ECW 3. Hafta | Artego Bydgoszcz 79-75 Galatasaray

31.10.2019 Perşembe
22:30
Artego Arena

Sepsi deplasmanında türlü zorluklar yaşayan ve üstüne Cuic'i kaybeden takımımız, üçüncü hatfada Artego deplasmanında. Bu hafta ligde boş geçerek dinlenme imkanı bulsak da Stankovic'in sakatlığı devam etmekte. Cuic'ten bu senede faydalanamayacağımızı da düşünürsek sene başı güzel sinyaller veren takımımız için işler zorlaşmış durumda. Çok sevgili(!) genel menajerimiz de transfer düşünmediklerini söyleyince takımımızın geleceği hakkındaki soru işaretleri de iyice arttı. Yine de ne olursa olsun elinden geleni yapmaya çalışan bir takımımız mevcut. Takımımıza Polonya deplasmanında başarılar diliyoruz.
 
Farklı kaybettiğimiz Sepsi'yi yenmişler ve Cladia'nın da olmadığını düşünürsek işimiz olay değil.
 
2 yabancı ile ancak bu kadar.
O 2 yabancı da düşük yüzde ile oynayınca mağlubiyet kaçınılmaz oldu.
Bu takımın skorer bir 3 numaraya ve 5 numaraya çok acil 2 transfer yapması gerekir.
 
Victoria kötü gününde hiç çekilmiyor. Bugün sahada yürüdü adeta.
Sadece Işıl, Hartley biraz da Tilbe ile böyle maçları kazanmak oldukça zor.
 
Normal şekilde kaybetsek bu kadar eksikle çok önemli demezdim ama öyle böyle son çeyreğe büyük avantajla girip oradan maçı vermek ciddi moral bozucu. Yoksa normal şartlarda 2 yabancının 36'da 11 attığı günde bir şekilde maçın içinde kalmak bile beceri. Sepsi'ye bu farklarla yenilsek İstanbul'da averajı alma şansımız olabilirdi ama grubun namağlup takımını yenilerek hem liderden 2 maç geriye düştük, hem de en azından Artego'ya karşı ikili averajı anlamsız kıldık. Ne yazık ki küçük gruplu formatta sezona başlarken yaşanan sakatlıklar sizi bir anda dışarıda bırakabiliyor, bu yüzden Euroleague'in formatını daha çok seviyorum. En azından takımlara hataları, sakatlıkları telafi şansı veriyor. Yapacak bir şey yok, Avrupa zor ama en azından Stankovic'in bir an önce dönmesini umup lig hedefine ilerlemek durumundayız.
 
Takımımızın EuroCup Women’da aldığı Artego Bydgoszcz mağlubiyetinin ardından baş antrenörümüz Efe Güven açıklamalarda bulundu.

Efe Güven’in açıklamaları şu şekilde:

“Hiçbir mazerete sığınmadan sadece maç ile ilgili konuşmak istiyorum. Son periyot dışında iyi bir basketbol oynadık. Maça 17 yaşında altyapımızdan yetişen Sude Yılmaz ile başladık. Ancak maç içinde yasamış olduğumuz iniş çıkışlar maçın genelini çok etkiledi. Şu anda 11 kişilik bir kadro ile çok genç bir ekiple mücadele ediyoruz. Sezonun başındayız, çok iyi bir sezon başlangıcı yapmamıza rağmen yaşadığımız sakatlıklar hızımızı kesmiş olsa da bu takımın kültürü olan son ana kadar mücadeleyi, pes etmemeyi bırakmayacağız. Dört maçlık zor bir fikstür ve son altı maçımızın beşi deplasmanda olmuş olacak. Herkes çok iyi niyetle elinden geleni sahaya koydu ama bu seviyede yapılmayacak basit hataları yaptık. Bu dönemde daha fazla taraftarımızın desteğine ihtiyacımız var. 11 kişi de olsak 15 kişi de olsak savaşmaya devam edeceğiz.”
 

Üst