Mustafa Cengiz

Başkanımız Mustafa Cengiz, Yönetim Kurulu üyelerimiz Mahmut Recevik ve İlber Aydemir, Beylikdüzü Taraftarlar Derneği’nin açılışına katıldı.

Derneğin açılışı için kurdele kesen Başkanımız, gündeme dair açıklamalarda bulundu:

“Galatasaray’ı büyük yapan kendi kuruluş ilkeleri fakat o ilkeleri yaşatan bugünlere getiren tabii ki taraftarlar. Biz bu arma ve ruh peşinde, bugün Beylikdüzü’nde toplandık. Beylikdüzülü, Galatasaraylı kardeşlerimizle birlikte olduk. Bu ruhu Türkiye’nin her tarafında görüyoruz. Bu parçalar birleşerek dünya çapında bir bütünü, Galatasaray’ı oluşturuyor. Çok büyüksün Galatasaray ve ne mutlu bize ki Galatasaraylıyız. Ne mutlu bize ki, burada bu ortak paydayı bütün kardeşlerimizle paylaşıyoruz. Sonsuza kadar yaşaması dileğiyle.

Kulüpler Birliği başkanının açıklamalarını dünkü toplantımız esnasında gördük. Şaşırarak birbirimize baktık. Oysa biz Türk futbolunun, Türkiye Cumhuriyeti’nin dostluk, barış ve kardeşlik içinde yürümesinden yanayız. Aynı sahada ölümüne birbirimize mücadele etsek de saha dışında dostluk, kardeşlik, dürüstlük ve doğruluktan yanayız. Çok şaşırdık.

‘Bütün kulüpler birlikteyiz, 17 kulübüz.’ dedi. Çok üzüldük sayın başkanının bu konuşmasına. Orada 17 kulüp yoktu. Sadece sekiz kulüp rica üzerine bildiriyi yayınladı. Aynı zamanda bu sekiz kulüp, bildirinin son paragrafıyla ilgili de değiller. 10 kulüp yayınlamadı. Çoğunluk yayınlamadığı halde, hala ‘17 kulüp yayınladı’ diye ifade etmesi, hemen akabinde ‘Galatasaray kulübüne haber vermeliydik’ demesi başka bir garabeti ortaya çıkartıyor. Biz de bu bağlamda şunu merak ediyoruz. Siz zaten 17 kulüp yazmışsınız. 18. kulüp Galatasaray yok. Galatasaray’a karşı değil diyorsunuz. Bize karşı değilseniz oraya 18. kulüp Galatasaray’ı yazacaktınız. O zaman sadece bize haber vermemiş olacaktınız. Doğruluk, dürüstlük ve dik durmak bunu gerektirir. Son paragrafta bunu deyince bütün kulüpler tepki verdi. Maalesef adında ‘birlik’ geçen ve ‘birlik’ olması gereken oluşum, ‘birlik’ güvenirliğini ve niteliğini yitirmiştir. Bize haber verilseydi, özellikle Anadolu kulüplerine ve kişilere yapılan hataları düzeltmeye çalışırdık. Biz kendimize münhasır, kendimize ayrıcalık yapacak hiçbir şeyi asla istemiyoruz. Bu hakemlerin yaptığı somut hatayı gördüğümüzde ‘diğer takımlara da yapılmasın’ dedik. Keza bazı takımların maçlarına verilmeyen hakemlerin Türkiye Futbol Federasyonu tarafından doğru bir şekilde açıkça dinlendirilmeye alınması ilk defa oluyor. Neden yıllardır gizli ve örtülü bir şekilde bazı hakemler maçlara verilmiyordu? Hepimiz biliyoruz bunu. Neden ilk defa açıkça yayınlandığında bir tepki oluştu? Kimler bu açıklamadan rahatsız oldu? Gizli ve örtülü gitmesi daha mı iyiydi? Biz de bu soruyu sorma hakkını kendimizde görüyoruz. Galatasaray Spor Kulübü, bu tip olaylarda sistemden yanadır. Biz, bu hakemlerin, hakemlik müessesesi dışında kalması gerektiğini daha önce de beyan ettik.Sadece bize değil, başka takımlara da zarar vermelerini istemediğimiz için. Sayın başkan benimle alakası yok dedi. Ancak metnin sahibi hala ortada yok. Medyada söylendiği gibi neredeyse korsan bir bildiri özelliği taşıyor. Çünkü ne yazarı ne de sahibi belli. Aslında biz biliyoruz yazarı ve sahibini ama kimse dillendirmiyor. Kral çıplak ama bizden başka, Anadolu kulüplerinden bunu söyleyen yok. Sözlü olarak bir mutabakat yapılmışsa bir zaptı olur. Kulüpler Birliği ve onun yönetimi ciddi bir iştir. Rastgele söylenecek işler değildir. Eğer yönetim kurulu kararıysa, biz de yönetim kurulundayız. Yönetim kurulu kararlarında ıslak imza olması gerekir. O da yok. Böyle layüsel, kendi kendine ‘ben yaptım, oldu’ demekle maalesef bunlar olmaz.

Galatasaray olarak biz, bir şeye daha üzüldük. Futbolu, Kulüpler Birliği’ni, bütün paydaşları ciddiye alıyoruz. Paydaşlardan sadece Galatasaray söz konusu olduğu için harekete geçmedik. Bu herhangi bir Anadolu kulübüne de yapılsa, bizi tanıyanlar bilir, aynı tepkiyi verirdik. Galatasaray karakteri olarak bundan emin olabilirsiniz. Maalesef sanki Galatasaray’a karşı bir hareket oluşmuştur. Birlik, maalesef birlik hüviyetini bu noktada kaybetmiştir. Layüsel ifadelerle ‘Bugün katılmadılar, yarın katılırlar’ gibi açıklamalar yapılmasını hiç hoş bulmadığımızı Camia adına söylüyorum. Bütün paydaşların vicdanını rahatlatacak bir çözüm, bir ortak söylem bulunmadıkça bir daha asla Kulüpler Birliği’ne katılmayacağımız gibi, bu durumda ısrar ederlerse Türk futbolunda düzenleyici başka girişimlerde bulunacağımızı bildiririz.

Tepki ve tavır kişiye göre değişiyor. Demokratik hakkımızı küfür ve aşağılayıcı bir ifade kullanmadan talep ediyoruz. Diyoruz ki; ‘Hakemler dinlendirilmeli.’ Bu hakemlerin diyalog kayıtlarını istedik. Federasyona yazılı başvuruda bulunduk, henüz bir cevap gelmedi. IFAB’ın 2. maddesi açık: Tartışmalı pozisyonlarda mutlaka vermek durumunda. Ülkenin futbol dünyasını sarsan bu özel olaylarda vermesi gerekirdi, vermedi. Şunu da merak ediyorum. Bizim demokratik taleplerimiz cezaya tabi. Ancak bazılarının açık ve net tehditlerine tek laf yok. O bildiriyi ortak bildiri olarak görmüyorum. ‘Onlara ceza verilsin’ demiyorum, sadece çifte standart adına ifade ediyorum.”
 
Devre arasında yapacağınız transferler zerre kadar umrumda değil.Bir kez daha yazıyorum Galatasaray sizlerin elinde bütün branşlarda orta seviye bir takım olacak.3 yıllık görev süresini tamamlarsanız 3 yılın sonunda Galatasaray'ın sadece adı kalır,sahada bugün olduğu gibi başakşehir gibi takımlardan aldığımız 1 puanı başarı görürüz.

1 Ocak tarihine kadar olağanüstü kongre kararı çıkmalı,çıkmazsa gelecek sezonda kaybedilmiş demektir.2 hafta içinde seçim kararı mutlaka alınmalı.

#MustafaCengizİstifa
 
Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz: "Bizim önümüze transfer gelmedi. Bunu suçlama adına söylemiyorum. Yani, 'Teknik heyet bize imza getirmedi, biz alamadık.' gibi bir şey demiyorum."

Şimdi de Fatih Hoca'ya laf atıyor.
Ancak sağa sola laf yetiştirir zaten.
Başka bir iş yaptıkları yok.
Az konuş be başkan!!!
 
Fizik hareketlerini, jest ve mimiklerini hiç sağlıklı bulmuyorum. Trabzonspor başkanı bile çok mantıklı ve güzel bir konuşma yapıyor, biz bakkal yönetiyoruz galiba burada.
 
What can I do sometimes!
Bazen ne yapabilirim?

Bu lafı kime söyledi hoca çok net belli.
Bazen olur ki lafın tamamı söylenmez!
Umarım başkan utanır!!!
 
Mustafa Cengiz “20 yıllık Galatasaray Basketbol tarihinin en önemli anı, bugün alınan Fenerbahçe galibiyetidir.”

Biri şu adamı sustursun ya!
Bu şube kadınlarda 2 erkekler de 1 Avrupa Şampiyonluğu kazandı.
Bu nasıl bir vizyonsuzluktur ya!!!
 
Bir de 30 katı bütçemizde rakibimizi yendik demiş. Dememiş ki bizim kurucularımızın rakip çıksın diye sarı-kırmızı renklerde kurduğu kulüp nasıl olur da bizim 30 katı bütçemizde kadroya, Avrupa basketbol tarihinin en büyük koçuna sahip olur diye. Başkan olduğunda da tribündeki taraftarı yönetimde göreceksiniz demişti. Hakikaten ortalama taraftar gibi günlük galibiyetleri tarihi başarı olarak görüp pazarlamakta üstüne yok. Demiyor ki biz bugün bu takımı yendiysek, seneye en azından yarı bütçelerine gelip onlarla kafa kafaya yarışmayı hedefliyoruz diye. Şu ana kadar yöneticilik anlamında yaptığı tek iyi iş personelin ve sporcuların maaşını aksatmaması. Gelgelelim son 20 yılda bu kulüp öyle başkanlar, yönetimler gördü ki şu bakkal icraatı bile kendisini tarihteki çok başkandan ayrı bir yere koyuyor. Bir de sponsor filan getiremediğini, futbola bir santrafor alamadığını, her amatör branşta Galatasaray'ı 10 kat bütçeli rakiplere karşı mücadele ettirdiğini bilip her günlük başarıdan kendine paye çıkarmasa daha iyi olacak. Kendisinden iyisinin geleceğine zerre inancım olsa gitsin diyeceğim de genel yöneticilik maharetlerine bakarsak kendisinden sonraki ilk başkanımız taş ve sopalardan olacak diye korkuyorum.
 
Mustafa Cengiz bence iyi niyetli bir adam ancak beceriksiz ve Galatasaray başkanının ağırlığına yakışmıyor. Özellikle yönetim kurulu berbat. Kulüpler Birliği açıklamasından sonraki reaksiyonları berbat. Bildiriyi destekleyen Ali Koç'la yemek yemesi berbat. Ünal Aysal gibi yeri gelince efendi, haksızlık olunca da rakiplerin ağzına eden bir başkan olmalı. Dursun Özbek zaten hem kötü niyetli hem de beceriksizdi kimse onun yanına yaklaşamaz bu alanda.

MC iyi anılmak istiyorsa, devre arasında futbola 2-3 tane kaliteli topçu, erkek basketbola adam akıllı bir PG ve pivot, erkek voleybola üst düzey bir köşe oyuncusu almalı. Ancak o zaman iyi bir başkan olabilir lakin şu anki görüntüsü vasat bir profil çiziyor.
 
Mustafa Cengiz “20 yıllık Galatasaray Basketbol tarihinin en önemli anı, bugün alınan Fenerbahçe galibiyetidir.”

Biri şu adamı sustursun ya!
Bu şube kadınlarda 2 erkekler de 1 Avrupa Şampiyonluğu kazandı.
Bu nasıl bir vizyonsuzluktur ya!!!

20 yıllık basketbol tarihi, o zaman benim dahi hatırlamadığım Spor Sergi dönemlerinde ki başka takımmış
 
Yazıklar olsun.

Bu galibiyete tarihi bir zafer olarak bakmak skandaldır.Bütçe olayına girmiş,30 kat fazla bütçeleri varmış,bu onların yönetim başarısı bizimse yönetim başarısızlığımızdır.Utanacağı yerde bunu gündeme getiriyor ve bununla övünüyor.Lafa gelince marka değerimiz büyük,en çok taraftar biz de diyorsunuz ama FB basket takımına sizden 30 kat fazla bütçe bulabiliyor,siz daha sponsor bulamadınız.


Başarıymış ! Sadece 2 puanlık bir maç kazandık.Eurocup'tan elendik,ligde diplerdeyiz.Adamlar euroleague ve ligde zirvedeler.Sizin bu şubede tek amacınız Feneri yenmek mi ? Şampiyonluk hedefiniz yok mu ? Avrupa'da bir hedefiniz yok mu ?

Bin kez yazdım yine yazıyorum sizi hala destekleyenler vakti gelince adeta ağlayarak istifa sloganları atacaklar.

Tek suç sizin değil tabi,Dursun Özbek'in karşısına tek bir aday bile çıkmadı sizden başka o sayede siz de 2 seçim kazandınız.Esas utanması gerekenler zor zamanlarda ellerini taşın altına sokmayanlardır.
 
30 kat bütçe olayını da anlamadım. Sen 1 milyon mu ayırdın yoksa Fener 60 milyon bütçe mi yaptı.. Nerden tutsan rezil oluyor ve bu şahıs hala Galatasaray spor kulübü başkanı..
 
Cikip ozur dileyeceksin hem de tipis tipis ! saatler gectikce bir tek ben mi rahatsiz oluyorum. Oyuncularin Hocanin ve Taraftarin insan ustu gayretiyle kazandigi maci unutturdu bize ne yazik ki!

Baskan sen cik ozur dile ve sonra cek git. Euroleauge Finalinde Feneri yenip sampiyon olsak anlayacagim ama siradan bir galibiyet icin 20 yili bir cirpida cope attin.

Sadece istifasini istemiyorum once ozur dileyecek ondan sonra istifa edecek.

Hic kimsenin sevincimizi kursagimizda koyma hakki yoktu, hele hele bu Galatasaray Baskani olmamaliydi!

30 yildan fazla bir sure Galatasarayi takip ederim. Basketbolla Galatasarayli renklere gonul vermis bir insanim ama boylesine kepaze bir aciklamayi yikici buldum ve hala kaldiramiyorum bu durumu!
 
Ali Koç başarılı mı ? Çok başarısız.
Mustafa Cengiz başarılı mı ? Başarısız

Ama kulübünüz için ne yaptınız deseler,Ali Koç futbol ve basketbol takımına sponsor oldum,cebimden kulübe büyük miktarda para verdim diyecek.Ali Koç FB'den almıyor veriyor çünkü FB sayesinde tanınmadı.FB başkanı olmasaydı da tanınan biriydi.

Mustafa bey madem cebinizden vermiyorsunuz,olabilir.Ali bey kadar varlıklı olmayabilirsiniz ama sponsor bulmak zorundasınız.Basketbola ya kendiniz sponsor olacaksınız ya da sponsor bulacaksınız.

Ya da gideceksiniz.
 
Mustafa Cengiz ve yönetiminin sevmediğim bir diğer yönü ise patavatsız olmaları. 2 kere düşünmeden konuşmaları. Gerek başkan gerekse Albayrak bilinçsizce konuşarak sürekli gaf yapıyor ve rakiplere dalga malzemesi veriyor. Son 20 yılın en büyük olayı derken ya basketbol tarihinden haberi yok ya da tam istediğini anlatamadı. Ama skandala imza atmış oldu. Bu takım yeri geldi veteran takımla 6 kişiyle de yendi, bu takım yeri geldi Euroleaguede final oynadıkları zaman da yendi ancak o zaman yöneticilerin hiç 20 yılın en önemli galibiyeti gibi bir lafzını duymadım.

Yönetime tavsiyemiz, düşündükleri her şeyi açığa çıkarmaması. Bir şey söyleyecekse en az 2 kere düşünmeleri, rakiplere dalga malzemesi vermemelidir.
 
Mustafa Cengiz ve yönetiminin sevmediğim bir diğer yönü ise patavatsız olmaları. 2 kere düşünmeden konuşmaları. Gerek başkan gerekse Albayrak bilinçsizce konuşarak sürekli gaf yapıyor ve rakiplere dalga malzemesi veriyor. Son 20 yılın en büyük olayı derken ya basketbol tarihinden haberi yok ya da tam istediğini anlatamadı. Ama skandala imza atmış oldu. Bu takım yeri geldi veteran takımla 6 kişiyle de yendi, bu takım yeri geldi Euroleaguede final oynadıkları zaman da yendi ancak o zaman yöneticilerin hiç 20 yılın en önemli galibiyeti gibi bir lafzını duymadım.

Yönetime tavsiyemiz, düşündükleri her şeyi açığa çıkarmaması. Bir şey söyleyecekse en az 2 kere düşünmeleri, rakiplere dalga malzemesi vermemelidir.

Açıklamanın tam metninden anlaşıldığı şekilde, son 20 yılda Galatasaray'ın en düşük bütçelerden biriyle en formda fb'ye karşı oynayıp kazandığı ifade edilmiş. Ancak tuhaf olan bu düşük bütçenin sebebi sizken bununla övünecek olan yine nasıl siz oluyorsunuz! Kendilerini övmek ve yanlışlarını perdelemeden ibaret küçük bir pr çalışması. Böyle yaparak başka camialardan önce bize kendilerini rezil ediyorlar.
 
"Ozan'ın 7.5 mio €'ya serbest kalır maddesini bizde İngilizler'den teklif gelince öğrendik."

Açıklamanın rezilliğine bakar mısınız ? İngilizler biliyor o maddeyi ama bizim başkan bilmiyor.
Gece gece çıldırttılar yine taraftarı.

Biri şu adamı sustursun.
Eğer Ozanı 7.5 milyon euro ya gönderirseniz sizde gidersiniz!!!
 

Üst