Galatasaray 63 - Siena 67 vs Bandırma Kırmızı

Maçlara dair sorularınızı yardımcı hocamız Emir Alkaş cevaplandıracaktır...

not: Kaynak gösterilse dahi gsbasket.org dışında herhangi bir yerde yayınlanamaz.
 
Bu takımın Eurolig için kurulmadığını biliyoruz. Bütçe dahilinde kanımca beklentilerin üzerine dahi çıktık. Oyuncularımızda çok hoşumuza giden bir karakter var. O da son topa kadar savaşma karakteri. Fakat ben bunu bazı oyuncularımız için maalesef söyleyemiyorum. Belki siz hata diye kabul etmeyeceksiniz fakat Songalia gerçekten beklentilerin çok altında. Benim izlediğim Songalia gerçekten el freni işlevi görüyor. En azından bundan sonra ki sezonları düşünerek yapılabilecek çok kaliteli bir dış şutu olan 4 numara ve ribaund özellikli bir 5 numara ile önümüze daha rahat bakabiliriz bence. Jaka'ya en azından sezon sonuna kadar sabredilebilir fakat bence 4 ve 5 numara mevzusu gerçekten çok önemli. Merak ettiğim var mı acaba bu mevkiler için bir çalışma? Yada düşünülüyor mu en azından bu pozisyonlar için takviye ?
Olmasada olur, biz bu takımı ne günlerde destekledik, yine destekleriz. Ama insan daha iyisini istiyor işte. Her ne olursa olsun ; Yürüyedurun Aslanlar...
 
Emir Hocam selamlar. Dün her ne kadar isim olarak çok büyük olsa da eksikleriyle kadro kalitesi olarak bizden aşağı da bir takıma yenildiğimizi düşünüyorum. Öncelikle tam anlamıyla point guarda sahip olmayan bir takımla oynadık neden tam sahada top getiren oyuncuya hiç baskı düşünmedik? Bir ara topu Moss getiriyordu ancak yine de yarı sahayı çok rahat geçtiler. Hucumda ise çok durağandık, sene başında daha hareketli ve akıcı hucum ediyorduk acaba bunun takımın yorgunluğuyla ilgisi olabilir mi? Her ne kadar top 16'ya çok yakın olsak da gruptaki performansımızı nasıl buluyorsunuz? Son olarak bu sene iç sahada önemli hedef maçlar kaybettik, sizce takım şuan yüzde kaçıyla oynuyor ? ( mücadele bakımından söylemiyorum, takımı izleyen herkes bütün oyuncuların her şeyini verdiğini görebiliyor zaten) Neleri eksik yapıyoruz ? Şimdiden teşekkürler.
 
Bizim Siena maçındaki öncelikli hedefimiz topu baskına almaktı, rakibimizde topu getirmeye çalışan kısalarını gerektiği gibi karşılayamadık onlara rahat oyun kurma fırsatı verdik böyle oluncada maçı kazanma konusunda sıkıntı yaşadık. Siena hucümlarımızda özelliklede pick and roll hucumlarımızda bizi durdurmayı başardı bunu yaparkende Alan savunması gibi gözüken aslında adam adama savunma ile hücümda tüm akıcılığımızı kaybetmemizi neden oldu bizde buna saha içinde bi çözüm üretemeyince maçı malesef kaybettik.Burda şunu söylemek istiyorum Rakibimizde belli eksikler vardı evet zaten bunu görmek için maç kadrolarına bakmak yetiyor, asıl dikkat çekmek istediğim nokta Siena gibi takımlarda bazen eksikler çok başka enerjilerin açığa çıkmasına neden oluyor mesela baktığınızda Bo Mccaleb olsa belki Zisis den o çok kritik performansı alamayacaklardı, hani bu tara takımlarda eksiklerin olması bazen takımı olumlu bile etkiliyor takımda. Siena'da sahada çok farklı enerjiler belki çok daha düzenli bir basketbol gördük.Birde forumu elimden geldiğince takip ediyorum buradaki eleştirilere insanların fikirlerine yaptığı çıkarımların değerli olduğunu düşünüyorum bir kez daha şunu belirtmek isterim ki bu sayfada sahanın içi ile ilgili her şeyi sorabilirsiniz bütün sorularınızı elimden geldiğince cevaplayacağımdan şüpheniz olmasın.
 

Üst