Engelsiz Aslanlar 2011-2012 Sezonu

Takımımız başarılarla dolu bir sezonu daha geride bıraktığına göre, yeni sezon hazırlıklarından yavaş yavaş bahsedebiliriz.

Gelecek sezonun transfer çalışmalarına şimdiden başladık. Kesinleşmiş bir transfer olarak şimdiden Polonya Milli Takımı'nın ve Zwickau'nun kaptanı Piotr Luszynski'ye hoşgeldin diyelim.

Kendisi Zwickau'nun kaptanı ve koçuydu, 38 yaşında ve müthiş bir tecrübe abidesi. Pivot pozisyonunda oynuyor, 4.5 numara ve Filipski ile birlikte Polonya Milli Takımı'nın pota altında müthiş bir ikili oluşturuyorlar. Polonya Milli Takımı'nı 2003'ten beri getirdiği nokta ve Zwickau'da yaşadığı başarılar zaten Piotr'ın nasıl bir yıldız olduğunun açık göstergesi. Kısacası yeni sezonda Tekerlekli Sandalye Basketbolu'nun en iyi pivotlarından birisini daha takımımızda göreceğiz.

2009 yılında Şampiyonlar Ligi finalinde, 2010 yılında Şampiyonlar Ligi final grup maçlarında ve 2011 yılında Şampiyonlar Ligi eleme grubu maçlarında Zwickau formasıyla bize karşı mücadele etmişti. Onun gelmesiyle Petr-Fifi-Özgür-Lusyznski gibi bir pota altına sahip olacağız ki bu pota altını hiç bir takım kolay kolay elde edemez :)

Şimdiden kendisinin çok sempatik birisi olduğunu söyleyebilirim. Şampiyon olduğumuz gün facebook'u açtığımda "tebrikler" diye mesaj attı. Biraz konuştuğumuzda özellikle Avrupa'daki maçlarda gördüğü Galatasaray taraftarından çok etkilendiğini ve böyle bir taraftar ve takım için oynayacağından dolayı çok heyecanlı olduğundan bahsetti.

İkinci transferimizin ismini ise henüz veremiyorum. Büyük ölçüde anlaştık, fakat henüz kesinleşmedi diye biliyorum. Kesinleştiği zaman ismini açıklarım. Fakat o da en az Piotr kadar büyük bir yıldız ve bu sene Şampiyonlar Ligi'nde bize karşı oynadı. O da takımımıza oldukça büyük katkı sağlayacaktır.

Bu iki oyuncunun gelmesiyle yabancı kontenjanından dolayı Jaime Mazzi'nin gitme durumu oluşuyor. Umarım Matt Scott için kötü bir durum olmaz, zira takımdaki en iyi arkadaşıydı.

Yerliler konusunda Sedat Hoca'nın bir düşüncesi var mı bilmiyorum, orada hamleler gelirse onları da buraya yazarız.
 
Yabancılar iyi güzel de yerlilerde durum nedir. Önümüzde kanlı canlı duran bir Beşiktaş örneği var tamam kaliteli yerlilerimiz var ama yerlileri daha da güçlendirmek geretiğini düşünüyorum.
 
Kesinlikle Sedat hocadan yerli hamlesi bekliyorum. Bu arada kadroda kaç yabancı bulundurabiliyoruz. Türkiye'de 2+1+2 mi ? Avrupa'da sınırı yoktur herhalde.
 
Alperen, yerli konusunda mutlaka hamle gelecek. Ama su an herkes tatilde, hem de Milli Takim'in kampi olacak.

Yabanci kurali lig icin mac kadrosunda 3, sahada 2, tribunde 2. Degismezse tabi.
 
Hocamiz kimleri alacagini cok iyi biliyor. Mart ayinda yaptigim sohbette ona "Hocam iyi ki Filipski'yi aldiniz" dedigimde "Zaten oda onu Türkiyey getirmek icin epey ugrastigini ve zahmet cektigini söyledi ama degdi" demisti.

2009'da Rollis Zwickau ile oynadigimiz fmaclarda olsun 2010 Roma'da 5. oldugumuz maclarda olsun cok dikkat cekmisti. Adam basli basina takim nerdeyse. Ayrica Haidari ve Eveson'un gitmek istedikleri icin anlasma saglanamadigini'da belirtmisti.

Yukarda saydiklarimdan biri olsa mesela Michael Paye artik nerdeyse her sene SAMPIYONLAR Ligi kupasi % 90 cepte derdim tabii ki rehavete girmezlerse :)

Bütün organizasyonlar icinde en zorlusu SAMPIYONLAR Ligi, cünkü hakikaten cok iyi takimlar var.


Saygilar
 
Süleyman Bey, bahsettiğiniz iki oyuncu şu anda gündemimizde yok.

Can,

O gündemimizdeki oyuncu gelirse var yaa... :)

Çok ciddi anlamda dünya üzerinde karşımızda durabilecek takım pek kalmaz. Belki bir karma yaparlar falan, ancak öyle...

Tabii bir de Türk hamleleri...

Güzel günlerin devamı var ufukta!

Tabii bunlar Ernoyan Çavdar olarak şahsi düşüncelerimdir.
 
Ernoyan,

Bugün Twitter'da Şamil ikinci oyuncuyu da söylemiş zaten. İmzalar atıldı, transferler tamam. Hakan Üstünberk onay verdi mi bilmiyorum, ama zaten bu kadar az bütçe ile çalışan şubede onay sorunu olacağını düşünmüyorum.

Dediğin gibi ikinci oyuncu gelirse ortalığı ayrı bir yakacağız, yıkacağız. Ama onun gelişi ile Tucek gidecek sanırım.
 
Bu iki oyuncu imza attı arkdaşlar Hakan üstünberk çok yoğun bu aralar Sedat hoca ile bi toplansın sonrasında resmi açıklamada gelir zaten. Tucek ve Mazzi gidiyor, Mazzi neysede Tucek'den ayrılacak olmak çok üzücü.
 
Hangi iki oyuncu daha doğrusu ikincisi kim?
 
Hocamiz bugun uA-uni'den bir grup arkadasa roportaj vermis.

Hocamiz belirttigine gore ve sitede de yazdigina gore eski kaptanimiz Ferit Gumus'u geri getirmek icin ugrasiyoruz. Kendisi de bu konuda cok istekliymis. Mazzi ile yollar ayrildi, Tucek ile gorusmelerimiz suruyor demis. Ama yeni transfer ile birlikte Tucek'in oynama sansi pek olmayacak sanirim. Zaten ailesinden dolayi bazi kisitlari var diye biliyorum. Onun olasi ayriligi beni de uzuyor.

Ikinci yabanci oyuncumuz ise su anda devam etmekte olan liginde oynuyor. Yani Avrupali degil. Forvet pozisyonunda gorev yapiyor. Bize karsi bu sene forma giydi. Sedat Hoca'nin da istedigi gibi genc ama bir o kadar da tecrubeli ve etkili bir yabanci.
 

Üst