EL | Ros Casares 98 - Galatasaray M.P. 80

1 Şubat Çarşamba
19:45 - Valencia, İsp.

Galatasaray, gruptaki son maçına İspanya deplasmanında çıkıp, Son 8'e kadar beklemeye geçecek. Rakipleri Top 16'da mücadele edecekken, Mart'ın 28'ine kadar başka Avrupa maçı olmayan ekibimiz, normal sezon kapanışını Avrupa'nın en zor deplasmanında yapacak.

Ros Casares ile ilgili ilk maç öncesi detaylı bir yazı yazmıştık: http://www.gsbasket.org/forum/threads/8083-EL-Galatasaray-MP-46-Ros-Casares-76

O günden bu yana rakibimizde iki değişiklik var, kulüp içindeki karışıklıklar sonrasında Koç Hejkova'nın yerine; Roberto Iniguez bu pozisyona getirildi. Olumlu değişiklik ise takımın Amerikalı yıldızı Maya Moore kadroya katıldı. Maya'nın katılımından sonra; Dominguez-Moore-Jackson-Lyttle-Wauters beşini tercih ettiklerini görüyoruz genelde.

2 numarada kullanılan Maya ve 3 numarada kullanılan LJ beklenen performansı tam olarak sergileyemese de tecrübeli oyuncular takımı sürüklemeye devam ediyor. Ann Wauters 15.6 sayı-7.8 ribaund ortalamalarıyla bu istatistiklerde takım lideri, Laia Palau ise 6.1 asist ortalamasıyla bu istatistikte takıma liderlik ediyor. Wauters'in pota altındaki partneri Sancho Lyttle; 14.3 sayı-7.2 ribaund-2.9 top çalma*- 1.1 blok- ortalamalarıyla takımına çok büyük bir katkı veriyor. (*: Takım lideri.)

İspanya Ligi'nde namağlup lider olan Ros Casares, İstanbul ve Ekaterinburg'da yaptıkları güç gösterisi ile şu anda Avrupa'nın en güçlü takımı konumunda. İspanya'da bu sezonki 30. resmi maçımıza çıkacağız ama önceki 29.'undan farklı olarak ilk defa rakibimiz ağır favori olacak. Abdi İpekçi'de Alba Torrens'in yokluğu ve takımın ekstra kötü bir gününde olmasıyla 30 farkla aldığımız mağlubiyet sezonun en kötü maçı olarak hala hafızamızda.

Fazladan bir şey söylemeye gerek yok, Euroleague'in en zor grubunda ve İspanya Ligi'nde yoluna dolu dizgin devam eden Ros'a karşı deplasmanda oynamak çok ama çok zor olacak.

Başarılar takımımıza.
 
Takımdaki kenetlenmeye, dünyanın en iyi kadın basketbolcusuna, çıkıştaki ve Avrupa basketboluna ispat edecek şeyleri olan genç yabancılarımıza, tecrübeye ve aslan yürekli yerlilerimize güveniyorum.

Biliyorum çok zor ama olursa da çok da güzel olur...

Saldır Galatasaray!
 
Dürüst olmak gerekirse euroleague en iyi ve en favori takımı ile oynuyoruz . Mutlaka hedefimiz kazanmak olmalı ama bu maçta kazanmak dısında bence sonuna kadar mücadele etmek çok önemli yani ' Son Topa Kadar ' mücadele etmeliyiz .
 
Işılın sakatlığı var umarım çok yormaz kendini ama rotasyon berbat bu yıl . Ticha - prince - taurasi - sariye - ayşe - bahar - matic - tina - yasemen hepsine inanılmaz ihtiyacımız var .
 
Takımdaki gerçek kenetlenmenin bu maçta ortaya çıkması gerekir.Şimdi tam zamanı demenin geldiğini düşünüyorum.Aldığımız galibiyetlerde oldu yenilgilerde fakat bu son olanlardan sonra takım çok yıprandı.Onlara yanlarında olduğumuzu hissettirmemiz lazım.Ben Ceyhun YILDIZOĞLU'nu çok eleştirdim ama bu saatten sonra bu eleştirileride bırakmamız lazım.Çünkü takım elinden gelenin en iyisini verecektir bu saatten sonra.Benim en çok önem verdiğim branştır bayan basketbol ve bu sene bizim senemiz diye çıktık yola böylede devam edelim lütfen vazgeçmeyelim,yıpranmayalım,yenilmeyelim...Biz sadece kızlarımıza güvenelim ve onlara yanlarında olduğumuzu gösterelim.Maç ile ilgili istatistiklere gerek yok bence bunları teknik kadromuz elinden geldiğince yapıyodur.Bizim görevimiz bu maçta sadece HİSSETMEK! HAYDİ ASLAN YÜREKLİLER BİZLER İNANDIK!
 
Yaklaşık 15 saat yoldaydı kızlar. Bir kereye mahsus ayarlanan özel uçak gelen tepkilerden dolayı göstermelikmiş anlaşılan. Dün gece 12 gibi otele vardılar ve bugün liderlik maçına çıkacaklar. Bayağı önem veriyor yönetim bu işe tebrik etmek lazım!
 
malesef erkek voleybol takımı hariç kalan bütün takımlarımızda eksikler var, gerekli transferler yapılamadı, yada yapılmadı, oyunculara kızmaya gerek yok herkes elinden geleni yapıyor kapasiteleri bukadar..
 
Yönetim transfer konusunda çok pasif kaldı çoğu branşta ve buda takımlarımızı büyük oranda etkiliyor rakipler karşısında, benim için en önemli maç sekiz şubattaki fener maçı bir kesim medya iki oyuncumuz sakatlanınca lig bitmeden feneri şampiyon ilan etti pes doğrusu. Abdi ipekçide kızlarımıza nasıl sahip çıktığımızı cümle aleme ve fenersever medyaya gösterelim. Rakip takım özellikle abdi ipekçideki baskılı ortamdan kesinlikle etkilenecektir. Biletler satışta csk maçına gidenler bu maçada bilet alsın ve aldırsın lütfen bu maç senenin maçı olacak çok önemli o salonu mutlaka doldurup erkek takımına verilen destek kadar ve belki daha fazlası dişi aslanları çok mutlu edecektir.
 
Bu maç gösteriyor ki Avrupada herhangi bir hedefimiz yok. Alba Torrens'in sakatlığı artık iyice hedefsiz kaldığımızın son noktası olmuştu zaten. Yazık, madem böyle silik kalacaktık bari organizasyon ev sahipliğini almasaydık.

Yönetim büyük bir ihanet yapıyor bu takıma. Saatlerce yolda çile çekilmesini ve her türlü organizasyon bozukluğunu geçtim artık (kimsenin umrunda değil başıbozukluklar), transfer yapılamıyor lafına katılmıyorum. Bastıracaksın parayı, gerekirse iki katını vereceksin ve alacaksın oyuncu.

F8 maçlarından sonra atıp tutacak insan çok bulunur nasıl olsa iş işten geçmiş olacak.

Saygılar.
 

Üst