Dünya Atletizm Şampiyonası-2011 Daegu

Bugün tsi 13 te bayanlar yüksek atlama finali var.. Blanka Vlasic bu kez yalnız değil..Rus Cicerova bu sene 2.07 i geçti ki inanılmaz..İsveçli Emma Green, Kajsa Berquist'in bayrağını hem güzelliği, hem başarısı ile taşımaya devam ediyor..İtalyan Di Martino var.. Blasic için kolay olmayacak, kaybedebilir..Bu sene Cicerova ile arasında tam 7 santim var..

Erkekler cirit finalinde Fatih Avan var..Favori tabii ki Torkildsen.. Makarov ve De Zordo da rakipleri.. Fatih madalya almak istiyorsa en az 85-86 metre atmalı ki kariyerinde henüz 85 metre yok.. Umarız başarır..

Erkekler 1500 finali yine Kenya'ya gider. Altın-gümüş veya altın-bronz yaparlar..

Bayanlar 110 engelli yarı finalleri ve finali var.. Nevin Yanıt yarı finalde var ama final görmesi zor bu performansla.. Ne olacağı pek belli olmayan bir branş..Sally Pearson kazanamazsa çarşı karışır..

Bayanlar 4 x 400 finali de yine Amerikaya gider.. ABD bunları alacak ama 4 x 100 lerde görüşeceğiz..

Tabii erkekler 200 finali var.. Bolt hatalı çıkış yaptı diye haketmediği eleştirilere maruz kaldı.. M.Johson bilerek yaptı demiş.. Bir çekememezlik söz konusu.. Adamın reklama, gündeme gelmeye ihtiyacı var sanki.. Ben bu hırsla asla kaybetmeyeceğini ve birisi zorlarsa rekoru dahi kırabileceğini düşünüyorum. 5 gündür buraya bileniyordur.. Şovunu yapar. Walter Dix rakip olamaz.. Belki öbür Jamaikalı Ashmeade olabilir ama zor.. 20 saniyenin altına iner, kolay kazanır.

Uzun atlamada aslında beklenen oldu ve Chicerova, Vlasic'i geçti.. Blanka Vlasic için yolunda gitmeyen bir şeyler var.. Bu braşta tam dominasyonu vardı ama artık kırıldı.. Di Martino da beklenen performansı sergileyip 3. oldu.. Emma Green ise erken elenip şaşırttı.

Fatih'e madalya için 85 metre gerekir demiştik.. 3. olan Martinez 84.30 attı.. 84.31 de yetermiş ama bugün olmadı.. Böyle gelişmeye devam ederse dereceler, olimpiyatta madalya garanti olur. De Zordo 86.27 ile bu branşın ağası Thorkildsen'i geçti.. Pitkamaki finale de kalamamıştı.. Eski çamlar bardak oluyor..

Kenyalılar 1500 de de altın-gümüş yapar demiştik.. Öyle oldu.. Bu kaçıncı duble unuttum artık.

4x400 bayanları ABD nin kazanması normal ama 2. Rusya olmalıydı kadrosu itibariyle. Jamaika geçti, şaşırttı..

110 engellide S.Pearson yarı finalde, finali kazanacağını göstermişti.. Bu şampiyonanın herhalde en formda ismiydi.. Rakipleriyle alakası bile olmadı..

Bazı insanlar Bolt'u antipatik buldukları için kaybetmesini istiyorlar. İstemek normal de istemekle olmuyor işte.. Yarış sahada koşuluyor.. Bilerek start hatası yapıyormuş.. Gerizekalıca laflar.. Hangi sporcu kaybederek gündeme gelmek ister ki bu sporcu şu anda atletizmin 1 numarası, 100-200 rekorlarının sahibi.. Saçma sapan konuşmalar işte.. Hayatı magazin-dedikodu olmuş Türk insanının spora bakışı da böyle olur.. Usain Bolt, 200 de de dalgasını geçti..
 
Son gün, erkekler maratonla açıldı ve Kenyalılar burada da 1-2 oldular.. İlk 10 da 6 atletleri var.. Kim ne derse desin, madalya sıralaması ne olursa olsun bence bu şampiyonanın birincisi Kenya. Bir tane atma, bir tane atlama sporunda, bir tane saha oyununda yoklar.. Bir tane sprint yarışında yoklar.. Sadece uzun koşularda varlar ama hepsinde ambargo koymuş durumdalar.. Çok başarılı oldular..Olimpiyat öncesi, en büyük rakipleri Etiyopya'yı yasa soktular..

Son gün bayanlar çekiç ile başlıyor.. Alakamın olmadığı bir branş, yorum yok..

Erkekler uzun atlamada Teddy Thamgo sakatlığı nedeniyle yok.. Çok denk bir kadro var. C.Olson, Kübalılar ve Fransız Sands önde gibi ama dediğim gibi sporcular çok denk birbirine..

Erkekler 5000 de yine iki Kenyalı ile iki Etiyopyalı karşı karşıya.. Kenyalı Kiplagat kazanır, kazanması lazım. Etiyopya da en azından bir kere geçsin..Atletizm tarihinde yok böyle bir şey.. Kenya yine altın-gümüş yapabilir.

Bayanlar 800 metre kesinlikle Rusların hakimiyetinde.. Bütün kürsüyü onlar doldurabilir.. Kazanmaya yakın olansa bence Savinova..

Ve tabii 4 x 100 finalleri ile, geleneksel kapanış olacak.. Bayanlarda ABD ile Jamaika kapışır.. ABD de daha iyi kadro var gibi ama Jamaika da aşağı değil.. S.Ann Fraiser, K.Stewart ve Veronica Campbell Brown kadroda olursa ortalık karışır.. Bayrak değişimlerinde de sorun olmamalı tabii..Kalbimiz Jamaika ile kuşkusuz.. ABD ye kim k..arsa k..sun, Allah razı olsun.

Erkekler bayrak da bayrak değişimlerinde sorun olmazsa Jamaika , 50 metre geriden başlasa bile kazanır.. Deli bir ekip var.. Rakip olamazlar..

Jamaika başarısız olmadı ama eskisi gibi olmadı.. Eskisi gibi de olmaz zaten. O bir rüyaydı. Yine de şu iki bayrak yarışını kazanıp güzel kapatsınlar isterim..

Tabii Jamaika'dan,Kenya'dan alınacak dersler çok ama biz işin televole tarafındayız hala.. Jamaikanın nüfusu 3 milyon bile değil.. Bizim 1/25 nüfusumuz ile 250 katımız başarılılar.. Tamam genetik olarak avantajlılar ama ben genel konuşuyorum. Herhangi bir branşta olabilir, sprint olması şart değil.. Neyse.
 
Of of of 4x100de Jamaika naptı öyle kırdılar rekoru.Blake-Bolt 2'lisi inanılmaz koştular.

Amerika yine bayrağı değiştiremeyip diskalifiye oldu.. El Clasico..

Yalnız şu var; Jamaika eskiden iki star asafa ve bolt ile rekoru kırıyordu,bugün de iki starla kırdılar.. johan ve bolt.. Ama olimpiyatta yanlarına bir de asafa gelir de üç starla koşarlarsa rekor bir daha kırılır..

Johan Blake ve Bolt'un koştuğu son iki sektörde resmen uçtu Jamaika.. Bolt zaten yalnız koştu, rekor için asılmak zorunda kaldı.. Fikrim değişmedi. Şu kadro ile rakip kim olursa olsun, bayrak değişimlerinde hata olmazsa, Jamaila 20-30 metre geriden başlayıp kazanabilir..

Bayanlarda Amerika az farkla da olsa kazandı.. ABD nin en büyük şansı Carmelita Jeter oldu. 100-200 ve 4x100 de Jamaika dominasyonunu tek başına kırdı..
 
Benim anlamadığım dünya rekoru 9.58 4 atlette 9.60 koşsa 38.40 gibi bir derece adamlar 37.04 koşuyor :D Bu işte bi karışıklık var ama :D Şaka maka Powell ile biraz daha geliştirebilirler rekoru.
 
Alpaslan bayrak değişimlerinde ivmeli başladıkları için 1 sn kazanıyor olabilirler mi ? :)

Ya biliyorumda arkadaşımın mesajı geldi aklıma tam buraya yazacakken bende yazdım :D Jamaika,Amerika'yı ezmeye başladı sprintlerde bayrak değişimlerinde sorun olmazsa 2012 Londra'yı da kazanırlar şimdiden bahisleri oynayın.
 
Jamaika 2008 den beri eziyor.. Bu, ezemediği sadece üstün geldiği bir turnuva oldu..

Normal 100 metrede sıfırdan hızlanıyorlar, burada hızlanmışken bayrağı alıyorlar. Cevabı Emre vermiş zaten.
 

Üst