Dursun Özbek

Alacakları için her yere rehin, temlik ne varsa koydurmuş. İbra etmemek lazım.

Sayın Dursun Özbek'in zihnindeki Galatasaray imajını kestirmemiz mümkün olmasa da aile boyu Galatasaraylı olduğunu söyleyen ve yaptığı fedakarlıklarla övünen eski başkanımız alacağına karşılık kulübümüzü üç yerden yükümlülük altına sokmuştur.

Sağlanan kasa kolaylığının karşılığı olarak senet almakla yetinilmemiş, kulübümüzün Emlak Konut A.Ş.'den tahakkuk edecek alacaklarına 90,7 milyon tutarında TEMLİK konulmuş, bu da kâfi gelmemiş olacak ki Galatasaray Sportif A.Ş.'nin hisse senetlerine REHİN İŞLEMİ uygulanmıştır.

Rehin işlemiyle ilgili noter masrafı da (911.427 TL) ticaret hayatındaki teamüllerin aksine kulübe fatura edilmiştir. Temlik ve rehin işlemlerinin de seçim kaybedildikten sonra yapılmış olduğunu üzüntüyle paylaşırız.
 
Öncelikle Dursun Özbek(başkan yazmaktan utanıyorum), her defasında 20milyon euro(o zamanın kuruyla 91milyon lira) kasa kolaylığı sağladım diyordu. Bunu yapan belki ilk değildi ama duyuran ilk başkan kendisiydi. Bu konuda Fatih Altaylı'nın bir açıklamasını aşağıya bırakıyorum.
Galatasaray başkanlar kurulu dediğimiz kurulda, bu konu gündeme geldi. Başkan dedi ki, ”Nedir bu bize koyduğun temlikler? Kaldır bunları’ dedi. Özbek de, ‘Niye kaldırayım?’ dedi. Biz kredi bulup günlük operasyon bulacaktık, belki de satacaktık’ dedi. Niye bunu koydun? dedi. Özbek’in cevabı, ‘Ne yani bankalar koymuyor mu? Onlar kaldırıyor mu?’ dedi. Eski başkan Alp Yalman da, ‘Sen banka mısın Dursun Özbek?’ dedi. O da ben bankaya aracılık ediyorum dedi. Ben de, ‘Kasa kolaylığı olarak verdim dediniz ama siz bankaya aracılık etmişsiniz’ dedi. Özbek, ‘Evet, ben bankaya aracılık yaptım’ dedi. Türk Ticaret Kanunu’na göre Özbek’in yaptığı tefeciliktir. Bu parayı bulup ama ortağı olmadığım bir şirkete faizle bu parayı vereceğim. Bunun adı tefeciliktir. Bu suçun karşılığı, hazine hem bu paranın faizine ve aslına el koyar. Dursun Özbek’in faizine de ana parasına da el koyar. Çünkü ben Galatasaray olarak Özbek’in bu parayı bankadan hangi şartla aldığını bilmiyorum ama bu parayı bankalardan aldığını da bilmiyoruz. Getiriyor bu parayı Galatasaray’a faizle veriyor. Bir Galatasaray başkanının faizle kulübe para verdiği tarihinde görülmediği gibi faizle bu parayı kullandırıyosa eğer ve ortaklar hesabından sokmuyorsan; bunun adı sabahtan akşama tefeciliktir.

Okuduğumuz iddialar doğruysa, kendisi bir suç işlemiş durumda. Bunu zaten ilgili makamlar halleder. Yukarıdaki bir olayın olmuş olması ya da böyle bir olayın ihtimal dahilinde olması bile ibrasızlık sebebi.

Hadi buraya kadar olanlar sizi ikna etmedi. Ben de Fatih Altaylı'dan bir şeyler paylaşmak istemiyorum fakat adamın da Galatasaraylı olduğunu biliyorum. Dursun Özbek'in hangi takımı tuttuğundan hala şüpheliyim. Bundan sonraki kısım TFF'nin bugün yaptığı açıklamadan.

TFF, bu sezon Süper Lig kulüplerinin menajerlere yaptığı ödemeleri yayınladı.
Galatasaray - 3.5 milyon euro
Başakşehir - 2.38 milyon euro
Fenerbahçe - 1.4 milyon euro
Trabzonspor - 1.2 milyon euro

Yani yazın menajerlere neredeyse Feghouli'nin bonservisi kadar ücret ödemişiz.
Ne yaptı bu menajerler? Oyuncu mu buldu?Hayır. Bize getirmek için uygun şartları mı sağladı? Hayır, hemen hemen hepsine büyük yıllık ücretler veriyoruz. Ne yaptı da bu parayı verdik bu simsarlara? Anlayan beri gelsin.

Riva ve Florya'yı kullanan, buna karşılık borcu artıran birisi zaten ibra olmayacaktır. Umarım kendi ile çalışan ve yönetiminde bulunan ne kadar üye varsa hepsinin kulüpten atılır.

Fatih Altaylı: ‘Dursun Özbek tefecilik yapmıştır’ – Spor Haberleri

Galatasaray yönetimini şoke eden rakamlar! Dursun Özbek'in bağışlarında faiz... | Galatasaray Haberleri

https://www.takvim.com.tr/spor/2018/03/11/dursun-ozbekin-bagislari-faiz-cikti
 
Menajerlere ödenen para ile amatör şubelere can gelirmiş ..

İbra edilirse mayıs'ta aday olacakmış,umarım ibra edilmez

Seçimi kaybetti hala bir şekilde gündeme geliyor
 
Dursun Özbek'in bir ihmali veya sahtekarlığı söz konusu ise neden dava etmiyorlar? Fatih Altaylı yazınca veya yöneticiler konuşunca bir sorun mu çözülüyor? 2.5 ay oldu bir hareket göremediysek, demek ki ortada dava konusu olacak bir şey yok.
Tamam D.Özbek gelmiş geçmiş en kötülerden biri ama ceza almasını gerektirecek bir suçu yoksa ibra edilmeli ve tarihe karışmalı. Aksi takdirde zarar gören hep Galatasaray oluyor.
 
Son düzenleme:
Herif salona kendisi konuşurken "slogan atıp alkışlamaları için" ne idüğü belirsiz bir topluluk getirmiş. Böylesine mide bulandırıcı, karaktersiz bir insanın hâlâ utanmadan orada konuşuyor olması çok acı. İçimizdeki hainler tarafından ibra edilirse mayısta da başkan seçilir. Sonra Galatasaray'ın yok oluşuna hep beraber tanık oluruz.
 
Allah kimseyi menfaatleri uğruna ruhunu satıp hırsızları, yalancıları alkışlatacak kadar acınacak duruma düşürmesin. Lâkin bizim ülkede işler böyle yürüyor. Yalayın efendiler yalayın. Biatçı asalaklar, satılmış omurgasızlar!
 
Adnan Polat ibra edilmezken, bu arkadaş ibra edilirse bu yalnızca liseli ırkçılığı ile açıklanır benim gözümde ve net olarak skandaldır.
 
Ali Fatinoğlu diye bir arkadaş konuşuyor, başkan adayıymış sanırım. Kendisinde tam küçük Dursun Özbek olabilecek potansiyel görüyorum, gerek tavırları gerekse konuşma tarzı olarak:)
 
Utanmadan oraya çıkıp Dursun yönetimini savunan tipler var. Bu ne pişkinlik yahu! Hiç yüzleri de kızarmıyor resmen edepsizlik!
 
Gerçeği örtmeye çalışan Hayri Kozak gibi hainler oldukça bu kulübün güzel günler görmesi zor. Yaş 250 olmuş ama hâlâ yalancılık, yalakalık, üçkağıtçılık peşinde. Yaşından başından utan!
 

Üst