. Cimbom seyircisinin de desteğiyle oyuna hızlı başladı. Burak’ın basketlerine karşısın Tuborg’dan Sanders’in sayıları geldi. Maç dengelendi. Sarı kırmızılılar pota dibinden oynadığı sürelerde rakibine üstünlük kurdu ancak üçlük atışlara yöneldiklerinde (13/3) rakibine teslim oldu.

Karşılıklı sertliğin üst düzeyde olduğu karşılaşmada sakatlığı yeni atlatmış olan Arda’nın mükemmel oyunu dengeyi G.Saray lehine çeviren faktördü. Oyunun 2. 3. periyotu iki takımında acele atışlarıyla geçildi. Adeta sokak basketbolu şeklinde oynanan bu bölümlerin sonunda sarı kırmızılı takımın koçu Halil Üner ile Tuborg Antrenörü Mete Babaoğlu’nun oyuna yerinde müdehaleleri karşılaşmanın kalitesini tekrar geri getirdi.

RAHATLIK ZARAR VERDİ
3 numara pozisyonunda oynayan Arda’nın pota dibine indirilmesi ve oradan attığı sayılar Tuborg savunmasını bozdu. Bu arada Burak Sezgin’in dışarıdan ve içeriden sayıları gelince G.Saray, 6 sayılık bir üstünlük sağladı.

Bu arada Tuborg, oyuncu kurucu Hakan Köseoğlu ve pota altından Asım’la isabetli olunca maç berabere duruma geldi.

Son dakikalarda karşılıklı yapılan taktik faullerde Tuborg, Asım ve Ömer’le 8 atıştan birini sokunca G.Saray büyük bir avantaj elde etti. Son saniyelere 1 sayı geride giren sarı kırmızılılarda Çetin iki isabetli atışıyla dengeyi bozunca maçı 70-71 kazandılar.

Maçın geneline baktığımızda G.Saray’a karşılaşmayı kazandıran oyuncuların başında Arda Vekiloğlu (17) ve Burak Sezgin (18) olduğunu görüyoruz. Oyunda Cimbom’a galibiyeti getiren diğer bir faktör ise 28’e 18’lik ribaut üstünlüğüydü.

Tuborg ise kendi saha ve seyircisi önünde oynamanın verdiği rahatlık oyuncu performansını ters yönde etkiledi ve kaçırdıkları kritik faul atışları yenilgiyi getirdi. Galatasaray bu galibiyetle rahat bir nefes aldı gibi gözüküyorsa da B.Kolej dışındaki rakipleri İTÜ, Banvit ve Tekel, sarı kırımızılı takımla birlikte son haftalara 7 galibiyetle giriyorlar. Sarı kırmızılılar bundan sonra oynayacakları tüm maçları kazanmak zorunda. Ayrıca rakiplerinin de yenilgisi lazım. Ancak bu şekilde son sıralardan kurtulabilir.
 
bu yorumu nerden nasıl yazdı bılemiyorum.tvden yaptı herhalde macta göremedım kendisini basın türübunu zaten bombostu. masa başı çalışma olmuş galiba...
 

Üst