European championship berlin-glasgow 2018

7 büyük Avrupa federasyonunun biraraya gelerek düzenli olarak yaptıkları avrupa şampiyonalarını bir paket halinde beraber düzenleme fikriyle oluşan Avrupa Şampiyonaları 2 Ağustos'ta başladı. Şampiyonalara 2 şehir ev sahipliği yapıyor gözükse de Berlin sadece Atletizme(tabi en prestijlisi o ayrı:)) ev sahipliği yapacak.Diğer branşlar Glasgow'da devam etmekte.Muhtemelen Berlin , Atletizm şampiyonasını düzenleme konusunda bu anlaşmadan önce hak kazandığı için bu kapsama girdi. Yoksa tek bir kenti tercih ederlerdi diye düşünüyorum.Belki Glasgow'un nitelikli bir atletizm stadı da olmayabilir. Ahkam kesmeyelim.
Avrupa Şampiyonaları çatısı altında Atletizm, Yüzme, Cimnastik, Golf, Kürek, Bisiklet ve Triatlon bulunuyor. Yani Olimpiyatların en önemli 3 branşı olan Atletizm, Yüzme ve Cimnastik birarada. Diğer dallarda Golf hariç en çok ilgi çeken sporlar. Ancak Golf kendi başına bir prestij içeriyor zaten.
Türk milli takımı toplamda 104 sporcuyla temsil edildi/edilecek.Atletizm dışında madalya bekleyebileceğimiz bir branş yok. Zaten Atletizm henüz bugün başlayacağından madalyamız bulunmamakta.Tabi herşey madalya değil. Örneğin yüzücülerimizin final yüzebilmesi bile başarıdır. Başarıları dallara göre belirlememiz lazım.
2015 yılında Avrupa Oyunlarının ilki Bakü'de yapılmıştı. Bundan sonra her 4 yılda bir yapılacak ve 2019 için Hollanda'nın ekonomik problemleri sebep göstererek organizatörlüğü iade etmesiyle Belarus'u başkenti MINSK yeni ev sahibi oldu. Sanki birbirinden bağımsız 2 yapı gibi gözükse de birbirlerine engel olan organizasyonlar değil. Avrupa şampiyonaları beraber olmasa da yapılıyor zaten. Avrupa Olimpiyat Komitesinin düzenlediği oyunlar ise Olimpiyat ruhuna yeni bir halka ekliyor.
 

Üst