Firewall kısıtlamasında MSN kullanmak ?

Arda Ezer

ARdaQue
Şirkette bir network kurulu ve ana bilgisayarda da guvenlik amaclı bir firewall var. Personelin msn i cok kullanması ve neticesinde hem güvenlik dezavantajı hem de işlerini aksatmaları nedeniyle firewall dan msn portları kapatıldı. Bununla beraber web msn de yasaklı siteler arasında.

Şu an itibariyle şirkette msn kullanabilen tek bir makina dahi yok. Ana bilgisayar elimin altında olmasına ragmen client bazlı ayar yapılamadıgı icin kısıtlama acıldıgı takdirde tum ağdaki makinalar msn i kullanabileceğinden dolayı bu opsiyonu hic düşünemiyorum bile.

Bu konu hakkında birkac program indirip denedim ama herhangi bir sonuc elde edemedim. Bu konuda yardımcı olabilecek; konuya hakim ve bilgi sahibi arkadaslar var mıdır?

Şimdi soralım; sorunu hallettim ama belki alternatif bir çözüm daha verirsin . Fazla mal göz çıkarmaz FeteweCAN :)

ARdaQue' Alıntı:
Şimdi soralım; sorunu hallettim ama belki alternatif bir çözüm daha verirsin . Fazla mal göz çıkarmaz FeteweCAN :)

Ben Trillian gibi programlar kullanrak Firewall'u aşıyodum.O programa Proxy server ip sini girip rahatca kullanıyodum