Dursun Özbek

Vay efendim Aysal batırdı.

Dursun çok güzel çıkardı valla helal olsun. Mali olarak zirveye çıktık, sportif başarıda da nirvanaya ulaştık.
 
"Taraftar bambaşka bir Galatasaray izleyecek." demişti, sözünü tuttu. Sağolsun sadece futboldan değil bütün sporlardan soğudum. Şampiyonlar Ligi maçlarının skorlarını bile ertesi gün öğreniyorum.
 
İstifa da Bir Hizmettir Dursun Özbek

Geldiğinden bu yana takımımızı daha ne kadar kötü yönetirim diye ant içmiş, medyada ve lobide hiçbir ağırlığı olmayan, Sigthorsson, Grosskreutz gibi transfer skandallarına imza atan, liyakatı hiçe sayıp kardeşlerine çocuklarına kulüpte görev veren, 2 senedir derbi kazanamayan (içerideki maçları bile), sezonu kupasız tamamlayan (06-07 sezonundan beri ilk) bu yönetimin artık en kısa zamanda istifa etmesi mühim ve elzemdir. Artık taraftar olarak bu yönetime ve sisteme tepki koymamız gerekiyor. Adam Galatasaray Lisesi mezunu diye ibra edildi, aynı rezillikleri sunan Adnan Polat ise liseli olmadığı için ibra edilmedi.

Gelelim Dursun Özbek isimli hiçbir sportif mazisi olmayan, oteli var ve lise mezunu diye başkan olan şahsın icraatlarına;

Futbol;

*15-16 Süper Ligi 6. tamamladık, 16-17 sezonunda ise halihazırda 4.'yüz ve şampiyonluk şansımız kalmadı.
*10-11 sezonundan beri futbol takımı bir sezonu kupasız tamamladı.
*Göreve geldiğinden beri Beşiktaş ve Fenerbahçe'ye karşı oynadığımız 8 maçta, 2 beraberlik 6 mağlubiyet aldık.
*11-12 sezonundan beri sahamızda kaybetmediğimiz Fenerbahçe'ye, sezonun telafisi denilecek maçta kaybettik.
*2 sezonda tam 5 hocayla çalışıldı, büyük ihtimalle bu kulüp rekoru. İstikrarsızlık.
*Kardeşi Mehmet Özbek'i hiçbir vasfı ve birikimi olmamasına rağmen futbolun başına getirdi.
*İlk geldiği zamanlarda yıldızlar alacağız, Messi'yi bile alırız diyen şahıs getirdiği oyuncularla yalancılığın kitabını yazdı.
*Bu sezon 2 maç üst üste oynamayan Serdar Aziz'e milyon eurolar verildi. TS'nın kovduğu Cavanda bonservisle alındı. Grosskreutz, Sigthorsson gibi transfer skandalları yaşandı.


Basketbol;

*15-16 sezonunda 3. olup yarı finalde Fenerbahçe'ye elendik, bu sezon ligde 6. olmak için uğraşıyoruz yarı finale kalmadan bile elenebiliriz.
*Eurocup'u alarak Türk basketbol tarihinin en büyük somut başarısına imza atıldı, bu sezon Euroleague'de haftalar kala havlu attık 12. olduk.
*Bu sezonki 4 Fenerbahçe maçında da yenildik. Uzun bir aradır yenilmediğimiz Fb'ye İpekçi'de 3 maçtır kaybediyoruz.
*Kadın basketbol takımımız geçen sezon 5. olup çeyrek finalde elenerek 10 yılı aşkın aradan sonra ilk defa yarı finale bile kalamadan elendi.
*Kizer skandalı yaşandı, tepkimiz ise sadece "sen kimsin Harun" oldu.
*Bu sezon ligi 3. sırada bitirdik, yarı finalde Fb'ye karşı süpürülme tehlikesi var. Eurocup'da da finali göremeden şampiyona elendik.
*Anderson sezon devam ederken takımdan kaçtı.
*Göreve geldiğinden beri kadın basketbolda Fenerbahçe karşısında 9 maçta 1 galibiyetimiz var.
*27 maçtır yendiğimiz Beşiktaş yıllar sonra arada sonra bize karşı galibiyet aldı.

Voleybol;

*Gelmeden önce Final Grubun oynayan erkek voleybol takımımız iki sezondur klasman maçları oynuyor. Bu sezon 7. olarak seneye Avrupa'da (3. sınıf kupada bile) yer alamayacağız.
*Kadın voleybol takımımız geçen sezon Cev Cup'da finalde kaybetti, bu sezonki yarı finalde ilk maçı 3-0 kazandığımız maçın rövanşında 4-0 kaybederek elendik.
*Uzun yıllar aradan sonra final oynadık. Seride 2-0 gerideyiz.

Diğer Branşlar;

*Engelsiz Aslanlar 9 senedir Süper Lig'de şampiyon oluyordu, hatta bunların 6-7'si namağlup şampiyonluklardı ama geldiğinden beri her sene şampiyon olan takım geçen sezon 2. bu sezon 3. oldu.
*Özbek gelmeden önce 11 sene ligde üst üste şampiyon olan Su Topu takımımız 2 sezondur şampiyon olamıyor.

Yönetim;

*Yönetimin bir ağırlığı yok, Beyaz Tv'deki şaklabanlara bile goygoy malzemesi olan bir şahıstan bahsediyoruz.
*Federasyon içinde aktif lobimiz yok ve iki sezondur birçok maçımız hakemler sayesinde hiç edildi. Çıkıp da tek kelime tepki veremediler.
*4. yıldızı aldık ama paraya geçirilemedi. Rezalet ürünler çıkarıldı. Taraftara şampiyonluk hediyeleri verilmedi.
*Riva ve Florya arazileri neredeyse çerez parasına satıldı.
*Kardeşler, çocuklar kulüpte görev alır hale geldi tam anlamıyla bir çiftlik olduk.

Tüm bunlar yaşanırken hala o koltukta oturan Baykuş istifa etmelidir. Aksi taktirde bundan sonra hiç iyi anılmayacak.
 
Riva arazisi hakkında genel kurulda yanlış bilgi verildiği ve kulübün en az 250 milyon dolar zarar ettiğine dair bir iddia var.


emlak konut, mülkiyeti galatasaray'a ait olan riva arazisinin ihale ilanını yayınladı.

yayınlanan ilanla birlikte dursun özbek'in riva ve florya'ya dair yetki almak ve emlak konut'la sözleşme imzalamak için galatasaray genel kurulu'na yalan söylediği de ortaya çıktı. bu skandalın galatasaray'a bedeli minimum 250 milyon dolar.


dursun özbek, riva ve florya konusunda galatasaray genel kurulu'ndan yetki alırken bir sunum yaptı. bu sunumda riva arazisinde geliştirilecek proje ve yapılacak ihale için emlak konutla bir sözleşme imzalanacağı; imzalanacak bu sözleşme ile emlak konuta yüzde yirmi pay verileceği; bu pay karşılığında arsanın emsal değerinin 0,25'den 0,40'a çıkarılacağı ve emlak konuta verilen payın da bu emsal artışı ile karşılanacağı belirtilmişti. yani bir anlamda emlak konut sözleşmeden kaynaklanan payını imar planında emsal artışı yaparak karşılayacak, dolayısı ile galatasaray, herhangi bir kayıp yaşamadan riva arazisini emlak konut üzerinden ihale edecek ve değerlendirecekti. ancak çıkan ihale ilanında bırakın 0,40'ı, emsal oranının mevcut imar planındaki oran olan 0,25'in bile altına düşürülerek 0,20'ye çekildiği görülüyor. (bu arada emsal oranı söz konusu arazinin inşaat alanını belirleyen bir oran. örneğin 1000 m2 arsanız varsa ve emsal oranınız 0,50 ise o arsaya 500 m2 inşaat yapabilirsiniz, tabi başkaca sınırlamalar yoksa.)

rakamların da ortaya koyduğu üzere özbek yönetimi galatasaray camiasını ve galatasaray genel kurulu'nu adeta dolandırmış durumda.

aşağıdaki görsel dursun özbek'in genel kuruldan yetki isterken kullandığı projeksiyona ait;

https://i.hizliresim.com/LyLQQ0.jpg

projeksiyonda mevcut imar durumuna göre inşaat alanının 250 bin m2 olduğu ve bu alanın emlak konut ile imzalan sözleşme sonrası değişecek emsal oranı ile birlikte 400 bin m2'ye çıkacağı belirtilmiş.

ancak emlak konutun yayınladığı ilanda emsal oranının 0,20 olduğu ve bu yeni düzenlemeyle inşaat alanının yaklaşık 174 bin m2'ye çekildiği görülüyor. (arazinin beklenenden çok daha büyük bir kısmı da rekreasyon ve park alanı olarak değerlendirilmiş.)

http://www.emlakkonut.com.tr/…pdf12052017091709.pdf

sonuç olarak, emlak konut'la sözleşme imzalamadan önce geçmiş dönemde alınmış mevcut ruhsatla riva arazisinin inşaat alanı 250 bin m2 idi; dursun özbek emlak konutla bir protokol imzalayıp bunu 400 bin m2'ye çekeceğini belirterek genel kurul üyelerinden yetki aldı; ancak emlak konutun ihale ilanında yayınlandığı üzere inşaat alanının artırılması bir tarafa, mevcut durumun bile altına indirildiği, 174 bin m2'ye çekildiği ortaya çıktı. bu noktada bir hususun altını tekrar çizmek gerek; emlak konutun sağlayacağı artıştan galatasaray zaten çok büyük bir kazanç elde etmeyecekti, bu artış büyük oranda emlak konutun alacağı payı karşılayacaktı.

şimdi dursun özbek genel kurula söylediği bu yalanla galatasaray'ı ne kadar zarara uğratmış onu hesaplayalım.

riva bölgesinde geçmişte yapılmış projelerde yer alan villa tipi konutlara baktığımızda üst sınıf işçilik ve malzeme kullanılarak inşa edilmiş gayrimenkullerin m2 fiyatlarının 3 bin-4 bin dolar arasında değiştiği görülüyor. ancak bu konutlar on yıl vaya daha öncesinde inşa edilmiş ve yeteri kadar sosyal donatıya sahip olmayan küçük projelerde yer alan gayrimenkuller. oysa galatasaray'ın riva arazisi bölgedeki en büyük arazilerden biri ve rekreasyon alanları ve sosyal donatıları da dikkate alındığında bu arazi üzerinde yapılacak proje bölgenin en değerli, en prestijli ve tabi en yeni projesi olacak. dolayısıyla bölgedeki emsal m2 fiyatları galatasaray'ın projesi için ancak ve ancak minimum fiyat olabilir. bu minimum fiyatlarla hareket edilse dahi dursun özbek'in galatasaray genel kurulu'na söylediği yalanların bedeli yüz milyonlarca lira. bahsi geçen inşaat alanları üzerinden ve minimum m2 fiyatı ile bu hesabı yapacak olursak;

250 bin m2 x 4 bin $ = 1 milyar dolar (emlak konut öncesi imar durumuna göre)

400 bin m2 x 4 bin $ = 1,6 milyar dolar (özbek'in genel kurulda vaat ettiği verilere göre)

174 bin m2 x 4 bin $ = 696 milyon dolar (emlak konut ihale ilanında yayınlanan verilere göre)

bu değerler inşaat alanları üzerinden hesaplanan proje değerleridir. ihale gelir paylaşımı yöntemi ile yapılacağı için galatasaray'ın payı ihalede çıkacak oran nispetinde olacaktır. bu oran, söz konusu projenin istanbul'un en önemli marka ve lüks konut projelerinden biri olacağı düşünüldüğünde, yüzde 60'dan daha aşağı olmayacaktır, daha doğrusu olmamalıdır.

yüzde 60 oranından hareketle hesaba devam edersek galatasaray'ın payı;

(250 bin m2 x 4 bin $ = 1 milyar dolar) x (%60) = 600 milyon dolar

(400 bin m2 x 4 bin $ = 1,6 milyar dolar) x (%60) = 960 milyon dolar

(174 bin m2 x 4 bin $ = 696 milyon dolar) x (%60) = 418 milyon dolar

emlak konutun dahil olduğu senaryolarda ortaya çıkan 400 bin m2 ve 174 bin m2 için emlak konut'un yüzde yirmilik payını da hesaba dahil etmemiz gerekiyor. yüzde yirmilik payı düştüğümüzde gelirin yüzde sekseni galatasaray'ın eline geçmesi gereken nihai meblağ olacak. bu durumda üç senaryoya göre galatasaray'ın kasasına girmesi gereken meblağlar;

-emlak konut sözleşmesi öncesi mevcut duruma göre ( bu senaryoda emlak konut payı yok);

(250 bin m2 x 4 bin $ = 1 milyar dolar) x (%60) = 600 milyon dolar

-dursun özbek'in genel kurul üyelerine yalan beyanına göre( yüzde 20 emlak konut payı var);

[(400 bin m2 x 4 bin $ = 1,6 milyar dolar) x (%60) = 960 milyon dolar] x (%80) = 768 milyon dolar

-emlak konut ihale ilanında yayınlanan verilere göre ( yüzde 20 emlak konut payı var);

[(174 bin m2 x 4 bin $ = 696 milyon dolar) x (%60) = 418 milyon dolar] x (%80) = 334 milyon dolar

nihai karşılaştırmayı yapacak olursak;

-galatasaray emlak konut ile protokol imzalamadan mevcut imar planı ile araziyi kendi ihale etse idi kasasına minimum 600 milyon dolar girecekti.

-dursun özbek'in genel kurul üyelerine yalan beyanı ve sunumundaki gibi inşaat alanı 400 bin m2'ye çekilse idi emlak konut payını düştükten sonra galatasaray'ın kasasına 768 milyon dolar girecekti.

-emlak konutun ihale ilanındaki veriler ışığında galatasaray'ın kasasına girecek değer ise, yine emlak konutun payını düştükten sonra, 334 milyon dolar. (özbek yönetimi bu paranın 508 milyon lira'sını 340 milyon lira'ya çoktan kırdırmış durumda.)

sonuç olarak dursun özbek yönetimi galatasaray genel kuruluna yalan söyleyerek riva arazisi için yetki almış ve aldığı bu yetkiyi de kötüye kullanarak galatasaray'ı minimum 250 milyon dolar zarara uğratmıştır. özbek'in yalan vaadi ile reelde ihaleye çıkan değer arasındaki fark ise çok daha büyüktür. (bu fark 400 milyon dolar'ın üzerinde.)

göreve ilk geldiğinde özbek için, söylediği yalanlardan yola çıkarak, galatasaray'ı temsil ve galatasaray'a hizmet kabiliyeti yoktur demiştim. sosyal medya üzerinden iletişim halinde olduğum bazı genel kurul üyeleri ve divan kurulu üyeleri şiddetle karşı çıkmış, yönetimin daha çok yeni olduğunu belirtmiş ve hatta sert üslubumdan dolayı üstü kapalı uyarılarda bulunmuşlardı. geldiğimiz noktada dursun özbek'in galatasaray'a attığı bu 250 milyon dolar'lık kazığın sorumluları, ilk günlerden çizdiği olumsuz profile rağmen özbek'e desteğini hiç bir zaman esirgemeyen divan kurulu üyeleri ve genel kurul'da o gün o yetkiyi veren genel kurul üyeleridir.

not: yapılan değerlemelerde emsallerden yola çıkarak gelire yönelik satış m2 fiyatı 4 bin dolar; ihalede gelir paylaşımı oranı da yüzde altmış alınmıştır. bu rakamlar, reelden uzaklaşılsa da çok daha kötümser bir yaklaşımla 3 bin tl/m2 ve yüzde elli olarak da alınabilir. böylesi minimum rakamların altına çekilmiş bir yaklaşımla yapılacak değerleme ve hesaplarda dahi dursun özbek'in galatasaray'ı uğrattığı zarar yine yüz milyonlarca dolar çıkacaktır. Kaynak
 
Gün geçmiyor ki Dursun Özbek bir tuhaflık daha yapmasın. Bu sefer de boş bardaktan su içmeye çalışıyor, boş olduğunu anlayınca da su içmiş gibi yapıyor. Allah ıslan etsin seni, ne diyeyim. İstifa et!

Aslında pozitif düşünmek lazım. Bu tip, Galatasaray'a başkan olabiliyorsa, insan ne isterse olur.

 
Ne yap et bu euroleague de kalıcı olmaya çalış. Başkan sensin bir yolunu bul. Cnnturk de gece 1 haberlerinde izledim 214 ülkede yayın yapılmış 100 den fazlası canlıymış. Galatasarayı dünyaya tanıtmanın en kolay yolu bu organizasyon. Bir çözüm bul başkan, euroleague de olmalıyız.
 
Başkanlığının 2.yılını tamamladı. 23 Mayıs 2015 sonrasına baktığımızda Eurocup şampiyonluğumuz dışında herhangi bir onur duyulacak başarı (hatta başarı parçası) yok.

2 yıl boyunca yalanlar, beceriksizlikler, rezaletler...

Galatasaray bütün branşlarda dibe vurmuş durumda, borç aldı başını gidiyor.

Umarım mayıs 2018'deki seçime kadar bir miktar olumlu iş yapar da aslında iyi niyetliydi diyebiliriz, 23 mayısı galatasaray tarihinin kara günü olarak hatırlamamak dileğiyle...
 
Dursun Özbek saçmalamaları vol 123123. Bir iki gün yazmamıştım, tazeler geldi.

Hisse satmam demişti, sattı. Yalan koleksiyonuna yeni bir tanesini ekledi.
Önce eşim Beşiktaşlı demişti, şimdi de eşim Beşiktaş'ta oturuyor o yüzden Beşiktaşlı dedim diyor. Ya bu adam gerizekalı ya da milleti gerizekalı sanıyor.
Yarı finale çıkmak için bugün maç yapacak basket takımının bütçesini düşürdüğünü söyledi.

İSTİFA İSTİFA İSTİFA.

İlk defa doğru konuşmuş. En azından yanlış konuşmamış.
 
Öncelikle rakibin EL şampiyonu olmuş, çitayı bu kadar yükseltmişken; mücadele edeceğin kulvar ne olursa olsun bütçeyi küçültmekten bahsetmek, resmen Galatasaray ismine/geleneklerine/tarihine ihanet etmektir. Madem rekabet edemiyorsun, o zaman meşgul ettiğin o makamdan defolup gideceksin. Sizin gibileri hakedecek ne yaptık? Riva'yı, Florya'yı iktidara peşkeş çekmek için görevlendirilmiş kuklalar, Galatasaraylılıkla uzaktan yakından alâkası olmayan ne idüğü belirsiz insanlar..
 
Galatasaray tarihinin en basiretsiz en is bilmez baskani, her bransta ki rezalete ragmen istifa etmemeyi tercih etti. soyleyecek hicbir sey yok. yaziklar olsun.
 
Bu açıklamayı teessüfle karşılıyorum. Faruk Süren'e saygımız var, Galatasaray'ın sembolü itibarsızlaştırılamaz. Faruk Süren'in yarınki 2. Riva ihalesi öncesinde yaptığı açıklama, olumsuz etki yaratabilir. Mevcut yönetimi itibarsızlaştırma çabaları ve konuşmaları, kimin eseridir, kim bunu yapıyor, hepiniz biliyorsunuz. Çok büyük problemler var. Kenetlenmemiz lazım. Tek amacım var; Galatasaray'ın mali bağımsızlığı, yoğun çaba içindeyim.

Faruk Süren'i itibarsızlaştıran haberi basına servis ettikten sonra yukarıdaki açıklamayı yapmış Dursun Baggal. Fakat kaçırdığı bir nokta var; kimse Dursun Baggal'ı itibarsızlaştıramaz çünkü kendisinin herhangi bir itibarı yok.

İSTİFA ET!
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Galatasaray Sportif AŞ, profesyonel futbolcularımızdan Bruma'nın RB Leipzig'e transferini KAP'a bildirdi.
Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
Profesyonel futbolcularımızdan Armindo Tue Na Bangna (Bruma)'nın transferi konusunda RasenBallsport Leipzig GmbH (RB Leipzig) kulübü ile aşağıda yer alan bonuslar ve özel maç gelirleri de dahil toplam 15.000.000 Euro karşılığında anlaşmaya varılmıştır.
Buna göre transfer bedeli, bonuslar ve özel maç sözleşmesi gelirleri aşağıdaki gibidir;
*Transfer Bedeli 12.500.000 Euro (net)
Bonuslara istinaden maksimum 1.500.000 Euro (net) olmak üzere,
-RB Leipzig kulübünün 2018-2019 ve 2021-2022 sezonları arasında UEFA Şampiyonlar Ligi grup aşamasına katılmaya hak kazandığı her bir dönem için 500.000 Euro net
-RB Leipzig kulübünün 2018-2019 ve 2021-2022 sezonları arasında UEFA Avrupa Ligi grup aşamasına katılmaya hak kazandığı her bir dönem için 250.000 Euro net
-Futbolcunun forma giyeceği yirmibeşinci resmi maça istinaden 250.000 Euro net
-Futbolcunun forma giyeceği ellinci resmi maça istinaden 250.000 Euro net
RB Leipzig kulübü ile özel maç sözleşmesine istinaden 1.000.000 Euro (net)
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.


Bir sonra ki satıştan pay yok.
Fikret Orman olsaydı en az 25-30 a satardı.
İş bilmez beceriksiz herifler !!!
 
Beceriksizler sürüsünün başı. Arkadaş sizde utanma yok mu? Can Topsakal o ahlaksız açıklamaları nasıl yapabiliyor? Ergin Ataman'ın gitmesinden yana olan ve bunu teknik nedenlerle isteyen biriyim. Beş yıldır takımın başında olup bir oyun karakteri olmaması en başta. Lakin işi bu şubelere para bulmak olan yönetimin açıklaması zarara uğrattı bizi olamaz.
Evet Dursun sana soruyorum Mayıs 2015'te seçim vaadin olan Galatasaray Basketbol şubesinin tarihinin en büyük sponsorluk anlaşması ne zaman yapılacak?
 

Üst