Galatasaray 61 - Anadolu Efes 69

Maça dair sorularınızı yardımcı hocamız Emir Alkaş cevaplandıracaktır...

not: Kaynak gösterilse dahi gsbasket.org dışında herhangi bir yerde yayınlanamaz.
 
Öncelikle vakit ayırma nezaketini gösterdiğiniz için teşekkür ederim.

Maçın son 2 dakikasında özellikle kısa oyuncularımız (Gordon-Ender-Tutku) 4-5 sayı geride bir takım için görece uygun sayılabilecek 3'lük poziyonlarında sürekli ekstra pas verdiler (Bomboş değillerdi ama görece boş poziyonlardı el gösteren savunma oyuncusu yoktu başın başında yada ortasında söz konusu oyuncuların şutu denediği poziyonlardı)) sonuç olarak hücumlar Shumpert'e faul yapılması ile yada boş dönülmesi ile sonuçlandı .(İlk sorum bu yoruma katılıyor musunuz katılmıyorsanız zaten diğer sorularım yanlış temel üzerinde demektir göz ardı edilebilir ).Maçın sonunda paniğe kapılmamak ve erken atış kullanmamak gerekir doğru ama bizim atışı kullanamamak gibi bir sorunumuz olmadı mı? Yani bir sistem takım da olsa doğru anda şutu atmakta sistemin parçası gibi geliyor bana sistemi birseysellik lehine sistemi bozmuyoruz ama insitatif almama lehine bir sistem dışına çıkış yaşadığımı görüşne katılr mısınız ?Böyle bir sorun varsa ne tarz çözümler üretilebilir.
 
İlk dakikalarda Barac'a sıkıştırma gelirken acaba ilerleyen dakikalarda -özellikle devre sonunda Barac etkinliğini arttırınca- neden ikili sıkıştırma gelmedi? Ya da Zaza Pachulia niye akıllara gelmedi?

Teşekkür ederim hocam cevaplarınız için.
 
En iyi skor atan oyuncularımızdan biri olan Shumpert, sıcak kalmayı seven bir oyuncu ama genelde hep ikinci periyotun ortalarında giriyor oyuna. Maçın başında 15 dakika kadar dışarda kalınca maça ısınması zor oluyormu? Daha erken düşünülebilir mi, yada düşünülmemesinin sebebi nedir? Teşekkürler..
 
Öncelikle kısa oyuncularımızın hiçbiri eli titreyen oyuncular değil zaten kariyerlerine baktığınızda hepsinin bu şekilde şutları attığını görürsünüz, yani öyle maç büyüdükçe küçülen karakterde oyuncular değil hiçbiri. Maça da baktığınızda çok günümüzde olmamamıza rağmen genelde maç sonu için güzel atışlarda bulduk bir iki acele şut, bir iki boş atış var ama işte bazen oyuncu hissetmediği zaman o şutu atmıyor, dediğim gibi maç sonu için güzel pozisyonları bulduk Shumpert'i içerde topla buluşturduk faul aldık zaman işlemeden sayılar bulduk. Yani buda bizim oyun düzenimiz içerisinde olan bi durum.
Dediğim gibi çok günümüzde olmamamıza rağmen maç sonunu iyi oynadığımızı düşünüyorum mesela geçen seneki bir Olin maçında çok telaş yapmıştık, şimdi rakip Efes olmasına rağmen o dakikaları gayet olumlu oynayabiliyoruz.


Zaza maça beklediğimizden çok daha iyi başladı zaten çok yorulana kadar da onu içerde tuttuk. Her oyun düzeninin kendine göre sıkıntıları var, ikili sıkıştırma yaparken de gerçi atamadı ama Vujacic boş şutlar buldu. Barac'ın orada çok yalnız kalmasının tek nedeni de ikili sıkıştırma olmaması değil, biraz da takımın ona bir adım atması lazım. Takım onu çok yalnız bırakmamalıydı, her oyunun kendine göre avantajları dezavantajları var. Zaza konusuna tekrar dönecek olursak Zaza takımla yeni çalışmaya başladı bizle beraber değildi sakatlığından dolayı onu da kullanabildiğimiz maksimum sürede kullandık zaten.


Shumpert Beşiktaş'a ilk transfer olduğunda da benchten gelip katkı veren bir oyuncuydu genel kariyeri boyunca benchten gelerek katkı veren bir oyuncu olmuş kendisi de zaten bu şekilde oynamayı seviyor. Biz de açıkçası maç sonunda diri bir Shumpert´i sahada görmek istiyoruz. Her şeyden önce bu sene geçen seneden biraz farklı 25 dakikadan fazla sahada kalan oyuncular bizim gözümüzde bu yeni düzende fazla süre almış oyuncular. Shumpert çok güvendiğimiz oyunculardan birisi, zaten sürelerine baktığınız zaman ortalama olarak takımın en çok sahada kalan oyuncularından birisi. Çok da verimli oynadığını düşünüyoruz.
 

Üst