Galatasaray Basketbol Altyapısı Yeni Sezonu Açtı

Önder Ç.

0
Yönetici
Galatasaray basketbol altyapısı, yeni sezonu bugün açtı.

Florya Metin Oktay Tesisleri?nde buluşan kız ve erkek takımlarımız, antrenörleriyle birlikte toplu fotoğraf çektirerek 2007-2008 sezonu için çalışmalara başladılar.

Açılış töreninde konuşan Galatasaray Erkek Basketbol Altyapı Sorumlusu Sinan Ömeroğlu, yeniden yapılanan erkek ve kız takımlarımızın, eski günlere dönerek A takımlara çok sayıda oyuncu yetiştirmeyi amaçladığını vurguladı.

Bununla ilgili çok yoğun çalıştıklarını belirten Ömeroğlu, ?Tatil haznemizi çok kısalttık. Oyuncu kadromuz bir hayli genişledi. Hatta B takımları kurma eğilimindeyiz. İleride bu oyuncuların hepsini A bayan ve erkek takımlarında görmek için çalışıyoruz? dedi.

Sinan Ömeroğlu, erkeklerde diğer kulüplerle mücadele etmek için çok çalışmak gerektiğini, özellikle 1995-96-97 doğumlu oyuncuları hedef seçtiklerini, bu gençleri 4 sene içerisinde A takıma kazandırmak istediklerini söyledi.

Açılışa Galatasaray Bayan Takımı Menajeri Müge Erdem ile birlikte katılan Galatasaray Bayan Basketbol Bölümü Direktörü Mihriban Oğuz da, ?A takımımızda geçen sene başlattığımız yeniden yapılanmayı bu sezon altyapımıza da yansıtıyoruz? dedi.

A takıma daha fazla oyuncu vermeyi hedeflediklerinden söz eden Oğuz, şu anda A takımda kendi altyapımızdan yetişen 1 Genç, 2 Ümit Milli oyuncumuz olduğunun altını çizdi.

Mihriban Oğuz, ?Bu sayıyı ne kadar artırabilirsek, bizim için başarı olacaktır. Galatasaray altyapısında yetişen oyuncuların, ileride A takımda sarı kırmızı formayla çok iyi performans sergileyeceğine inanıyoruz. Altyapı antrenörlerimizin de bu amaçla şu ana kadarki başarılı performanslarını daha da arttıracaklarına inanıyoruz. Şimdiden kulübümüze hayırlı olsun. Hedefimiz tıpkı A takımında olduğu gibi altyapı takımlarında da Türkiye şampiyonluğu.? diye konuştu.

Galatasaray.Org
 
Şuan kaç oyuncumuz var ki alt yapıdan çıkıp,oynayan...
 
Her sene yeniden yapılanma denir zaten ama uzun senelerdir bir tane bile oyuncu çıkmıyor altyapıdan. Özellikle bayan takımımızın yenilmez armada oldugu ve 9 sene üstüste şampiyon oldugu senelerde genelde bütün Türk oyuncular altyapımızdan geliyordu. Maalesef bayan takımımızdaki altyapıdan yetişen oyuncularımızı da akıl almayacak şekilde kaybetmeye başladık.

Altyapıdan fazla bir umudum yok. A takımlara oyuncu çıkmıyor,çıkan tek tük oyuncunun da değeri bilinmiyor zaten.
 
Önder abi haklısın.9 sene şampiyon olduğumuzda kimler yoktu ki alt yapıdan.Şimdi yarısı Fener de oynuyor...

Kötü stratejiler,Türklere olmayan güven v.s diyebiliriz buna...Umarım düzelir herşey...
 
Samsun'da bu sene yapılan Genç Bayanlar şampiyonası'nda takımımızı üç periyot da olsa izleme imkanı bulmuştum.Ayrıca son iki gün haftasonu olduğu için diğer takımları da izlemiş,ilgili topice bir şeyler yazmıştım.Orada da üzerinde durduğum gibi her şeyden önce oyuncularımız maçın sonuna kadar ortaya koydukları mücadeleyle takdir edilmeyi hak ediyorlar.89 ve 90 doğumlu oyncuların oynadığı,kontenjandan da bir adet 88li oyuncunun oynayabildiği turnuvada 88(Beril Binoğul) ve 89 (Sena Şengezer)doğumlu birer oyuncu dışında 90,91 doğumlu oyuncularla mücadele eden takımımız belki de turnuvanın en güçlü ekibi şampiyon İÜSK ile karşılaşmasa çeyrek finalden daha ileri gidebilirlerdi.Hatta yıldız milli pivotumuz Özge Turmuş 92 doğumlu.Bu yüzden bu snene genç takımımız daha başarılı olabilir.
Bu sene ve 2005'de izlediğim Küçük Bayanlar turnuvasında izlediklerim doğrultusunda altyapıdan oyuncu yetiştirmenin önemini de görmüş oldum.Kaybettikleri belli olan maçlarda bile son saniyeye kadar mücadele eden,gözyaşlarına engel olamayan oyuncularımızla,bu sene play-off sonrası görülen güle oynaya salonu terk eden oyuncuları bir tutamayız tabii ki.Bu yüzden işinden gücünden vakit ayırabilenler takımımızı desteklemeye maçlara gidebilirse çok iyi olur.En azından biraz olsun moral verilmiş olur.
Oyuncular için tek tek yorum yapamıyorum.Öss yüzünden her gün dersane vardı sadece bir maçımızı izleyebildim.(Yasemen Saylar 3 periyotta bile kalitesini belli ediyordu,diğer topicte yazdığım için bu oyuncuyla ilgili görüşlerimi tekrar etmeyeceğim)
Yıldız Milli Takım aday kadrosunda ise Genç Milli Takımla da çalışan Özge Turmuş ve takımımızın Türkiye ikincisi olduğu şampiyonada sayı kraliçesi olan Yasemin İbek vardı;ancak en son Yıldız Milli Takımla ilgili haberi okurken Yasemin İbek'in ismi listede yoktu.Sanırım kadrodan çıkarıldı.
Umarım bu yaş gruplarında 3 yada 4 oyuncuyu takımızda görebiliriz ileride.Mücadeleci bir ruh kazanmak için altyapıdan oyuncu yetiştirmek önemli.Şüphesiz iş altyapıdan oyuncu çıkarmakla bitmiyor.A takımda da bu oyunculara güvenecek bir coach ile çalışırsak önümüzdeki yıllarda altyaıdan oyuncular çıkarabiliriz.
 
Hangisi bilmiyorum ama bayan takımlarından birindeki hocalardan biri oyunculara devamlı küfürler ediyormuş, hatta daha ileri gidip tokatladığı bile yazılmıştı bir yerde. Önce bu tip insanlar temizlensin !
 
Re:

Mert Demirtepe' Alıntı:
Hangisi bilmiyorum ama bayan takımlarından birindeki hocalardan biri oyunculara devamlı küfürler ediyormuş, hatta daha ileri gidip tokatladığı bile yazılmıştı bir yerde. Önce bu tip insanlar temizlensin !

Bu olay çok konuşuluyordu zaten. Adını vermeyeceğim bu insanın oynucuya yaklaşımını maçları izlerken çok rahat anlayabiliyorsunuz. Bu klübe hiç ama hiç yakışmıyor. Gerçi Özhan Canaydın da yakışmıyor bu klübe ama yapcak birşey yok.
 
Klüpten gönderiliyorsa vardır herhalde bir problem.
 
Geçtiğimiz sezon yıldız ve genç bayan takımlarını çalıştıran Sertan Çakırer'in Galatasaray ile yollarının ayrılmasının ardından yeni sezonda görev yapacak antrenörler kesinleşti. Galatasaray genç erkek takımını çalıştıran Barış Akgün, genç bayan takımın antrenörlüğünü üstlenirken yardımcılığını ise geçen sene A takım'da da görev alan Duygu Kaşıkara yapacak. Yine geçtiğimiz sezon A bayan takım'da Ayhan Avcı'nın asistanlığını yapan Anıl Tağtekin, yıldız bayan takımını çalıştıracak. Efe Güven ise Anıl Tağtekin'in yardımcısı olarak yıldızlarda sahaya çıkarken, gençlerde de Barış Akgün'e yardımcı olacak. Birtan Öztürk ise küçük takımdaki görevine devam edecek.
kaynak:altyapibasket.com
 
http://www.istanbulbasket.org/haber_gos ... er_id=2741

Başka bir sitede daha önce uzun süre Efes'te çalışmış olan Murat Alkaş'ın kulübümüze yıldız takımın başına geçmek üzere katıldığını okumuştum,onu geçecektim buraya,sonra bir süredir girmediğim istanbulbasket.org'ta bu haberi okudum az önce.Daha çok Erkek Takımı altyapısıyla ilgili bilgi verilmiş.
Bu sene hiçbir head coach iki takım birden çalıştırmamış oluyor sanırım.Başka bilgiler de var haberde.Transferler de yapılmış.
 
bugün floryada yapılan hazırlık maçında murat hoca önderliğinde basketbol oynayan galatasaray yıldız takımımız uzatmada efese mağlup oldu
 
Bu arada İstanbul Üniversitesi'nin üç kategoride de düzenlendiği turnuva başladı.
Yıldızlarda İÜ'ye 66-61 yenilirken,küçüklerde Fenerbahçe'yi,Gençler'de de Beşiktaş'ı 12 sayı farkla mağlup ettik.

http://www.altyapibasket.com/content/view/1888/

Küçüklerde geçen sezon iki kere Fenerbahçe'ye farklı yenilip İstanbul ikincisi olmuştuk.Bu kez hazırlık maçında mağlup etmişiz.

Yarın yıldızlarda ve gençlerde Fenerbahçe derbileri var.Program:

http://www.altyapibasket.com/content/view/1889/
 

Üst