Ersan İlyasova-Cenk Akyol-Hakan Demirel

Türk basketbolunun geleceğini emanet ettiğimiz üçlünün hali neden bu kadar kötü ?
Mehmet Okur-Hidayet Türkoğlu-Kerem Tunçeri üçlüsüne bakıyorum da uçup gitmişlerken onlrın yaşında neden bu oyuncular hala acemilik ve şaşkınlık içindeler ? Bunun açıklaması ne olabilir ki ? Ülke basketbolu emin ellerde diyoruz ama bu oyuncular olgunlaştıkça daha kötüye gidiyor :? Bunun nedeni mental eksiklik mi stresi kaldıramamak mı ?
 
bence mental eksiklikle alakalı değil sonuçta hepsi çok kaliteli oyuncular ama bence sadece formsuzlar yani geçen sene dünya şampiyonasında cenkle ersan milli takımı sırtladılar ve sonuçta hiç beklenmeyen dünya 6. lığı geldi dünya şampiyonasını kaldırabilmiş oyuncular bunlar sonuçta ve ersan geçen sezon milwaukee bucks ta bir çaylak oyuncu için kötü sayılamayacaka bir sezon gerçirdi bence bu oyuncuların tek ihtiyacı olan kendilerini bulabilmesi bunun içinde oyuncularımızın zamana ihtiyacı var
 
Bu üç isimden Ersan İlyasova'yı ayrı bir yere koyarım ben.Ersan'ın formsuzluğundan kaynaklandığını zannediyorum.Stresi kaldıramaması gibi bir durum olsa,geçen sene Japonya'da iyi bir performans sergileyemezdi.Her sporcu,hangi dalda olursa olsun her zaman üst seviyede bir performans sergilemesi beklenemez.Cenk Akyol,aslında herkesin çok şeyler beklediği bir isim;ancak kendisini biraz şımarık buluyorum nedense.Bunu kendisiyle yapılan röportajlarda açıkça hissediyorum.Geçtiğimiz sezonun şokunu hala üstünden atamıyor sanırsam.Bu sezon kendisini toplar umarım,bu şampiyonada kendisini ispatlayamamasını buna ve yeterince şans bulamamasına bağlıyorum.Hakan Demirel,hakkında yorumda bile bulunmak istemiyorum aslında.Ne işi var orda hala anlamadım neyse .Kerem olacaktı şimdi orda hepimizin ağzı kulaklarına varırdı gercekten .:(
 
3 üde birbirin den rrezalet ersan da kı buyuk düşüşü anlamak çok güç cen k dısıplınsızliği ile dıkkat çekıyor Efes de deyken bile ilk 5 e gıremıyordu gırdıği zamanda kısa süre alıyordu Hakan ı ıse basketçi saymıyorum bile..
 
Cenk Akyol ve Hakan Demirel sezon ici de kotuydu kadroda olmayabilirlerdi. Ersan İlyasova'nın durumu ongoru acısından daha zor bir durum.
 
Ersan'a laf söyletmem.Türkiye'nin yetiştirdiği en büyük oyunculardan biri.Bence Cenk yada Hakan'ı Ersan ile kıyaslamak ayrı bir hata.Tamam kötü bir turnuva geçiriyor.Ama Ersanda ki yetenek hiçbirinde yok.Biraz savunma yapabilen Hakan ve sadece nadiren şut sokabilen Cenk her zaman kısıtlı oyunculardır.Ersan'n potansiyeli bellidir.Ne yaptığı ve yapacağıda güneş gibi bellidir...

Ersan çok büyük oyuncu olacak. !

He ayrıca Burak diyorsun ki Keremler filan uçmuştu o yaşlarda.Kerem,Hido,Memo 21 yaşında mı uçtu? Boşver ya.Tofaş'ta vasat bir oyuncu olarak oynuyordu.Ama oynaya oynaya üstüne düşüle düşüle bu duruma geldi.Keza Hidayet Avrupada daha fazla birşey ortaya koyamadan gitti Nba'e ve hangi takıma gitti? Pja'lı,divac'lı takıma.Gelişiminde onların katkısı çok fazla.Sonra Kerem'e gelelim.O hangi arada uçtu mesela.Galatasaray'da Orhun'un kanatları altındaydı.Sonra Efes'e geçti pişti.Ama o Kerem hiçbir zaman süper bir oyuncu olamadı ki.Beşşiktaş'ta parladı da böyle oldu.

Hakan,Cenk i bir kenara bıraktım Ersan geçen sene Avrupa 20 yaş altında takımı taşıyan en önemli oyuncuydu.Bazı şeyler ne kadar çabuk unutuluyor? Yazık ...
 
Kerem Hidayet ve Mehmet takımlarında şampiyonluk yolunda sürekli katkıları olan oyunculardı.Bunun yanı sıra 2001'de de bu takımın en önemli oyuncularıydı.
Ersan'ın potansiyeli bellidir diyorsunda kardeşim.Fundemandalı sıfır tek yaptığı iş geri çekilerek üçlük atmak girerse ne güzel.Ayrıa Türkiye'nin yoksa Türk Devletlerinin yetiştirdiği oyuncu mu tartışmaya açık.
 
Re:

Burak Barut' Alıntı:
Kerem Hidayet ve Mehmet takımlarında şampiyonluk yolunda sürekli katkıları olan oyunculardı.Bunun yanı sıra 2001'de de bu takımın en önemli oyuncularıydı.
Ersan'ın potansiyeli bellidir diyorsunda kardeşim.Fundemandalı sıfır tek yaptığı iş geri çekilerek üçlük atmak girerse ne güzel.Ayrıa Türkiye'nin yoksa Türk Devletlerinin yetiştirdiği oyuncu mu tartışmaya açık.
Geri çekilerek şut attığı için şuan Avrupa'nin en pahalı 10 oyuncusundan biri dimi ?

Barcelona ve diğer Avrupa kulüpleri salakya ondan bu kadar para veriyorlar sadece geriye çekilip şut atan adama.Tabi Avrupa'da böyle adam yok ya ondan.

Türk devleti yetiştirmedi yaşını küçültüler.O beni bağlamaz.Sonuçta küçük yaşta da Türkiye alt yapılarında oynadı.Ayrıca bu adamın geçirdiği sakatlıklardan sonra böyle kocaman adım atması kolay insanın yapacağı şey değil.

Ama biz geleceğimizin bağlı olduğu bir adama atıp tutmaktan geri kalmıyoruz.Geçen sen ondan önceki seneler yaptıklarına dikkat etmeden.

Bunlar beni üzüyor.Bu toplum oyunculara gerektiğinden çok yükleniyor.Bu da ayrı bir acı nokta.2 sene önce Pau Gasol turnuvaya gelmediğinde İspanya da kimse yüklenmedi ona saygı gösterdiler.Ama biz geçen sene gelmeyen oyunculara herşeyi yaptık bu sene geldiler onlar geldi takım ruhu bozuldu dediniz.Herkes salııyor birşeyler.Yok Hido takım otobüsünün arkkasından özel arabasıyla geliyormuş.Nereden biliyorsun.Türk basınına mı inanıyorsun? Siz daha iyi bilisiniz bu basının haber bulmak için neler salladığını. Bunlar boş işler.Bir turnuvada kötü oynamış.Ne olacak yani.İlla nasıl alınır bu kadroya mı demek lazım.Konu bile açmaya değmicek şey bunlar.Ama biz durmadan bir yerlere sopa sokuğumuz için hiçbir zaman sporda ilerliyemiyoruz... Acı halimiz çok acı...
 
Bunu bizim basın değil Alman basını yazdı bu bir.İkincisi iyi oyuncu komple oyuncudur Ersan'da komplelik adına hiç bir şey yok.Ücüncüsü bu oyunuyla bakalım Barcelona kaç maç sonra onu kovalayacak.Dördüncüsü en büyük avantajı boyuyla tam bir ideal 3 numara olmasıdır.
 
Re:

Burak Barut' Alıntı:
Bunu bizim basın değil Alman basını yazdı bu bir.İkincisi iyi oyuncu komple oyuncudur Ersan'da komplelik adına hiç bir şey yok.Ücüncüsü bu oyunuyla bakalım Barcelona kaç maç sonra onu kovalayacak.Dördüncüsü en büyük avantajı boyuyla tam bir ideal 3 numara olmasıdır.
Birincisi Almanya da iyi sallar.Bild ve onun gibiler.Zaten bunu tüm orada ki bazı gazeteciler yalanladı.Kaan Kral İsmet Badem gibi ;)

İkincisi komplelik adna hiçbirşey yok.Yaşı kaç abi bunun.Yada sen bu adamı Ülker'de her maç 20 dakika oynadığını gördün mü? Avrupa'nin gelmiş geçmiş en büyük oyuncularından Bodiroga'da bu yaşlarda böyleydi.Ama üstüne düşüldü sonunda bir yıldız doğdu.O da komple bir adam.Aynı Ersan gibi.1,2,3 hatta 4 oynayabildi her daim.Ersan da bu yolda.
Üçüncüsü Barcelona kapıya filan koymaz.Sen hiç gördün mü o kadar para verip ve o kadar genç adamı alıp kapıya koyduğunu.Ersan birkaç maç oynasın İspanya onu yazacak.O gün gelince de sölicem bunu.

Dördüncesünde boyu çok iyi evet.Ama inasn sadece boyu ile bu kadar para kaldır mıyor.Yada boy ne yazik ki yetenekle bire bir ölçülmüyor.Shawn Bradley boy vardı ama akıl yoktu.Mesela.

Gene diyorum.Bu takımda Cenk'e,Hakan'a,Semih'e,Fatih'e laf edebilirsiniz ama Ersan gibi bir oyuncuya biraz daha tolerans tanırsınız...
 
bence Hakan da Cenk te de potansiyel var. adam gibi bir coach ile calisamadilar ne yazik ki. bir papaloukas messina altinda bir diamantidis obradovic altinda star oldu. diamantidis 23 yasinda ilk defa avrupa sampiyonasi katildi. ayni su anki Hakan gibi oynuyordu. hic bir numara yoktu. iyi coachlarla calisa calisa potansiyel den star oldu. bu isler böyledir. biz Tanjevic gibi rezil adamlarla bir yere varamayiz.
 
Şimdi aslında konu uzamasını pek istemedim ama söylemeden de duramıyorum açıkcası.
Gökçe Ersan'ın bireysel ya da takımsal olarak bir başarısı yok.Küçğklüğümden beri Ersan diye birinin varlığından söz edlir ama onu ne zaman izlesem bu mudur diye de şaşarım.
Şimdi kimse bana Japonya demesin.Orası çok farklı bir yerdi.Kaya'nın 3 lük attığı turnuvadan bahsediyorum ;)
Yani olmayacak herşey oldu tabi ki bunda takım oyunun etkisi çok büyük.Geleceğim noktada bu zaten.Ersan iyi bir takımda göze çarpmaz kötü oyun.Fakat bu turnuvada öyle saçma işler yapıyor ki izleyenleri hayretlere düşürüyor.Böyle olunca da insanı böyle topic açmaya itiyor zorla :? Ülkerde başarısı yok,Bireysel başarı yok :? Yemişim Alt yapıları . Alt yapılarda ne süper oyuncular var ama A takım düzeyini kaldırmak o kadar kolay değil.
Ersan bir 3 numara için çok iyi fizik avantajı olması onun su anda ki en büyük avantajı.Tekrar diyorum içeri driverler çok zayıf.Sertlik hiç yok.Şut istikrarı yok.
Sonuç olarak bağlamak istediğim yer.Ersan iyi bir takımda göze çarpmaz ama gittiği takım Barcelona değilde ondan çok şey bekleyen takım olsa orada ki süresi fazla olmaycağı aşikardır.Hiç değilse bu ana kadar benim ondan aldığım izlenim budur.

Gökçe bey bu arada bunları yazmak için üşeniyordum ama gece saat 3.30 olunca gözlerini açmak için çaba göstereyim dedim ;)
 
Hakan DEMIREL ve CENK AKYOL' u oldum olası sevememisimdir zaten. Her ikisi de su an itibariyle milli takım catısı altında olmayı hak etmiyorlar. Hakan DEMIREL' e gelene kadar; Kerem TUNCERI, Tutku ACIK, Cuneyt ERDEN, Hakan KOSEOGLU hatta hatta Barıs ERMIS gibi oyun kurucular var. Cenk AKYOL' u milli takım kadrosuna alan zihniyet; Muratcan GULER, Omer ONAN, Tufan ERSOZ, Barıs OZCAN, Bekir YARANGUME hatta hatta Reha OZ gibi isimleri hic mi aklından gecirmiyor.

Ersan ILYASOVA konusu ise cok enteresan. Burak' ın yazdıgı gibi; ben de altyapılarda cokca ismini duydum, göklere cıkarıldı v.b. ama ben altyapıların tozunu attıgını iddia ettikleri zamanlarda bile kendisine cok fazla ısınamamıstım. O zamanlarda da fazla savruktu ve fundamental eksikligi hemen göze carpıyordu. Altyapılar icin muazzam olan fizik - pozisyon beraberligi ile bir yerlere geliyordu. 2.05 cm. boyla 3 numara oynayan oyuncu her altyapı takımında göze batar.

Bununla beraber; ben bu oyuncunun Ülker' de herhangi bir başarı yakaladığını düşünmüyorum. Sonrasında gittiği Tulsa ve Milwaukee maceralarında ise ribaund kovalayarak ve uzun mesafe sutlar atarak bir yerlere gelmeye cabaladı durdu. Hos bence daha yerinde saymakta ya neyse ....

Simdi ise Avrupa' nın en pahalı 8. basketbolcusu olarak Barcelona' ya transfer oldu. Barcelona bu Ersan' ı ne yapacak inanın cok merak ediyorum. Avrupa Sampiyonası' ndaki goruntusunu surdururse Barca 2 hafta sonunda kendisini kapının önüne koyar. Inanın topu eline bile yakıstıramıyorum. Umarım bizleri yanıltıp da basketbol camiasının gordugu buyuk potansiyeli sahaya yansıtır. Barcelona; bu paraları ödedigi oyuncunun 20 sayı 10 ribaund 5 asist istatistikleriyle oynamasını bekleyecektir. Izleyelim ve görelim.
 
Ben de Ersan İlyasova' yı diğerlerinden çok farklı bir yere koyarım.Ama yinede bazı isimleri alışkanlık haline getirdiğimize inanıyorum.Hep aynı isimler üzerinde duruluyor.Örneğin;Ender Arslan da genç yaşta geldi milli takıma, hala bir anlamda genç oyuncu.Bu kadar üstüne düşüldü kendisine bu kadar fırsat verildi.Peki Ender Arslan bugün nerede?Bir NBA guardı mı ya da seçkin bir Avrupa guardı mı?Tamam altyapıdayken çok iyi bir oyuncu olabilir ama şu andaki durumu ortada.Kötü bir oyuncu demiyorum.Ama milli takımda genç yaşta şans bulan ve bu kadar fırsat verilen bir oyuncunun daha iyi yerlerde olması gerektiğine inanıyorum.
Cenk Akyol'un da yolunu böyle görüyorum.İnşallah yanılırım.Artık Türkiye liginde oynayan daha önce şans bulamamış potansiyelli oyuncuların bulunup aynı şansın onlara da verilmesi gerek bence.O zaman yeni NBA li oyuncularımızı keyifle izleriz.
 
ersan'ı ayrı yere koymak lazım. ersan çok özel bir oyuncu. Daha 20 yaşında ve basketbol için henüz olgunlaşmadı. Eğer o yaşadığı sakatlığı geçirmeseydi. NBA Drafında İlk 10'da seçilmesi konuşluyordu. 2006 Ümitler Şampiyonasında MVP oldu. Böyle bir oyuncuya gerçektende biraz daha tolerans göstermek gerekir. Sayi ribaund asist blok top çalma yapabilen basketbol için komple bir oyuncu olabilir. Ama henüz o yetenekleri doğrultusunda potansiyeline ulaşamadı. Milli takım kampı başlarken en formda oyunculardan biriydi Ersn ama gitgide performansı düştü. bence Ersan ileride çok iyi bir oyuncu olacaktır. Bu sene umarım barcelona'da kendini gösterir. Ama kendini daha çok geliştirmesi ve yeteneklerini ortaya çıkarması lazım...
 
Ayrıca su altyapı krallarını da cok fazla gozumuzde buyutmememiz gerekiyor.

1976-1977 jenerasyonunun Genc Milli Takımlar Avrupa Sayı Kralı kimdi hatırlar mısınız?

Gökhan UCOKLAR !!! :)
 
Re:

Arda EZER' Alıntı:
Ayrıca su altyapı krallarını da cok fazla gozumuzde buyutmememiz gerekiyor.

1976-1977 jenerasyonunun Genc Milli Takımlar Avrupa Sayı Kralı kimdi hatırlar mısınız?

Gökhan UCOKLAR !!! :)

Gökhan Üçoklar'da bu ligin en önemli skorerlerindendi Arda abi. :p

Arda abi konuya girdiği için ben görüşlerimi yazmama kararı aldım.Artık msnde konuşuyorum. :)
 
Bunun yanı sıra o jenerasyonda birini ayrı tutmak isterseniz onun adı Oğuz Savaş olsun.Hepsinden yetenekli ve bileği düzgün oyuncu.Nedense 2 turnuvadır yok bunu da ayrıca sorgulamalıyız.
 

Üst