Galatasaray 82-61 Cras Basket Taranto | 2008-09 EuroCup Şampiyonu Galatasaray

Re: GALATASARAY AVRUPA SAMPIYONU!

En Çok Kupa Kazanan Türk Takımı

FIBA Bayanlar Eurocup finalinde Cras Basket Taranto takımını eleyerek Avrupa Şampiyonu olan Galatasaray Bayan Basketbol Takımı, aynı zamanda ülkemize takım sporlarındaki 10. kupasını kazandırdı. Kazanılan 10 kupada ise Galatasaray'ın adı ön planda. Türkiye'nin takım sporlarında kazandığı 10 kupanın beşini ülkemize Galatasaray getirdi.

Türk takımları spor tarihimizde 10 kez kupa sevinçi yaşadı. Bayan, erkek ve tekerlekli sandalye olmak üzere basketbolun üç dalında da kupa kazanan ülkemiz ayrıca futbol ve voleybolda da aynı başarıya ulaştı. Toplamda 10 kez kupa kazanan Türk takımları içerisinde ise Galatasaray'ın ayrı bir yeri var. Türk spor tarihinde kazanılmış 10 kupadan beşinin altında Galatasaray imzası var.

Galatasaray, futbol takımıyla UEFA ve Süper Kupa'yı, bayan basketbol takımıyla FIBA Eurocup'ı ve tekerlekli sandalye basketbol takımıyla da Şampiyonlar Ligi ve Kıtalararası Kupa'yı ülkemize getirdi.
Galatasaray dışında Efes Pilsen, Vakıfbank Güneş Sigorta (iki kez), Eczacıbaşı Zentiva ve Arkasspor da ülkemize kendi branşlarında kupalar kazandırdılar
 
Re: GALATASARAY AVRUPA SAMPIYONU!

Abdullah SAYGILI' Alıntı:
A.Çağlar TORUN":1fs0v7mj]Söyleyecek çok şeyimiz var ama önce bi sahte sevgileri ile basının ve şubenin varlığını bu maçta hatırlayanların ortadan çekilmesini bekliyoruz. Dvd'si çıkartılırsa bu serüvenin Uefa tarzında işte o zaman on numara olur. Maçın full linklerini bloga ekledim şimdilik bununla idare edelim..[/quote] Blogun Linkini alabilirmiyiz.[/quote:1fs0v7mj] [url="http://sarayinsultanlari.blogspot.com/' Alıntı:
http://sarayinsultanlari.blogspot.com/[/url]
 
Re: GALATASARAY AVRUPA SAMPIYONU!

Tek kelimeyle helal olsun size kızlar...! Geçen hafta +12 averaj verdiğimiz dakikadan itibaren hep umutluydum, hep inanıyordum ve sonunda başardık!

Bu maça gitmeyi çok istedim ama Hamburg maçında sınırları zorlayıp gitmiştim bu sefer maddi imkanlar el vermeyince ekran karşısına geçtik ancak nasıl geçtim gelin birde bana sorun, ben neden orada değilim diye kendimi yedim bitirdim ama olsun biz hep uzaktan sevmedik mi sizleri zaten?... Maç başladı ve müthiş bir oyun ve skor elde ettik, maç başlamadan bırakın +13'ü +33'e inanmıştım ama "Dişi Aslanlar'ımız" +21'de bıraktı, canları sağolsun...

İlk periyot tam bizim istediğimiz gibi gitti, ikinci periyotta hafif hızımız ilk periyota nazaran eksilsede yine harika bir Galatasay vardı salonda. Üçüncü periyot'a geldiğimizde yine ilk maçtaki gibi olmaya başladı, salonda babam, ben ve dedem'le oturup izliyorduk. O kadar inanmıştım ki kupayı alacağımıza dedem moralimi bozmaya çalışsada başaramadı.. 3. ve 4. periyot'ta hafiften içim burkuldu, "aman geçen haftaki gibi olmasın" diyordum bir yandan ama o kadar çok inanmış ve sarılmıştık ki o kupaya, asla böyle bir şey olacağına ihtimal dahi vermedim ve öylede oldu. Ahmet Dedehayır'dan, yönetim kuruluna, Başkan Adnan Polat'tan eski başkanlara, malzemecimizden masörümüze, teknik kadrodan eski koçumuz Cem Hoca'ya, dün takımımızı destekleyip kupayı almamızda büyük pay sahibi olan ve o salon'u hınça hınç dolduran bütün herkese ve aslan kızlarımıza çok teşekkürler... Ben böyle bir şeyi sezon başında fener'e karşı Cumhurbaşkanlığı kupasında yaşamıştım ama dünkü bambaşka birşeydi..

Avrupa'da ki basketbol seyircisine nazire yapar gibi organize olan ve destekleyen taraftara ayrı bir parantez açmak lazım..

Her zaman 50-100 kişiye oynayan kızlarımız bu sefer binlere hatta milyonların önünde oynadı, takımın gücü hafif düşüşe geçtiğinde taraftar elinden geleni yaparak takımı şaha kaldırdı, bir ara tezahürat sesi azalsada yine hiç kopmadılar maçtan ve davullarla, pankartlarla, sesleriyle, meşalelerle desteklediler.. Sizlerede kocaman bir helal olsun..! Sadece derbi zamanında dolan o salona bu sefer resmen sığmadınız, evden desteğini ve yüreğini sizlere gönderen bütün taraftalar adına çok teşekkürler, yine gösterdiniz büyüklüğünüzü...

Ve kızlarımız...

Tek tek performans analizi yapmayayım şimdi, muhakkak bir şeyleri unutur eksik yazarım ve takımımıza çok ayıp ederim ancak şu ikiliye dikkat çekmek istiyorum..

Augustus ve Young ikilisi gerçekten muhteşemdi, aslında kötü olan yoktu ancak skoru sırtlayan bu ikiliyi sezon sonunda ya da bırakın sezon sonunu 3-4 sene daha bırakmamalıyız..

Genel olarak; valla sizlere ne denilebilir şu anda bilemiyorum, beni bu sezon ikinci kez ağlattınız ya gerçekten helal olsun.. Ankara'da ki kupa maçının töreninde göz yaşlarıma hakim olamayan ben dün maçın bitiş düdüğü ve sizlerin o sevinci yaşarken yine tutamadım... Sizler böyle oynayıp bizleri gururlandırdınız ya bizim göz yaşlarımızda helal herşeyimizde..

Neyse ne diyeyim ki artık, iyi ki Galatasaray'lıyım, bunca senedir bir kez olsun bizleri utandırmayan bu camia'nın ufakta olsa bir parçası olmaktan gurur duyuyorum, sanırım yer yüzünde bundan başka büyük bir şeref olamaz..

Büyüklük; başarı, ödül, kupa, camia, taraftar, ve yazdığın tarih ile mümkündür..

Bunları alt alta sıralayıp topladığımızda Türkiye'de açık ara büyük olan tek takım çıkıyor. Bunu bulmak için sayfalarca yazı yazmaya, günlerce tartışmaya veya başka bir yolu denemeye gerek yok zaten herşey ortada..

Avrupa denilince akla gelen tek şey Galatasaray, ee Galatasaray dediğin vakitte Avrupa geliyor..

Şimdilik son sözümüzde;

"İlkleri biz yaparız, tarihi biz yazarız!.."
 
Re: GALATASARAY AVRUPA SAMPIYONU!

Dün bana hayatımın en güzel günlerinden birini yaşatan takıma teşekkürü bir borç bilirim. Unutamayacağım bir atmosfer vardı salonda dün, orada olan herkes çok şanslıydı.
 
Re: GALATASARAY AVRUPA SAMPIYONU!

Eyüp YILDIZ' Alıntı:
ORADAYDIM!

Bu maç için 'oradaydım' diyebilme ayrıcalığına sahip olduğum için çok mutluyum!

Sabah kalktığımda heyecandan titriyordum, dakikalar ilerledikçe titremem artmaya başladı, ama ne zamanki salona girdim, kardeşlerimi, renkdaşlarımı gördüm, salondaki atmosferi gördüm içim ferahladı, bu kupayı bizden kimse alamaz dedim!

Muhteşem bir taraftarımız vardı, hiç susmadan takımımıza destek olduk, top rakipteyken çıldırdık gürültü çıkardık, top bize geçince ise deliler gibi tezahürat yaptık!

Bir ara büyük başkanımız A.Polat'ta tezahürat yapıyordu işte o an gözlerim doldu, gerçekten bir aile olduğumuzu düşündüm ve hissettim!

Maça gelince bütün oyuncularımız canla başla mücadele ettiler, Seimone ve Sophia muhteşem oynadılar, özellikle Sophia öyle ribauntlar aldıkı maçı resmen bize getirdi!

Kress de çok iyiydi attığı sayılarla maça geri getirdi bizi!

Ve Işıl'ımız, Yasemin'imiz, Tuğba'mız, Esra'mız hepsi aslan gibi mücadele ettiler, hakettiğimizi bize kazandırdılar!

ARKADAŞLAR ARMA'NIN PEŞİNİ BIRAKMAYALIM!

ÇÜNKÜ!

EN GÜZEL KUPALAR DAHA HENÜZ KAZANMADIKLARIMIZ!

abi katılıyorum orda olmak ayrıcalıktı.sabah kalktığımda off 21.30a daha çok var dersler geçmiyordu ama ayhank şeyhanke geldiğimizde o müthiş atmosfer içinde olmak gurur verici bir şeydi.Sadece 45dk içinde sustuğumuz 1dk olmadı..

Şimdi Kayseridekiler kızlarımız orda yanlız bırakmamaları,bizim ise yarı final serisinde yine tribünleri doldurmamız lazım
 
Re: GALATASARAY AVRUPA SAMPIYONU!

Teker teker geçtik bütün turları
Avrupada aldık işte kupayı

Çok gururluyum, bugün okulda bütün gün havamı attım :) Duymayanda kalmamış zaten :)
 
Re: GALATASARAY AVRUPA SAMPIYONU!

Ne muhteşem gündü!

Dün bana göre salonda olan herkes birer kahramandı ve zafere katkı yaptı..

Belki şuan farkında değiliz ama yıllar geçtikçe salonda olanların dost sohbetlerinde zafere nasıl tanıklık ettiklerini gururla anlatacakları çok şey olacak!

Dünün benim için diğer özel yanıda takımın hediye olarak kupayı almasıydı. Geçen sene erkek takımının d.günümde fınal eıght te bjk ı yenmeside ilginç bir rastlantıydı. Bu karşılaştırmalara göre seneye 9-11 nisan arası bir avrupa başarısı daha geleceğini söyleyebiliriz

zaferin mimarlarını Başta Büyük başkan olmak üzere ,tüm yönetim kurulunu teknik heyet ve yüreğini her maçta ortaya koyan dişi Aslanlarımıza sonsuz teşekkürler
 
Re: GALATASARAY AVRUPA SAMPIYONU!

BİTANESİNİZ YAAA..

B_835f6c0ef8f75e58f67e016ad206fa23.jpg
 
Re: GALATASARAY AVRUPA SAMPIYONU!

Gerçekten inanılmaz bir şey.Bu sevinci,bu coşkuyu kelimelerle anlatmak imkansız.Hepiniz süpersiniz bize tekrar Avrupa şampiyonluğu yaşattığınız için teşekkürler kızlar !
 
Re: GALATASARAY AVRUPA SAMPIYONU!

günün başında başlamıştı zaten heyecan..önce saatleri saydık sonra erkenden salona gittik..o maçın öncesinde taraftar havaya girmişti zaten.maç öncesi bağırmayın ses lazım olucak laflarına rağmen o gün taraftarın sesi bir türlü bitmekk bilmedi..
en unutulmaz maçlardan biriydi düşünüyorum düşünüyorum sonuç olarak orda olabildiğim için çok şanslıyım diebiliyorum sadece =)
o anları yaşamaktan ötesi yoktu herşeyiyle ayrı bir güzeldi..farkın erimesi uzatmaya gitmesi hepsi ayrı bir önemliydi herşey kendi haliyle güzeldi..
salondaki atmosfer zaten ayrı bir güzeldi..süslenmesi bayrakları herşeyi güzeldi ama daha güzel bir yanı vardı birliktelik =)
son zamanlarda çıkan takımdaki huzursuzluk haberlerine inat Galatasaray herşeyiyle ordaydı..bana göre tribündeki en güzl görüntüler pota arkasında erkek basket takımımızn görüntüleriydi..koray hoca ve özellkle yabancılarda dahil olmak üzere hepsi ayakta izlediler maçı.(koray hoca bi ara zıplıyodu) ve futbolcularımız onlar önümüzde olduğu için pek göremedim ama en güzel görüntü yine arda dan gelmiş.top rakipteyken ıslık flan çalmasının yanında maçın sonlarında elinde meşaleyle bizimle birlikte " bu gece barda gönlüm hovarda çalsın sazlar oynasın kızlar" diye bir bağırışı vardı=)

orda olmak harikaydı o anı yaşamak harikaydı..bir ilki başarmak kısmına hiç girmiyorum zaten =)

teşekkür ederim akıttığınız her damla ter için..teşekkür ederim bizi yine ilklerin taraftarı yaptığınız için..kelimelerle anlatılmıcak duyguları yaşattığınız için=)

BİR TARİF YOK BU SEVDAYA..!!!
 
Re: GALATASARAY AVRUPA SAMPIYONU!

Dişi Aslanlara ne kadar teşekkür etsek ne söylesek azdır.. Sağolun var olun Aslan yürekliler.. Dün kupa törenini izleyemedim daha doğrusu babam izletmedi kıskançlıktan olsa gerek.. :p Ama Siyaset Meydanı'nı izlerken Ali Kırca Abim Galatasaray yine Avrupa şampiyonu diyerek kupamızı son dakika haberi olarak verince babam beyfendininde izlemesi kaçınılmaz oldu.. :) O an ki mutluluğu ve gururu anlatamam. Ali Kırca'yada teşekkürü bir borç bilirim. ;) :)
 
Re: GALATASARAY AVRUPA SAMPIYONU!

Tarihi dakikalara şahitlik ettiğim için kendimi çok şanslı hissediyorum.Herkese çok teşekkürler.

Onu çok eleştirmiştim ama beni utandırdığı için tuğba palazoğlundan da özür diliyorum :d

Kalbimizdesiniz.
 
Re: GALATASARAY AVRUPA SAMPIYONU!

Hala içim kıpır kıpır. Helal olsun be. Tarihin yazılışını izledik resmen. Bu büyük gururu yaşadık. SOnsuz teşekkürler kızlarımıza.

2 kaldı ;)
 
Re: GALATASARAY AVRUPA SAMPIYONU!

salonun ses sistemide çok güzel olmuştu ve yalçın dümer de hakkını verdi bu muhteşem gecenin
 
Re: GALATASARAY AVRUPA SAMPIYONU!

Dün öyle bir gündü ki... Sanırım herkesin hayatında yaşadığı en büyük mutluluklardan, sevinçlerden bir tanesidir. Hala daha içim kıpır kıpır...
Herşey muhteşemdi. Taraftar, oyuncular... Hele Augustus ve takımın son sevinme gösterisi müthişti. Takımın birbirine nasıl kaynaştığı çok daha iyi görüldü. Maçı kazanacaklarına emin bir şekilde oynadılar. Zaten o atmosferde başka birşey düşünülemezdi. Herkesin gözünden görülüyordu o hırs, o motivasyon...
Salonda herkes desteğini verdi. Arda üstündeki parçalı ile ordaydı. Hiç yerine oturmadı belki de. O da katıldı ıslıklamalara... Emre Aşık, Kaptan Bülent...
616A5F61655F6361616A5163646B66696B626A80979D7769.jpg


Augustus için ne dense az... Biz onu benimsedik o da bizi. Hep istedi, hep kazanacağına inandı. Zaten yarı finaldeki o unutulmaz performans akıllardan hiç çıkmayacaktır.
62615F61655F6361616A5161626B61636B62639F6779A677.jpg

62615F61655F6361616A5161626B61636B626385988A9883.jpg
 

Üst