ELW | Galatasaray 89-63 Landes Basket, Galatasaray 78-59

Pandemi sebebiyle bir garip olan, bizim takımdaki korona vakaları yüzünden ilk bubble'ı kaçırmamız sonrası iyice garipleşen 2020-2021 sezonu grup aşaması 3. ve 4. maçında rakibimiz Landes Basket. İlk maç 18 Ocak(pazartesi) Türkiye Saati İle 19:00'da. Tur hesapları içinde kalmak istiyorsak 2 maçı da kazanmak zorundayız. Q, Angel ve Prince de forma giyebilecek. Toplamda 5 günlük periyotta 4 maça çıkacağız, her anlamda garip ve zorlayıcı olacak.

Başarılar Sarayın Sultanlarına...
 
Çok saçma bir fikstür var grubumuzda.2 takımın üst üste 2 kez karşılaşması büyük saçmalık.Grupta 4 maç yapmış tek takım olan ve 4 de 4 yapmış olan Sopron diyelim ki 1 maç alıp 1 maç kaybederse,ya da Fransızlara karşı kalan 2 maçıda kaybederse bize yazık olmayacak mı ?

Maçlarımızı Fransa'da yapacağız,bu bizim için ayrı bir dezavantaj.Gruptan çıkamazsak kızların canı sağolsun.Eğer gruptan çıkarsakta hepsine helal olsun.

Ben kalan maçlarımızı bilmiyorum ama Landes karşısındaki ilk maçı kazanacağımızı düşünüyorum.
 
Fikstür büyük sıkıntı. 5 günde 4 maç yapmak kolay değil. Hepsi de deplasmanda. Transferlerden bir tanesi henüz takımla maça çıkmadı, diğeri de bir maça çıktı. İşimiz zor ama imkansız değil. Kadro kalitesi olarak Landes'in üstündeyiz. Rotasyonumuz Angel ve Prince transferleriyle ve Sude'nin de rotasyona dahil olmasıyla genişledi ve güçlendi. Son iki senedir Avrupa performansımız kötü. Artık kendimizi Avrupa'ya tekrar hatırlatıp Galatasaray'ın buralara ait olduğunu göstermemizin zamanı geldi.
 
İlk beşimiz: Asena Yalçın Epiphanny Prince Angel McCoughtry Anete Steinberga Mercedes Russell.

Asena yerine Pelin'i tercih ederdim.
 
Rakip şuta bağımlı bir takım gibi duruyor, defans anlamında da pota altında baya kısa kalıyorlar. iç savunmaları çok kötü. eğer hızlarını kesersek içeriden işleyerek rahat bir galibiyete gidebiliriz.
 
ilk periyotu 34-22 önde bitirdik. rakibin iç savunması çok kötü ve bunu takımımız çok iyi kullandı. normalde yiyeceğimiz sayıda 10-15 bandında olabilirdi ama maç başı hızlı oynadılar ve şutları girdi. hızları kesilince ve şutları girmeyince iyice düştüler. içeriyi işlediğimiz zaman ve hızlarını kestiğimiz zaman rahat bir galibiyete gider bu maç.
 
Mükemmel oynuyoruz,kusursuza yakın oynuyoruz.Hücumda çok hareketliyiz,top paylaşımımız,uzunlarla topu doğru şekilde buluşturmamız,kısalarımızın çembere kararlı gitmesi,savunmadaki direncimiz ve yardımlaşmamız ile kusursuz bir yarı oynadık.Efe hocada süreleri çok iyi ayarladı.En sevindiğim nokta ise takım halinde özgüvenimiz çok fazla.

İlk yarının son 7 saniyesinde,kendi yarı sahamızdayken,Pelin'in Russel'a yaptığı asist,bugünkü hırsımızın net göstergesi.

PDB'nin askerleriyiz !
 

Üst