Elektronik Iddaa Bayileri

Arkadaslar konuyu nereye acacagimi bilemeyip buraya yazayim dedim. Ismi lazim degil, bir resmi elektronik iddaa bayii hesabima her hafta 30 tl tutarinda para puan yatiriyor bahis yapayim diye. simdi benim anlamadigim konu su, bu isleyis nasil gerceklesiyor, bu adamlar bu parayi kendi ceplerinden mi koyuyorlar yoksa sadece siradan bir bilgisayar islemimi ?

Bunun denetimini kim yapiyor ? Devlet Denetleme Kurulu veya Rekabet Kurulu bundan haberdar mi yoksa Inteltek hesaplari inceliyor mu ?

Neden bu kadar onemsedigimi soracak olursaniz ? Eger denetlenmiyorsa su anlam cikartmak zorunda kalacagim. bildiginiz uzere 6 adet resmi elektronik bayii var ? hemen hemen bilirsiniz isimleri lazim degil. o elektornik bayilerin de fenomen uyeleri var ve her kuponlari 1000 lerce kisi tarafindan oynanan, cogu da kaybeden kuponlar oluyor, insanin aklina bu kupon paralari para puanla bedava mi oynatiliyor sorusu gelmiyor degil.


Bilgisi olan arkadaslarimin yardimci olmasini rica edecegim. zaten yarin iddaa ile iletisime gecip bu konunun ne durumda gerceklestigini soracagim.

Eger ki denetlenmiyor ve sadece bir bilgisayar tusuna basilip istedikleri uyenin hesabinda oynanabilinecek bir puan aktarimi varsa bu facia anlamina gelir benim icin. bilmiyorum sizler neler dusunursunuz?
 
Mehmet bey hesaptan iddaa oynuyorsaniz bu elektronik bayiler bonus amacli musteriyi tutmak icin puan paralar yatirabiliyorlar, ayrica musterinin kaybetmesi veya kazanmasi onemli degil onlar ayni sekilde komisyon oluyor, normal iddaa bayilerinden farksizlar yani.
 
Kendi kazançlarından veriyorlar diye biliyorum. Öyle kolay değil kafalarına göre devletin parasını vermek.
 
Arkasdaslar aksam uzeri iddaa genel merkeziyle gorustum. olayi aynen aktardim. yetkilinin yaptigi aciklamayi asagiya aynen aktariyorum.

Boyle bir sey yasal degil, lutfen hangi elektronik bayiilerimizse biz isim veriniz kendi iletisim bilgilerinizi not alip gerekeni yapalim oldu ? ben de kendilerine topu topu 6 adet elektronik iddaa bayiniz mecvut hemen hemen hepsi bunu yapiyor, benim merak ettigim bu paralar sanal mi yoksa kendi ceplerinden mi cikiyor diye sordum.

Yaptigi aciklamaya tatmin oldum en azindan. diyor ki iddaa yetkili arkadas, bir kuponun kazancli sayilabilmesi icin o kuponun mutlak suretle yatirilmasi gerekmektedir. dolayisi ile bu elektronik bayilerin puan adi altinda verdikleri TL tutarlari kendi ceplerinden cikmakmaktadir. yani bir bilgisayar islemi hilesi soz konusu olamaz. olmayan bir parayla oyun oynatilamaz oldu.

Ama sonunda da israrla hangi bayilerimizse isim verin gerekeni yapalim dediler. sanki 3475 bayisi varmis gibi alti ustu 6 elektronik bayinin benden isimlerini ve benim iletisim bilgilerimi istediler. ben de vermedim tabi ki.

Konunun ozeti su, bu yaptiklari asla yasal olmamakla beraber kendi ceplerinden cikan gercek paralar.

Umarim bu konuda surekli aklina soru isareti takilan arkadaslarimizi da az da olsa aydinlatmis oluruz.
 

Üst