İlk önce uzun uzun yazmaya başladım, baktım kendimi kaybediyorum, hikaye kısmı da uzuyor o yüzden vazgeçtim
Kısaca şunları diyeyim. Ankara'da katılmakla bence de çok iyi yapmışsın çünkü bu tarz yarışmalarla, aktivitelerle başka şeylere de vesile olmak gerek, sen de bunu gerçekleştirmişsin. Eminim senin için çok güzel bir deneyim olmuştur, güzel bir anı olacak yaşadıklarınla. İddialı olarak gitmemene de sevindim. Belki yarışmadan sonra kazanmaya dair inancın artmıştır, ben de öyle olmuştu çünkü. Ama felsefe olimpiyatlarında derecelendirme, sıralama çok sağlıklı olmuyor. Bunu geçmiş yılları araştırarak da öğrenebilirsin, belki sen de biliyorsundur. O yüzden ümitli olup da sonra kazanamamak çok üzücü olabilirdi.
Ama şunu da unutma, en kötü ihtimalle bile Öss'ye güzel bir hazırlık oldu, heyecan bakımından
Yazılarından ve okulunu temsilen olimpiyata katılmandan edebiyata ve felsefeye olan merakın ile başarın rahatça fark ediliyor. Bence bunu ilerletmek ve daha güzel şeyler kazanmak, tecrübe elde etmek için okullar arası münazaraları da dene. Onun da katkısını bir hayli fazla göreceğine eminim.