Dursun Özbek

fesat şüphesi doğuran bu konu ayrı başlık altında incelenmeli ve 1. gündem maddesi olmalı. eğer bu konu sözlük tarihinin en çok hit alan başlığı olmazsa başımıza geleni hak ediyoruz demektir. vur ensesine al lokmasını.

zira tarihin en büyük kazığı geldi. bu kazığı taraftardan başka durdurabilecek güç de yok.

emlak konut'un kap açıklamasına göre ihaleyi kazanan firma sözleşmeyi imzalamayınca ihale 2. en yüksek teklif sahibi firmaya verilmiş.

kazanan şirketin sözleşmeyi imzalamamasıyla en yüksek ikinci teklifi veren şirketin ihaleyi kazanmasını kabul etmemek gereklidir. zira burada değişen rakam 250 milyon tl değildir.

ihaleyi kazanan firma şirket payına %38 teklif vermişti. ikinci firma ise %25. konuşulan rakamların afaki olduğu, riva projesinden elde edilecek karın bu rakamlardan çok daha yüksek olacağı belli. işte bu noktada galatasaray'ın payı %38'den %25'e düşüyor. ilk teklif ikinci tekliften %50 oranında yüksek.

burada bu saatten sonra ihaleye fesat karışmıştır benim nazarımda. bu şüphe bertaraf edilemez. %25 şirket payını kabul edersek zarar korkunç olacaktır.

yeni bir ihale açılmalıdır. ihale şartnamesinde şirket payı asgari %40 olarak belirlenmelidir. peki bu hak kimde var? emlak konutta.

peki galatasaray yönetiminde bu fesata dur diyecek güç var mı? yok. kamuoyu oluşturup seçmenin korkutuculuğu organize edilebilir mi? hayır. niye? galatasaray a.ş 5 dönem üst üste zarar edeceği için zaten seçimlere mayısta spk müdahale edebilecek. bu müdahalenin anlamı hisselerdeki tüm imtiyazın kaybı demek. bundan böyle genel kurula hisse sahibi fenerliler de gelip oy kullanabilecekler yani. satışı gerçekleşmiş %38 hisse sahibinin oy hakkı olacak özetle.

ancak zararın haklı gerekçelere dayandırılması halinde imtiyazların kaybını erteleyebilir spk. yani devlet ne isterse onu yapmaya mecburuz.

özetle bu saatten sonra ne fikrimiz, ne vicdanımız, ne de irfanımız hür olabilir.

çok dedik galatasaray devletle yaptığı her işten büyük zarar görmüştür diye. boşuna da demedik. tarih tekerrürden ibarettir zira. 1. firma ile 2. firma böyle anlaşır, sen de ortasa kalırsın işte.

şeytan bunlar.
üstelik ihale usulsüzlüklerinin kitabını yazmışlar ve üstelikde kuralları istedikleri gibi koyup değiştirebiliyorlar. ve bu adamlarla öyle bir anlaşma yapıyorsun ki herkesin imza hakkı var, ihaleyi kazanan firmanın var, emlak konut'un var ama senin yok. işte böyle ölü parasına alırlar elinden malını. şehir kurulacak araziden 3 tane futbolcu parasıyla kalakalırsın.

%60'larda olması gereken oran %38'lerde bile zor sindirildi... şimdi düştü %25'e. 1/5'i de emlak konut'un. naaptı? bu ihaleyi organize etti çünkü. %20 de senin payın. onu da kırdırdın çoktan... buyrun o gün ihaleye onay veren genel kurul üyeleri... sizlerin imzasıyla galatasaray bitmiştir.
büyük riva ihalesi kazığı - galatasaray sözlük

Dursun Özbek, Galatasaray'ın başına hükümet eliyle atanmış bir kayyumdur. Arazileri hükümete peşkeş çekip, kendine kar sağlamak yegane amacıdır. Koyu olarak yazılan yere özel olarak dikkat edelim. Koca koca iş adamlarının böyle bir hata yapması imkansız. Kısaca bilerek ve isteyerek Galatasaray'a zarar veren Dursun Özbek, net olarak Galatasaray düşmanıdır.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Dursun Özbek'in mutlaka gitmesi gerek

Futbol iyi gidiyor diye rahat olabilir ama havalar soğudukça futbolda kötü sonuçlar gelecek,Tudorla bazı futbolcular arasında gerginlikler olabilir,sonra Tudor istifa diyenler olacak,işler kötüye gittikçe yönetimden istifalar gelir,tudor devre arası gider yerli bir antrenör gelir,öngörülerim bunlardır ....

Ünal Aysal vizyonunda bir başkan gelinceye kadar güzel günler uzak

Son olarak Galatasaray için en hayırlı başkan basketbol şubesini şaha kaldıran başkandır,kriter budur,bunu yapan diğer işleride iyi yapar,umudumuz mayıs 2018 seçimi
 
Türkiye'de her şey futbola endekslidir.Dursun Özbek de 2 senenin sonunda bunu anladı ve tüm parayı futbola yatırdı. O da biliyor futbol da gelecek bir şampiyonluk da tekrar başkan seçeceklerini. Futbolda şampiyon olursak basketbolda küme düşsek bile 2-3 eleştiri alır o kadar...!
Çünkü biz milletçe günlük yaşarız geçmişe veya başka şeylere bakmayız o gün başarı varsa hele ki futbolda gerisin aklımıza gelmez...maalesef (!)

Hepimiz burada ilk istifa edecek kişinin Can Topsakal olması gerektiğini söylüyoruz.Ama olmayacağını da biliyoruz! Lucescu skandalının en büyük sebebi Can Topsakal'ın beceriksizliği olduğu halde bile hiçbir şey olmadı. Seçimden önce yönetim üyeleri için böyle bir karar asla alamaz başkan.
 
Malesef günümüz şartları futbolla hafif göz boyasa da bekleyen tehlike çok daha büyük. Gerçi bekleyen bişey de kalmadı tüm şubeleri yerle bir etti, ötesi yok..


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 
Futbol 2 yıldır Avrupa'da yok, önceki sene 6. geçen sene 4. oldu. Basketbolu 2 senedir batırdı. Erkek voleybol zaten yok hükmünde. Kadın voleybol sezona 4. olmak için başlıyor, 4. ya da 3. bitiriyor. Sayısız kupa kazanmış, Dünya şampiyonu olmuş Tekerlekli sandalye basketboluna "sosyal sorumluluk" olarak bakıyormuş... Ortamlarda "Galatasaray SPOR Kulübü" başkanıyım dersin!
 
Bu yıl kendisi ve yönetiminin görev süresi son buluyor umarım alternatif adaylar çıkarda böyle pasif bir yönetime razı olmayız.Her yönüyle donanımlı, iletişime açık ,amatör şubelere üvey evlat,borç batağı gözüyle bakmayan iyi ilişkiler kuran, sponsorlarla amatör branşlara ilaç olacak bir yönetim gelmesini temenni ediyorum.
 
Dün ki divan toplantısında "verdiğimiz sözleri tuttuk, elimizden gelen en iyi şekilde yönettik" gibi komik ve yalancı bir cümle kurdu.


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 
19. yuzyilin sonlari. ABD'nin o donem, batisinda ve dogusunda cok iyi universiteler var. Fakat orta kisminda herhangi bir universite bulunmuyor. Iyi bir universite kurmak icin calismalara basliyorlar ve dunyanin unlu zengin ailelerinden Rockerfeller'a gidiyorlar.
Universitenin Chicago'da kurulmasi kararlastiriliyor.

John D. Rockerfeller, o donem icin cok buyuk bir para bagislayarak, universiteyi tek basina kurulmasina onculuk ediyor. Yaptigi katkilardan oturu, universiteye kendi ismini verecegi tahmin edilirken, hayir diyor ve universitenin adi "University of Chicago" olarak veriyor. Tum israrlara ragmen kendi ismini vermiyor. University of Chicago, bugun ozellikle ekonomi alaninda dunyanin en iyi universitesi olarak kabul edilir.

Simdi bunu kesinlikle ABD ve Rockerfeller guzellemesi yapmak icin anlatmiyorum. Ama Rockerfeller'in yaptigi cok olgun ve gorgulu bir davranistir. Ancak zenginligi hazmetmis, gercek bir asilzadenin yapabilecegi bir harekettir.

Biz de ise, sozum ona bu kadar "elit" Turk'un yer aldigi Galatasaray kongresinden, her nedense cika cika Dursun Ozbek gibi bir sonradan gorme, kro zengin cikabiliyor. O da tabi kendi ismini, Galatasaray'in onunde tutuyor. Su an sportif ve diger yasadigimiz sorunlarin tamaminin temelinde bu vardir. Dursun Ozbek, Galatasaray'in bircok gayrimenkulunu, yok pahasina satmistir. oradan gelen parayla da futbol takimina transfer yapip, butun imza torenlerinde, oyuncu haricinde sadece ve sadece kendisi yer almistir. Yani tum faliyetleri tamamen kendi popularitesi ve bilinirligini arttirmaya yoneliktir.
 
Ben en başından Dursun Özbek'e ısınamadım,başkan seçilmesini istemedim ama karşısında ciddi seçim kazanma şansı olan biri yoktu,şartlar Dursun beyin başkan olmasını gerektirmiş demek ki,birileri bunu uygun görmüş ...

Dursun bey seçildiğinden beri Galatasarayla bağlarım koptu,bir bağımın devam ettiği basketbol şubesi vardı o da beklediğim gibi tüm cazibesini yitirdi,olanlara şaşırmıyordum,bekliyordum bu olanları ve oluyordu ..

Benim için imaj önemlidir,Ünal Aysal bu imaja uygun biriydi,son dönemi hariç benim beklentilerimi karşıladı,çocukken hayalini kurduğum birçok şeyi yaşadı Galatasaray onun döneminde,maddi konularda ezilmiyorduk,hem futbol hem basketbolda iyi transferler yapıyorduk,başarılıda oluyorduk,karizmamız da vardı hani

Şimdi kopan bağlarımın yeniden Galatasaray'a tutunması için son umudum mayıs kongresi,ünal aysal olmasa bile onun yaratacağı etkiyi yaratacak biri başkan olmalı ...

Son olarak Dursun Özbek'le hayallerimizde ki Galatasaray'ı asla göremeyeceğiz,umarım mayıs'ta gider,gelecek günlerde,aylarda buraya istifa yazısı yazmak için uğrayan çok kişi olacak

Galatasaray Spor Kulübüdür !!!!
 
a1QOR2.jpg


“Bize güvendikleri için Genel Kurul'a teşekkür ederim”

Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Dursun Özbek ve Yönetim Kurulu Muhasip Üyesi İsmail Sarıkaya, Olağanüstü Genel Kurul toplantısının ardından Galatasaray Televizyonu'ndan Alican Baykın’ın sorularını yanıtladı.

Başkan Özbek’in sözleri şöyleydi:

“Genel kurula tekrardan teşekkür ediyorum. Genel kuruldaki büyük bir çoğunluğun bize güvendiğini, anlattıklarımıza ve projelerimize güvendiğini gördüm. Bundan daha büyük mutluluk verici bir şey olamaz. Futbol takımımıza da akşamki maçta başarılar diliyorum. İnşallah galip geleceğiz.”

Yönetim Kurulu Muhasip Üyesi İsmail Sarıkaya ise “Gösterdikleri teveccühten dolayı Genel Kurul'a teşekkür ederiz. Güvenmeleri bize güç katıyor. İnşallah biz de bu teveccühün fazlasıyla karşılığını veririz. Çalışmaya devam ediyoruz. İnşallah futbol takımımız da iyi sonuç alır ve bugünü taçlandırır. Hepimize hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

Sarıkaya, spor salonu yapı ruhsatının alınması ile ilgili olarak da “Yeni yapılacak spor salonumuzun ruhsatını aldık. Böyle bir şeyin hayata geçirilmesi çok önemli bir gelişme. İnşallah çok yakın bir zamanda temel atma töreni olacak. Galatasaray taraftarına yakışan spor salonunu hediye edeceğiz” şeklinde konuştu.
 
Her gün ama her gün konuşur mu bir insan. Türkiye'de Recep Tayyip Erdogan'dan sonra en çok konuşan kişi sanırım kendisi.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Başarılı olunan bir tek branş söyleyin 2 senede, kürek takımına bile razıyım.. Onu da geçtim hezimete uğramayan bir branş söyleyin ? Daha ne bekleniyor şutlanmaları için ? Adam çıkmış hala otel arazi arsa işlerinden bahsediyor. Ulan bana ne arsalardan otellerden ?! Koskoca Galatasaray kulübü bütün branşlarıyla bataklığa saplanmış Eifel'i satın alsan ne fayda? Tarihin en berbat, en karanlık, en mide bulandıran yönetimi olarak çoktaaannn yazıldınız bile. Şu yaptıklarınız asla kırılamayacak bir rekoru geliştirmedir sadece.


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 
Son düzenleme:
İstisnasız tüm branşlar başarısız.Galatasaray eriyor tüm branşlar dökülüyor,hiçbir başarı yok.Ciddi anlamda bu yönetimin gitmesi gerek erken seçim bile yapılmalı başka çözümü yok bunun kesinlikle yönetilemiyor,yönetemiyorlar kulübü yahu istisnasız tüm branşlar dökülür mü? tüm branşlar başarısızlık olur mu? Böyle kulüp yine iyi ayakta kalıyor temellerimiz,geleneklerimiz o kadar sağlam ki.
 
Tudor'un yerine eski oyuncularımızdan yerli bir isim gelir,bu yönetimin tarzı bu,hep yakınlardan birini getirmek,işler düzelir mi ? Hayır,Tudor'lu günler bile aranacak

Esas kötü olan Mayıs'ta yine Dursun bey seçilecek gibi,ciddi bir aday yok şimdilik,zaten Mayıs'a en kötü 4-5 ay kala biri çıkıp hazırlanmalı,projelerini belirlemeli yoksa seçime 1 ay kala aniden aday olan bir isimden fayda gelmez.

Galatasaray'ın kaderi Mayıs ayıdır,güçlü bir yönetim gelmezse ve Dursun Özbek yine seçilirse Galatasaray çok ama çok kötü dönemler yaşar diye düşünüyorum
 
Esas kötü olan Mayıs'ta yine Dursun bey seçilecek gibi,ciddi bir aday yok şimdilik,zaten Mayıs'a en kötü 4-5 ay kala biri çıkıp hazırlanmalı,projelerini belirlemeli yoksa seçime 1 ay kala aniden aday olan bir isimden fayda gelmez.

Galatasaray'ın kaderi Mayıs ayıdır,güçlü bir yönetim gelmezse ve Dursun Özbek yine seçilirse Galatasaray çok ama çok kötü dönemler yaşar diye düşünüyorum

Kesinlikle katılıyorum. En son divan kurulu toplantısında yine kimse başkanı eleştirmedi. Hatta onu eleştiren Fatih Altaylı'yı eleştirdiler. Hatta küfrettiler.

Hepimiz biliyoruz ki, Dursun Bey, GSL mezunu olmasaydı, kongreden kendisine yöneltilecek eleştiriler ve tutum çok farklı olacaktı. Büyük ihtimalle Mayıs ayındaki kongrede de giderdi. Ama lise mezunu olması nedeniyle, muhtemelen 1 dönem daha seçilecektir.

Yönetimlerden de önce en büyük sorunumuz, çağ dışı ve Galatasaray'ın büyüklüğüne yakışmayan kongre yapımız.
 
Bundan daha ne kötü ne kaldı yaşamadığımız diyicem de şom ağzımı açmak istemiyorum..


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 

Üst