Fenerbahçe - Galatasaray | 2013-14 EuroLeague Şampiyonu Galatasaray

O kadar komik yorumlar var ki.. Gören de sanki biz son 4-5 yılda kurduk basketbol takımını. 14 yıl önce şampiyon takımımız dağıtılmasaydı ve bu kadar sahipsiz kalmasalardı siz o şampiyonlukları da zor görürdünüz, daha geçen yıl şampiyonluk sayısını eşitlemişler, gelmişler basketbolu bir yere getirdik, bunlar kondu diyorlar :) Özellikle şu yorum en komiklerinden

"Burda bence önemli olan spor kulübü olamadı dediğimiz gs´nin bu seviyelere gelmesi. Onların bu takımı birkaç sene öncesinde küme düşmüş güldüğümüz bir takimdi. Birden bire bu hale gelmesi tez olacak bir konu. Para kaynağının böyle artması da önemli. Birkaç sene önce ağızları kokarken nasıl böyle zengin olabildiler?"

Antu 2.jpg
 
Bu mutluluğu yaşatan başta Ekrem Memnun ve oyuncularımızın hepsine çok teşekkür ediyorum maçı baştan sonuna kadar önde götürdüler .

Bir parantezde Işıl Alben yine büyük oynadı maç sonu röportajın da söylediği sözler ne kadar büyük Galatasaraylı olduğunun bir kanıtıydı maçı izleyen hepimizi duygulandırdı ..
 
şu soruyu yazmak için aylardır bekliyordum artık zamanı geldi, Begüm Dalgalar Nasılsın ? iyi misin ? Allah iyiliğini versin !!

takımda iniş yaptığına göre artık huzur içinde uyuyabilirim..
 
Sezon başında Euroleague şampiyonu olacaksınız bir senaryo yazın deseler, biz bile bu kadarını haya edemezdik. Yarı final de Ekaterinburg, finalde Fenerbahçe.. Veli Yiğit'in de dediği gibi "aman aman aman" :) Helal olsun kızlara, Ekrem Hoca'ya
 
Foruma dün giremesemde hepsini bu sabah okudum ve çok duygulandım.
Dün maçı izlerken gözlerim yaşardı.Helal olsun Ekrem hoca Helal olsun kızlar.Paraya karşı İnancın savaşını verdiniz.Biz sizi haketmedik.
Galatasaray arması olarak avrupa kimliğimizi gösterdik.Tek maç başarımızı gösterdik.

Yapılan yorumlarda 7-8 kişi ile 10 kişilik FB rotasyonuna dayanamayacağımız söylendi ama bu kadar savaşacağımız tahmin edilmedi.
Medya'ya , Kendi inanmayan taraftarımıza , Her zaman kendini üstün gören FB'ye öyle bir tokat attınız ki kızlar YILLARCA UNUTULMAYACAK.

Küme düştüğümüz günden bugüne hep inandım bazen ümitsizliğe düşşemde ve inanmakta ne kadar haklı olduğumu gördüm.
Bu sözleri yazarken gözlerim yaşlı yine ama gururluyum. Son sözüm BÜYÜKSÜN EKREM HOCA.

2013-2014 AVRUPA ŞAMPİYONU GALATASARAY ODEABANK. ( Hep bunu yazmak istemiştim)
 
Twitter'da Ünal Başgan'ın yazdığı gibi;

"@UnalBasgan: Neyse ya ortamlarda Galatasaray'ı söylemez sadece finalde kaybettik dersiniz. xD @Fenerbahce"

Teşekkürler Sarayın Sultanları, teşekkürler Ekrem Hocam..

Gün yıllardan beri bu şubenin peşini bırakmayan, bu kupayı en çok hak edenlerden Önder Abi ile Aras Abi'nin günü..
 
şu soruyu yazmak için aylardır bekliyordum artık zamanı geldi, Begüm Dalgalar Nasılsın ? iyi misin ? Allah iyiliğini versin !!

takımda iniş yaptığına göre artık huzur içinde uyuyabilirim..

Begüm, evet, sezon başında çok net olarak süre alabileceği garanti olan takımı seçti. O zamanlar Şaziye durumu da belirsizdi. Gelseydi; genç oyuncu, parlayan oyuncu, belki Şebnem çok daha az süreler alacaktı. Onun, o nefes aldıran/maçı koparan üçlüklerini göremeyecektik. "Her şerde bir hayır vardır" derler ya, ondan işte :)
 
Hayat gerçekten ilginç, ve bir o kadar da şaşırtıcı..

Yıl 2005, 100. yılımızı kutladığımız yıl Ahmet Cömert´te ezeli rakibimize karşı yenilip üstüne Burhaniye´den gelen üzücü haberle gözyaşları ile uğurladık Kadın Basketbol takımımızı alt lige. O kadroya kızmadım bir an için bile, çünkü sorumlu onlar değildi..

2009 Nisan´ında elde ettiğimiz Euro Cup Şampiyonluğu ile düşmesini bildiğimiz gibi çıkmasını da biliriz dedik. Gelinen noktada en az iki tane Türkiye Lig Şampiyonluğumuz "ç"alındı, yönetim pes etse de Ekrem Memnun ve öğrencileri pes etmedi. "Ç"alınan bir lig şampiyonluğunun ardından Kaptan Işıl "hak ettiğimizin peşindeyiz" dedi. Türkiye Ligi´nde hak ettiğimizi alamadık TBF ve uşakları nedeniyle ama Avrupa´da...

Milyonlarca teşekkür Ekrem Hocam (ve teknik ekibi), Işıl, Alba, Zelleous, Şebnem, Sancho, Kelsey, Nevriye, Yasemen, Ayşe, Bahar, Esra ve şubenin isimsiz kahramanları.

Not: Osman Abi, kızlar Avrupa´yı salladı, sallamakla kalmadı yerle bir etti, rahat uyu...
 
teşekkürler kızlar,

hepinize gerçekten çok teşekkürler. belki de uefa kupası finalinden sonra ilk defa bu kadar heycanlandım ama gerçekten çok teşekkürler...
 
Kendi adıma bir özür borçlu olduğumu söylemeliyim. 8'li finallere çıkacağımızı tahmin etmiştim ama kupayı aklımdan geçirmemiştim. Bana ve benim gibi düşünen taraftar ve yöneticilere büyük yanılgı içinde olduğumuzu ispat ettiler. Her ne kadar kendimde gurur duyma hissini hak görmesemde, helal olsun siz şampiyonlara... Umarım artık ben ve benim gibilerin desteğini görürsünüz....
 
Önce Ekaterinburg'u sonra Fenerbahçe'yi eze eze ve rakipler bir kere bile öne geçemeden yenerek Euroleague şampiyonu olmanın mantıklı bir açıklamasını bulamıyorum hala. Anlayan biri varsa anlatsın bana :)
 
Zaferin baş mimarı kesinlikle Ekrem Memnun'dur.
Takıma kazandırdığı karakter ve bununla birlikte aşıladığı inanç ile çok uyumlu bir takım oluşturdu. Transfer ettiği oyuncuları beğenmedik ama her 2 yabancı da çok karakterli oyuncular çıktılar.
Ekrem Memnun'un Galatasaray'ını, İvkovic'in Olympiacos'una benzetiyorum. O da çok karakterli bir takım oluşturmuş ve takıma aşıladığı hırs inanç ile büyük süprizlere imza atmışlardı.
Türk basketbolu Ekrem Memnun'u henüz yeni tanıyor bana göre yapacağı çok iş var daha.
Son olarak Türkiye'de hakemlerin FB'yi nasıl kolladığını bir kez daha anlamış olduk. Turgay Demirel biraz insaflı olsun geçen yıl Ekrem Memnun şampiyonluğu alacaktı buna hakemler engel oldu. Bu yıl da böyle hata yapmasınlar yeter artık FB'yi kolladıkları.
 

Üst