ELW 2. Hafta | Dynamo Kursk 78-76 Galatasaray

Tarih: 13 Ekim 2021
Saat: 18:00
Salon: Kursk Sport Concert Complex


Zorlu fikstürümüz devam ediyor. Dağınık denmese bile derli toplu olamayan bir oyun yapımız var. Oyundan kopmadan maçı bitirmek başarı olacak gibi görünüyor.

Başarılar Sarayın Sultanlarına...
 
Geçen hafta 86 sayının 52'si Eva Lisec(30 sayı) + Natasha Howard(22 sayı) dan gelmiş.Elizabeth Williams'a karşı çok zorlanmıştık,bu ikilide bizi çok zorlayacak.Eva Lisec dış şutu olan oyuncu,8 de 5 üçlük atmış geçen hafta.

Takımıza başarılar fakat El'de oynayan takımın daha sağlam kadrosu olmalı,özellikle yerli oyuncuları üst düzey değilse.
 
Geçen hafta 86 sayının 52'si Eva Lisec(30 sayı) + Natasha Howard(22 sayı) dan gelmiş.Elizabeth Williams'a karşı çok zorlanmıştık,bu ikilide bizi çok zorlayacak.Eva Lisec dış şutu olan oyuncu,8 de 5 üçlük atmış geçen hafta.

Takımıza başarılar fakat El'de oynayan takımın daha sağlam kadrosu olmalı,özellikle yerli oyuncuları üst düzey değilse.
Bu sene eurocupa kalırız gibi görünüyor muhtemelen final oynariz orada da
 
Muhtemelen demiş altı üstü. Mayıs'ın bilmemkaçında şurada final maçımız var dememiş ki...

Güncel form durumu ve yapıyla rekabetçi bir maçı kazanma ihtimalimiz çok düşük. Ama her sezon sonradan bir miktar iyileşiyor takım, hocanın seçtiği oyunun tempoya dayalı olması ve beraber oynamayla alakalı. Verim konusu tartışılır ama geçen sezon yıllardan sonra sezon içi takviye yapıldı. Bu sezon da, diğer her takım gibi, böyle bir hamle ihtimalimiz var herhalde.

En azından gruptan Eurocup'a geçecek kadar galibiyet çıkarmayı başarmamız lazım bir şekilde. Bizim gruptan örnek verirsek Landes, Gdynia, Girona bizim son senelerde denk geldiğimiz ve aslında seviye olarak aynı noktada olduğumuz takımlar. Daha doğrusu biz tarihsel olarak olmasa da güncel yapı olarak oralardayız. Olduğumuz yerde tutunmak için bu tarz takımlara her şekilde diş geçirebilmemiz lazım. Bunu yapınca da zaten en azından Eurocup'a kalıyorsun.

Bu yıllardaki Galatasaray Kadın Basketbolu yapısıyla EL'de gruptan sonraki turu geçmek imkansıza yakın bizim için. Geçen sezon bir sürü olağandışılık oldu ve o sayede gruptan çıkabildik. Yine bir şeyler olup da çıksan bile oraya çıkınca tosluyorsun çünkü 1 ya da 2 geliyor karşı taraftan.

Eurocup'ta da öyle böyle son 16 ya da son 8 bizim çapımız. 2016-17'de yarı finalde orantısız güçlü bir Yakın Doğu çektik, 2017-18'de yarı finalde kağıt üstündeki favori Avenida'yı çektik, 2018-19'da son 16'da şampiyon olacak Montpellier'i çektik. Yakın Doğu'yu yenemezdik, o sene kimse yenemedi zaten. 2017-18'de çeyrek finalden çıkış bile ikinci maçın son topunda oldu. Avenida deplasmanında çıkmak biraz ekstra bir işti. Finalin ilk ayağında da Quigley'in 37 sayısı absürd bir şeydi, Venedik'te de bütün sezon sövdüğümüz Davis 21 sayı attı da kupa geldi. 2018-19'da da gruptan sonraki turda 15 sayıdan dönüp turu geçtik, son 32 turunu da 5 sayıyla geçebildik.

Böyle böyle ekstra performanslarla tutunuyoruz aslında buralara. 1-2 sene tutunur gibi olsak da sürekli takım ve yapı değiştiği için sallanıp duruyoruz. Önceki sezon yarım kalmıştı, geçen sezon da bir şekilde gruptan çıktık. Üstüne koymak ya da tutunmak için bu sezon da aslında gruptan çıkmak gerekiyor. Bunu yaparsak en azından gözümüzü bir tık yukarıyı hedefleyecek oyunculara dikebilme imkanımız olacak, ya da oralara taşıyabilecek oyuncu grubu için hedef takımlardan biri olabileceğiz.
 
Kursk da bizim gibi geçen yıllarda büyük güç kaybetmiş, bu kadar kötü olacaklarını düşünmüyordum. Belki kazanabiliriz bu karşılaşmayı fakat kadroya iyi transferler eklemediğimiz sürece; ne ligde ne Avrupada bir şey yapamayız gibi duruyor ne yazık ki..
 
Buraya kadar geleceğini düşünmediğim bir maçtı ama oraya geldikten sonra da böyle bir şey yaşayacağımız belli olmasa da yakın bir ihtimaldi. Pelin'in 74-76 yapan bir önceki üçlüğü aslında zorlama bir şuttu, orada şans güldü biraz. Yoksa son topa kalmayacaktı maç. Elimize kadar gelen şansı da geri iade ettik, sanki iade etme zorunluluğumuz varmış gibi. Belki de aslında olay gücümüzün yetmemesi de olabilir, güçsüz kaldığımız yerde yaptığımız hatalar basit hata gibi görünüyor olabilir gözümüze...

O an sahada olan 5 mevcuda göre ideal diyebileceğimiz bir 5 aslında, baskı geleceğini bile bile Pelin'i sahanın köşesine sürdürmek riskti. Sahanın kalan tarafında 4'e 3, hatta Tina'nın da bir eşleşme yapmasıyla 3'e 2 yakalamayı planladı muhtemelen koç ama o baskıdan top almaya gelen herhangi bir oyuncu yoktu. Bunu düşününce o kısım biraz muamma görünüyor. Ki baskıya gelecek iki oyuncu da aşırı kaliteli. Nitekim gömülmüş olan diğer 4 oyuncu gelene kadar basket olup bitmişti...

Üzerine düşünülmesi ve dersler çıkarılması gereken bir son oynadık...
 

Üst