Mustafa Cengiz

Maalesef akıl sağlığını da kaybetmiş gibi.
Açıklamalarının mantıklı bir tarafı yok.
Hiç konuşmasa daha iyi olacak. Kendini de kulübü de küçük düşürüyor ne yazık ki.
 
Koltuk sevdasıyla makam işgal etme konusunda dünya rekorlarını alt üst ediyor. Guinness rekorlar kitabına girmeli, belgeseli-filmi çekilmeli, ibret-i alem olması için her sokağa afişi asılmalı.

6 Aydan uzun süredir onun yüzünü görmemle sadece iğrenme duygusu oluşuyor bende.
 
Zorla odanızdaki çalışma masasına oturup inatla kalkmayan küçük misafir çocuğu gibi. Arkadaş biz neyle sınanıyoruz böyle, yıllardır bitmedi. Ünal Aysal sonrası Allah bizi çok ağır hallerde imtihan ediyor.
 
Albayrak ile beraber umarım kongre üyelikleri askıya alınır buna Dursun Özbek ve avanesi değil. Siyasetin oyuncağı ettiler kulübümüzü, sanki konuşmasını eline tutuşturmuşlar al bunu oku diye. Bilerek bu kadar saçmalanmaz...
 
Milliyet röpörtajında söyledikleri gerçekse gelecek başkanın ilk işi tüm yönetimi disiplin kuruluna vermek olmalı. Gideceğini anladın da bu çirkinliğe diyecek söz yok. Gerçi Oktay Mahmuti olayından belliydi nasıl insan olduğu.6FD43A8B-A7B9-4F0A-8DE3-3ABC9C48434A.png
 
Son düzenleme:
Galatasaray kültürüyle, değerleriyle bağdaşmayan ne kadar olay varsa yaşıyoruz uzun süredir. Daha ne kadar sürecek bu rezalet acaba? Ego çatışması, hırs, kin, menfaat vs..
 
Ben yaklaşık bir yıl önce belki daha da fazla bu yönetim Dursun Özbek yönetiminden bile kötü dediğimde tepkiler olmuştu. Sanırım hep beraber dediğim noktaya doğru geldik. Yazık kaybeden galatasaray oluyor çünkü. Hep söylediğim gibi başkanlık makamını dolduran son başkan Ünal Aysaldı. Nereden nereye geldik. Üzücü...

Galatasaray başkanlık makamı nasıl böyle vasat insanlara düşer inanılır gibi değil. Mevcut adaylara bakıyorum onların arasında da ışık veren kimse yok benim için. Herkeste bir Burak Elmas pompalaması var seçilecek gibi bir hava da var ama ben onun da güven vermediğini başkanlık için de çok toy olduğunu düşünüyorum. O yüzden de beklentim seçime kadar güçlü bir aday çıkması. Yoksa daha da zor günler bizi bekliyor. Burak Elmas kafası çalışan vizyoner bir adam izlenimi veriyor ama maddi anlamda kulübün mevcut durumunu çevirebileceğine inanmıyorum.

O yüzden net söylüyorum. Maddi anlamda güçlü ve işbilen karizmatik bir başkan şart. Bu da tek başına yetmez güçlü bir yönetim gerekiyor.
Maddi anlamda büyük fedakarlıklar yapacak bir Ali Koç yok camiamızda ama mutlaka güçlü bir başkan gelmeli.
 
Şunu da söylemem lazım. Kötü bir yönetim varsa ortada bundan başkan kadar yöneticiler de sorumlu. Son anda adamın seçilemeyeceğini düşünerek adamı satan ona bayrak açan yöneticilerin de alayı karaktersiz. Abdürrahim de dahil olmak üzere hiçbirine yeni yönetimlerde vs göre verilerek prim verilmemeli. Başkan gidecekse eğer yönetimiyle beraber gitmeli ihaleyi de zorlu hastalıklarla uğraşan bir adamın üzerine bırakmak hakkaniyetli değil.

Bu yönetici müsveddelerinin gözümde brütüs Mehmet Helvacı'dan hiçbir farkı yok.
 
Ali Dürüst, Adnan Öztürk, Albayrak, Lütfü Arıboğan, Dursun Özbek, Mustafa Cengiz, Yusuf Günay bu isimlerin siyasete yakın olmaları ve siyaset çıkarı uğruna kulübü zor durumda bırakmaktan kongre üyeliğinden ihraç edilmeliler.

Bugünleri unutmayacağız...
 
Ali Dürüst, Adnan Öztürk, Albayrak, Lütfü Arıboğan, Dursun Özbek, Mustafa Cengiz, Yusuf Günay bu isimlerin siyasete yakın olmaları ve siyaset çıkarı uğruna kulübü zor durumda bırakmaktan kongre üyeliğinden ihraç edilmemiler.

Bugünleri unutmayacağız...

Bu listede ilk ihraç edilmesi gereken Albayrak'tır hele ki geçen gün bir tv kanalında kadınlar hakkında yaptığı konuşmadan sonra.
Mahmut Recevik bir clubhouse kanalında yedi yöneticinin dünkü toplantıda başkana istifa etmesi gerektiğini söylediklerini ancak bunu kabul etmediğini söylemiş.Yönetim içinden çıkacak adayın ise A.Albayrak olacağını söylemiş.Adamlar başarılı buluyorlar kendilerini
 
Bu listede ilk ihraç edilmesi gereken Albayrak'tır hele ki geçen gün bir tv kanalında kadınlar hakkında yaptığı konuşmadan sonra.
Mahmut Recevik bir clubhouse kanalında yedi yöneticinin dünkü toplantıda başkana istifa etmesi gerektiğini söylediklerini ancak bunu kabul etmediğini söylemiş.Yönetim içinden çıkacak adayın ise A.Albayrak olacağını söylemiş.Adamlar başarılı buluyorlar kendilerini

Siyasete yakınlığından dolayıdır ama devran dönecek inşallah...
 
Ben çoğu kişinin aksine, Mustafa Cengiz'e; bitme-batma durumunun kıyısındaki kulübü kendisine borçlandırmadan ve mecbur bırakmadan düze çıkardığı için teşekkür ediyorum. Bu iş için çok hazırlıklı olmadığı halde bizi Dursun Özbek'ten ve tek başarıları ortaokul notlarını iyi tutmak olan diğer beceriksiz aristokrat bozmalarından kurtarması bence çok önemliydi.

Kulübü iyi yönetebildi mi derseniz yönetemedi. Şubelerin başına işten anlayan kişileri atayamamasının sebebi de zaten camiada çok güçlü bir isim olmamasından kaynaklandı. Mahmuti olayında söylediği yalan sürekli karşısına çıktı. Fatih Terim'e karşı da net bir duruş sergileyemedi ve hem geleceğe yatırım yapamamış hem de hocasını savunamamış oldu.

Seçimlerde karşısına güçlü adaylar çıkmadı. Ancak camiadan gerekli desteği de görmedi. Şu ana kadar çıkan adaylar da güç zamanlarda elini taşın altına sokmayanlar ya da sokmayanların piyonları. Bu piyonlar da nedense kulübü üst seviyeye çıkaracak reçetelerini hep kendilerine sakladılar.

Cengiz'in yapması gereken çok lafla az iş yapan popülist Albayrak gibi kişileri de dışarıda bırakıp işi camiaya değil de profesyonellere vermesiydi. Bunu yapamadığı için şubelerin çoğu gelinen noktada başarısız kaldı. Külübü bir bütün olarak gerektiği gibi yönetemedi. En ironik durum da en fazla kaynağın ayrıldığı futbol şube tarafından da sürekli eleştirilmesi oldu. FFP 'ye rağmen rekabetçi bütçelerle kadro kurabildiğimiz belki tek şube futbol şubesiydi. Zaten rakiplerin de durumu ortada ama orada da işler iyi gitmedi. Ben kendisine acil şifa diliyorum.
 
Galiba son 3 yılda Galatasaray'a dair heyecan duyduğum 2 şey oldu.

1. si Dursun Özbek'in seçim kararı alması ve seçimi kaybetmesi
2. si 2019 Mart ayında Mustafa Cengiz yönetiminin ibra edilmemesi

Dursun Özbek'li ve Mustafa Cengiz'li yıllarda beni Galatasaray'a bağlayan bağlar koptu.

Mustafa Cengiz'in seçim kaybedip kongre salonunu erkenden terk edeceği bir günü görmek isterim.

Ama daha önce görülecek şeyler var çünkü arkasında muhteşem bir taraftar desteği var,Mustafa Cengiz'i eleştirince hemen size küfreden kitleler var,başkan o kitlelerin gözünde kahraman,biz ise eleştirince hain oluyoruz.

Ah şu zaman dedikleri ...

Zaman kimin haklı kimin haksız olduğunu gösterecek
13 Ocak 2020 de yazdığım yazı,zaman gösterdi,aksi olamazdı zaten,bu mesajdan öncede M.Cengiz'e en karşı duran kişilerdendim.

2 yıl önce sosyal medyada Galatasaray paylaşımları yaptığım bir platform vardı,6 - 7 bin üyeli,şu an kapandı,orada M.Cengiz'i eleştiren,istifaya çağıran paylaşımlar yaptığımda taraftar bana hain admin,sen kesin fblisin,bu sayfadan çıkıyoruz,başkanımızın arkasındayız,tarihimizin en iyi başkanı MC gibi şeyler yazıyorlardı

Şimdi neredeler ?
 
idari ibrasızlık bazı kişilerin Galatasaray yönetimlerinin başında salladığı demoklesin kılıcı olan ve her gerçekleştiğinde de mahkemeden dönecek hukuksuz bir tüzük maddesidir.
Derneklerde ibra tektir ve mali ve idari ibrasızlık ayrılmazlar birbirinden.
O gün bu saçma tüzüğü yapanların tek amaçları Galatasaray'daki hükümlerinin bitmemesidir. Ha Mustafa Cengiz yönetimi o lise mezunu gençlerin kulübe usulsüz şekilde üye olmasına ses çıkarmasaydı ki aralarında rakip takım taraftarları bile vardı bu ibrasızlık olmazdı.
Galatasaray'ı düşündüklerini iddia edenler cesaretleri varsa mali olarak ibra etmezler.

Mustafa Cengiz yönetiminin bugün yaptığı rezillik o gün yapılan idari ibrasızlık rezilliğinin üstünü örtmez.
 
Son düzenleme:

Üst