Mustafa Cengiz

Galatasarayımız'ın 37. başkanı bugün yapılan olağanüstü seçimli genel kurul sonrası belli oldu. Başa baş giden seçimde son başkan Dursun Özbek'i toplam oylarda 1703-1623 ile 80 oy fark atan Mustafa Cengiz yeni başkanımız oldu.

Kendisini Dursun Özbek'in bıraktığı büyük bir enkaz bekliyor. Ama yönetim-taraftar el ele atlatacağımızı düşünüyorum. En azından yeni bir kan, yeni bir sinerji oldu. Tudor, Kunter, Topsakal'dan sonra Özbek de giderek ortadaki kötü hava dağıldı.

Umarım vaat ettiği gibi amatör şubeleri profesyonel bir yapıya büründürür ve gerekli desteği sağlar. Önceki yönetimde yapılan skandalları yapmaz.

1949 Gaziantep doğumlu Sayın başkanımız Mustafa Cengiz Bey'e görevinin hayırlı olmasını temenni eder, başarılar dileriz.
 
Ahh Yasin benden önce davranmışsın :)

İnsana güven veren bir tarzı var izlediğim kadarıyla. Başarılı olmasını çok istiyorum. Hayırlı uğurlu olsun Galatasaray'ımıza.
 
bB5MPj.jpg


Galatasaray Spor Kulübü'nün 37. Başkanı Mustafa Cengiz!

Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu'nda yapılan Galatasaray Spor Kulübü Olağanüstü Seçim Genel Kurul Toplantısı sonucunda Mustafa Cengiz, Galatasaray'ın 37. başkanı oldu.

1623 oya karşılık 1703 oy alarak başkan seçilen Mustafa Cengiz teşekkür konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

"Değerli Galatasaraylılar... Mevlam ne eylerse güzel eyler; her şeyin hayırlısı olsun diyorum. Samimiyetle söylüyorum ki bugün burada sizler Galatasaray tarihinde bir ilki yaşattınız. İlk defa başkanın girdiği bir seçimde diğer aday seçim kazandı. İlk defa, 5 sandık sonrasında geriden gelen bir aday seçimi kazandı. İnanın ki bir çığır açtınız. Samimi olarak çok teşekkür ediyorum. Ben sıradan bir neferim. Hizmet arzum beni buraya getirdi. Ben sizlerin temsilcisi, yüreği ve aklıyım. Siz ne iseniz ben de oyum. Bugün düzgün bir seçim gerçekleştirdikleri için Divan'daki 5 değerli arkadaşıma, kurullardaki kişilere, gözetmenlere tek tek teşekkür ederim. İlk günden bu yana beni dinleme fırsatı bulanlara açık, şeffaf bir Galatasaray, doğruların söylendiği bir Galatasaray sözü veriyorum. Sizler olmazsanız ben bir hiçim. Sizlerle birlikte varım. 7 tane öğrenci, başlarında rahmetli Ali Sami Yen; dünyada sempatizan sayısı 100 milyona yaklaşan kitle ve 30 milyon taraftar... Türkiye'nin en değerli markasını layık olduğu en değerli yere çıkaracağız. Bunda sizin varlığınız en önemli faktör. Ben bana oy atmayanların da başkanıyım. Beni tanıyanlar böyle bir kişiliğe sahip olduğumu biliyorlar. Asla üzülmem, asla kırılmam, kendimi iyi tanıtamamışım diye üzülürüm. Onların da desteğini oyunu almaya çalışırım. Galatasaray'da hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Galatasaray'ın 14 spor dalında tekrar şahlanmasının startını veriyorum. Ali Sami Yen'den yaşayan başkanlarımıza kadar Selahattin Beyazıt'a, Alp Yalman'a, Faruk Süren'e, Mehmet Cansun'a, rahmetli başkanımız Özhan Canaydın'a, Adnan Polat'a, Ünal Aysal'a, Duygun Abi'ye ve sevgili Dursun Özbek'e gerekli özeni göstereceğim. Sevgili başkanım erken gitti. Ben ona samimi olarak yaptığı katkılar için teşekkür ederim. Başkanlarımıza yöneticilerimize ve burada bir Cumartesi günü zamanını veren Galatasaraylılara teşekkür ederim. Hepinizi en içten sevgilerimle selamlıyorum. Yaşasın Galatasaray!"


"OLAĞANÜSTÜ SEÇİM GENEL KURUL'DAN NOTLAR"

Olağanüstü Seçim Genel Kurul, Galatasaray Spor Kulübü 36. Başkanı Dursun Özbek'in konuşması ile açıldı. Dursun Özbek ve Mustafa Cengiz'in ortak adayı olan İrfan Aktar'ın seçim divan başkanlığı oylamaya sunuldu ve İrfan Aktar yapılan oylama sonucunda Olağanüstü Seçim Genel Kurul Toplantısı Başkanlığı'na seçildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından seçime ilişkin tüzük hükümlerinin hatırlatılmasının ve yapılan işlemlerin ardından sırasıyla Mustafa Cengiz ve Dursun Özbek genel kurul üyelerine kısa birer konuşma yaptı.


"ONLAR MUTLU BİR ŞEKİLDE BİZİ İZLİYOR"

Mustafa Cengiz, yaptığı kısa konuşmada; "Ali Sami Yen... 7 öğrenci bir sınıfta oturuyor, bir karar alıyor. Maddi olanakları da kısıtlı. Bir takım, bir ekip oluşturmaya çalışıyor bu ekip. 113 yıl sonra bugün bu koridorlarda ve tüm dünyada 100 milyona yakın sempatizan, 30 milyona yakın taraftar vücut buluyor. Bu sosyolojik olarak incelenmesi gereken bir olgu. Onlar mutlu bir şekilde bizi izliyor. Biz uygun bir zaman ve şartlar içinde seçim olsun isterdik. Camia için hayırlı olsun diyorum. Burada konuşma yaparak kanaatinizin değişeceğini düşünmüyorum. Sayın Dursun başkanıma teşekkür ediyorum. Ekip arkadaşlarıyla çalışıp bizleri bugüne getirdi. Ben zaten gerekli eleştirilerimi ifade ettim. Bu dostane havanın eleştirilerle bozulmasını istemiyorum. Tüm insanların iyi niyetle, yanlış da yapsa hata da yapsa bu yürekle çarptığını ve buralara geldiğini biliyorum. Biz ekip olarak sevgili Dursun başkana, bizden önce görev yapmış tüm yönetim kurulu üyelerine, buraya gelip sahip çıkan ve sosyal bir varlığı sürdüren özverili davranan herkese teşekkür ediyorum" dedi.


"GALATASARAY'IN BAŞARISINA ODAKLANDIM"

Dursun Özbek ise, "2 buçuk senedir tüm yaptıklarımız malumunuz. Yapacaklarımı da açıkladım. Galatasaray'ın yarınlarının bugünden daha güzel olmasını, istikrarın yer almasını ve huzuru istiyorum. Seçim dönemleri rekabet içinde geçer. Galatasaray'da bu tatlı bir rekabettir. Gelişen futbol ekonomisinin sunduğu değerler çok üst değerler. Şampiyonluk primleri 250 milyon TL'ye kadar ulaşıyor. Bu her takım için, Galatasaray için de büyük bir meblağ. Ben bu sezon Galatasaray'ın şampiyonluğuna, her türlü olumsuzluğa savaşmaya, Galatasaray'ın mali yapısını kazanmaya odaklandım. Bu nedenle bugüne kadar yaptığım hizmeti beğendiyseniz sunduğum projelere onayınız varsa desteğinizi rica ediyorum. Seçimin Galatasaray Spor Kulübü'ne hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.


"18 SANDIKTA OY KULLANILDI"

Aidatlarını yatıran 7 bin 494 kulüp üyesinin, Galatasaray Spor Kulübü Başkanını seçmek için oy kullanma hakkı olduğu seçimde üyeler, sınıflara dağıtılmış toplam 18 sandıkta, üyelik sicil numaralarına göre oy kullandı. Yapılan renk seçimine göre başkan adaylarından Dursun Özbek için "kırmızı", Mustafa Cengiz için de "sarı" oy pusulası kullanıldı.

Olağanüstü Seçim Genel Kurulu'nda, saat 10:55'te başlayan oy verme işlemi 15:00'te sona ererken sandıklara göre oyların dağılımı şu şekilde oluştu:

1. Sandık: 56 Sarı, 68 Kırmızı
2. Sandık: 68 Sarı, 96 Kırmızı
3. Sandık: 69 Sarı, 113 Kırmızı
4. Sandık: 78 Sarı, 128 Kırmızı
5. Sandık: 109 Sarı, 118 Kırmızı
6. Sandık: 98 Sarı, 110 Kırmızı
7. Sandık: 100 Sarı, 86 Kırmızı
8. Sandık: 99 Sarı, 74 Kırmızı
9. Sandık: 101 Sarı, 65 Kırmızı
10. Sandık: 96 Sarı, 74 Kırmızı
11. Sandık: 98 Sarı, 84 Kırmızı
12. Sandık: 123 Sarı, 58 Kırmızı
13. Sandık: 116 Sarı, 61 Kırmızı
14. Sandık: 89 Sarı, 60 Kırmızı
15. Sandık: 94 Sarı, 78 Kırmızı
16. Sandık: 90 Sarı, 64 Kırmızı
17. Sandık: 93 Sarı, 95 Kırmızı
18. Sandık: 125 Sarı, 191 Kırmızı
 
Son düzenleme:
Başarılar Mustafa Cengiz. Zor zamanda yaptığı fedakârlığı, gösterdiği cesareti, sorumluluk almasını unutmayacağız.

Daha önemlisi bizi şu Dursun'dan kurtardığı için teşekkürler. Her branşta eski günlere dönmek ümidi ile. Hayırlı olsun.
 
BLM8rG.jpg


“Galatasaray’dan ve Galatasaraylılardan emindik”

Galatasaray Spor Kulübü'nün 37. Başkanı Mustafa Cengiz, Olağünüstü Seçim Genel Kurul Toplantısı'nın ardından kürsüde bir konuşma gerçekleştirdi. Cengiz, kürsüdeki konuşmasından sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Mustafa Cengiz'in konuşmasından öne çıkan sözler şöyleydi:


"Sadece 1 hafta hazırlanabildik. Son 3 günümüz çok yoğun geçti. Çalışan 60'a yakın arkadaşımız ve bizim için çarpan binlerce yürekle buraya geldik. Galatasaray camiasının en önemli noktası, gösterdiği reflekstir. Kimsenin ummadığı bir neticedir bu”


‘MÜCADELE ETMEYENİN GÖZÜNÜN YAŞINA BAKMAYIZ’

"Galatasaray'ın en iyi şekilde savaşması için ne gerekiyorsa, biz onu hazırlayacağız. Hangi branşta olursa olsun, sahada ölümüne mücadele etmeyen sporcunun, kimse kusura bakmasın, gözünün yaşına bakmayız."


‘BURADA BİR RUHU TEMSİL EDİYORUM’

"Seçimin, kırılma noktası, sağ duyu. Yaşlı ağabeylerimiz, 'Sen bu mücadeleye girme, kaybedeceksin, yazık. İyi bir insansın, harcanma.' dediler. Galatasaray için ben harcanırım. Önemli değil. Burada bir ruhu temsil ediyorum. O ruh için harcanırsanız, şehit olmak gibi bir şey. Bu ruhun ölmediğini gördünüz. Katılım daha yüksek olsaydı, çok daha büyük refleks olurdu. Bundan emindik. Galatasaray'dan ve Galatasaraylılardan emindik."


‘ÖMRÜMÜZ VEFA ETTİKÇE HİZMET İÇİN VARIZ’

"Bir söz verdik. Tabii ki biz 3 ay için değil, 33 ay, 33 sene için geldik. Ömrümüz vefa ettikçe hizmet için varız. Mevcut bütün projeleri daha iyi hale getireceğiz."


‘ALBAYRAK VE ELMAS SPORTİF AŞ’DE BULUNACAK’

“Abdürrahim Albayrak ve Burak Elmas, tüm uzmanlıklarıyla Galatasaray Sportif AŞ'de bulunacaklar. Galatasaray'a yararlı insanları oraya koyacağız."


‘FATİH TERİM’İN TALEPLERİ BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ’

“Fatih Terim hocamızın talepleri bizim için çok önemli. Sağlıklı bir dinamizm, ruh ortaya koyacağız. Galatasaray yeniden kendine gelecek ve mücadele edecek. Bunu da Fatih Terim hocamız ve biz birlikte sağlayacağız. Var olan ruhu parlatacağız"


‘BORÇ VE KAYNAK YÖNETİMİ KONUSUNDA ÇALIŞACAĞIZ’

"İlk yapacağım, mali açıdan durumumuzu tespit edip, tümüyle bu sorunları çözmek olacak. Sportif sorunları da halledeceğiz. Bizim için mali konular birinci sırada. Mazbatayı aldığımız günden itibaren gece gündüz çalışıp, mali konuları bir programa bağlayacağız. Borç ve kaynak yönetimi konularında çalışacağız."
 
Son düzenleme:
3-4 aylık dönemde, başarısız bile olsa , Galatasaray'ın sağlıklı bir seçime gitmesini sağlayarak , çok büyük hizmet etmiş oldu. Ayrıca , başarı da yakalarsa, unutulmazlar arasına girer. Hayırlı olsun başkan, başarılar.
 
Öncelikle Mustafa Cengiz başkanımıza hayırlı olsun.Adil olmayan bir baskın seçimde tarihi bir geri dönüşle kulübümüzün 37.başkanı olmuştur. Bu kısa sürede çok fazla etki alanı olmaya bilir zamandan dolayı ama bizi Dursun'dan kurtarması bile yeter :) Eminim kısa süre de olsa başarılı bir yapı kurarak söz verdiği şekilde seçimde yeniden aday olacaktır.Kulübü hak ettiği zamanda seçime götürmesi duruşunu bizlere gösteriyor. Bu dik duruşu için kendisine teşekkür ediyorum ve başarılar diliyorum.
 
En büyük sevdamızın başına geçtiği ve bize tarihimizin en rezil en beceriksiz en iş bilmez yöneticilerini layık gören Dursun Özbek'den kurtardığı için kendisine teşekkür ediyor ve de tebrik ediyorum. Umarım 4 aylık kısa dönemde gelecek adına doğru kararlara imza atar...

Kısa dönemde yapmayı planladığı tüm şubeleri profesyonel kadrolarla yönetme düşüncesini hayata geçirmesi bile büyük bir başarı olacaktır.
 
Mustafa Cengiz başkanın genel kurullarda yaptığı tüm konuşmaları takip ettim. Umarım o konuşmalara göre başkanlık yapar.

İlk olarak futbol, basketbol ve voleybol takımlarının ihtiyaçları giderilmeli, Galatasaray'ın bir spor kulübü olduğu tekrar hatırlanmalı. Sonrasında Dursun Özbek'in art niyetli şekilde yaptığı Riva, Florya, stad, salon ve Turkcell anlaşmaları düzenlenmeli.

Bu zor zamanda elini taşın altına koymuş olması benim için yeterliyken, umarım 4-5 ay iyi başkanlık yapar ve sonraki dönem de başkan olur.
 
dO2ayQ.jpg


“Tek hedefimiz her durumda ve her şartta şampiyonluk”

Galatasaray Spor Kulübü'nün 37. Başkanı Mustafa Cengiz, Ali Sami Yen Spor kompleksi Türk telekom Stadyumu'nda düzenlenen mazbata töreninin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Başkan Mustafa Cengiz'in kendisine yöneltilen sorulara verdiği yanıtlar şu şekildeydi:


"Ben doğal olmaktan, şeffaf olmaktan, gerekirse pot kırmaktan çekinmeyen bir insanım. En önemlisi art niyet taşımamak. Ben sosyal bir camianın temsilcisiyim, ticari ve siyasi bir kuruluş değil. Bir ortak paydayı paylaşan insanların bir araya getirdiği bir oluşum, bir nevi ruh, bir nevi tutku… İnsanların ruhunu temizleyen, müzik gibi rahatlama aracı. İnsanları üzen, rahatsız eden bir hale gelirse insanlar bunu sosyal camiadan giderek uzaklaşır. Bizim amaç ve görevimiz bize teslim edilen ruhu insanların isteklerine uygun hale getirmek, paylaşmak ve artırmak. Galatasaray öyle bir oluşum haline geldi ki lisemizin çatısı altındaki 7 arkadaşla kurulan spor kulübü 100 milyona ulaşan sempatizan ve 30 milyona yakın taraftara ulaştı. Biz bunun bir parçası olmanın gururunu yaşıyoruz”

"Öyle güzel kelimeler var ki Türkçemizde 3-4 dili bir araya getiriyorum, kendimi bir dille zor ifade ediyorum. 'Allah utandırmasın' büyük bir kelime. Allah her birimizi utandırmasın ve pişman etmesin. Kritik dönemlerden geçiyoruz ve bu kritik dönemleri biz aşacağımıza inanıyoruz. Sorunları halının altına süpüre süpüre bir hale getiriyoruz. Her gün bir kiloyu kaldırabilirsiniz. Ama 365 gün bir kiloyu kaldırmazsanız tek seferde 365 kiloyu kaldırmanız mümkün değil. Ertelenmiş sorunlar kümülatif halde bugünlere geldi. Bundan korkmuyoruz. Elimizi taşın altına koyduk. Bir süre istiyoruz. Kısa vadede nakit akışını sağlamak için çalışan, emekçi, sporcu kardeşlerimden maksimum bir ay, 10-15 gün süre içinde çözeceğimizden emin olabilirsiniz."

“Sportif AŞ'de yönetim kurulunda bulunan üyelerden özellikle rica ediyorum. SPK'nın dolaplı girdaplarına direnmeyelim. Onlar Galatasaraylı değerli üyeler. Galatasaray’a hizmet etmiş üyeler. Hepsini yeniden değerlendireceğiz. Tamamının istifa etmesini rica ediyoruz. Bugünden itibaren, yarından tezi yok istifa etmelerini istiyorum.”

“Biz manevi bir topluluğuz. Gösterilen sevgi benim üzerimdeki yükü artırıyor. Çalışma ve sorumluluk duygumu bana gösterilen sevgi artırıyor. Uçakta giderken bile zamanın boşa gittiğini hissettim. Uçak pas geçtiğinde herkes endişe içindeyken bile bir ‘eyvah on dakikam daha geçti’ diye düşündüm. ‘Bu adam çok çalıyor’ tarzı popülist yaklaşımda değilim. İlgi ve pozitif yaklaşım üzerimdeki sorumluluk duygusunu artırıyor.”

“Mali tabloyu alamadım. Ek 75 milyon TL finansman istenen dernek noktasındayız. Sportif AŞ'nin Kasım sonunda açıklaması gereken bilançosu açıklanmadı. Onu da göremedik. Neden ertelendi bilmiyorum. Geçmiş yönetime asla bir taş atmam, dokundurmam da... Biz bunu Sayın Başkana soracağız. Devir-teslim töreninde üç aylık bilançoyu umarım görme şansımız olacak. Sevgili Dursun Başkanımızın döneminde iki buçuk yılda 470 milyon TL’lik zarar var. Bunun artışa geçmesi gerekiyor. 5 yıllık sürenin sonuna geldik. Dursun başkanımızın da katkılarıyla bu işi çözümleyeceğimize inanıyoruz. Bu desteği tüm yaşayan başkanlarımızdan gördük. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Yaşayan başkanlardan, ikinci başkanlardan, divan başkanlarından ve yardımcılarından oluşan yüksek istişare konseyi kurmak istiyoruz. Onların bilgilerinden faydalanmak istiyoruz. Dursun Başkana da borç durumu, ani yükselmeler var mı, onları soracağız. İki kardeş gibi çözümleyeceğiz”

“Galatasaray'ın önünde tek bir hedef vardır. Her durumda, her şartta şampiyonluk. 13 branşta 1450 sporcuyla Türk sporuna hizmet ediyoruz. Türkiye'nin en değerli markalarından biriyiz. Özellikle futbolda şampiyonluk çok değerli. Değerli rakiplerimiz var. Kayseri de onlardan biriydi. Türk sporunun gelişmesi için şampiyonluğa en az 10 takımın oynaması gerekir. Bizim en büyük sermayemiz en büyük rakiplerimizdir. Onların yüceldiği oranda yüceliriz. Hareketli bir lig geçiyor. Fatih hocamın da önderliğinde bunu gördüm. Locada geride durdum. Rakip seyirciye saygısızlık etmek istemem. Ayağa kalkma nedenim kulübeye bakmaktı. Kulübenin golden sonra birbirine sarılmasını gördüm. İşte biz bu ruhu arıyoruz. Fatih hocam benim yaşlarımda ama 20 yaşındaki delikanlı gibi. Fatih hocam, Hasan Şaş, Ümit her atılan golde sarmaş dolaş. İşte özlediğimiz ruh buydu. Ben ne takımın ne teknik direktörümün ne taraftarın ne de üyelerin önüne geçerim. Basına da haber vermeden Kayseri maçından önce Florya'yı ziyarete gittim. Hocamızla bir yemek yedim. Tanışma fırsatı buldum. Müthiş bir kolej havası var. Onlara da Galatasaray'ın mali sıkıntıları yansıyordu ama asla söz etmediler. Onlardan bir şey istedim. 'Evinde ağlayan 10 yaşındaki çocukların gözyaşlarını düşünün, kimsenin başını öne eğdirmeyin, kaybedebilirsiniz ama terinizin son damlasana kadar mücadele edin' dedim.

Galatasaray taraftarı, ultrAslan oluşumu beni destekler nitelikte mesajlar yazdı. Samimi olarak söylüyorum. İleri gelenlerden ikisiyle ilk kez koridorda ve uçakta karşılaştım. İyi de oldu. Pankartların içeri alınması konusunda Kayseri Emniyeti ricamızı kırmadı. Bizim taraftarımız -2 derecede binlerce insan, bizi utandırmadı. Onlara ayrıca teşekkür edip ultArslan'ın 17. kuruluş yıldönümünü, sevgili Alpaslan'ı da anarak kutluyorum.

"Gomis için kasığına para sıkıştı, sakatlandı' deniyor... Espri yapıyorum tabi, öyle bir şey tabii ki yok! Büyük takımlarda her mevkide birbirini aratmayacak kalitede 3 sporcunun olması lazım. Bizde iki mevkide bu eksik. Mevcut oyuncularımızı asla küçük görmüyoruz. Fatih hocamızın ifadesini söylüyorum. 'Onlar olmasa da biz bu çocuklarla aslan gibi devam ederiz' dedi. Az günümüz var, saniyeler değerli… Hocamızla birlikte en iyi çözümü üretmeye çalışacağız. Gerekli kondisyon yüklemesi yapılamamış, bir şey demiyorum ama Fatih Hocam Florya'ya geldi; Bakırköy Belediye Başkanımızın da desteğiyle 12 kamyon, 4 traktör hafriyatı attırdı. Hocamın nelerle uğraştığını görün, hocanın da nelerle uğraştığının bilinmesi açısından söylüyorum."

"Bütün önceliğimiz ötelenmiş mali sorunları mümkün olduğunca çözümlemek. İki ayağımız bir pabuçta, bir haftada 45 kişilik kurulu ve 150’ye yakın imzayı toparlayıp verdik. Mucizenin temellerinden biri de buydu belki… Biz kötü şarabın iyisi gibi sergilendik. Şimdi ise değerlendirmeye başladılar. 7-8 yıldır Galatasaray'ı yakından izleyenler bizi zaten biliyordu. İç dinamiklere kendimizi tanıtamamıştık, şimdi onlar da bizi tanıyor. Bir basket maçı izler gibi seçim maratonu yaşandı. Belki de bir çığır açıldı. Oradan aldığımız güç de çok büyük."

"Ben devletten geldim. Önce devlet ve millet, sonra biz kazanmalıyız. Bize sağ olsun Sayın Cumhurbaşkanımız bir yol açtı. Ona bu vesileyle teşekkür ediyorum. Bu yolun 6 şerit olmasını istiyoruz.. Yüzde 80 bizim, yüzde 20'si devletin. Müteahhit yapsa, sadece vergi verecektik. Galatasaray kazancın yüzde 20'sini devlete verecek. Bunun yeniden gözden geçirilmesini daha da iyileştirilmesini istiyoruz. Bunun mümkün olduğuna inanıyor ve biliyoruz. Rakamlar 500 milyon total değerden 700 milyon dolar değerlere gelecek. Zor şartlardan geçiyor ülke ama atlatacak. Fıtratında bu güç var. İnşallah bütün kulüpler en güzel hale gelir. Riva ve Florya'yı da en güzel hale devletimizle birlikte getiririz diye düşünüyorum"

"Mazbata törenimize, bizi kırmadılar Burak Elmas ve Abdürrahim Albayrak da geldiler. Onlara daha değerli, camianın kabul edeceği başka isimlerden katılacak. Uzman bir Sportif AŞ oluşturacağız. Bir çığır açıp komiteler oluşturacağız. Gerek mali, gerek hukuki gerek idari olarak hizmet edecek. Dev bir potansiyel var. Bizim amacımız lokomotife güç vermek ateşlemek ve ileriye doğru götürmek. Galatasaray’ın o muhteşem dinamiğini harekete geçirmek.”
 
Mustafa başkana görevinde sonsuz başarılar diliyorum. Sadece 4 aylık değil 4 aydan da uzun olacaktır bence görev süresi. Umarım bu sinerji devam eder. Ekibine ve kendisine güveniyoruz.
 
azXzBz.jpg


Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, TRT Spor'da yayınlanan "Basın Tribünü" programında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz, TRT Spor'da yayınlanan "Basın Tribünü" programına konuk oldu ve çarpıcı açıklamalarda bulundu. Cengiz, Stoke City'ye transfer olan Badou Ndiaye'yi satmak istemediklerini ancak kendisinin gitmek istediğini belirtirken, "Konu öyle bir yere geldi ki, Ndiaye bize 'Oynamazsam olay çıkarırım, kıyamet koparırım' gibi konuştu. Biz de 4-5 gün içinde rakamı 2.8 milyon euro daha artırdık ve komisyon vermeden transferi tamamladık." dedi.


Mustafa Cengiz'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Ben aday olduğumda ilk şunu söylemiştim, "Galatasaray'ın tüm mali durumunu net olarak öğrenmek lazım" demiştim. Giderek sorunlar yumağı ile baş başa olduğumu görüyorum. Bir arabanın içinde camdaki buğuyu silip etrafı görmeye çalışıyorsunuz. Çok daha fazla çalışacağız.


"Ben hiçbir zaman Celal ağabeyimizin istifasını istemedim"

- Doğru olmak bir meziyet haline geliyor, normali bu zaten. Camiamıza hep doğru olacağımızın sözünü verdim. Galatasaray'da yapılan istifalar yönetimin dinamik olduğunu gösterir. Ben hiçbir zaman Celal ağabeyimizin istifasını istemedim. Sevdiğim saydığım bir abimizdir. Biz her zaman devleti öne alırız. Devletin bekası her şeyden önemlidir. Bunu söyleyince kafatasçı olarak algılamasınlar.


"Sessizlerin sesi oldum ben"

- Galatasaray başkanlığına aday olmak gibi bir düşüncem yoktu ama herkes çekilince ben orada kaldım. Bunu espri olarak söylüyorum tabii ama beni adaylığa Galatasaraylılar itti. Sessizlerin sesi oldum ben. Biz seçime %60 hazırdık. Dursun Başkan dahil '%100 hazırdım' diyen olursa gülerim.


"Mayıs ayındaki seçimde kesinlikle adayım"

- Mayıs ayındaki seçimde kesinlikle adayım. Benim hiçbir projem 3 aylık olamaz. Ben 5 yıllık kalkınma planları hedefleyen bir insanım. Ben bu programa gelmeden önce Fatih (Terim) Hocam ile 2-3 saat mayıs ayındaki transferlerimizi konuştuk.


"Çok sorun var, hepsi birikti ve büyüdü"

- Ben buraya gelirken bile şunu nasıl öderiz, bunu nasıl yaparız, onu düşünüyorum. Sivaslılar, Kayserililer, diğer taraftarlar alınmasınlar ama Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş spor kulüpleri. Sportif camiaların çimentosunu oluşturuyorlar. O kadar fazla diş var ve hepsinde problem var. Çok sorun var, hepsi birikti, büyüdü.


"Fenerbahçe'nin basketboldaki başarısını hedefliyoruz"

- Özellikle amatörlerdeki sorunlar iyice arttı. Bu demek değil ki basketbolu kapatacağız. 13 çocuk düşünün, eve sadece biri ekmek götürüyor, futbol. 12 çocuk onun ağzına bakıyor. Fenerbahçe basketbolda çok başarılı, bunu da söyleyeyim. Biz de onu hedefliyoruz. Devletimiz kulüplere sürekli yardımcı oluyor, bunu da söyleyeyim. "Finansman bulduk, getirdik" gibi bir sözüm yoktu. Hatta hiçbir seçim vaadim yoktu.


Ndiaye transferinin perde arkası"

- Kesinlikle şundan emin olun, hocamız dahil biz Ndiaye'yi göndermek istemedik. Menajeri, Ndiaye'yi öyle bir zehirledi ki... Menajerin söylediği ilk ücret 14 milyon euro ve %10 menajer parasıydı, biz "Hayır" dedik. Aradan 2 gün geçti. Hocam aradı, "Ndiaye'yi zehirlemişler" dedi. Ndiaye denen kardeşimiz benimle de görüşmek istedi, ben kabul etmedim. Hatta beni defalarca aradı, açmadım. Numarasını nereden biliyorum, sonra mesaj attı. Bu tip şeyler benim hiç tarzım değil. Kelimeleri seçerken zorlanıyorum. Konu öyle bir yere geldi ki, Ndiaye bize "Oynamazsam olay çıkarırım, kıyamet koparırım" gibi konuştu. Biz de 4-5 gün içinde rakamı 2.8 milyon euro daha artırdık ve komisyon vermeden transferi tamamladık. Ndiaye'nin parası bugün geldi. Chedjou ve Dany'den dolayı transfer yasağımız var. 1 milyon euro ödememiz gerekiyor. Biz daha Ndiaye'yi satmamışız ki o dönem. Para halbuki bugün geldi. 9 milyon euro bugün geldi, 7 milyonu daha sonra gelecek.


"En zor transfer Türkiye'de yapılıyor"

- Nagatomo gündüz geldi. Sağlık testi yapmak zorundasın. Dünyada en zor transfer yapılan ülkelerden biri Türkiye. Umarım bu düzeltilir. Kadın Voleybol Takımı'na aylardır kuruş girmiyor. Basketbol Takımı yine aynı. 30 milyona yakın para verdik. 19 milyon SGK borcu. Yellow Friday bize yıllık cironun %7'sini kazandırdı. Ndiaye transferinde hata olabilir, artı-eksi olabilir ama hukuk-mevzuata aykırı bir şey yok. Uzun süreçte ödenmesi gereken para daha kısa zamanda ödenmiş. İbralık bir durum yok. Beklediğimiz maliyetten büyük olabiliyor.


"Trabzonspor resmen paket atmış"

- Cavanda'nın serbest kalma maddesi 1.7 milyon euroydu. Cavanda'da Trabzonspor üstümüze resmen paket atmış. Bizim kırmızı çizgimiz hırsızlık. Varsa böyle bir şey %200 gereğini yaparız. Kombineler bizde 1993'te başladı, 700 kombine vardı o zaman. Abdurrahim Albayrak ile önlü arkalı otururduk. Aramızda bir sorun yok, kulüpte çok iyi işler de yapmıştır. Abdurrahim Albayrak müthiş bir Galatasaraylı, bazıları sevmiyor, şov yapıyor falan diyor. Abdurrahim Albayrak gibi Burak Bey ile de bir sorunumuz yok, o da iyi çalışıyor. Biz şeffafız, bir şey olursa da söyleriz.


"Sneijder takımda kalmak istedi ama..."

- Sneijder, takımda kalmak için indirime gitmek istedi. Ben, Sneijder'in gitmemesi için müthiş mücadele verdim. Dursun Özbek'e de tekrar konuşulması için mesaj attım. Ama Tudor, açık olarak istemedi. Sneijder, "Tudor'la çalışacağıma, 3,5 milyon euroyu yakarım" dedi. Tudor, iyi bir jimnastikçiydi, çalıştırıcıydı ama takımda o kondisyonu da göremedik.


"Arda Turan açıklaması"

- Bizim taraftar Arda'ya hem kızıyor, hem gelmesini istiyor. Bir kopukluk oldu. Arda altyapımızda yetişti, geçmiş hizmeti var. Arda da taraftarı anlayışla karşılasın, küfür hariç tabii.


"Dursun Başkan, senetlere rehin koymuş"

- Dursun Özbek, kulübe maddi olarak destek oldu. Ayrılırken 3 çek tanzim etti. Bunların toplamı 91 milyon TL. Bu paranın içinde ne kadar nakdî giriş var, ne kadar faiz var, ne kadar otel tutarı var bakacağız. Kendisine, "Ne kadar paranız varsa alacaksınız" dedim. Dursun Başkan, "Dönemimdeki zararı karşılayacağım" demişti. Ben bugün, kredi almaya gitsem, bankalardan kredi alırdım. Dursun Başkan, senetlere rehin koymuş, bu yüzden alamıyoruz. Bunu yapmamalıydı, kendisinden bunu düzeltmesini rica edeceğiz. Dursun Özbek'i devir teslim töreninde görmedim. Kendisinden senetlerin kalmasını, hisselerimiz üzerindeki rehnin ve Emlak Konut üzerindeki temliğin kalkmasını rica ediyorum.
 

Üst