• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

Felsefe Olimpiyatı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Alperen Kaplan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:07
Puanları 0
Çözümler 0
Web sitesi
www.salsabasket.net
@Alperen Kaplan
Türkiye Felsefe Derneği'nin düzenlediği olimpiyata katılan oldu mu forumumuzdan,ne yaptı nasıl geçti katılanın yarışması... :)

Lisedeyken katılmıştım, geçen sene. Gayet güzeldi fakat bazı şeyleri göz önünde bulundurmak gerekiyor, tıpkı basketbol ligindeki şampiyonluk gibi... ne kadar çok istesen dişliler hep bazılarının istediği yöne dönebiliyor !!!
Anlaşılan sen de katıldın; nasıl geçti, beklentilerin neler, konular nelerdi bu sene? Biraz bahsetsene :)

Uğurcan Günel' Alıntı:
Lisedeyken katılmıştım, geçen sene. Gayet güzeldi fakat bazı şeyleri göz önünde bulundurmak gerekiyor, tıpkı basketbol ligindeki şampiyonluk gibi... ne kadar çok istesen dişliler hep bazılarının istediği yöne dönebiliyor !!!
Anlaşılan sen de katıldın; nasıl geçti, beklentilerin neler, konular nelerdi bu sene? Biraz bahsetsene :)

Uğurcan Abi katıldım,Konya'dayım ben normalde Ankara'da katıldım yarışmaya... Antalya'da mı katılalım Ankara'da mı dedi hocam,ben ilk olarak Antalya desem de sonradan kimi özel sebepleri göz önünde bulundurup(Onur Abi selam! :P ) Ankara'da katılayım dedim...

Ben belgeyi önemsiyordum işin açığı,iddialı gitmedim,hayat tecrübem artsın diye gittim... Sonuçlar açıklanınca durumu bildiririm de...

Senin nasıldı Uğurcan Abi?

İlk önce uzun uzun yazmaya başladım, baktım kendimi kaybediyorum, hikaye kısmı da uzuyor o yüzden vazgeçtim :)

Kısaca şunları diyeyim. Ankara'da katılmakla bence de çok iyi yapmışsın çünkü bu tarz yarışmalarla, aktivitelerle başka şeylere de vesile olmak gerek, sen de bunu gerçekleştirmişsin. Eminim senin için çok güzel bir deneyim olmuştur, güzel bir anı olacak yaşadıklarınla. İddialı olarak gitmemene de sevindim. Belki yarışmadan sonra kazanmaya dair inancın artmıştır, ben de öyle olmuştu çünkü. Ama felsefe olimpiyatlarında derecelendirme, sıralama çok sağlıklı olmuyor. Bunu geçmiş yılları araştırarak da öğrenebilirsin, belki sen de biliyorsundur. O yüzden ümitli olup da sonra kazanamamak çok üzücü olabilirdi.
Ama şunu da unutma, en kötü ihtimalle bile Öss'ye güzel bir hazırlık oldu, heyecan bakımından ;)
Yazılarından ve okulunu temsilen olimpiyata katılmandan edebiyata ve felsefeye olan merakın ile başarın rahatça fark ediliyor. Bence bunu ilerletmek ve daha güzel şeyler kazanmak, tecrübe elde etmek için okullar arası münazaraları da dene. Onun da katkısını bir hayli fazla göreceğine eminim.

Alperen Kaplan' Alıntı:
...ben ilk olarak Antalya desem de sonradan kimi özel sebepleri göz önünde bulundurup(Onur Abi selam! :P ) Ankara'da katılayım dedim...
Alperen Konya´nın intikamını aldın gibi. : ) Son dakikada haber verip, yangından mal kaçırırcasına gittin... Neyse ki Ankara - Konya arası git gel 6 saat.

Umarım beklentilerini karşılamıştır, Ankara´daki Felsefe Olimpiyatı yarışması...

Uğurcan Günel' Alıntı:
İlk önce uzun uzun yazmaya başladım, baktım kendimi kaybediyorum, hikaye kısmı da uzuyor o yüzden vazgeçtim :)

Kısaca şunları diyeyim. Ankara'da katılmakla bence de çok iyi yapmışsın çünkü bu tarz yarışmalarla, aktivitelerle başka şeylere de vesile olmak gerek, sen de bunu gerçekleştirmişsin. Eminim senin için çok güzel bir deneyim olmuştur, güzel bir anı olacak yaşadıklarınla. İddialı olarak gitmemene de sevindim. Belki yarışmadan sonra kazanmaya dair inancın artmıştır, ben de öyle olmuştu çünkü. Ama felsefe olimpiyatlarında derecelendirme, sıralama çok sağlıklı olmuyor. Bunu geçmiş yılları araştırarak da öğrenebilirsin, belki sen de biliyorsundur. O yüzden ümitli olup da sonra kazanamamak çok üzücü olabilirdi.
Ama şunu da unutma, en kötü ihtimalle bile Öss'ye güzel bir hazırlık oldu, heyecan bakımından ;)
Yazılarından ve okulunu temsilen olimpiyata katılmandan edebiyata ve felsefeye olan merakın ile başarın rahatça fark ediliyor. Bence bunu ilerletmek ve daha güzel şeyler kazanmak, tecrübe elde etmek için okullar arası münazaraları da dene. Onun da katkısını bir hayli fazla göreceğine eminim.

Uzasaydı Uğurcan abi,bu iletin çok çabuk bitti çünkü... :)

Bunun yanında sıralama ile ilgili olarak pek olumlu düşünmediğini ilk yanıtından da anlamıştım,bunun yanında geçmiş yıllardaki birincilerin genelde aynı okullardan ya da aynı tip okullardan çıkmış olmasını da garipsemiştim işin açığı.

Ayrıca ben de ümitsiz gidip,sonradan-laf aramızda-kimseye söylemediğim bir ümit barındırdım içimde...

Okullar arası münazaralardan bahsetmişsin,sanırım bu dakikadan sonra pek bu tip faaliyetlere katılmayacağım;bu işlerle vaktimi çok fazla harcadığımı düşünen sınıf öğretmenim ve ailem bundan sonra yeni faaliyetlere katılmama izin vermiyorlar. O bakımdan biraz şanssızım yani... :)

Onur Yavuz' Alıntı:
[quote="Alperen Kaplan":s3i6oikz] ...ben ilk olarak Antalya desem de sonradan kimi özel sebepleri göz önünde bulundurup(Onur Abi selam! :P ) Ankara'da katılayım dedim...
Alperen Konya´nın intikamını aldın gibi. : ) Son dakikada haber verip, yangından mal kaçırırcasına gittin... Neyse ki Ankara - Konya arası git gel 6 saat.

Umarım beklentilerini karşılamıştır, Ankara´daki Felsefe Olimpiyatı yarışması...[/quote:s3i6oikz]

Şaka yapıyorum tabii Onur Abi,bir şanssızlık yaşadık ama dediğin gibi "git-gel Konya 6 saat"... :)

Beklentilerimi yarışma karşıladı,üç buçuk saat yazdım ama vaktin nasıl geçtiğini anlayamadım. Bunun yanında ODTÜ gezisi ve Kocatepe Camii ile Kızılay da gayet güzeldi...

Bir sana topluluk önünde kötü şeyler söylemek adetim değildir,genelde yüzüne söylemeyi tercih ederim bir durumu ama karşındaki insan anlamazsa bu yaptıklarına ve hareketlerine aynen devam ederse yapacak birşey yok...

Sınava hazırlanmak adına geçmiş yıllarda derece almış makaleleri okudum ne yazıkki Suat(Osman) Aydın ismi gözüme çarpmadı. Üzerine bir de şimdi baktım 2008 yılının derece alanlar listesine,isminiz yine yok...

http://www.lisefelsefe.org/olimpiyatlar/sonuc12.htm

Ama belki de isminiz Alican'dır,yani beklerim böyle birşey demenizi. Ha,sizin adınızı da yazmayı unutmuş olabilirler bunu da beklerim sizden.

Bu dakikadan sonra kesinlikle ama kesinlikle muhatabım değilsiniz,ta ki... Anladınız sanırım.

Ayıptır,yazıktır,günahtır...

Not:Yine de bir hatam varsa,yani yanlış anlamışsam falan özür dilerim...

Sonuçlarda 54.lük diye birşey yok sanırım...

Siz benim babamı vurdunuz ben ondan size böyle davranıyorum değil mi?
Haklsınız...

Geri